ŞL 14/15 D Grubu 2.Maç | Arsenal 4-1 Galatasaray | MS | 1 Ekim

juventus kim?Biz kim?

Adamları drogba ve sneijder ile eledik.Hepsi bu.

Kıyasa girmeyin boşa.

Son olarak teknik traktör.çarkına tüküreyim senin!

Klube acilen mail atilmalidir. Prandelli istifa... yerine Ersun Yanal getirilmelidir yeter artik. Olcan Brumayla cikamayan adam... macin wnci yarisinda Arsenal defans yaparken trollermis gibi kanat almasi anlatilamaz derhal istifa Prandelli.

Galatasaray tarihinin en kotu teknik direktorudur.

GS bir oyun planina, sisteme göre transfer yapmadi. Terimde Mancinide ayni. Mancini, devre arasi nedeniyle transferde istediği oyunculari zaten alamazdi. Transfer istemesi bile hataydi. Terimide biliyoruz. Her 6aya bir Baskandan kanat istiyordu.

Rierayi aldi. 6 ay sonra Shaqiriyi istedi. (Bayern devreye girmese oluyordu) Yiğiti aldi. Sonra 9 milyon euroluk bos alan oyuncusu Amrabati aldi. ağir ve kanat icin dinamik olmayan Hamiti aldi. 6 ay sonra Chadlyi istedi. 6 ay sonra Farfan, Bruma ve Naniyi aldi Sinirlama geldiği icin transferler olmadi ve Brumayi tercih ettiler. Terimin yaptiği en büyük hata, GS kadrosunu gecen yil, yabanci sinirlamasina göre kurmadi. Mancini, yerli eksikliği nedeniyle o transferleri istedi.

Mancini geldi, takim ayakta duramiyor. Ligde puan kayiplari nedeniyle puan kaybi lüksü yok. Oyunculari tanimiyor. Yabanci sorunuyla ugrasiyor. Sabriyi Baltayi ilk11de oynatmak zorunda kaldi. Normal sartlarda, Mancini, sezona yabanci sinirlamasina göre kurulmus, puan kaybi lüksünün olduğu bir ortamda baslasa, ligi kazanirdi.

Bugün U19 macini izledim. İlk dakikalardaki mesajim su, Arsenal cok daha organize, sakin, ne yaptiğini biliyor. Sonra altyapi sistemini kim kurmus arastirdim. Erkasap ve Terim cikti. Eski tdmizde Vedatti. Aysalin hatalarindan birisi. Terim teorisyen td degil, Terime altyapi sistemi kurdurulmaz. Hep derler ya, türk futbolunu devrimi Terim yapti diye. Hayir, futbolda devrimi teorisyen tdler yapar. Onlar yapti.Piontek ve Derwall yapti. Teknik ekibi vs hepsini yabancilardan secmeliydi. O zaman bugünkü mac 5-1 bitmezdi.

Türk futbolunda en büyük eksik altyapi bu yüzden. Daha nerede alan, nerede adam savunmasi yapmayi bilmeyen oyuncular var. Turkiyede bunu bilen cok az. Onlarda yerli degil.
Oyunu okumada oyuncularimiz cok yetersiz.

Derdini anlamis oldum. Gerci ben biliyordum da diğer üyelerde ögrenmis oldu. Senol Hocanin 2011de ligi kazandiği kadroyu kuran adam Ersun Hoca. Son senelerde ondan baska basarisi yok. Dünya 3.lüğü dersek, o kadro cok güclüydü. Diğerlerine yorum yapmayi bile gerekli görmüyorum.

Terimin Aysalin projesine gelene kadar son 10 yilda, hic bir basarisi yoktu Euro 2008 haric. Tüm dünya basinin sans olarak gösterdiği sans faktorini cok öne cikardiği turnuva haric.Bu kadar büyük bütceyle calismasa, 2.döneminden farkli olmazdi. Terim, kadro mühendisliğinde cok kötü. Büyük bütceyle bile bu kadar transfer hatasi yapildi. Her gittiği takimdan ya kovuldu ya ayrildi. Terim Yanaldan daha basarili olabilir, normaldir. Hagi, Popescu ve efsane kadroyla calisti. O kadro olmadan neler yapabildiğini 2.döneminde gördük. Hala görmeye devam ediyoruz. İzlanda karsisinda gördük. Görmeye de devam edeceğiz gibi görünüyor.

Terim önde basiyor, hucum futbolu oynatiyor. Ama Ersun Yanal, önde basip, hucum futbolu oynatiyor, sistemli, organize ve tempolu. Kadro mühendisliğinde iyi bir td. Bu yüzden daha iyi olarak görüyorum. Terime göre daha cok artisi var. Terim hala dedemler zamanindan kalma 4-4-2den baska sistem bilmiyor. Yanal düsük bütceylede basarili olur. Terim olamaz ama. Kaliteli oyuncular ve büyük bütce olmadan basarili olmasi zor.

Görüşüne saygı duyorum ama fatih hocayı eksik anlatmışın biraz diğer hocalar gibi. Sayıf nokta dediğimiz tarafları var tabiki veya hataları. Mourinho bile bu futbol sektöründe kovulduysa yani terimlerde kovulur.
Kolay birisi değildir kesinlikle . Yola bunu bilerek çıkıyorsun ama onunla ki ali dürüst özelikle o zor olan yönünü iyi idare ede bildi bence ilk 2 senede.
Canaydın dönemi fiyasko olduğunu hem fikiriz ama ondan hariç bütün basamaklarında iz bırakmışdır iyi yönde. Italia dahil. Orda harika işler çıkartı hoca ama kolay olmayan otorite sahip olma isteği ordada sonu oldu.
He hocam, en büyük sensin söyle gec arkadaş. Adam sana başarı getiriyor öyle veya böyle az çok imkanda verirsen tabiki. Transfer konusuna girmek istemiyorum. Bu işlerin türkiyede nasıl yürüdüğünü kimse bilmiyor tam olarak. Yorum yapmak istemiyorum.

seversin sevmessin ama fatih terime şanslı demek hadsizlik, adam başarılı bildiğin. fatih terim bilmesi gerekenleri bilirdi, türk takımlarının defans yapamayacağını iyi bilirdi mesela. kadro iyiydi argümanı yetersiz zira bu kadroda gayet iyi, sırf bek mevkisine 15 milyona yakın para harcandı sneijder-melo-muslera-bruma-olcan iş bilen adam bu futbolcularla takımı nisanda şampiyon yapar.

Bana göre Fatih Terim cok iyi bir TD degil. En güclü yetenegi, oyunculari arkasinda tutabilmesi, onu becerdigi an bizim insanlar biraz gaz ile calistigi icin bir cok eksigi kapatabiliyorlar. Demek istedigim, Fatih Terim Uefa yi kazandi evet, ama o takim daha fazlasini da yapabilirdi, Sampionlar Liginde hic ilerleyemedik onunla, Lucescu geldi, hemen uctu takim.

Problem ise, bizim türk oyuncular cok fazla acik veriyor. Avrupa Sampionlar Liginde Standartin oyunculari bir yada iki seyi eksik olur, bizimkilere bakarsak, saysak bitmez. Bir Forvet in en önemli avantajlari Burak da mesela yok, karsi takimda ki Welbeck e bakiyorum (oda bi ronaldo yada ibra, messi filan degil) gidip dört oyuncu calimliyor, problemsiz. Burak ise bir adam bile gecemiyor, boy ve poz var iken bile. Demek ki biizim eksiklerimiz cok fazla, ve kendimizi dev aynalarda görüyoruz, kendimiz de bosundan yirtmiyoruz yabanci sinirligi kalksin diye.

Semih herkese kapiyi aciyor sormadan kim diye, bir insan bukadar kolay calim yer mi defans olarak ?
Telles su anlik cok büyük hayal kirikligi
Chedjou gecen sezona göre daha iyi, ama bazen aptalca hatalar yapiyor
Burak desen :/ maglum bir eksik kisi oynuyoruz

Su an say deseler hic bir türk avrupa nin orta sinif kalitesine giremez, kimse bunlardan Wolfsburg gibi takimlarda bile A Takime giremez.
Bruma Bruma diye bagiryoruz, ama kendisine bile faydasi yok, biz fazla umuyoruz.
3-6-1, 442, 451 filan bunlar da önemli, ama dedigim gibi bir cok sey bireysel de bitiyor, ve bunlari taktik kapatamaz.

Milan taraftari bir arkadasim var. Milana da cok yakin.İtalyada yasiyor. İcini disini herseyi cok iyi biliyor. Söylediği, Serginho, Albertini ve Contra gibi oyuncularla yüksek tempolu, pres futbolu oynatmaya calismis. Hic biride bu sisteme uygun degilmis. Pres konusunda zayif oyuncularmis hepsi. Shevchenko sayesinde o kadar kalmis Milanda, sayesinde cok mac kazanmis. Ne zaman Bolognali bir oyuncu burnunu kirmis, Terim sonraki haftalarda kovulmus. Oyuncular, daha 1.haftadan bu adam nasil TD oldu demisler. Brescia maciymis sanirim, öyle bir kadro cikarmis ki. Ancelotti, 2 tane nokta transferiyle Clyi kazanmis hemen sonraki sezonda. Arkadasim söyledi ,Terim orada da dakkada transfer istiyormus.150 milyon euro harcamis, sürekli forvet istiyormus, stoper istiyormus. Ancelotti, 35 milyon euro verip Nestayi almis, takaslada Seedorfu, Clyi kazanmis adam.

Fiorentina döneminide kazandiği puanlar cok iyi özetiliyor.

Turkiyede transferin nasil yapildiğini biliyoruz. Yahu Terimin yardimcisi, istedikleri her oyuncunun alindiğini söylemedi mi? Daha neyin transferin nasil yapilmasi. Hard Terimcilerin Terimi elestirdiğini hic görmüyoruz. Hatalari var diye gecistiyor bazilarida, iyi abi hatalari neyse söyleyin, elestirin. Konu Aysal olunca, en ince ayrintisina kadar elestiriyorsunuz.

Son düzenleme:
Anlatılmak istenen gelen teknik direktörün benden-senden farkını ortaya koyması gerekliliği,teknik direktörlük mesleğini en iyi şekilde icra etmesi gerekliliği
Anlanan f.terim'in kariyer serüveninden masallar

Anacım f.terim'mi sana drogba giderse forvet almayın dedi ya da bu yaz gökhan töre-inler alınabilecekken engel oldu.

Son düzenleme:
İyi ki izlememişim maçı. İzleseydim kahrolurdum muhtemelen bir de bolca günaha girerdim. Prandelli ile yürümeyeceğini artık anlamış olmalılar. Bize futbolcuların dilinden anlayan bir hoca şart.

Töreyi iyiki almadilar. Bal yapamayan ari. İyi calim atiyor diye abartiliyor. İnlerin menajeri daha 3 gün aciklama yapmis. GS istedi ama Napoli birakmadi diye. 2 sene önce Olcayi kacirmamaliydik. 2011-2012de takima, o sistem bozulmadan Olcay ve bir forvet alinsa, puan rekoru kirardi o takim. Terim ne yapti? 30 milyon dolar harcadi ve o sistemi bozdu. Topali almaliydik. Melo ve Selcuk icin iyi bir alternatif olurdu. 2side bu kadar rahat olmazlardi.

5 yabancida yabanci transfer kolay. Kaleci yabanci, stoper yabanci. Ön libero yabanci. 10 numara yabanci. Kanat yabanci. Sol bek yabanci.

Tolgay, Tolga gibi bir oyuncu olmaliydi,onlarda genc,Bundesligada ilk11 oynamak varken Turkiyeye neden gelsinler? 28-29a yaklasirken son kontratlarini yapmak icin ancak gelirler.

Baskan Gomisi istemis. Mancini veto etmis. Gomisi almaliydik en azindan.

Son düzenleme:
Su ana kadar 4-3-2-1, 4-2-3-1 ve 3-5-2 oynadik.

4-3-2-1 oynamak büyük hataydi. Drogba olsa, hava toplarina domine edip, indirecek böyle neden oynadiğimizi anlardim. Zaten 3-5-2yi konusmak gereksiz. 1 haftada denediğimiz bir sistemle Arsenal karsisina cikmak intihar.

Doğru sistemle oynasak, ligde 12 puanimiz vardi.

4-4-2

Olcan/Hamit Melo Dzemaili Bruma
Pandev Umut Buraktan 2si.

4-1-2-1-2

Melo
Olcan Dzemaili
Sneijder
Umut Pandev/Burak

Melo
Dzemaili Sneijder
Olcan Bruma
Pandevli 4-3-3

Su ana kadar kadrodan maksimum verimi alacak bir cok oyun plani varken bizim tdmiz islemeyen sistemleri denedi. Tüm kanati beklere birakip, tek forvet Burakla oynayamazsin. Beklerin ortalariyla GSnin oyunu sekilleniyordu. Savunmayi geride kurup, bos alan birakmadilar, bizim tek gol sansimiz dönen toplardi. GSnin ligi acik ara yapacak kadro kalitesi var.Yeterki dogru sistemle oynayalim.

Cl konusunda ayni seyleri söylemek zor. Bu beklerle, agresif olmayan ortashaayla Arsenal karsisinda sansimiz zaten yoktu. Altyapidan Milli takima heryerde yerli bek sorunu var. Kac senedr bek olan oyuncu daha oyunu okumayi bilmiyor. Adama gitmesi gereken yerde alani savunuyor, alani savunmasi gereken yerde adama gidiyor. Adlarini bile bilmediğim İzlanda ve Danimarka bekleri bizim kanatlari otoban gibi kullandi. Altyapi eksikliği cok büyük. Teorisyen bir td ve yabanci teknik ekiplere altyapi bastan asagi yeniletmediken sonra isimiz zor.

Balikesirle oynuyoruz, adamlarin tek yaratici oyuncusu Alanzinho. Önlem almak yok. Basit bir ayrinti.

Taktik idmanlariyla bir yere gidemeyiz. Oyunculara bireysel idmanlar olmak zorunda. Anderletch macini hatirlayalim. Burakin Umutu verdiği pas arkasina düstü. Öyle bir depar atti ki kalenin icine girdi. Günes, Terim, Mancini ve Prandelli. 4 TDyle calisti. Hala son metrelerde o kadar hizli depar atmamamasi gerektiğini bilmiyor. Bireysel idman yapip, oyuncularin eksiklerini gösterseler böyle olmaz. Emre C. 3.5 senede fiziğini gelistiremedi. TDlerin hatasi. Özel idman programi uygula, gelistiremiyorsa, gönder. Bu kadar basit.

üstüme alınmadım, boş msj yazan var demişsin post kasmak için ama sen kendin o msjınla aynısının yaptığının farkında değilsin.

Bende sana anlat bizde faydalanalım dedim.

Ne düşünüyorsun sorduklarım hakkında?
Bir de senden dinleyelim.

BlueTapa
Ben bu foruma 2 seneden beri üyeyim fatih ben post kasmaktan da anlamam başka biseyden de bu zamana kadar laf olsun diye attığım bir mesaj yok yani o kadar zaman yok sen keyfine bak.

Futbol, yonetim ve kaynaklar bakimindan ne yazik ki seviyemiz Şampiyonlar Ligi düzeyinde değil. Sebep olarak federasyon,yabanci kuralı, siyasi vb. birçok neden sıralayabiliriz. Yer işgal ediyoruz grupta

Ben maçın başında da demiştim o kadroyla fark yeriz diye. Bir insan bu kadar beyinsiz olamaz, olan adam istifa ederdi. Derhal kovulmalı çünkü kötü niyetli olduğunu düşünüyorum.

Kahrolasi BJK bile neredeyse beraber oynamaya basardi ve onlarin kadrosu bizimkinden o kadar güçlü de degil forvet hariç.

Ne kadar çok defans yaparsam, o kadar az gol yerim mantigi belki '60 yillarda efektik di fakat modern futbolda artik sistemli bir sekilde az gol yemeden maçi domine etmek temel taktik oldu. Melo,Cemal ve Sneijderli üçlü ile orta saha da hiç de fena degiliz. Burak berbat olsa da Olcan ve Bruma gibi hizli, teknik anlamda iyi olan kanat oyuncularin var. Onlarin arkasinda da Ched ve Semih, Tarik ve Veysel veya Tellesle 4lük yapabilirdik. Öylece daha iyi bir sonuç alacagimizi düsünüyorum, ama Prandelli illa da 3-5-2 oynamak istedi ve sonunda gördük ne yaptigini.

Karakter filan gibi saçmasapan seyler demeyin, biz hoca netice ve kupalar için getirdik, ne kadar karakterli insan oldugu için getirmedik.
Isterse en kötü, agir deli teknik direktör gelsin ama sonuçta takimi basarili yapabilirse sorun ney?

iyi ki ilk maçta puan almışız yoksa sıfır çekme ihtimalimizi yüksek göremeye başlamıştım

Bu maç gösterdi ki rakip bir kırmızı kart daha görse eşdeğer olabilecektik,yani maça 2 kişi eksik çıkıyoruz.

Burak top tutamıyor derken pandev eklendi.Sahaya 9 kişi çıkarsak böyle olur.

Dün belki en az suç forvetlerde ama geneli için konuştum,ofansif bölgede top tutamadığımız için,her top kalemizde tehlike yaratıyor.Topu önüne isteyen forvet tipini bırakıp ayağında top tutan oyuncuya ihtiyacımız var.Devre arası mı alınır,yoksa bu sezon bitti gözüyle bakıp seneye mi alınır.ŞART

Bir de alan savunması böyle yapılmaz .laf olsun diye oyuncuya 5 metre uzakta pres yapar gibi nöbet bekleyen futbolcudan bi yol olmaz.Hepsi yalancı pres yapıyor,karşı rakip oyununu rahatça oynadı.

Asıl suç Galatasarayı deneme tahtası gören italyanda .

Geri
Üst Alt