Sérgio Oliveira Resmen Galatasaray'da

Orasi öylede, sonrasi battik bittik oluyor ffp'siydi yok borclariydi. Bizim daha cok gencleri kazanmamiz lazim.
Bu sekil bir süreligine günü kurtariyoruz. Borclar erimiyor her sene üstüne ekleniyor. Ayagimizi yorgana göre uzatmiyoruz.
Bunun en büyük sebebi istikrarlı sportif başarı olmaması. 3-4 sene aralıksız şampiyonlar ligi yap, 1-2 sinde gruptan çık gelirler nasıl artıyor. Sponsor fiyatları bile katlanıyor. Biz şampiyon kadro kurup her sezon üstüne koyarak ilerlemeliyiz.kaliteli kadroda genç yetenek yetiştirmek daha kolaydır.

Bunun en büyük sebebi istikrarlı sportif başarı olmaması. 3-4 sene aralıksız şampiyonlar ligi yap, 1-2 sinde gruptan çık gelirler nasıl artıyor. Sponsor fiyatları bile katlanıyor. Biz şampiyon kadro kurup her sezon üstüne koyarak ilerlemeliyiz.kaliteli kadroda genç yetenek yetiştirmek daha kolaydır.
Gecen sezon yapilan transferler arasinda orta sahaya net iki kaliteli orta saha alsaydik, Kerem olsun Morutsan olsun Mostafa olsun bence cok farkli bir seviyede olurdu. Piskolojikmen su an oyuncularda hala o güvensizlik vardir. Okan Hoca bu konuda gencleri toparlarsa yardimcilarla birlikte zaten yeni gelen dogru transferlerle birlikte öz güvenleri yükselise gececektir. Hayirlisi..

2 yıl iyi kötü oynar 2 yıl yatar bu sözleşme ile. Hiç ders almıyoruz

Bir önceki gelişlerinde Galatasaray’ı ekonomik olarak iyice çukura sokan adamlar işlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar.

30 yaşındaki hiç bir takımda tutunamamış adama garanti 4 senelik sözleşme ve 2.75 milyon artı vergi verenler bu kulübü umursamıyorlardır. Avrupa’da yoksun, gelirlerin belli.

Bir önceki gelişlerinde Galatasaray’ı ekonomik olarak iyice çukura sokan adamlar işlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar.

30 yaşındaki hiç bir takımda tutunamamış adama garanti 4 senelik sözleşme ve 2.75 milyon artı vergi verenler bu kulübü umursamıyorlardır. Avrupa’da yoksun, gelirlerin belli.
Maaş eleştirisinden bağımsız olarak söylüyorum orası ayrı bir tartışma konusu ama gittiği hiçbir takımda tutunamadı demek doğru değil Sergio için. Porto bir şekilde sürekli kadrosunda tutup satışına yanaşmamış. Kiralık gittiği takımlarda da hem antrenörleri hem de taraftarları tarafından hep sevilmiş. Zaten kiralık gönderilme sürelerine bakarsanız hep yarım dönemlik 2. devre kiralamaları. Porto ile de 2025'e kadar sözleşmesi vardı zaten ki şu an bizde aldığına yakın bir kazancı da varmış orada. Oldukça iyi bir futbolcu, tamamen Porto'nun yönetim ve gelir beklentisi yüzünden kariyeri bir türlü istikrarı yakalayamıyor. Porto taraftarı bu adamı kulübe olan bağlılığından dolayı çok seviyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elin İskandinav liglerinde belirli bir olgunluğa erişmiş futbolcular bile Türkiye'den teklif gelince 2m€'dan açıyor kapıyı artık. Bizim en büyük sorunumuz altyapıya olan yatırım eksikliği kadar scoutinge olan yatırımın eksikliği. Geniş bir oyuncu ağımızın olduğuna inanıyorum ama derinlik olarak da tam tersi bir durum söz konusu. Millet artık 13-14 yaşında bu çocuktan olur diyerek takibe oluyor, biz gidip o çocuklar 18-19 hatta 21-22 olunca acaba getirebilir miyiz buraya diye düşünmeye başlıyoruz. Kulübün gidip o ülkelere çadır kurması, futbolun yaygın olduğu yerlerde sosyal ilişkiler kurması gerekiyor. Bu yapılanma olmadığı sürece daha çok böyle yüksek maaş düşük bonservis futbolcu transfer ederiz.

Bu arada Mendes'in futbolcusu bu adam, Mendes'den futbolcu alıyorsak bu paraların çıkması normal, bonservisinin düşük olmasını da muhtemelen onlar sağlamıştır zaten. Baktık olmuyor 2 ya da 3 yıl sonra elden çıkartmak istersek de Mendes bu adama kulüp bulur bir şekilde. Soso falan gibi olmaz muhtemelen.

Sergio Oliveira’nın 1/5’i kadar yetenekli ve futbolu bilen bir orta saha yok şu an GSaray’ın kadrosunda.

34 yaşında 2.75 milyon alacak.şu an elimizden çıkarmak istediğimiz gomis ve diagnenin durumundan farkı kalmayacak olması muhtemel.keza sözleşmeleri yeni bitmiş babel ve fegh gibi.musleranın 2.5 milyon alması bile fiyasko durumken maaş skalasını aşağı çekeceğimize artırıyoruz.
Üstüne 33 yaşında bir adama senelik 3-4 milyon verilmesinden bahsediliyor ve taraftarımız ciddi şekilde bu şartlarda oyuncu gelsin istiyor.dursun az bile yapıyor valla ne diyeyim.

Dün sinirlendim biraz evet ama sakin kafayla düşününce bu adamın bu paralardan aşağıya gelmeyeceğini ben de kabullendim.

Işin sıkıcı tarafı direkt 4 yıllık kontrat. Keşke 3+1 falan olsaymış.

Umarım aynısını başka transferlerde de yapmazlar 30 üstü adamlara.

Romalı taraftarlar Roma'nın bi taraftar sayfasına sormuş.Aynı oyuncu için geçen sene Fiorentina 20 milyon euroya alacaktı biz teklif yaptık bize geldi bu sene de 13 milyon euroya alacaktık nasıl oldu da Galatasaray'a 3 milyon euroya gitti demişler.Sayfa admini de Roma 13 milyon euro yerine daha az bi bonservise almak istedi Porto kabul etmedi.Galatasaray oyuncuya fazla maaş verip anlaşınca kulüp satmak zorunda kaldı demiş :D

Romalı taraftarlar Roma'nın bi taraftar sayfasına sormuş.Aynı oyuncu için geçen sene Fiorentina 20 milyon euroya alacaktı biz teklif yaptık bize geldi bu sene de 13 milyon euroya alacaktık nasıl oldu da Galatasaray'a 3 milyon euroya gitti demişler.Sayfa admini de Roma 13 milyon euro yerine daha az bi bonservise almak istedi Porto kabul etmedi.Galatasaray oyuncuya fazla maaş verip anlaşınca kulüp satmak zorunda kaldı demiş :D

Admin kolpayi seviyor diye algiladim

Geri
Üst Alt