Sérgio Oliveira Resmen Galatasaray'da

Baya Portekizce kaynak taradim. Adam net 500k aliyormus altyapidan cikma kontratlar usulu. 2021'de kontrati bitecekmis 20-21 sezonu efsane zaten. Sezon ortasi yenilemisler ve takimin en cok kazananlarindan biri olmus. Takimin en cok kazanani Pepe yaklasik 3m net kazaniyor. Portekiz'de maaslar hic az degil anlayacaginiz zaten Porto FFP takibinde ve mali olarak kotu durumda

Partneri Uribe net 2.4m aliyomus ondan biraz daha fazla alacagini yazan olmus.

Evet o sayfa belki net ve brüt maasi karistirmis olabilir. Italyan basini Roma Oliveirayi kiraladiginda, Sergio Oliveiranin senelik ücreti net 2,5 civarinda diye haberler yapmis.

Capologye koyam kandirildik.

Ustat bu zehri sen saldin bana🤣 pl ve italya maaslari dogru da diger ligler tirt

Evet Reddit'de görmüstüm bir kere bunlar baya güvenilir diye. Bana PL, Serie A haric tek baya büyük takimlarin maaslari anca uyuyor gibi geldi. Digerlerinde basinda haber bulamazlarsa biraz götlerinden uyduruyorlar gibi gelmeye baslamisti. Yanlis hatirlamiyorsam paylastigimdan sonra kücük bir R yapmistim zaten bu konuda.

Evet Reddit'de görmüstüm bir kere bunlar baya güvenilir diye. Bana PL, Serie A haric tek baya büyük takimlarin maaslari anca uyuyor gibi geldi. Digerlerinde basinda haber bulamazlarsa biraz götlerinden uyduruyorlar gibi gelmeye baslamisti. Yanlis hatirlamiyorsam paylastigimdan sonra kücük bir R yapmistim zaten bu konuda.
Almanya icin konusmustuk reis dogru hatirliyorsun

Bu maaşlar ilk 1-2 sene olmasa da ileride, hele ki oyuncu salmaya başlarsa çok baş ağrıtır ona katılıyorum da hala kulübün çalışanı adamın kafasına göre oyuncu seçip, kafasına göre sözleşme hazırladığını, aklına estiği gibi onlara yıllık ücret verdiğini düşünenler için gerçekten bir şey diyemiyorum. 2 dakika düşünseniz siz de anlarsınız diye tahmin ediyordum eskiden ama aradan 6 yıl mı ne geçti hala aynı muhabbetler, inanılmaz gerçekten.

Abi adam gibi oyuncularla adam gibi bir ekip kurup şampiyon olduğun zaman bu paraların hepsinin karşılığını fazlasıyla alıyorsun. Şampiyonluğun tabii ki garantisi yok ama rakipler de öyle beyinsiz işler yapıp oyunu saha dışına taşıyorlar ki sen hamlelerini doğru yaparsan çok zorlanmadan işi bitirebiliyorsun. İsmi geçen oyuncular da işte o transfer hamlelerini gösteriyor bize.

Takıma direkt katkı sağlayacak bir ya da iki tecrübeli futbolcu alınması gerekiyordu, biri Sergio oldu. Yarışmacı kimliğinden ödün vermemek zorunda olan kulüpler ihtiyaç halinde bunu yapmak zorundadır. Daha önce dediğim gibi, ligde Konya-KP-KG gibi takılan kulüplerin konforu başka bir boyut. Düşük maliyetli oyuncular veya son anda ortaya çıkacak fırsat transferleriyle çok flaş işler de yapabilirler; olmadı zar zor ligde kalsalar yine pek bir şey diyen çıkmaz...

Bunları derken, bütün transferler böyle yüksek maliyetli 30+ adamlar olmalı noktasında değilim elbette. Mesela Oliveira gelmişken 'hımbıl' Carvalho' nun doğru tercih olmayacağını söylemiştim daha önce...

Mevcut yönetim, ''Bu sezonu yeniden yapılanmak için değerlendireceğiz, maliyeti yüksek transferler beklenmesin'' minvalinde bir açıklama ve ona göre hamleler yapsaydı da kesinlikle desteklerdim çünkü ortada tam bir 'enkaz' var an itibariyle...

Ancak olası her hedef için iddialı olmak niyetiyle yola çıkmanın bir bedeli olacaktır. En iyi, en garanti ve hemen katkı verecek oyuncuları en ucuz maliyetle transfer etmenin sihirli formülü henüz bulunabilmiş değil!..

Geri
Üst Alt