Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Cevap: Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

---------------Ufuk---------------

----------------------------------

------ Neill -- Servet -- Balta -----

- Sabri -- Topal -- Elano -- Caner -

--- Arda ------------------ Gio ---

--------------- Jo ----------------

Büyük ihtimalle kadromuz tam olunca bu şekilde oynayacağız! Barış sürekli 11 de olucak ben böyle düşünüyorum...Giovani oynarsa elano yedek kalır! Mağlum arda yedek kalmıyor tel tel dökülsede...

franco

sabri neill servet hakan

barış m.sarp elano

keita jo arda

Aslantepe 11'im.. :D

------------------------------Ufuk Ceylan--------------------------------

--------------- Lucas Neill ----John Terry----Hakan Balta------------------

Sabri Sarioglu--------------------------------------------------Caner Erkin

-----------------------------Mehmet Topal--------------------------------

---------------------Fabregas---------------Elano-------------------------

------------Keita----------------------------------------Jo----------------

:evilsmile:

Ben gelende 4-4-2 oynarım ama bi bu taktiği denicem:)

3-4-3 harbi süper bi taktik renkdaş.. servet i cwp yapıyorum neill ile hakanı cb yapıyorum.bunların oklarını geri yapıyorum defansı terketmemeleri için.. önlerine koyuyorum iki önlibero sarpıın okunu geri elanonunkını ileri yapıyorum..kanatlara sabri ile caneri koyup oklarını hem ger hem ileri yapıyorum.forvette jo cf kanatlardakılerıde wf deil ss yapıyorum :)

Orta sahamız iyi olduğu sürece 4-3-3 oynama taraftarıyım.4-4-2 ye göre daha kolay ve izlemesi çok keyifli.

-----------------------Ufuk-----------------------------

--Sabri----------Neill--------------E.Aşık-----------Hakan--

---------------------M.Topal------------------------------

---------------------------------Ayhan--------------------

-----Keita-------------------Elano-----------------Arda-----

--------------------------Jo-------------------------------

Ne dersiniz beyler ?

Orta sahamız iyi olduğu sürece 4-3-3 oynama taraftarıyım.4-4-2 ye göre daha kolay ve izlemesi çok keyifli.

-----------------------Ufuk-----------------------------

--Sabri----------Neill--------------E.Aşık-----------Hakan--

---------------------M.Topal------------------------------

---------------------------------Ayhan--------------------

-----Keita-------------------Elano-----------------Arda-----

--------------------------Jo-------------------------------

Ne dersiniz beyler ?

güzel .Ofansif konuda hiçbir konuda sıkıntı çekmeyiz.Daha önemlisi rakip kontra atağa çıktığında bizim orta sahamız yalnız kalmamalı.Mehmet topal ve ayhan iyi olur .Ama seneye transferde 1. derecede önemli olan ayhanın bölgesinde oynayabilecek çift yönlü bir orta saha oyuncusu bulunması gerekiyor.Türk olarak Hamit ALTINTOP bence en iyi örnek.Eğer bu sene şampiyon olursak seneye şamp. ligi de var.Hamiti ikna edebilsek süper olurdu.

A TAKIM

---------------------------------- Leo Franco ---------------------------------------

(GK)

Neill------------ Gökhan--------------------------------- Servet ---------------Hakan

(DR) (DC) (DC) (DL)

---------------------------------- Mehmet T. ---------------------------------------

(DMC)

---------------- Elano----------------------------------- Arda ----------------------

(MC) (MC)

Keita ------------------------------------------------------------------------ Kewell

(AMR) (AML)

------------------------------------ Baros------------------------------------------- (SC)

B Takım

-------------------------------------Ufuk -------------------------------------------

(GK)

Sabri------------ Emre G.--------------------------------- Emre A.---------------Ugur

(DR) (DC) (DC) (DL)

------------------------------------Mustafa ----------------------------------------

(DMC)

(Ayhan)

---------------- Barıs----------------------------------- Emre Ç.---------------------

(MC) (MC)

Giovani ----------------------------------------------------------------------- Caner

(AMR) (AML)

-------------------------------------- Jo ------------------------------------------- (SC)

Yukarda iki tane kadro cıkardım, bence sene sonuna kadar oyuncuların oynaması gereken mevkiler bunlar . Bugün biz bazı oyunculardan mevkileri dısında oynattugımız icin oyun sisteminde sıkıtılar yasıyor ve oyun kurmakta bazı zamanlarda zorlanıyoruz . Elbet ki rijkaardın yanında haddime degil , böyle taktik bir sablon cıkarmak ama yukarda yazdıgımı kadroların bizim elimizdeki mevcut oyuncular icersinde en uygun nasıl bir taktik olusturulması konusunda daha uygun oldugunu düsünüyorum ... Sahaya bu düzende cıkarsak Türkiyede bizi hicbir takımın bizi kesinlikle zorlayamıcagını düsünüyorum . Yaptıgım taktikler oynadıgım sablon 4-3-3'e göre hazırlanmıstır . Bence futbol zor bir oyun degil onu zorlastıran tasları sadece yanlıs yerlere koymak .

Burada sanirim cogu kisi ideal kadrolarini kuruyorlar. Valla onu bilemem ama gelecek hafta Kayserispor'a karsi cok onemli bir macimiz var ve bu maca ona gore bir taktik ve dizilis ile cikilmasi gerekmekte bence. Sole bir kadro en dogrusu olur eger sakatliklarda bir duzelme olmaz ise:

Leo Franco

Ugur Ucar--Lucas Neil--Servet Cetin--Caner Erkin

Baris Ozbek--Mustafa Sarp

Elano

Giovani--Jo--Arda Turan​

Ikinci yarida da Keita ve Emre Colak kartlarini kullaniriz macin gidisatina gore. EL maclarinda daha farkli cikabiliriz belki ama TSL'de Anadolu takimlarina karsi basit puanlar kaybetmek istemiyorsak orta sahanin fizik gucunu ve direncini mumkun oldugunca yuksek tutmak gerek.

P.S. Kaleye Leo yerine Ufuk Ceylan gecerse cok sevinirim ama pek sanmiyorum.

Anadolu takımları büyük takımlara karşı gerçekten güzel mücadele gösteriyorlar. Gerek sertlik olsun gerek agresiflik olsun,hırs olsun güzel hazırlanıyor adamlar. Bunun örneklerinide çoğu kez görüyoruz.Dediğin gibi orta sahayı mücadele gücü yüksek oyunculardan kurmak mantıklı olabilir.Gerçi takım olarak oynamayı başarabilsek bize anadolu klüplerinin pek sorun yaratmayacağını düşünüyorum.Ama son maçlarda performansımız çok kötü, Kayseri maçını kaybedersek açıkçası pek süpriz olmaz bizim için.

Bizim takımın şu anda bana göre zayıf tarafı orta saha ve yine bana göre orta sahası olmayan bi takım bence yok olmuş demektir.Eldeki oyunculara bakarsak onlardan Xavi-İniesta olmalarını bekleyemeyiz. Yinede 4-3-3 oynayacaksak eğer bana kalırsa orta sahada Sarp-Elano-Arda denenmeli diye düşünüyorum. Barış tamam mücadele ediyor ama pas atamadıktan sonra mücadele etmeninde bi mantığı yok.Geriye yardımcı olan Elano ve Arda ile bu işi götürebiliriz.Çok ofansif oldu biliyorum ama en azından takımımız pas yapar.

Kayseri maçı çok önemli bi maç oldu bizim için, Ordan alınacak kötü bi sonuç Allah göstermesin iyice eleştiri oklarını bize çevirir.Oyuncularımızda bunların bilincindelerdir, inşAllah Antalyaspor maçı gibi ruhsuz bi görüntü sergilemezler.Bide son bi istek bari yeniliyorsak mücadele edip öyle yenilelim, eminim bu taraftar öyle yenilen oyuncuların elini öper...

Valla bana kalsa bende isterim orta sahamizi mumkun oldugunca teknik olmasini ama son bir kac mactir en azindan TSL'de simdilikm bunun cok zor olcuagini gosteriyor. Malasef ideallerimiz bazen hayata gecmeyebiliyor veya gecmesi uzun zaman alabiliyor. Takim tam rayina otursa yani takim olmayi basarsak o dedigin orta saha olabilir hat da belki cok daha iyi olur ama simdilik bunun yakin bir zaman icersinde olucaginin sinyallerini ben sahsen alamiyorum. Rijkaard'in karar vermesi gerekicek nokta da bu olucak. Ama sonucta TD o ve oyunculari kadrosunu ondan iyi bilicek bir kisi yok dunyada eger gercekten bu isin olucagina inaniyorsa devam edicektir ayni sekilde.

----------Leo------------

barış--neil--servet--caner

---Sarp--elano--ayhan----

keita---------------Arda--

----------Jo--------------

Bu kadro şuan elimizde olan oyuncularla olabilecek kadro..

-----------Leo------------

Sabri--Neil--Servet--Balta

-----Sarp--Elano--Topal---

Keita----------------Arda

----------Jo------------

Bu kadro da yaklaşık 1 hafta içinde düzelecek ve sahaya dönecek oyuncularla olabilicek kadro..

Her iki kadroda da özellikle Servet-Neil ikilisini bozmadım.. bunlar ne olursa olsun hep birlikte oynamalılar..Artık defans ikilisinde istikrar olmalı.. Hem böyle olunca kalecide ikisini tanımış olacak..top defanstayken kaleci geri pasın nereye gelebileceğini filan ezberlemiş olacak..

Caner ve Gio duruma göre yedek kalıp, oyunun ilerleyen bölümlerinde oyuna girebilir.. İkiside hızlı ve teknik futbolcu.. yorulan savunmaya karşı çok etkili olurlar..

Leo da bence şuan as kaleci olarak devam etmeli..Ufuk'u Türkiye kupası maçlarında alıştırmaya devam etmeli..

-----------Leo---------

Sabri--Neil--Servet--Balta

Keita-Sarp-Elano-Topal-Arda

----------Gio----------

Bu da Atl. Madrid maçının İspanya ayağındaki kadro olabilir.. 4-5-1 gibi ancak Keita ve Arda sık sık ileri çıkacak..

4-5-1 çok zor bir sistem ya.Şu anda United dışında o sistemi düzgün kullanan yok kanımca.Son Arsenal maçında baya işledi.

---------------Leo Franco

---------Lucas Neill---Emre Güngör

Uğur Uçar-----------------------Caner Erkin

--------------Mustafa Sarp

---Elano Blumer----------Emre Çolak

Kader Keita (Gio)----------------Arda Turan

-----------------Jo (Kader Keita)

Kesinlikle 4-3-3'e tekrar dönmemiz gerekiyor. Baros-Kewell ikilisi dönene kadar da bu 11'i kullanmamız gerekiyor. Elano - Emre ikilisi pres özelliği olan oyuncular. Özellikle Emre çok çalışkan bir oyuncu. Elano - Emre - Sarp 3'lüsü savunmada ve hücumda birbirini çok iyi tamamlayabilir diye düşünüyorum. Bu kadroda tek zaaf Caner'in sol beke geçince yaptığı gamsızlık (koşmama, topa ayağını uzatmama gibi) Eğer Caner sol bek mevkisini yadırgamayıp oraya kendini adapte ederse geçici bir süre de olsa düzenli ve oturaklı bir 11'imiz olur.

hep sölüyorum 3-4-3 oynayalım ozaman !

-----------------Leo----------------

---Sabri---Servet--Neill---H.Balta----

-------------Mustafa Sarp-----------

---------Arda-------Elano(Caner)----

---Keita---------------Gio(Kewell)---

--------------Baros(Jo)-------------

Parantez içindeki oyuncular oyuna sonra girecekler

elano oyunu iki yönlü oynamaya yavaş yavaş başladı fakat onun yanında görmek istedıgımız sureklı hücumu düşünüyo o yüzden ardayı orta 3 lede görmek fazla lüks olur takım defansı açısından

Asagidaki yaziyi Tardini bufe isimli blogdan aldim, soylemek istedigim herseyi cok guzel ozetlemis. Bazilariyla surekli tartistigimiz Elano'nun yeri, sistem, dizilis gibi konulara deginmis. Yazdiklarinin coguna katiliyorum, o yuzden benim devrik cumlelerimi buraya koymak yerine hazirini buraya gecirmeyi uygun gordum.

Galatasaray koca bir ilk yarı boyunca ağırlıklı olarak geçen seneki düzeninin devamını kullandığı halde Rijkaard geldiği günden beri dinlediğimiz 4-3-3 yerini Baros ve Jo'nun yokluğunda 4-6-0'a bıraktı.. Şimdi muhtemelen 4-6-0 geyikleri yapılacak basında ve başka mecralarda.. Spalletti ve Ferguson'un adları muhakkak anılacak, araya Moyes'in ismi eklenecek ve Rijkaard'ın farklı bir düzen daha oturtmaya çalıştığından dem vurulacak.. Halbuki ortada böyle bir şey yok.. Rijkaard'a gidip 4-6-0 desen muhtemelen değişik bir yüz ifadesiyle bakar adam.. Spalletti'nin özellikle Roma'daki ikinci senesinden itibaren muazzam kullandığı ve tercih olarak bu yönde gittiği, yine Sir Alex'in çok önemli maçlarda Rooney ve Ronaldo'yu merkeze ya da kanatlara koyarak oynadığı düzeni bugünkü Galatasaray'la karıştırmamak gerek.. Rijkaard tamamen elindeki yokluktan merkez forvetin yerini Arda'yla ya da başka bir oyuncuyla doldurmaya çalışıyor ve oynanan sistemde, yapılmaya çalışılan taktik varyasyonlarda bir değişim yok.. Normalde 4-3-3 olan sistem Jo'nun yerine Arda gelince neden uçtan 3 eksiliyor mesela? Keita ve Gio'nun önceki sistemin açıklarından farkı nedir? Merkezdeki defansif orta sahalar ve önündeki Elano'yla ne derece bütünleşik oynamışlardır? Arda'nın forvete katabildiği orta saha özellikleri nedir? Yoktur böyle bir şey, olacağını da uzun vadede forvet yokluğuna rağmen sanmıyorum.. Oynanmak istenenle yapılabilen arasındaki fark olarak okumanın da mantıklı olduğunu düşünmüyorum bu bağlamda.. Tamamen bilinçli tercihler üzerinden şekillenen ve Rooney, Ronaldo, Totti gibi adamların özellikleriyle bütünleşen bir sistemi Jo yerine Arda geldi diye Türkiye'de yürürlüğe girdi diye savunamazsınız.. Sadece gündemde yer işgal eder, 4-3-3'le yeteri kadar uğraşıyorken futbola yeni bir kavram sokarsınız.. Böyle mecburiyetten oluşan 4-6-0'ın sanıyorum tek örneği var dünyada o da Everton'un Moyes'i.. Uçtaki zibilyon tane oyuncunun sakatlanmasıyla ortaya çıkmış yine underrated'ların kralı Tim Cahill üzerinden ütopik sisteme uyum sağlamış, iyi maçlar çıkmıştır ortaya.. Hiçbir sistem kitabında geçmeyen, futbolun ana kuralları içinde şu an için yer almayan ve hala istisnai bir futbol yaklaşımı olan bir kavramla kafaları bulandırmaya gerek yok..

Bugünün yıldızı Elano'dur Galatasaray'da.. Açık forvetleri ve en uç oyuncusu bu durumdayken orta sahası da bu kadar top tutamayan takımda tek başına çok önemli saniyeler kazandırdı takıma.. Bireysel yetenekleriyle hazırladığı ve girdiği pozisyonlardan çok daha önemlisi budur.. Yine iki defansif orta sahanın önünde ama hem onlarla beraber, hem de ilerideki üçlüye yakın bir şekilde merkezi toparlayan oyuncu rolündedir bugün.. Bir oyuncunun gösterdiği farklı performanslar, ortaya koyduğu değişik roller sistemleri de tamamen farklı bir şekilde gösterebilir.. Bizim ülkede çok farklı sistemlermiş gibi algılanan 4-4-1-1'le 4-3-3 arasındaki fark sol iç ve sağ iç geyikleri dışında bugünküdür.. Benim gözümde Elano'nun komple oyunu bugün sistemi 4-3-3'e yakınlaştırır, Kayseri'deki suya sabuna dokunmayan ve geriden kopuk Elano ise bu geceki takımı 4-4-1-1'e kaydırır ve farklı şeylerin beklenmesine neden olur oyuncudan..

Su halimize bak. Takima katilali 2 sene olmamis 2 futbolcumuzun sakatlanmasi basimiza ne isler acti. Herkese malzeme cikti. 10 sayfalik gazeteler 1 sayfasini artik boyle topiclere harciyor

-----------------Leo----------------

---Sabri---Servet--Neill---H.Balta----

---------------Mehmet Topal---------

---------Elano-------------------------

-------------------Arda----------------

---Keita (Gio)-----------Kewell(Caner)---

--------------Baros(Jo)----------------

Elano ilk yarı boyunca oynadığı bütün maçlarda sağ iç (Sağa yakın orta saha, merkez orta saha artık adını siz koyun) oynadı. Artık bunu tartışmayalım. Hatta buyrun bunu kanıtlayan bir vidyoda buldum. (Neyi kanıtlıyorsak artık)

Elano Dinamo Bükreş maçında ne yaptı?

Geri
Üst Alt