Şu maçı bir şekilde kazanalım, 3-4 hafta daha sürer bizim kötü oyunumuz. Falcao hazır değil, hatta sakat sakat oynuyor. Lemina 30 dakika bile oynayacak durumda değil nefesi yetmiyor adamın. Ömer orta sahada iyi oynuyor ama Ömer yani sonuçta standartı belli oyunumuza seviye atlatmaz mücadale içinde geçecek maçlarda orta sahaya sertlik katabilir. Gelelim Babel konusuna; şu ana kadar beni yanılttı açıkçası. Takımın el freni gibi, topla çok oynuyor, derbide kızağa çekilirse şaşırmam.
Fenerbahçe'nin defans hattı bizimkine göre kötünün kötüsü, hücumu bize göre daha tempolu fakat yaratıcılık konusunda sıkıntıları var. Her ne kadar Kruse'yi şu ana kadar beğenmemiş olsam da insiyatif aldığı zamanlarda çok tehlikeli ataklarda başrol oynuyor. Fener'i yenmek orta sahada Emre ve oyun kurucu stoperlerine baskıyla olabilir. Sıkıcı ve gergin bir maç olacağını düşünüyorum. Kenar yönetimimiz de umarım aklını başına almıştır, alırken de taraftarı memnun edeceğim diye hata yapmazlar umarım.
Benim derbi ilk 11'im şu şekilde olurdu: Muslera-Mariano-Luyindama-Marcao-Nagatomo-Nzonzo-Seri-Belhanda-Feghouli-Jimmy-Falcao.
İlk devre bu kadroyla bir gol bulabilirsek ikinci devre tercihlerim oyunun gidişatına göre; Jimmy-Emre/Andone ve belki Seri Donk/Taylan değişikliği görebiliriz. Son değişiklik olarak da Feghouli-Babel değişikliği yapabiliriz. Oyun sistemini tartışamayacağım çünkü ne oynandığını bir türlü çözemedim. Tek söyleyeceğim şey; Belhanda veya Seri set hücumlarında Nzonzi ile Marcao'ya yardımcı olmazlarsa Fener bizi kendi sahamıza gömer. Tabi bu durumlar oyunun normal akışında olabilecek şeyler; Allah korusun bir kırmızı veya bir sakatlık her şeyi değiştirebilir. Saygılar, Saldır Galatasaray'ım.