- 19 Şubat 2009
- 22.380
- 3.674
- 2.313
Golü iptal etti orada. Dünkü maçta penaltı vermedi, korneri değiştirdi.Penaltı diye hatırlıyorum ben ama kurala göre penaltı ya da gol fark etmiyor.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Golü iptal etti orada. Dünkü maçta penaltı vermedi, korneri değiştirdi.Penaltı diye hatırlıyorum ben ama kurala göre penaltı ya da gol fark etmiyor.
Korneri değiştirmedi işte. Hatalı korner kararını önce penaltı ile penaltıyıda sonra el ile değiştirdi.Golü iptal etti orada. Dünkü maçta penaltı vermedi, korneri değiştirdi.
Nereden biliyorsun bunu ? Müneccim misinKorneri değiştirmedi işte. Hatalı korner kararını önce penaltı ile penaltıyıda sonra el ile değiştirdi.
Hayır az biraz futbolu bilmek yeterliNereden biliyorsun bunu ? Müneccim misin
Penaltı vermemek icin götünden el uydurdu kuşağa.
Aynen kardeşim biz bilmiyoruz ama sen hakemin aklından nelerin geçtiğini biliyorsun.Hayır az biraz futbolu bilmek yeterli
Diagnenin Penaltısı > Varda bakılan ''Elle Oynama''Yahu inatla niye anlamamakta ısrar ediyorsun pozisyonun penaltı olduğunu süzemedi yanlış kararla korner verdi hakeme uyarı geldi penaltıya çevirdi kararını. Vara kornerden önce el var mı diye değil. Penaltıdan önce el var mı diye gidildi. Aynısı geçen sene diagnenin penaltısında iptal oldu işte orta sahada biri elle oynadı diye.
Lemina caksa tabii ki golü iptal edecekti. Niye? Yaptigi bir hata direk skora etki edecekti. VAR'in amaci zaten bunu engellemek. Hakem elle oynama konusunda hata yapmis. Skora etki etmis mi? Hayir. Dün Emre'nin yaptigi iki net faulü vermedi. Tehlikeli yerden serbest vurus kullanacaktik. Bunlar da hakem hatasi. Neden düzeltilmiyor? Sucumuz penaltimizin verilmemesi mi? Hem penalti verilmedigi icin magdur oluyorsun, hem de üstüne hakkinla kazandigin kornerden oluyorsun.
O zaman cesaret edip calacak arkadas penaltiyi. Elle oy
Korneri değiştirmedi işte. Hatalı korner kararını önce penaltı ile penaltıyıda sonra el ile değiştirdi.
Hakkınla kazanmıyorsun işte korneri, öncesinde zaten elle oynanmış. Korneri başından hak etmiyorsun zaten. Yukarıda da belirttigim gibi, hak yerini buldu o pozisyonda. Kuralmış muralmış geçiniz. Hakem her maçta ufak tefek hatalar yapar doğru, ama siz şu an hakkı, adaleti savunmuyorsunuz. Şöyle anlatayım size, bu maç yüzde 0 hata ile oynansa orada el çıkacaktı. Belki bu maçta o tarz ufak tefek 3-5 hata olmuştur ki oldu da. Ama işte bu pozisyonda o hata yakalandı ve doğru karar verildi, konu kapanmıştır vicdanen. Verdiğim örnekteki gibi aynı pozisyon fenerbahçe'ye olsaydı ve hakem sizin dediğiniz gibi "ben korner veya penaltıya bakmak için geldim, müdahale var penaltı veriyorum" dese sinirimden kudururdum. Çünkü daha önce adam elle almış, doğru bir karar çıksa top oraya gelmeyecek, bilmem anlatabildim mi. Nereye kadar gideceğiz pozisyonda demişsin, topun bir önceki durduğu ana kadar gideceğiz.
bir önceki poziyon diiye kısıtlama yok al kural buDiagnenin Penaltısı > Varda bakılan ''Elle Oynama''
Korner > Varda bakılan ''Penaltı'' > Daha sonra bakılan ''Elle Oynama'' (Kural Hatası)
Kural yukarıda açık sadece bir önceki pozisyona bakabilirsin. Eğer kural hatası durumda olduğu gibi olsa olay o zaman bir önceki oyunun durduğu ana kadar geri sarılması lazım. Belki el pozisyonundan önce Muslera topu dikmeden penaltı pozisyonu olmuş olabilir ceza sahası içinde. Hadi diyelim geri sardık o pozisyona penaltı verildi belki öncesinde yine elle oynama var ? Cüneyt Çakır hatalar silsilesi yapmışta olabilir nereye kadar geriye gideceğiz pozisyonda ? Buna engel olmak için bu kural çıkarılmış zaten.
bir önceki poziyon diiye kısıtlama yok al kural bu
For decisions/incidents relating to goals, penalty/no penalty and red cards for denying an obvious goal-scoring opportunity (DOGSO), it may be necessary to review the attacking phase of play which led directly to the decision/incident; this may include how the attacking team gained possession of the ball in open play
Üstüme yoktur, teşekkürler.Çok romantiksin
Çok net şekilde taş gibi bir takım olma yolunda hızla ilerliyoruz. Boş yapanlara bakmayın, bu takım bu sene ligi 1 mağlubiyetle bitirebilir.
Çok net.harby mi
VAR'in varolus amaci herhangi bir pozisyonda hakkin yerini bulmasi degil. Böyle bir misyonu yok VAR uygulamasinin. VAR'in varolus amaci ve uygulanmasi gereken tek durum, hakemin verdigi "orjinal kararin" (yani kornerin) skora direk etki etme durumu. Böyle bir durum olmadigina göre VAR amacina ve kural kitabina aykiri kullanilmistir. Hakem kendisine verilen yetkiyi asmistir.