Sigarayı Bırakma Kampanyası

Öncelikle annene acil şifalar dilerim.

Detayını sormadım ama 30-40 yıllık sigara içicisi olan babam tek seansla bıraktı, karın bölgesine manyetik bir şeyler bağlamışlar falan sanırım tam bilmiyorum, ben kesin tekrar başlar diye çok sorgulamadım. Başlamadı. İstersen sorarım detayını.

Kokusundan bile haz etmem. Sigarası batsın!

Ben de gram hazetmem. Yaşım 35, tek fırt çekmedim bugüne kadar.

İnanılmaz etkileniyorum, özellikle kışın dışarıda dahi boğazım pert oluyor yanımda bir kişi içse bile, boğazım yanıyor direkt. Çalıştığım yerde bazen mutfakta içiyorlar o sırada çay bile almıyorum kendime.

Dışarıda bile 20 metre ilerde içseler kokusunu alıyorum. Gerçekten içen arkadaşlar kızacak belki ama umarım açık alanda da yasaklanır. Cafeye gidiyorsun sözde açık alan ama yarım metre yanındaki masada 4 kişi aynı anda sigara içiyor,ee ne anladım ben bu işten; dumanını olduğu gibi çekiyorsun.

Otobüs durakları gibi belli mesafelerde kapalı sigara içme odaları olsa içenler orada içse keşke dışarıda bile. Bizzat kullanmadığım, zararı bilimsel olarak ispatlanmış bir şeye maruz kalmak zorunda değilim; içenler o odalarda zehirlesin birbirlerini açıkçası.

Paranla kendini zehirlemek işte yav... Daha ne konuşacağız?

İlk olarak annene acil şifalar dilerim, Allah yardımcınız olsun.

Sigarayı bırakmaya çalışıp en sonunda bırakan insanlara cidden büyük saygım var, inşallah şu illetten kurtulabilirsin hocam.

Ben de yukarıdaki arkadaşların bazıları gibi 33 yıllık hayatımda daha ağzıma dahi sürmedim, hatta elime almışlığım bile yoktur. En nefret ettiğim şeylerin başında geliyor.

Umarım sen de bırakıp kurtulmayı başarırsın. Allah kolaylık versin.

Ben de gram hazetmem. Yaşım 35, tek fırt çekmedim bugüne kadar.

İnanılmaz etkileniyorum, özellikle kışın dışarıda dahi boğazım pert oluyor yanımda bir kişi içse bile, boğazım yanıyor direkt. Çalıştığım yerde bazen mutfakta içiyorlar o sırada çay bile almıyorum kendime.

Dışarıda bile 20 metre ilerde içseler kokusunu alıyorum. Gerçekten içen arkadaşlar kızacak belki ama umarım açık alanda da yasaklanır. Cafeye gidiyorsun sözde açık alan ama yarım metre yanındaki masada 4 kişi aynı anda sigara içiyor,ee ne anladım ben bu işten; dumanını olduğu gibi çekiyorsun.

Otobüs durakları gibi belli mesafelerde kapalı sigara içme odaları olsa içenler orada içse keşke dışarıda bile. Bizzat kullanmadığım, zararı bilimsel olarak ispatlanmış bir şeye maruz kalmak zorunda değilim; içenler o odalarda zehirlesin birbirlerini açıkçası.

Yavuzfield

Öncelikle annene acil şifalar dilerim.

Detayını sormadım ama 30-40 yıllık sigara içicisi olan babam tek seansla bıraktı, karın bölgesine manyetik bir şeyler bağlamışlar falan sanırım tam bilmiyorum, ben kesin tekrar başlar diye çok sorgulamadım. Başlamadı. İstersen sorarım detayını.
Çok sevinirim eğer yardımcı olacaksa her türlü denerim

Doktor önerisi ve gözetiminde Champix isimli ilaçla bu beladan kurtuldum. 5 yıl oldu kokusu midemi bulandiriyor.

ilac bi ara yasaklanmisti diye duydum gerceklik payi var mi bilemem.

İlaç vs kullanmadan bir anda günde 2.5-3 paket içerken bıraktım. 12. Gün oluyor
İlk 5 gün çok zordu şuan iyi gibiyim
Ben konuyu açtığım tarih bırakmıştım, 6 Şubat depremi sabahı eve çıkıp battaniye, yiyecek içecek ve kalan sigara paketini aldım, aşağıda içtim. Keşke icmeseydim ama o gün tekrar başladım.

Ben 2 yıldır içmiyordum bayramda 1 tane yaktım diye paket aldım, tekrar bıraktım 1 aydır içmiyorum. İşin daha komiğini söyleyeyim ben 26 yaşımdan sonra başladım sigaraya millet lisede ortaokulda başlıyor ben askerde başladım daha daha komiği bedelli yaptım, 18 günlük askerlikte bu tufaya düştüm bir adet mentollünün kokusuna kurban gittik. İçenlerin ortamına bile girmez yüz göz olurdum nasıl bu boku içiyorsunuz diye büyük konuşmamak lazımmış sinsi bir bağımlılık.

Geri
Üst Alt