Sizce Gedson Transferi Başarısızlık mı ?

Eyüp Can

Sarı Üye
Hepimizin son 3 saati rezil oldu. Hepimiz aynı duygu içerisinde olduğumuz için herkesin ne düşündüğünü anlayabiliyorum. Kendimi bir nebze olsun avutmak adına , sinirimi biraz olsun hafifletmek adına düşünüyorum. Düşündükçe de gerçekten aklım bazı şeyleri almıyor.

1. MEVZU : Takımın Gedson'a ihtiyacının olduğu taa Burak Elmas başkan seçilmeden önce belliydi. İlk transfer döneminde maalesef işi bitiremedik. Ve ligin ilk yarısında fazlasıyla eksikliğini hissettik. Dolayısıyla hepimizin devre arasında ilk beklediği transfer Gedson'du. Transfer tahtası açılalı kaç gün oldu bilmiyorum ama benim beklentim daha transfer sezonu başlamadan bu işin resmiyete dökülmesi , tahta açılır açılmaz hemen açıklanmasıydı.
Anlarım , pazarlıklar olur , 100 bin euro bile bizim gelecek yıl başlayacak olan Bankalar Birliği anlaşması sebebiyle önemli. Fakat Gedson'u da bedavaya almayı beklemiyorduk herhalde. Sonuçta bir para ödeyeceğiz ve bu paranın da az olması beklenmezdi. Benim yönetime en çok kızdığım nokta da bu .

1643762647070.png

Sponsorluk mevzusu bugünün konusu değil , fakat Kasa Kolaylığı başkanın en önemli birkaç vaadinden birisiydi. İlk transfer döneminde biz oyuncuların maaşlarını düşük tutup bonservislerini yıllara yayarak zaten yüksek bir harcama yapmadık. Buna rağmen , Kasa Kolaylığı vaadi ile birlikte Gedson transferi yapılamadı. Sezon içerisinde futbolcuların maaşları bile doğru düzgün ödenemedi . Sonuç olarak başkan en önemli vaadlerinden birini yerine getirmedi. BU TAM BİR YALANCILIKTIR.

2. MEVZU : Yönetimin yaptığı sponsorluk anlaşmaları , benim hatırladığım GETİR vs. gibi birkaç istisna dışında tamamen NEF ve Dinçer Azaphan ile . Gerçekten çok merak ediyorum .Gedson transferi için bu iki kişiden destek istendi mi ? NEF Emre Akbaba ve Falcao transferlerinde elini açık açık taşın altına koydu. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir şekilde çekimser davranacağını düşünmüyorum . Aynı şekilde Dinçer Azaphan mevzusu da böyle .

Bu sebeple aklıma gelen ikinci mevzu ki haberleri de çıktı .Torrent Gedson'u veto etti. Bunu bir yere kadar haklı karşılayabilirim. Gedson transferinde benim de kafamdaki en büyük soru işareti 6 ay gibi uzun bir süredir oynamamasına rağmen ödeyeceğimiz yüklü bonservis bedeliydi. Hoca oynayan bir oyuncu istemiş olabilir. En doğal hakkı. Fakat biz ne yaptık ? 4 aylığına gelecek sene Barcelona'da 2. kaleci olacak Pena'yı kiraladık . Barcelona'ya oyuncu yetiştiriyoruz şuan. Muslera Şubat sonu dönecek dersek , 2 kaleci rotasyonumuz da yabancı.

Buradan şu mevzuya geleceğim. Yönetim kaynaklı haberlerde Gedson'u alamamamızın önündeki engelin yabancı kontejanının dolu olması olduğu söyleniyor. Planlama baştan hatalı yapıldı o halde . Biz Pena için bir bedel ödedik. Bu bedeli Giresunspor'a ödeyebilirdik , dolayısıyla Okan'ı geri çağırabilirdik. Bunu yapamadık diyelim. Çıkardın basının önüne , delikanlı gibi biz Gedson'u alabilmek için kaleci transferini rafa kaldırdık derdin. Bunu yapmak zorundaydık derdin. Sesimizi çıkarmazdın. Ciddi bir tutarsızlık yapıldı bu konuda. Babel , Omar mevzularına girmiyorum bile .

MEVZU 3 : Aklımın asıl almadığı mevzu şu . Sercan Dikme az önce Beşiktaş'ın Gedson ile 7 gündür görüştüğünü yazdı. Diyelim ki doğru. Dün Sportcell Gedson transferi Galatasaray adına bitti diye haber yaptı ki yönetimle yakın ilişkileri olduğu için yalan olmadığını düşünüyorum. Bu haberi kim yaptırdı o halde ? Madem 7 gündür Beşiktaş görüşüyor , bizim yönetimimiz çıkıp niye çekildik diye bir açıklama yapmıyor.

Bu sebeple bu transferin 7 günlük bir süreç olduğunu düşünmüyorum . Hepiniz ilk Beşiktaş haberinin çıktığı andan itibaren gelişen süreci bir gözünüzün önüne getirin. Beşiktaş devreye girdi , görüşüyorlar , anlaştılar , 6 milyon euro + %50 satıştan pay , sezon sonuna kadar süper lig'de bir takıma kiralanacak , bu takım rizespor. Ben asla bu sürecin bu kadar hızlı yürüyebileceğini düşünmüyorum .Hele hele ki kiralanan takımın Rizespor olması da bana asla iyi niyetli gelmiyor. Açık açık bu işte bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum . Belki de paranoyakça bir şeyler kuruyorum .

Beşiktaş'ın Gedson'u aldığı şartlar gerçekten çok uygun. Bizim yönetimin bu şartlarda Gedson'a hayır dediğini gerçekten mantıklı göremiyorum . Sürecin bu kadar hızlı işlemesini , yani senaryo yazılmış da her şey planlanmış gibi gerçekleşmesini cidden aklım almıyor.

MEVZU 4 : Beşiktaş'a önerilen şartların bize önerilmediğini düşünelim ve ağır maddi şartlar altında bu transferin olmamasının Galatasaray'ın hayrına olduğunu savunalım . Yani başarıszılık değil , aksine Galatasaray'ın geleceği adına doğru olduğunu düşünelim. Buna tavrınız ne olurdu.? Ben eğer taraftarın önüne çıkıp , bunu doğru bir dille ,haklı gerekçelerle ve gerçekten inandırıcı bir dille açıklarlarsa bunu başarıszlıktan çok doğru bir amaçla atılmış hamle olarak adlandırabilirim. Ama burada da maalesef yönetimin bunu ezeli rakibine kaptırmadan önce açıklaması gerektiğin gerçeğini de inkar etmem .

Sonuç olarak ;

Bu sene yaşadıklarımız gerçekten uyanmak istediğim kabus. Küme düşmeme mücadelesi , geldi dediğimiz adamın rakibimize hatta düşman dediğimiz takıma gitmesi , severiz , sevmeyiz Fatih Hoca'nın kötü bir şekilde ayrılması , öne geçtiğimiz her maçı kaybetmemiz , hakem hataları , yönetimi aşırı derecede pasif olması . Burada başlık açsak , sizce sezon içerisinde ne olursa sinirden duvarları yumruklarız desek hespi bir sezona sığdı. Gerçekten artık şu kabustan uyanmak istiyorum .

Bjk Gedson'u alıp Rize veya başka bir kulübe kiralarsa bu kulüp tarihinin en
büyük transfer girişimi fiyaskosu olur. Gedson transfer olduktan sonra 1 maça çıkmasa bile, verdikleri bütün para boşa gitse bile durum böyle. Moral motivasyon kalmadı yönetim acilen istifa etmeli.

Yazdan beri tek bir adama odaklanıp iki senedir Taylan'ı o bölgeye devşirme şeklindeki çözümünü de başa geçip devam ettirmek tamamiyle on günde transferler tamam demek kadar skandal, art niyetli bir hata. Bu hamle eksikliği bir gol farkla kaçan şampiyonluğa, yeni sezonda da küme düşme potasında mücadele etmemize sebep oldu. Bunu başarısızlık diye geçiştirmek bile hafif kalır...Gedson için değil, o 6-8 bölgeleri için diyorum. Gedson'a saplanıp kalmak yazdan beri daha büyük hata idi. Şahsi görüşüm. Tok alıcı olmanın zararları. Yedeği, alternatifi ya da daha iyisi hep elinin altında olmalıydı. Madem bu bir proje...Onun da balon olduğu açık.

İletişimsizlik. Para yok densin, ok. Benfica vermedi densin ok. Ama son dakika birisi feshederse alabiliriz gibi bir şekilde taraftar aklıyla dalga geçmek olmaz. Babel seni kandırmıştır, ok. Diagne olmaz demiştir ok. Ama ilk yazacağın isim Gomisten vs öncesinde Gedson yazılmalı idi. Yazamadıysanda git adam gibi sebeplerini açıkla.

Bukadar zaman bi oyuncunun pesinden kosmak basarsizliktir, enayiliktir. Adamlar ilk 11 de bile oynatmadigi oyuncuyu sen mesih ilan ediyorsun. Onlarda enayi degil tabiki degerlendiriyorlar durumu. Rus takima 4e verecekken Sana 8 veya 10a veriyor.
Sanki baska oyuncu yok, simdiye kadar coktan bi 8 no alinmasi gerekiyordu cünkü cicaldau ile yürümicegi belliydi.

Şöyle de bir durum var; Galatasarayımız maddi-sportif ne zaman dara düşse, BJK ı yönetenlerin g.tü arşa kalkar, hadlerini aşan işlere kalkışırlar. Öncekilerde olduğu gibi yine şapa otururlar umarım...

Gidenden cok alana tav millet,ondan, ha bence gidenede olmalılar ayrı,benficada süre almasa bile fırsat transferiydi kanımca, kaçırdık..Birde çok dillendirdiler,efendi gibi almıyoruz der,alternatife gidersin,ama çok beceriksiz çıktı bu yönetim maalesef

Kaçan balık büyük olmaz umarım. Bence Terim olsaydı Gedson bizdeydi bununda etkidi var muhakkak. Birde romenlere gereğinden fazla para verildi. Şimdi gedsona para kalmadı deniyor. Romenleri satamıyorsun bile oysa Gedson da daha büyük potansiyel var bunu unutmayın. 3-5 maç iyi oynasa enaz 20 milyona başlar bonservisi. Bjkden transfer çalımı yemek beni üzdü ama biz alıştık gelen geçen çalım atıyor bu camiayı bu hale düşürenler utanmalı bence.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Başkan mağlubiyetlerin üzerini örtmek için transferi gündeme oturttu. Getson gitson diye diye milleti galeyana getirmek nedir. Bukadar basiretsiz beceriksiz yönetim cihana gelmemiştir herhalde.

İşini bilmeyen çavuşlar döner arkasını avuçlar. Bizim başkanın yönetim tarzı budur.

bu rezalet irfanı stochu fbye kaptırmak gibi bir şey değil. kendini sende kanıtlama imkanı bulmuş senin takımında iyi bir sezon geçirmiş adamı 2 transfer döneminde alamayıp yerine de oyuncu almayıp, daha önce ghezzalına rosierine salça olduğun rakibine kaptırıyorsun. hele bir de işin rize boyutu var ki fecaat.

ne diyim artık yazıklar olsun

Rosier'e sulandın "ALAMADIN", bjk "ALDI"
Ghezzal'a sulandın "ALAMADIN", bjk "ALDI"

Adamlar da sezon başındaki sulanmaların cezasını şimdi Gedson üzerinde kesiyorlar ve bjk "ALDI"
Yetmedi, Oğulcan gereksizi için kavga dövüş halinde olduğun Rizespor'a bjk "VERDİ"

bjk "ALDI" evet. Ama bizim mabadımızdan "KAN ALDI"

Bunun adı "ACİZLİKTİR" başka hiçbir şey değil.

Lamı cimi yok çok büyük rezalet. Gedson önemli değil, yarın başka isim taraftar tarafından istenir bir diğer gün bir başkası...Önemli olan şu; Sen taraftarın bu kadar istediği maddi olarak da takımın limitleri dahilinde olmasına rağmen alamıyorsan fiili olarak o yönetim bitmiştir arkadaş. Bu saatten sonra ne hoca rahat hocalık yapabilir ne takım baskı altında rahat oynayabilir. Koca yarıyı hiç etti adamlar.

Geri
Üst Alt