Sizce Gedson Transferi Başarısızlık mı ?

Burak Elmas yönetimin olduğu yerde herşey normal geliyor artık.

4 yil.once acaba yasli mi dedigimiz gomisi getirip kendince sov yapan damat bilsinki bu kulup malatyaspor degil..Bugun rizeye gitse sasirmazsin gomise..Ama gedson gercek bir transfer başarısı yas klasman taninirlik ve deger olarak...Damatin tek derdi kendi reklamiydi s dunyasinda bankalar nezdinde kredibilitesini arttirmakti zannimca ve takimi yonetecek becerisi olmadigi asikar yaslanmisti terimin omzuna oda dusunce kaldi ortada kral ciplak

Hamit Altıntoptan sonra bu kulüp başkasının istediği hiç bir oyuncuyu alamadı...

İrfancan, Ozan Tufan, Stoch vs... Hepsi makul karşılanabilirdi. Ne oyuncular o kadar peşinden koşmaya değerdi ne de biz Fener'in verdiği paralara çıkabilirdik, çıkmak da manasızdı zaten.

Ama bu başarısızlıktan bayağı öte. Net kepazelik. Zarar etme imkanın neredeyse sıfır bir oyuncudan bahsediyoruz. Sende oynamaya dünden razı, kulübü biliyor, yaşı genç. Sen bu adamı kaçırıyorsan malın tekisin demektir. Rakibine kaptırıyorsan mal oğlu malsın kimse kusura bakmasın.

Bu saatten sonra da bir dk durmasınlar defolsun gitsinler.

Arkadaş ne büyüttü bizim taraftar şu Gedson'u. Sanki yıllarca bizde muazzam futbol oynadı. Alt tarafı yarım sezon oynadı ve öyle olağanüstü bir performansta göstermedi. Cehennem olsun nereye gidiyorsa gitsin ya. Gedson ismini duyunca kusasım geliyordu artık.
Söylediklerine 100% katılıyorum. Geçen senenin son birkaç maçı hariç performansını ben de beğenmemiştim.

Ancak bu durum yönetim beyinsizliğini kapatmıyor. Hocan mı istemiyor, paran mı yok, adamlar gereğinden fazla para mı istiyor çıkar adamakıllı açıklarsın. Biz bu sebepten dolayı gedsondan vazgeçtik dersin. Hadi kendin demiyorsun el altından bilgiyi basına sızdırırsın. Taraftar da kabullenir. Ama son saniyeye kadar uğraşıp, en sonunda rakibine kaptırmazsın. Bu salaklığın, işbilmezliğin daniskasıdır.

mesele oyuncunun ne kadar iyi veya kötü olduğu değil mesele bjk yönetimi resmen rencide etti mevcut yönetimi ne şekle getirdiğini söylerdimde modlar pusuda selam versem banlıyorlar o yüzden yazmayacağım

Eskiden fenerden transfer çalımı yerdik şimdi beşiktaştan başakşehirden yer olduk.

Başarısızlık değil rezillik kepazeliktir.

Bize bunu yaşatanları da aynı şekilde rezil edeceğiz

esasında mesele bir oyuncuyu alıp alamamak değil sözleşmesi gelecek sene bitecek bir oyuncuya 7-8M bonservis vermek zaten gereksiz ülkemizdeki döviz kurunu göz önüne alırsak zaten sıkıntıdayız. Asıl sıkıntı bu yönetimin başından beri söylediği herşeyin yalan olması ya da söylediklerini başaramamaları mesela 100 milyonluk stad isim hakkı meselesi yalan oldu Nef olmasa onu bile yapamayacaklardı transfer meseleleri zaten ortada bugün Nef ve Tunç holding sponsorlukları çekse takımdan sap gibi kalıyor koca Galatasaray çünkü doğru düzgün başka sponsor yok o kadar paraları yok ki ara transfer döneminde nerdeyse küme düşme potasında olmamıza rağmen ellerini ceplerine atıp transfer yapamıyorlar bedava bişey varsa onu almaya çalışıyorlar.

Hepimizin son 3 saati rezil oldu. Hepimiz aynı duygu içerisinde olduğumuz için herkesin ne düşündüğünü anlayabiliyorum. Kendimi bir nebze olsun avutmak adına , sinirimi biraz olsun hafifletmek adına düşünüyorum. Düşündükçe de gerçekten aklım bazı şeyleri almıyor.

1. MEVZU : Takımın Gedson'a ihtiyacının olduğu taa Burak Elmas başkan seçilmeden önce belliydi. İlk transfer döneminde maalesef işi bitiremedik. Ve ligin ilk yarısında fazlasıyla eksikliğini hissettik. Dolayısıyla hepimizin devre arasında ilk beklediği transfer Gedson'du. Transfer tahtası açılalı kaç gün oldu bilmiyorum ama benim beklentim daha transfer sezonu başlamadan bu işin resmiyete dökülmesi , tahta açılır açılmaz hemen açıklanmasıydı.
Anlarım , pazarlıklar olur , 100 bin euro bile bizim gelecek yıl başlayacak olan Bankalar Birliği anlaşması sebebiyle önemli. Fakat Gedson'u da bedavaya almayı beklemiyorduk herhalde. Sonuçta bir para ödeyeceğiz ve bu paranın da az olması beklenmezdi. Benim yönetime en çok kızdığım nokta da bu .

Ekli dosyayı görüntüle 149952

Sponsorluk mevzusu bugünün konusu değil , fakat Kasa Kolaylığı başkanın en önemli birkaç vaadinden birisiydi. İlk transfer döneminde biz oyuncuların maaşlarını düşük tutup bonservislerini yıllara yayarak zaten yüksek bir harcama yapmadık. Buna rağmen , Kasa Kolaylığı vaadi ile birlikte Gedson transferi yapılamadı. Sezon içerisinde futbolcuların maaşları bile doğru düzgün ödenemedi . Sonuç olarak başkan en önemli vaadlerinden birini yerine getirmedi. BU TAM BİR YALANCILIKTIR.

2. MEVZU : Yönetimin yaptığı sponsorluk anlaşmaları , benim hatırladığım GETİR vs. gibi birkaç istisna dışında tamamen NEF ve Dinçer Azaphan ile . Gerçekten çok merak ediyorum .Gedson transferi için bu iki kişiden destek istendi mi ? NEF Emre Akbaba ve Falcao transferlerinde elini açık açık taşın altına koydu. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir şekilde çekimser davranacağını düşünmüyorum . Aynı şekilde Dinçer Azaphan mevzusu da böyle .

Bu sebeple aklıma gelen ikinci mevzu ki haberleri de çıktı .Torrent Gedson'u veto etti. Bunu bir yere kadar haklı karşılayabilirim. Gedson transferinde benim de kafamdaki en büyük soru işareti 6 ay gibi uzun bir süredir oynamamasına rağmen ödeyeceğimiz yüklü bonservis bedeliydi. Hoca oynayan bir oyuncu istemiş olabilir. En doğal hakkı. Fakat biz ne yaptık ? 4 aylığına gelecek sene Barcelona'da 2. kaleci olacak Pena'yı kiraladık . Barcelona'ya oyuncu yetiştiriyoruz şuan. Muslera Şubat sonu dönecek dersek , 2 kaleci rotasyonumuz da yabancı.

Buradan şu mevzuya geleceğim. Yönetim kaynaklı haberlerde Gedson'u alamamamızın önündeki engelin yabancı kontejanının dolu olması olduğu söyleniyor. Planlama baştan hatalı yapıldı o halde . Biz Pena için bir bedel ödedik. Bu bedeli Giresunspor'a ödeyebilirdik , dolayısıyla Okan'ı geri çağırabilirdik. Bunu yapamadık diyelim. Çıkardın basının önüne , delikanlı gibi biz Gedson'u alabilmek için kaleci transferini rafa kaldırdık derdin. Bunu yapmak zorundaydık derdin. Sesimizi çıkarmazdın. Ciddi bir tutarsızlık yapıldı bu konuda. Babel , Omar mevzularına girmiyorum bile .

MEVZU 3 : Aklımın asıl almadığı mevzu şu . Sercan Dikme az önce Beşiktaş'ın Gedson ile 7 gündür görüştüğünü yazdı. Diyelim ki doğru. Dün Sportcell Gedson transferi Galatasaray adına bitti diye haber yaptı ki yönetimle yakın ilişkileri olduğu için yalan olmadığını düşünüyorum. Bu haberi kim yaptırdı o halde ? Madem 7 gündür Beşiktaş görüşüyor , bizim yönetimimiz çıkıp niye çekildik diye bir açıklama yapmıyor.

Bu sebeple bu transferin 7 günlük bir süreç olduğunu düşünmüyorum . Hepiniz ilk Beşiktaş haberinin çıktığı andan itibaren gelişen süreci bir gözünüzün önüne getirin. Beşiktaş devreye girdi , görüşüyorlar , anlaştılar , 6 milyon euro + %50 satıştan pay , sezon sonuna kadar süper lig'de bir takıma kiralanacak , bu takım rizespor. Ben asla bu sürecin bu kadar hızlı yürüyebileceğini düşünmüyorum .Hele hele ki kiralanan takımın Rizespor olması da bana asla iyi niyetli gelmiyor. Açık açık bu işte bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum . Belki de paranoyakça bir şeyler kuruyorum .

Beşiktaş'ın Gedson'u aldığı şartlar gerçekten çok uygun. Bizim yönetimin bu şartlarda Gedson'a hayır dediğini gerçekten mantıklı göremiyorum . Sürecin bu kadar hızlı işlemesini , yani senaryo yazılmış da her şey planlanmış gibi gerçekleşmesini cidden aklım almıyor.

MEVZU 4 : Beşiktaş'a önerilen şartların bize önerilmediğini düşünelim ve ağır maddi şartlar altında bu transferin olmamasının Galatasaray'ın hayrına olduğunu savunalım . Yani başarıszılık değil , aksine Galatasaray'ın geleceği adına doğru olduğunu düşünelim. Buna tavrınız ne olurdu.? Ben eğer taraftarın önüne çıkıp , bunu doğru bir dille ,haklı gerekçelerle ve gerçekten inandırıcı bir dille açıklarlarsa bunu başarıszlıktan çok doğru bir amaçla atılmış hamle olarak adlandırabilirim. Ama burada da maalesef yönetimin bunu ezeli rakibine kaptırmadan önce açıklaması gerektiğin gerçeğini de inkar etmem .

Sonuç olarak ;

Bu sene yaşadıklarımız gerçekten uyanmak istediğim kabus. Küme düşmeme mücadelesi , geldi dediğimiz adamın rakibimize hatta düşman dediğimiz takıma gitmesi , severiz , sevmeyiz Fatih Hoca'nın kötü bir şekilde ayrılması , öne geçtiğimiz her maçı kaybetmemiz , hakem hataları , yönetimi aşırı derecede pasif olması . Burada başlık açsak , sizce sezon içerisinde ne olursa sinirden duvarları yumruklarız desek hespi bir sezona sığdı. Gerçekten artık şu kabustan uyanmak istiyorum .

Taraftarın önüne çıkıp haklı gerekçelerle açıklarlarsa başarısızlık demem demiştim. Sağolsun başkan beni yine şaşırtmadı. Yaptığı açıklamalardan ortaya çıkan sonuç tamamen başarısızlık olduğunu gösteriyor. İsteseydik alırız lafı tamamen avuntu . 1 yıldır uğraşıyorsun , üstüne her basın toplantısında ilgileniyoruz diyorsun , şimdi isteseydik alırdık diyorsun . Çok büyük rezillik cidden .

Sponsorluk vb. konular üstü kapatılamayacak bir başarısızlık ancak Gedson olayının abartılacak bir yanı yok. Taraftar istiyor diye bir oyuncuyu transfer etmek zorunda değiller.

Bu olayın adı başarısızlık değil, düpedüz rezillik'tir skandal'dır.

ben bu oyuncunun asiri abartildigini dusunuyorum.

benficanin bu paralara birakmasi oldukca dusundurucu , evet bize geldiginde bir sure sonra iyi bir performans gosterdi ama ndiaye de cok iyiydi ona bakarsaniz..

yonetimin beceriksizligidir ama gedson olmuyor diye karalar baglamanin da cok manasi yok bana gore.

Gedson 1 adet futbolcu arkadaşlar bana göre, artıları var tabi ama en netiecsinde 1 adet genç futbolcu . Prime Messi gibi istisnai bir şey olacak hali yok.

Benim hayal kırıklığım, taraftar için bir tane bile konuşan yetkili yok. Detay vermesin "çalışıyor, isimler saklı kalsın" gibi sır vermeden ne bileyim arada biri olsun. O yok. Olmaması gereken şekilde 349 milyon küfür yemiştir heralde 10 saatte falan Burak Elmas her türlü kanaldan, onun üzerine 15 dakikalık cılız bir savunma.

Planlama olabilir, kararın böyle olabilir - itirazım hiiiç olmaz. Ama bir netlik yok ortada bana göre. Transfer için değil sırf - her konuda. Gelen hamleler bana göre olumlu - iki tanesi 4 aylık -5 aylık bile olsa bizden bonservis/kiraz ücreti çıkmadı bunlara. Demek ki kuruş verecek hali yok takımın yazın harcanan bütçeden sonra. Bunu bu şekilde anlmamamız gerekir , bu zamana kadar farkında olacak şekilde bilgilendirilmesi ya da alıştırılması gerekirdi.

Bir arkadaşımız paylaştı Ünal Aysal döneminden bir kaç video - baba ben o şekilde konuşan bir adam isterim. Tabii ki maaş külfetleri onlar bunlar o zaman daha kolaydı belkide bugüne göre ama para mevzusu harici baktığımızda mimikler, gerektiğinde GSTV'yi kullanarak gerek bazen diğer kanallara konuk olarak verilen mesajlar. Olay sırf Sneijder Drogba değildi - onlar işin çok büyük kaymağıydı taraftar için.

Yönetimin niyeti, anlayışı, fikri, aksiyonlarında dair taraftar/medya her daim bir spekülasyon, bir kaygı endişe içinde (tabii 15.yiz falan bunun etkisi büyük) En en büyük hayal kırıklığını bu noktada yaşıyorum ben.

1 tane Gedson'un gelip top koşturması değil derdim, hatta umrumda değil, olur olmaz fubtol muhabbeti o. Benim hayal kırıklığım 50 kere GS başkanı başkan başkan diye konuşurken bugünlerde de GS başkanı gibi durulmasını konuşulmasını beklerim. O yönden her geçen gün hayal kırıklığım devam ediyor. Ufaktanda hakikaten bu adamlardan bize yararlı bir şey çıkmayacak gibi görmeye başladım.Çünkü ne TFF'ye karşı direnç var, ne şu ahlaksız Rize başkanına ağırbaşlı şekilde bir tpeki var.1.5 -2 ay geçmiş süreçte taraftarın tamamen neredeyse bölünmesine yol veren FT ayrılığını yönetememe var. Taraftar sahipsiz olduğumuz hissinde.

Sonuç olarak, bu olayı bir transfer başarısızlığı olarak algılamıyorum.

Tamamen bugüne kadar birikerek artan yönetim acemiliğinin/başarısızlığının kanıtı olarak görüyorun.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt