Sizi Kim Galatasaraylı Yaptı ve Nasıl Oldunuz ?

Balkondaki camasir ipleri uzerinde oyuncak arabami gezdirirken, en uctakine erismeye calisinca 3. kattan asagi dustum. Bahce toprakti herhangi bir yerimde kirilma vs olmadi. Disim dilime bastmis sadece dilim kaniyormus. Hastane tetkik vs derken o gece uyumamam gerekiyormus. Mahallenin abileri de beni alip gezdiriyorlardi o gun de efsanevi 3 - 3 luk Manchester macinin rovansi varmis, onu izlerken cok bir sey anlamayarak da olsa Galatasarayliyim demeye baslamistim.

Daha sonra komsunun benden buyuk 2 tane oglu vardi. Biri Fenerbahceli bir digeri ise Besiktasli. Beni kendi takimlarini tutturmak icin surekli ikna etmeye calisiyorlardi. Biri kartal hayvan uzerindne yuruyordu, digeri zaten muhabbet kusu hic sansi yoktu :) Kartal da guzel hayvan vs diye dusunmustum ama aslan ormanin kraliydi en nihayetinde orda da hayvanlar uzerinden yine Galatasarayli olarak kalmistim. Sanirim 93ten beri Galatasarayliyim.

Galatasaraylılık bizde dededen babaya babadan oğula bir nesildir.

Galatasarayli dogulur

sonradan olunmaz

Annem fanatik Galatasaraylı, babamla tanıştığında ilk soru hangi takımı tuttuğu olmuş. Hâlâ hiç maç kaçırmazlar. Ben doğduğumda sarı-kırmızı battaniyeye sarmışlar. Başka şansım da yokmuş ama iyi ki de öyleymiş.

Beşiğim bile sarı kırmızıydı. Aileden gelen bir bağlılık.

Benim de babam Fenerli ve ben de maalesef 8 yaşıma kadar falan öyleydim. Abim ne hikmetse benim gibi küçük yaşta Galatasaraylı olmuş, ara ara kavga ediyoruz. Fener bizi 5-2 yeniyor bir maçta birbirimize giriyoruz falan (o dönemden bahsederken bile biz derken Galatasaray'ı diyorum tabii alışkanlık).

Sonra 93'teki Manchester United ilk maçını izliyoruz. O dönem herhalde Avrupa'nın en baba takımıydı United. 2-0'dan sonra bir başlıyoruz oynamaya, Arif, Kubilay, Hakan... Ağzına sıçtık heriflerin. İnanılmaz etkilendim ondan. Babam da sağolsun fanatizmi hiç olmayan bir adam olduğu için kısa bir süre sonra kararım netleşti.

Şimdi acayip tuhaf geliyor o dönem Fenerli olmam. Benim gözümde bir tane gerekçe yok Fenerli olmak için. Hala da anlamam Avrupa vizyonu olmayan, Avrupa hedefi olmayan, saha dışında her konuyla gündeme gelen saçmasalak bir camianın nasıl bu kadar taraftarı olabilir ve bu kadar iddialı olabilirler.

Uğurcan diye bir aile dostumuzun oğlu vardı. Takım tutuyor muydum hatırlamıyorum da ailemde futbola ilgisi olan kimse yoktu. FIFA oynarken anlatmaya başladı Galatasaray'ın başarılarını falan bende anlamıyorum ama sarı kırmızı GS logolu bir saat verdi bana o günden sonra başladı futbola ilgim. Şuan nerlerde napıyor bilmiyorum da iyi ki yaşanmış o gün :D

1999 yılında Hagi'yi stadda canlı izledim ve Galatasaraylı oldum.
Bunu detaylandırayım.

Babam 70'lerden 90'ların sonuna kadar içeride dışarıda bütün maçlara giden bir taraftarmış. 99 yılında da beni maçlara götürmeye başladı. Küçüktüm ama sürekli mahallede top oynadığımızdan oyuna yabancı çocuklar değildik. Hevesle giderdik. Zaten o dönem takım, tarihinin en büyük başarılarını yakalıyordu biz de tanık oluyorduk. O zamanlar çocuk aklıyla normal geliyordu ama zamanla büyüdükçe çok özel başarılar olduğunu idrak ettik.

O zaman tek kanal var TRT. Pazar gündüz maçı, tv açık maç başladı 2.dk da gol oldu. İsmail Demiriz attı. Annemi çağırdım bu hangi takım dedim. Galatasaray dedi. O günden beri Galatasaraylıyım çok şükür.

Büyük oğlum 17 mayıs doğumlu. Küçük oğlum 3 yaşında evde, oo kafamız çok güzel, asmalı tünel pera. Beyoğlu aşık sana diye geziyor 😁😍

Bizim köyde toplamda 50 çocuk falan vardı ilkokul cağında... birleştirilmiş sınıfta okurduk. Ailede futbolla ilgilenen kimse yok oykunebilecegim. birkaç istisna hariç siniftaki abilerimiz hep galatasarayliydi. Biz de nesilce galatasaraylı olduk bütün sınıf arkadaşlarıyla. Sade abisi fenerli olan biri çıktı o hala fenerli. Ne zaman olduk nasıl olduk bilmem. Ama "iosef rotariu"nun futbolcu kartını hatırlıyorum dünyadaki en super futbolcu diye...Bu da bizi 90-91 sezonuna götürüyor.

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt