Sinan Gümüş

trde gelişemez

hollanda liginde iş yapar lakin

hollanda takımına kiralamak lazım

30 yılda 2 CL 2 UEFA 1 Super kupa alan takımı bizimle kıyaslama bence. Onun dışında hemen her sene CL'de olan ve sık sık da gruplardan çıkan, arada çeyrek finaller oynayan bir takım Porto, sürekliliği var. Aynı zaman aralığında Juventus kadar kupa kazanmış işte.

Yoo o başarılar ile bizimkini kıyaslamak olmaz zaten ben sadece Porto'nun devalılık konusunda sıkıntı çektiğinden bahsediyorum reis

Benfica obelirli eşiği aşamadı
Porto o eşiği aşmasına rağmen devamlılığı sağlıyamadı arada problem bu bence

Birde senin fikrin vardır bu benfica'da mesela bir oyuncu alıyorlar bonservisinin %20 si benfica'da oluyor %80 si menajerlik şirketlerinde oluyor

Bu sistemi Galatasaray'a getirmenin bir yolu yok mudur ?

Yoo o başarılar ile bizimkini kıyaslamak olmaz zaten ben sadece Porto'nun devalılık konusunda sıkıntı çektiğinden bahsediyorum reis

Benfica obelirli eşiği aşamadı
Porto o eşiği aşmasına rağmen devamlılığı sağlıyamadı arada problem bu bence

Devamlılıktan bahsediyorum ben de zaten. Biz 2 varsak 3 yokuz, 2 kere gruplardan çıkıyorsak 5 kere cıkamıyoruz. Porto hemen hep orda, ve sık sık da gruplardan çıkan bir takım oldu.

Kupa kazanmada devamlılık Real Madrid ve son yıllarda Barcelona dışında hiçbir takımda yok. Real Madrid bile nerdeyse 10 yıl sonra kazandı 2014'te kazandığı CL kupasını. Barcelona da 92'den sonra ilk kupasını 2006'da aldı, sonra 2009'da Guardiola'yla aldı, ki bugünkü Barcelona da aslında Guardiola'nın eseri, yıllarca onun takımı ve sisteminin üstüne ekleye ekleye gittiler.

Son düzenleme:
Devamlılıktan bahsediyorum ben de zaten. Biz 2 varsak 3 yokuz, 2 kere gruplardan çıkıyorsak 5 kere cıkamıyoruz. Porto hemen hep orda, ve sık sık da gruplardan çıkan bir takım oldu.

Kupa kazanmada devamlılık Real Madrid ve son yıllarda Barcelona dışında hiçbir takımda yok. Real Madrid bile nerdeyse 10 yıl sonra kazandı 2014'te kazandığı CL kupasını. Barcelona da 92'den sonra ilk kupasını 2006'da aldı, sonra 2009'da Guardiola'yla aldı, ki bugünkü Barcelona da aslında Guardiola'nın eseri, yıllarca onun takımı ve sisteminin üstüne ekleye ekleye gittiler.
Barcelona cruyfun eseri. Guardiolada bu projenin hoca ürünü. Efsane varsa oda cruyftur

Barcelona cruyfun eseri. Guardiolada bu projenin hoca ürünü. Efsane varsa oda cruyftur

Mourinho da o projenin ürünü. Barcelona'da staj yaptı, Van Gaal ve Robson'ın asistanlığını yaparak öğrendi işi, Guardiola onun antrenörlüğünde oyuncuydu

Bd1a6BGIcAADLyk.jpg

Son düzenleme:
Mourinho da o projenin ürünü. Barcelona'da staj yaptı, Van Gaal ve Robson'ın asistanlığını yaparak öğrendi işi, Guardiola onun antrenörlüğünde oyuncuydu

Bd1a6BGIcAADLyk.jpg
O dönemlerde barçanın alt yapı eğitim seviyesi bukadar oturmuş değildi. Bir şeyler tabiki kapmıştır ama guardiola oturmuş systemin içinden çıktı ordan.

5.5 milyon dollar karsilginda benficaya gidecek deniliyor öyle olursa cok güzel bir rakam

sinandan iyi forvet olur,benficaya giderse yolu açık olsun

O dönemlerde barçanın alt yapı eğitim seviyesi bukadar oturmuş değildi. Bir şeyler tabiki kapmıştır ama guardiola oturmuş systemin içinden çıktı ordan.

Evet oyuncu olarak öyle. Ama Guardiola da, Mourinho da Van Gaal'den çok şey öğrenip ilham almışlar, Mourinho için Barcelona zaten okul, orda öğrenip sonra teknik adamlığa başlıyor, başlarken de Van Gaal ve Robson'un fikirlerini almış. Van Gaal Cruyf'un ekolünden zaten, o adamların orda çalışmasına Cruyf önayak olmuş o yüzden.

Bu resimde 1996 ağustos'unda İspanya süper kupasını almışlar, en sağda ayakta Mourinho var yardımcı antrenör, yanında Guardiola, hemen altında Laurent Blanc, onun yanında bize gelmeden 1 sene önceki Popescu, daha solda Luis Enrique, Lopetegui filan.. Bu heriflerin hepsi Barcelona sisteminden geçip öğrenmiş adamlar. Bu resimden önceki sezon Hagi de bu takımdaydı, bu resim çekildiğinde bize gelmişti. Bu resimde yok ama bu resimden birkaç sene önce Ronald Koeman (Everton TD) ve Begiristein da (Man City futbol direktörü) bu takımın oyuncuları, Guardiola'yla aynı takımdalar.

1429124656387.jpg

Son düzenleme:

Avrupa olarak bakmak için işe Porto'nun daha çok ekmek yemesi lazım bence reis portekiz liginde 12-13 den beri şampiyon olamayan bir takım reis bundan bahsediyorum bende ...

Avrupa olarak bakmak için işe Porto'nun daha çok ekmek yemesi lazım bence reis portekiz liginde 12-13 den beri şampiyon olamayan bir takım reis bundan bahsediyorum bende ...

Bu söylediğinin hiçbir anlamı yok, Real Madrid de 2011-2012'den beri şampiyon olamıyor kendi liginde, Portekiz liginde 3 güçlü takım var şampiyonluğa oynayan, özellikle Benfica ve Porto ki Benfica en çok şampiyon olan takım Portekizde, 36 şampiyonluğu var, Porto'nun 27 Sporting'in 18.

Avrupa'da ise devamlılık açısından Porto'yu bizimle kıyaslayamazsın, veya istiyorsan burdan bakabilirsin:

FC Porto in international club football - Wikipedia

Galatasaray S.K. in European football - Wikipedia

Son düzenleme:
Bu söylediğinin hiçbir anlamı yok, Real Madrid de 2011-2012'den beri şampiyon olamıyor kendi liginde, Portekiz liginde 3 güçlü takım var şampiyonluğa oynayan, özellikle Benfica ve Porto ki Benfica en çok şampiyon olan takım Portekizde, 36 şampiyonluğu var, Porto'nun 27 Sporting'in 18.

Avrupa'da ise devamlılık açısından Porto'yu bizimle kıyaslayamak istiyorsan burdan bakabilirsin:

FC Porto in international club football - Wikipedia

Galatasaray S.K. in European football - Wikipedia

Reis olayı çok farklı bir yere çekiyorsun en başından beri her post'da söylüyorum Porto ve bizi kıyaslamıyorum inatla bunu söylüyorsun ... Sadece örnek vermek için söyledim bunu

Abartıldığı gibi kötü değil.

4-4-2 sisteminde yanında kaliteli ve gerçek bir santraforla oynasın ve izleyip görelim. O zaman değerlendirme yaparız.

4-6-0

3-7-0

5-5-0

Gibi saçma sapan Tudor taktikleri ve PTT 1. lig kalitesinde ki kadro ile Sneijder bile verimsiz bu sezon.

Devamlılık olarak bizim gibiler bir parlıyorlar sonra yok oluyorlar dedin sen ilk başta.

yo dedim ki porto devamlılığı sağlıyamadı bizde sağlayamadık dedim

porto'yla tıpatıp aynı avrupa başarımız var demedim ki inatla 2-3 mesaj üst üste aynısını söyledin reis

yo dedim ki porto devamlılığı sağlıyamadı bizde sağlayamadık dedim

porto'yla tıpatıp aynı avrupa başarımız var demedim ki inatla 2-3 mesaj üst üste aynısını söyledin reis

Porto devamlılığı sağladı işte, Porto 2-3 yıl hariç tüm sezonlar şampiyonlar liginde ve onların çoğunda da gruplardan çıkan çeyrek finaller filan oynayan bir takım, o katılamadığı sezonda da UEFA'yı 2 kere kazanmış, yani Avrupa'da devamlılığı en yüksek birkaç takımdan biri Porto, devamlılık açısından Sevilla, Dortmund, Chelsea, Inter vs vs hatta Bayern'den daha fazla devamlılığı var 25 yıla bakarsak.

Devamlılık tanımın ne senin, her yıl Avrupa kupası kazanmak mı? Onu yapan bir takım yok tarihte.

O'Jogo, Portekiz
Bruma Portekiz gazetesine ; "Sinan Gümüş bire birde Nico Gaitan gibi, çat çat adam geçer. Ben bile yakalayamıyorum" demiş

DAGqSATUIAA6H60.jpg

Sinan Gümüş için Benfica’yla pazarlıklarını sürdüren Galatasaray’ın, oyuncusuna 3.5 milyon €’luk değer biçtiği bildirildi.Sinan Gümüş için Schalke’nin de girişimde bulunduğu öğrenildi.

DAQWWGJXcAEcORb.jpg

Geri
Üst Alt