Sinan Gümüş

Galatasaray´in da, Milli takiminda forvet ihtiyaci var. Merkezden gelip, iki üc oyuncunun, direk icerisinden gecerek, kaleye kadar girmesi, beni bu konuda Umutlandirdi. Sadece hizli diye oyunculari, zoraki kanat oynatilmasini da pek begenmiyorum. Sonra agir oyuncular, forvete konuluyor, garip bir olaya bürünüyor. Süpriz bir golcü degil Sinan, gümbür gümbür, sag sol dinledem, penetre edebilen bir oyuncu.

2-3 savunmaci ile tek kalinca kontr atakda, gecebilir, diyebilecegimiz pek santrafor da görmedik tarihimizde. Hasbelkader Drogba haric.

Galatasaray´in da, Milli takiminda forvet ihtiyaci var. Merkezden gelip, iki üc oyuncunun, direk icerisinden gecerek, kaleye kadar girmesi, beni bu konuda Umutlandirdi. Sadece hizli diye oyunculari, zoraki kanat oynatilmasini da pek begenmiyorum. Sonra agir oyuncular, forvete konuluyor, garip bir olaya bürünüyor. Süpriz bir golcü degil Sinan, gümbür gümbür, sag sol dinledem, penetre edebilen bir oyuncu.

2-3 savunmaci ile tek kalinca kontr atakda, gecebilir, diyebilecegimiz pek santrafor da görmedik tarihimizde. Hasbelkader Drogba haric.
Katılıyorum. Aubameyang da mesela hızlı diye kanatta kullanılmıştı St.Ettienne döneminde ve sanırım BvB'ye katıldığı ilk dönemde ama adamın forvette neler yapabildiği ortada. Sinan da vuruşlarını herhangi bi kanat oyuncusu gibi rastgele yapmıyor, topu istediği bi nokta belirleyip oraya göndermeye çalışıyor. Çok güzel bi özellik.

Griezmann da var mesela, o da Sociedad'da sol kanatta görev alıyordu yanılmıyorsam. Simeone mükemmel bi iş yaptı kendisini forvette oynatarak. Sinan da bizde böyle bi etki yapabilir. Bu sezon için belki çok geç, kanatta kullanmak zorunda kalabiliriz ama önümüzdeki sezon forvet olarak düşünülmeli ve şans verilmeli. Keşke güzel bi hoca gelse.

Edit: Biraz bakındım da Auba zaman zaman forvet, zaman zaman sağ kanat oynamış. Doğru örnek olmayabilir.

Katılıyorum. Aubameyang da mesela hızlı diye kanatta kullanılmıştı St.Ettienne döneminde ve sanırım BvB'ye katıldığı ilk dönemde ama adamın forvette neler yapabildiği ortada. Sinan da vuruşlarını herhangi bi kanat oyuncusu gibi rastgele yapmıyor, topu istediği bi nokta belirleyip oraya göndermeye çalışıyor. Çok güzel bi özellik.

Griezmann da var mesela, o da Sociedad'da sol kanatta görev alıyordu yanılmıyorsam. Simeone mükemmel bi iş yaptı kendisini forvette oynatarak. Sinan da bizde böyle bi etki yapabilir. Bu sezon için belki çok geç, kanatta kullanmak zorunda kalabiliriz ama önümüzdeki sezon forvet olarak düşünülmeli ve şans verilmeli. Keşke güzel bi hoca gelse.

Edit: Biraz bakındım da Auba zaman zaman forvet, zaman zaman sağ kanat oynamış. Doğru örnek olmayabilir.

Bize en yakin örnek Burak Yilmaz zaten bu konuda. 2010/2011 senesinde kanatlarda da iyi onyasa, forvete gectigi an o büyük patlamayi yapti bireysel anlamda. Sürekli bos bos kanatlarda kullanildigi icin, temizden bir 7 senesi yendi, fundamental eksiklikleri olan bir forvet oldu. Kazim´da mesela benim icin hep forvetti.

Aubemeyang´i da forvette cok daha fazla begeniyordum. Cogu zaman kanatlarda, bazende forvette görev veriliyordu Fransa´da. Ama adamin en etkili olabilecegi bölge hep forvetti, cünkü kaleye en yakin bölge merkezdir. Ve bu adamin asiri derecede hizli, yani öyle böyle degil. Acik alanda bir stoperin tutma sansi yok adami zaten. Bu tip oyunculari kaleden fazla uzak oynatip, hücum anlaminda körertebiliriz de. Adamin zaman zaman forvet oynamasi yardimci olmustur elbet ki.

Dortmund cok Fransa´da oynadigi döneme nazaran, nerdeyse hic forvette kullanmadi. Gittiler, tamda bizim macimizda koydular adami forvete. Onu orada görünce korkmustum zaten, ligin o sene ikinci yarisindan itibaren de, tamamen forvet haline getirildi. Adam duman etti, o gün bugün Bundesliga´yi.

Dortmund´un o kötü oldugu senede, kanatlarda da performansi düsmeyi baslamisti, bir ara gözden düsme tehlikesi bile yasadi derken, Klopp en mukemmel pozisyonu buldu kendisine.

Sinan Gümüs´de kaleye uzak bir oyuncuydu aslinda, bence U21 ligi bir ise yaramis, orada forvet oynadigindan, son vuruslarini bir hayli gelistirmis. Ki o düsük seviyede, bu kolay bir olay da degil.

Son düzenleme:
Ulu hocamız Sinani tanımıyormuş ama begenmiş dün,tanımadığı oyuncuyu derbide oynatmaz diyebiliriz ,Semihi kanatta deneyecektir bu sefer.

cift forvetli sistemde tamamlayıcı oyuncu olabilir. Üst düzey bir top tekniği yok ama bundan önemli olan birşey var bu çocuk her oynadığı maçta parlamaya çalışıyor iyi niyetli oynuyor ve gelişimi sürüyor. Burak'ın gol kralı olduğu bu ligte bu çocuk senelerce domine edebilir.

Buyuk topcu olucak bizde olur baska yerde olur bilmem ama olucak bu

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nazar değmesin, topsuz oyunda kendini geliştirirse bayağı iyi oyuncu olur.

{taptap}

Girer girmez attığı depar da korktum ama güçlü dönmüş belli nazar değmesin golü de bulursa tekrar eski haline gelir.

seneye çok faydalı olacak aslan parçası. talihsiz sakatlığı belki de hayırlı oldu kötü dönemde.

Bu kardeşimizi kulübe kazandıran ünal başgana da selam çakalım buradan.. üşüyoruz reyiz :)

su son kalan maclarda forvet olarak kulanmak gerek kanat forveti olarak degil

Takımımız altyapısında yetişmemiş olması da artı bi özellik. 2 maç oynayınca g.tün kalkması, çetecilik yapma gibi şeylere yabancıdır şu anda

Geri
Üst Alt