Volva ve Audi arsındayım şuan. volvo'lar dikkatimi çekerdi ama hiç otomatik olayına bakmamıştım. S60'larda sedan ama hoş duruyor. VW Golf'ler irite ediyor mesela.

V40'da güzel araç ama satarken zarar edersin o yüzden birşey diyemem. Bir de bakımları biraz daha pahalı sanırım.

Volva için doğru olabilir bu konuda bilgim yok Emre.

Audi için evet çok pahalı bence de :( Ama çok seviyorum yıllardır seviyorum hatta :)

A3'ün dizel motoru Golf'den farklı olsa tamam ama 105 hp motora 85 hayatta vermem.

XpojHXi.jpg

Yurtdışında çok sayıda araba satışı yapan bir arkadaşımı aradım şuan hangi arabaya çok iyi, en iyisi dersin diye sordum. Bilgisayarımın ekranında şu an incelediğim araba bir numara dedi, telefon bağlantısı kesildi.

45 bin TL'ye kadar araç önerileriniz nedir? 2. el de olur. Pek arabalardan anlamam.

Seat Leon veya Yeni Ford Fiesta var aklımda.

A3'ün sözde yeni kasası çok kötü iç tasarım vs... olarak bence. Ayrıca parasının arabası değil.

Ben olsam; daha ucuza 1.6 dizel 120hp, 320nm tork Honda Civic HB veya Volvo V40 tercih ederdim.

Arkadaşlar 60-65 bin civarı araç düşünüyorsanız bence fazla düşünmenize gerek yok...Honda Civic HB dizel derim..Temmuz ayında aldım 12000 km. yaptım yakıt ort. yazlık lastik varken 4.2 kışlık lastikle 4.6 ... Devamlı 3-4-5 vites değiştirerek virajlı yolda kullanıyorum.. Full şehir için kullanan arkadaşımın ki 5.5 civarı yakıyor..Araca 6 yıl 150.000 km. garanti veriliyor(çünkü yeni bir motor)..Aracın 10.000 bakımı 450 tl. tuttu.. Genelde dizel araçların bakımı pahalı denir ama oldukça uygundu..

Torku çok yüksek olduğu için yokuşlarda birçok aracı ezer geçersiniz.. Araç dizele göre fazlasıyla seri.. Yol tutuşundan da gayet memnunum.. İç konsola bakarsan uzay mekiği gibi diyor görenler o sınıfta o elektronik görüntüyle yarışacak araç bulman zor.. Ben o sınıftaki tüm araçları inceledim.. Golf'ün yıllardır verdiği bir güven var ama ortalık Golf dolu..O yüzden biraz farklı bir tipi olan Civic Hb' i tercih ettim..

Bu arada başlarda ben de V40 baktım ama dizel fiyatı 75000'i buluyordu aracın donanımı-görünümü çok hoşuma gitmişti..Tabi motor gücü hondadan düşüktü 115 hp,270 tork..

Edit: Bu arada hiçbir olumsuz yandan bahsetmemişim..Ama inanın aklıma gelen olumsuz bir yanı yok..Bir de araç henüz 12000'de belki ilerleyen zamanlarda kronik bir problem falan çıkabilir öyle bir durum olursa yazarım..

Alacaksanız honda alın motor cok gidiyor

Alacaksanız honda alın motor cok gidiyor

Bakalım kardeş inşallah dizel motoru da benzinli gibi sorunsuzdur..Çok şükür şimdilik bir sorunla karşılaşmadım..BU arada aynı dizel motoru Honda Crv'ye uygulamışlar 4-2...Fiyatı da 80.000'den başlıyor oldukça uygun ..Tabi o motor o kasaya biraz hafif kaçar performans arayanlara hayal kırıklığı olur..

O aracı çok dikkatli inceleyin... Aracın yakıtı çok az 9 senede 165000km. bana biraz az geldi..Oynanmış olabilir..O tip dizel araçlara genelde çok binerler.. Bir de motorda üfürme yok falan yazmış onlar hep hikaye..Ustalar bir sıvı koyuyor araca 1000km. falan hiçbir sorun olmuyor araçta sonra patlıyor..

Bunları nereden mi öğrendim ? Bir arkadaş 3 yıl önce benzer durumda bir Fiesta aldı.. 1000 km. civarı gidince egzostan mavi dumanlar çıkmaya başladı öyle anladık.. Çocuk avukattı 1 yıl allem etti kallem etti parasının bir kısmını geri aldı satıcıdan..Bir de servisler artık ekspertiz raporu verrmiyor sırf araçtaki kusuru anlayamayız da dava açarlar diye.. Sadece sana şusu var busu var deyip gönderiyorlar..

O yüzden çok iyi incelet derim 2. el dizel araç 2 kat risktir..

O aracı çok dikkatli inceleyin... Aracın yakıtı çok az 9 senede 165000km. bana biraz az geldi..Oynanmış olabilir..O tip dizel araçlara genelde çok binerler.. Bir de motorda üfürme yok falan yazmış onlar hep hikaye..Ustalar bir sıvı koyuyor araca 1000km. falan hiçbir sorun olmuyor araçta sonra patlıyor..

Bunları nereden mi öğrendim ? Bir arkadaş 3 yıl önce benzer durumda bir Fiesta aldı.. 1000 km. civarı gidince egzostan mavi dumanlar çıkmaya başladı öyle anladık.. Çocuk avukattı 1 yıl allem etti kallem etti parasının bir kısmını geri aldı satıcıdan..Bir de servisler artık ekspertiz raporu verrmiyor sırf araçtaki kusuru anlayamayız da dava açarlar diye.. Sadece sana şusu var busu var deyip gönderiyorlar..

Neden oynanmış olsun ?

Nisan'da benim aracım 4 yaşına girecek km şuan 48000'de. 50bin olur en çok. 8 yılda 100.000bin ya da 120.000 herkes siz mi 3 yılda 100k yapsın ?

45 bin TL'ye kadar araç önerileriniz nedir? 2. el de olur. Pek arabalardan anlamam.

Seat Leon veya Yeni Ford Fiesta var aklımda.

Çevremde Seat Leon alanlar çok memnun. Zaten o fiyatı vereceksen Fiesta alma, C segmenti bir araç almanı tavsiye ederim.

Babam da 2004 Renault Megane kullanıyor, 9 yıllık araç 80bin KM'de daha. Galericilere söylediğimizde üstüne atlıyorlar arabanın hemen :)

Geri
Üst Alt