Abi nelerden bahsediyorsunuz siz ???
O fiyatlar ne öyle ?

Ben 2004 model 5lik aldım full donanımlı deri, 100 binde
4.000€ bile ödemedim. Merak edip arabam.com'dan baktım türkiyede 45bin tl'den başlıyor.

Sizin bahsettiğiniz arabaları burdaki 17 yaşında bebeler 1-2ay garsonluk yapıp alıyorlar.

Bu inanılmaz uçurumun sebebi nedir ?
Yazık günah vallah

Abi nelerden bahsediyorsunuz siz ???
O fiyatlar ne öyle ?

Ben 2004 model 5lik aldım full donanımlı deri, 100 binde
4.000€ bile ödemedim. Merak edip arabam.com'dan baktım türkiyede 45bin tl'den başlıyor.

Sizin bahsettiğiniz arabaları burdaki 17 yaşında bebeler 1-2ay garsonluk yapıp alıyorlar.

Bu inanılmaz uçurumun sebebi nedir ?
Yazık günah vallah

vergi filan, yani cidden fazla ucurum var Türkiyede. Ben 6lik aldim 2006 Model 18 Bin Avro ya (80 bin km, tek Head Up Display yok)

Kararsızlıktan ölebilirim :)

Almak istiyorum ama miktar fazla geliyor.

Olm sürekli saçma kararlar alıyorsun kabul et.İlk araba gösterdiğinde 15.000 liradan başladın 29.000 liraya kadar çıktın.Verebileceğin üst limiti belirle bakalım sana araba. 33.000'e Passat alırsın mesela bu kadar çıkmışken.

-Tapatalk-

Olm sürekli saçma kararlar alıyorsun kabul et.İlk araba gösterdiğinde 15.000 liradan başladın 29.000 liraya kadar çıktın.Verebileceğin üst limiti belirle bakalım sana araba. 33.000'e Passat alırsın mesela bu kadar çıkmışken.

-Tapatalk-

Vereceğim üst miktar 25.000 TL. Aradığım kriterler de;
- Modeli yüksek olacak.
- Km'si az olacak.
- Kazasız, değişensiz olacak.
- Dizel olacak.
- İç hacmi geniş olacak.
- Dandik bir kasası olmayacak.

Bu kadar :)

Vereceğim üst miktar 25.000 TL. Aradığım kriterler de;
- Modeli yüksek olacak.
- Km'si az olacak.
- Kazasız, değişensiz olacak.
- Dizel olacak.
- İç hacmi geniş olacak.
- Dandik bir kasası olmayacak.

Bu kadar :)

Lan gösterdiğin araba 29 bindi nasıl limit bu :D tamam bakarım bir şeyler, bende kendime 207bakıyorum ondan sürekli araştırma halindeyim araba piyasasını.

-Tapatalk-

Emrah Yıldırım

Bana da yardımcı ol. Ben de 20 binle başladım ama limiti 27ye çıkarım arabasına göre. Daha çok Polo, Fabia, Fiesta, Focus filan bakıyorum. Ama uygun fiyatlı Jazz ve temiz 207 filan da olur.

Tofaşlar 750 euro bile etmezken 10.000 TL istiyorlar, gerçekten komedi Türkiye'de ki fiyatlar.

Bu şartlarda araba alınmaz tezi hem doğru hem yanlış. Çünkü piyasada bir kural vardır ki bir malın fiyatı bir kere arttıysa geriye gitmez. En fazla miktar olarak erinde sayar. Bugün 1.2 Motor B sınıfı Polo 45-50 bin lira. Bu şartlarda ikinci elin de artması piyasa şartlarında normal. Ama kazançla oranlayınca anormal. Yüksek miktarda kredilerle araç alımı azalırsa(konut için de geçerli bu) fiyatlar normalleşecektir. Aksi takdirde zor.

Türkiye de herkes hortumcu lan. Hükümetten tut sokaktaki Şahin süren apaçilere kadar.

I am the one who knocks!

Anasını sattığımın ülkesinde hiç bişey normal değil ki.Alacağın arabaya vereceğin paranın yarısından çoğu vergi.Ondan sonra insanlar neden 20-30 yıllık araçlarla trafiğe çıkıyolar diye eleştiriyolar.Vergiyi düşür ki , insanlar daha rahat araba alabilsin, eski arabalar da ortadan kalksın.Hem insanlar yeni arabalara binerler,hem yeni araç kullandıklarından dolayı kaza sayısı azalır(yeni araçların daha güvenli olduğunu varsayarsak).Ama insanların iyiliğini değil onların lüks yaşamalarını engelleyen bi düzende yaşadığımız için ne desek fayda etmiyo.benzin 5 lira otomobilde yarı yarıya vergi.Oh ne güzel memleket.
Gökhan Sancak arkadaşım verdiğin örnekteki 29bin tl'lik araçta herangi bir hasar kaydı yoksa fiyat olarak son derece uygun miktar Türkiye şartlarında ve fiyat-performans-kalite üçlüsünü düşündüğümüz zaman.

Son düzenleme:
Fiyatlar böyle kalır yilbasi gelmiş halen indirim yok bu da yeni yildan sonra fiyatların daha da artacağı yorumlarına sebep oluyor ki bence çok mantikli.

Almanya'da araba fiyatları nasıl renktaş?

Bilmiyorum ama duyduguma göre Mercedesler o kadar pahali degil.

Hollanda'da çok vergi ödemen gerekiyor - burada çok küçük arabalar istiyorlar az yakiyor diye.

Suzuki Alto, Renault Clio, Peugeot 106 filan çok ucuz.

Son düzenleme:
Bilmiyorum ama duyduguma göre Mercedesler o kadar pahali degil.

Hollanda'da çok vergi ödemen gerekiyor - burada çok küçük arabalar istiyorlar az yakiyor diye.

Suzuki Alto, Renault Clio, Peugeot 109 filan çok ucuz.
Hee sen flemenkçisin almancı değil :D Hollanda da araba açısından uygun değil demek ki.

Geri
Üst Alt