Sigarayı Bırakma Kampanyası

Murat Yanut

⭐⭐⭐⭐⭐The Real One⭐⭐⭐⭐⭐
GalataSarayı Efendileri
2008 öncesinde sigaradan nefret eden biriydim, bir inatla içmeye başladım. 2008 aralıktan beri bil fiil içiyorum. 2 kez bıraktım, biri 3 ay, birisi 6 ay sürdü. 2 yakınımı yakın zamanda akciğer kanserinden kaybettim. Kanser olan annem bugün gözyaşları ile benden sigarayı bırakmamı istedi. Bir yola çıkacağım, bu yolda forumda sigara kullanan arkadaşlarımda varsa eğer bana destek olmalarını ve olursa da onlarında bırakmalarına vesile olmayı istedim. Öğrencilerime içmeyin diyip sonrasında kendim içtiğimde hep bir vicdan azabı hissederdim ama artık bu hissiyattan da kurtulmak istiyorum. İşin sağlık yönünü geçtim, maddi boyutu da insanı yoruyor. 33.5 tl bir pakete veriyoruz.

Daha önce bırakma sürecinde nikotin sakızı vs yöntemler kullandım, nikotin sakızı ciddi boğaz tahrişi ve mide ağrısına sebep olabiliyor, sigaradan da pahalı hale gelmiş. Öncesinde bırakan arkadaşlardan da tavsiye almak isterim. Sinirli birisine dönüşüyorum sigarayı bıraktığımda, sakız çiğnemekten çeneme ağrılar giriyor. Azaltarak bırakmaya da inanmıyorum, çünkü bir gün oluyor bir paket içiyorsun, ertesi gün o düzeyden devam ediyor vücut. Kestirip atmadıkça bırakılmıyor.

içeni mıhlayalım

içeni mıhlayalım
14651.jpg

12 yıldır içmiyorum, nefret ederim kokusundan. çekirdekle bıraktım ben.

31 yaşıma geldim, hayatım boyunca heves etmedim sigaraya falan. Lise yıllarımı hatırlarım. Neredeyse tüm arkadaşlarım içerdi. Böyle şeyler o dönemlerde başlar derler. Herkes içse bile bana iğrenç gelirdi. Hala da aynı fikirdeyim.

Ben de daha hic agzimi sürmedim

Ama gecmise dönüp baktigimda keske birkac sene icseymisim diyorum acikcasi

Okulda misal molalarda herkes kizli erkekli cuğaraya çıkıyordu mal gibi kaliyordum ben, o ortamlarda da arkadasliklar olusuyordu. Bu dediğimi cuğara içenler anlamaz ama

Ayni sekilde is hayatinda da var bu mesela, okul hayatı kadar olmasa da

Sadece okul döneminde 3-4 sene cuğara icmek isterdim acikcasi, ama 25+’dan sonra cok gereksiz

20 yıldır içiyorum
Bırakmayı denediğimi bile bir saatte unutup içmeye devam ediyorum

Lanet olsun 🤦🏻

Sagliginizi ve paranizi boşa harciyorsunuz. Yapmayin olm mal misiniz

Eskiden Teknik Direktörler falan da yedek kulübesi, soyunma odası her yerde içen çok TD vardı. Spor da tebrik edilesi örnekler. Neyse ki artık önlemler sonucu teknik olarak imkansız.

anacığına acil şifalar. insallah herşey güzel olur hocam.

bırakmaya gelirsek direkt kestirip atıcan aga baska türlü zor. sinir streste sancılı gecer belki ama oda geçer merak etme. rahmetli pederde, amcamın siroz olması sonucu onun isteğiyle bırakmıstı. gece uykusundan uyanıp kahve yapıp içen birinden bahsediyorum. kafaya koydun mu gerisi hikaye.

Dedemin bir yoldaşı vardı,
ben küçükken eriye eriye vefat etti.
İlk kilo kaybı yaşadı bir kemik bir deri kaldı. Sonra bacaklarını ampute ettiler sonra da vefat etti.
Dedem o gün 55 yaşında sigarayı bıraktı. Şu an 93 yaşında ve halen hayatta. Torunun çocuklarını bile sevdi.

maalesef geçtiğimiz sene 8 ay bıraktıktan sonra tekrar başladım

Yas bir kac gün sonra 25, ne sigara ne alkol tükettim bu güne kadar. 1 kez nargile denedim, begenmedim.
Tibet rahibleri ile berabermi kalıyon renktaş 😁
Yok en iyisini yapıyon ben iciyodum eskiden şimdi yılda 2 3 tane icerim birde arada bahcede nargile oda yaz günleri en iyisi hic bulaşmamak

Geri
Üst Alt