# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Hattrick yapar

''ühühühüh bana hakaret ettti'' hatırlıyomusun bu tepkini benim 20 güne yakın ceza almama sebep olmuştun.

Ama adminlerden ve moddan ricam bu hakareti için ciddi olarak söylüyorum Okan Damgacıya ceza vermemeniz.

Bu oldu mu gerçekten?:)

Ne isteniyor Okan ve Nonda'dan.:rolleyes: 2'si de buraya renk katan insanlar.(Nonda sahadan renk katıyor ;))Birisi gol kralı,diğerinin ise bu topicde Nonda hakkında yaptığı yorumlarda gayet mantıklı.. İsteseniz de istemeseniz de Baros yokluğunda, Nonda ve Kewell bu görevi son derece iyi yerine getiriyor. Çok zenginseniz gidin Eto'o Drogba var 50-60M€(O da verirlerse). Ayrıca, Nonda ağır sakatlıklar geçirmese burada işi ne. :boohoo:

Boşver Ersin adamın amacı başka

Benimde yapmamam gerekirdi ama sinirlerime hakim olamadım

Neyse konuyu daha fazla dağıtmıyalım

Nonda konusundada katılıyorum sana;)

Neyse konuya dönelim

Nondanın ilacının Keıta olduğunu düşünüyorum Keıta gelirse Nonda çok daha fazla pozisyona girer ve gol atar;)

Nonda'nın ilacı topu ona aktarılınca hücuma bindirmelerin olması.Keita'yla uyumu gözkamaştırsada Keita'sızda atar Nonda.

Yani anlamıyorum bu uzun tartışmaları lütfen özelden halledin de ben de şov yapmaya çalıştığınızı düşünmeyeyim. Özellikle Okan'a kim laf atsa tak 2-3 sayfa tartışma.

Bu oldu mu gerçekten?:)

Olmaz mı moderatör moderatör dolaştı ceza yemem için=)

Nonda ya gelirsek orta karar bir stoperle çok rahat adam adama markajla durdurulabilir ve bu maç trafiğini asla kaldıracak bir oyuncu değil Nonda Tsl nin en kaliteli forvetlerinden biri ama fiziki durumu Kewell dan çok daha beter.

Gerçi Wolsburg 4-3-3 oynamadı ama dün kaplumbağa kadar ağır Edin Dzekonun top tutmalarıyla Wolsburga ileri uçta ne kadar faydalı olduğuna şahit oldum . Ama aynı zamanda İbra´nın bu sezon Barcada ileride ne kadar ağır kaldığınada şahit oldum. Eto´o fişek gibiydi . Xavi , İniesta bir ara topu attımı defans ne olduğunu anlamadan kaleci ile karşı karşıya kalıyordu.

Aklım karıştı doğrusu bu sistemde hız mı daha önemli ? yoksa top tutma özelliği mi ?

Gerçi Wolsburg 4-3-3 oynamadı ama dün kaplumbağa kadar ağır Edin Dzekonun top tutmalarıyla Wolsburga ileri uçta ne kadar faydalı olduğuna şahit oldum . Ama aynı zamanda İbra´nın bu sezon Barcada ileride ne kadar ağır kaldığınada şahit oldum. Eto´o fişek gibiydi . Xavi , İniesta bir ara topu attımı defans ne olduğunu anlamadan kaleci ile karşı karşıya kalıyordu.

Aklım karıştı doğrusu bu sistemde hız mı daha önemli ? yoksa top tutma özelliği mi ?

Okan öncelikle biz 4-3-3 oynamıyoruz 4-2-3-1 oynuyoruz o yüzden top tutma özelliği daha önemli.

Klasik 4-3-3 oynuyoruz. Gerçekten bunu göremiyormusunuz sahada? :)

Şimdi oyuncu duruşları 4-3-3 gibi gelsede bazen orta saha önünde 2 oyuncuyla oynuyoruz yani

---------------x--------- bu tarz gibi değil,bu tarz Barcelona'yı hatırlatıyor klasik 4-3-3

----------x---------x------------

---------------------x--------x----------------

--------------------------x---------------------hatta çoğu maç bu dizilişte oynuyoruz buda 4-2-1-3 olur 4-2-3-1 olur bu libero'nun önünde ki oyuncu ileri hücum elemanlarına katılır taktik ve sayılar değişir.Biraz karışık oldu ama çoğu zaman kafam karışıyor :D

Hala 4-2-3-1 diyorsunuz arkadaşlar. Teknik direktör ağzıyla söylüyor 4-3-3 diye biz taraftar daha çok biliyoruz her zamanki gibi hocadan. 4-2-3-1 diyorsanız hani nerede pres yapmayan ayağına top bekleyen 10 numara? Arda mı? Elano mu?

Hala 4-2-3-1 diyorsunuz arkadaşlar. Teknik direktör ağzıyla söylüyor 4-3-3 diye biz taraftar daha çok biliyoruz her zamanki gibi hocadan. 4-2-3-1 diyorsanız hani nerede pres yapmayan ayağına top bekleyen 10 numara? Arda mı? Elano mu?

Benim yanılgım bu herkese patlamana gerek yok müdür :)

Şimdi oyuncu duruşları 4-3-3 gibi gelsede bazen orta saha önünde 2 oyuncuyla oynuyoruz yani

---------------x--------- bu tarz gibi değil,bu tarz Barcelona'yı hatırlatıyor klasik 4-3-3

----------x---------x------------

---------------------x--------x----------------

--------------------------x---------------------hatta çoğu maç bu dizilişte oynuyoruz buda 4-2-1-3 olur 4-2-3-1 olur bu libero'nun önünde ki oyuncu ileri hücum elemanlarına katılır taktik ve sayılar değişir.Biraz karışık oldu ama çoğu zaman kafam karışıyor :D

1)----------Sarp

--Elano---------------Ayhan

2)---------Mehmet Topal

-----Barış---------------Sarp

3)---------Mehmet Topal

-----Elano----------------Sarp

4)--------Mustafa Sarp

----------------------Ayhan

-----Arda------------------

Bunların hepsi 4-3-3. Bizde forvet arkası yok. Arda, serbest oyuncu, Elano sağ iç oyuncusu olarak oynuyor.

Total futbolsa hepsinden olmalı demek istiyorum ancak Rijkaardın lafı aklıma geldikçe benimde kafam karışıyor. Ne demişti Rijkaard türk futbolunda herşeyden biraz var ancak hiçbir şeyden tam yok. Şimdi Total futbolda herşeyden tam olsun dersek öyle bir takım dünyada yok. Bazı şeyler tam bazılarındanda biraz olsa o zamanda buna total futbol diyebilirmiyiz.Deriz diyebilirsek ozaman hangi özellikler tam olmalı hangi özellikler tam olmasada olur. Biraz kafam karıştı galiba

1)----------Sarp

--Elano---------------Ayhan

2)---------Mehmet Topal

-----Barış---------------Sarp

3)---------Mehmet Topal

-----Elano----------------Sarp

4)--------Mustafa Sarp

----------------------Ayhan

-----Arda------------------

Bunların hepsi 4-3-3. Bizde forvet arkası yok. Arda, serbest oyuncu, Elano sağ iç oyuncusu olarak oynuyor.

Teşekkür ederim aydınlattığın için :) 4-3-3 hep kafamda Barcelona oynayışı olarak kaldığı için,Galatasaray'da bu sisteme alışmak oyuncuların olduğu kadar taraftar içinde zor.Saygılar!

Total futbolun orta sahası başlığındada yazdığım gibi benim bugune kadar izlediğim kadarıyla önemli görülen maçlarda orta sahada hep Ayhan,Sarp ve Elano(Arda) solda Arda(Kewell) sağda Keita ilerde Baros şeklinde bir dizilişle oynandı Elano(Arda) biraz önde Ayhan ve Sarp geride idi. Rijkaardın kafasındaki şablon buydu. Rotasyan olan maçlarda nisbeten zayıf rakiplere karşı ise Topalla başlandı ve Topal tek ön libero gibi oynadı.Dolayısı ile Rijkaardın kafasındaki gerçek şablonun 2-1 şeklinde olduğunu düşünüyorum. Ancak Sivas maçından sonra Sarpın bu performansını da gördükten sonra 1-2 yede dönebilir ve bencede iyi olur. Ayrıca Arda serbest oyuncu falan değil Aslında senin gördüğün yukardada bahsettiğim gibi Elanonun olmadığı Kewellın solda oynadığı maçlarda 2-1 düzeninde ikilinin önünde oynadığı maçlardır. Daha öncede bahsettiğim gibi aslında Arda orda oynamayı sevmiştir. Elano ise şuana kadar o pozisyonda kendini gösteremedi.Neyse uzatmaya gerek yok daha önce bu konu ile ilgili yorumlarımı yazmıştım. Bu arada ben maçları izlerken taktiksel başarıya bakarım O yüzden Lucescuyu her zaman takdir etmişimdir. Kendisi tam bir taktisyendir. Bazılarının göze hoş gelmeyen oyun sonunda Lucescuyu acımasızca eleştirdiği zamanlarda bile ben taktik uygulamanın başarılı olması ve istenilen sonucun elde edilmesi nedeniyle büyük zevk almışımdır. Maçları hep taktik açıdan izlerim ve oyuncuları ona göre eleştiririm.

Total futbolun orta sahası başlığındada yazdığım gibi benim bugune kadar izlediğim kadarıyla önemli görülen maçlarda orta sahada hep Ayhan,Sarp ve Elano(Arda) solda Arda(Kewell) sağda Keita ilerde Baros şeklinde bir dizilişle oynandı Elano(Arda) biraz önde Ayhan ve Sarp geride idi. Rijkaardın kafasındaki şablon buydu. Rotasyan olan maçlarda nisbeten zayıf rakiplere karşı ise Topalla başlandı ve Topal tek ön libero gibi oynadı.Dolayısı ile Rijkaardın kafasındaki gerçek şablonun 2-1 şeklinde olduğunu düşünüyorum. Ancak Sivas maçından sonra Sarpın bu performansını da gördükten sonra 1-2 yede dönebilir ve bencede iyi olur. Ayrıca Arda serbest oyuncu falan değil Aslında senin gördüğün yukardada bahsettiğim gibi Elanonun olmadığı Kewellın solda oynadığı maçlarda 2-1 düzeninde ikilinin önünde oynadığı maçlardır. Daha öncede bahsettiğim gibi aslında Arda orda oynamayı sevmiştir. Elano ise şuana kadar o pozisyonda kendini gösteremedi.Neyse uzatmaya gerek yok daha önce bu konu ile ilgili yorumlarımı yazmıştım. Bu arada ben maçları izlerken taktiksel başarıya bakarım O yüzden Lucescuyu her zaman takdir etmişimdir. Kendisi tam bir taktisyendir. Bazılarının göze hoş gelmeyen oyun sonunda Lucescuyu acımasızca eleştirdiği zamanlarda bile ben taktik uygulamanın başarılı olması ve istenilen sonucun elde edilmesi nedeniyle büyük zevk almışımdır. Maçları hep taktik açıdan izlerim ve oyuncuları ona göre eleştiririm.

Sturm Graz maçından itibaren Elano oynadığı her maçta sağ iç bölgesinde görev yaptı. Aynı şekilde Ayhan da sol içte oynadı. Sezon başı 2-1 dizilişi ile oynatıyordu Rijkaard, ama bahsettiğim maçtan sonra Elano-Ayhan ikilisi önde olmakla birlikte 1-2'ye döndü.

Son sivas maçındada 1 (Topal)- 2 (Barış,Sarp) şeklinde oynattı. Yani son 4-5 maçtır Barça'nın dizilişiyle oynuyor takım. Rijkaard'ın artık bu düzenden (extra maçlar hariç) döneceğini zannetmiyorum.

Geri
Üst Alt