- 20 Eylül 2009
- 19.122
- 17.678
- 2.773
2008 öncesinde sigaradan nefret eden biriydim, bir inatla içmeye başladım. 2008 aralıktan beri bil fiil içiyorum. 2 kez bıraktım, biri 3 ay, birisi 6 ay sürdü. 2 yakınımı yakın zamanda akciğer kanserinden kaybettim. Kanser olan annem bugün gözyaşları ile benden sigarayı bırakmamı istedi. Bir yola çıkacağım, bu yolda forumda sigara kullanan arkadaşlarımda varsa eğer bana destek olmalarını ve olursa da onlarında bırakmalarına vesile olmayı istedim. Öğrencilerime içmeyin diyip sonrasında kendim içtiğimde hep bir vicdan azabı hissederdim ama artık bu hissiyattan da kurtulmak istiyorum. İşin sağlık yönünü geçtim, maddi boyutu da insanı yoruyor. 33.5 tl bir pakete veriyoruz.
Daha önce bırakma sürecinde nikotin sakızı vs yöntemler kullandım, nikotin sakızı ciddi boğaz tahrişi ve mide ağrısına sebep olabiliyor, sigaradan da pahalı hale gelmiş. Öncesinde bırakan arkadaşlardan da tavsiye almak isterim. Sinirli birisine dönüşüyorum sigarayı bıraktığımda, sakız çiğnemekten çeneme ağrılar giriyor. Azaltarak bırakmaya da inanmıyorum, çünkü bir gün oluyor bir paket içiyorsun, ertesi gün o düzeyden devam ediyor vücut. Kestirip atmadıkça bırakılmıyor.
Daha önce bırakma sürecinde nikotin sakızı vs yöntemler kullandım, nikotin sakızı ciddi boğaz tahrişi ve mide ağrısına sebep olabiliyor, sigaradan da pahalı hale gelmiş. Öncesinde bırakan arkadaşlardan da tavsiye almak isterim. Sinirli birisine dönüşüyorum sigarayı bıraktığımda, sakız çiğnemekten çeneme ağrılar giriyor. Azaltarak bırakmaya da inanmıyorum, çünkü bir gün oluyor bir paket içiyorsun, ertesi gün o düzeyden devam ediyor vücut. Kestirip atmadıkça bırakılmıyor.