SL 23/24 H:12 | Adana Demirspor 0-0 Fenerbahçe | MS | 12 Kasım

Djiku Fransada radyoya konuşmuş. Durumum haftaya belli olur gibi bir şey demiş. Bu maçta yok gibi ama Fred dönecek diyorlar

Djiku Fransada radyoya konuşmuş. Durumum haftaya belli olur gibi bir şey demiş. Bu maçta yok gibi ama Fred dönecek diyorlar
isot kendini kurtarmak için atlatmadan döndürürse

1699371958406.webp

tutar

FB nin baskın oyununda en önemli adamların bu ikisi olduğu tespitinde bulunmuştum. Djiku müthiş hızlı bir stoper ve oyunu da o kuruyor geriden; diğer stoperlerin hiçbiri yerini dolduramaz. Fred de hem cin gibi uyanık, hem de çabukluğuyla takıma enerji katan adam. İsmail' in iyi görünmesinin de bu ikisiyle direkt ilgisi olduğu tahminimi belirtmiştim hatta; onlarsız ilk maçta AGD nitekim...

Kem gözle bakmış olabilirim yani; keşke biraz daha kem baksam da ilk yarıyı kapatsalarmış! (Hiçbir sporcunun büyük sakatlık yaşamasını isteyemem, vicdanım el vermez). Hedefimde Kahveci var şimdi; fena gözüme batmaya başladı y.vşak; kreatif bakımdan en önemli oyuncuları...

Adsden hiç ümidim yok. Fbye karşı genelde saçma sapan maçlar çıkarıyorlar, geride bol bol alan bırakıyorlar

FB nin baskın oyununda en önemli adamların bu ikisi olduğu tespitinde bulunmuştum. Djiku müthiş hızlı bir stoper ve oyunu da o kuruyor geriden; diğer stoperlerin hiçbiri yerini dolduramaz. Fred de hem cin gibi uyanık, hem de çabukluğuyla takıma enerji katan adam. İsmail' in iyi görünmesinin de bu ikisiyle direkt ilgisi olduğu tahminimi belirtmiştim hatta; onlarsız ilk maçta AGD nitekim...

Kem gözle bakmış olabilirim yani; keşke biraz daha kem baksam da ilk yarıyı kapatsalarmış! (Hiçbir sporcunun büyük sakatlık yaşamasını isteyemem, vicdanım el vermez). Hedefimde Kahveci var şimdi; fena gözüme batmaya başladı y.vşak; kreatif bakımdan en önemli oyuncuları...
İrfan da sakat şu an. Durumu ne bilmiyorum ama idmana çıkmamış bugün

Sivas-Adana maçına baktım.Adana aynı oyunu oynarsa fener için çok kolay bir deplasman olur.Defansları Allah’a emanet.Hata üstüne hata yaptılar.Ön taraf tamamen kendine oynadı,geriye yardım sıfırdı.
Gerçi Sivas maçı gibi olmaz,fenere ayrı konsantre olurlar diye düşünüyorum,ümit ediyorum.

yusuf sarı adana demir için çok kritik. Sivas maçında yoktu takım rezalet oynadı. Onun hazır olarak oynaması çok şey değiştirir

Bol gollü bir maç olur gibi. Ads hakemden darbe yiycektir. Fener penalti alır muhtemelen. Ads defansi kötü ancak fener defansi daha kötü. Totalde hücum gücüne bakacak olursak. Fener tadic symanski ve dzekonun ayağına bakacak. Ancak burdaki en önemli husus orta saha ve kanatlar. Fener daha statik kanatlarla oynayıp beklerini çıkarıyor. Ads ise hızlı kanatlarla oynuyor. Bir kere fener burdan büyük darbe yer bekleri çıkaramaz çünkü ads de hizli kanatlar var. Buda fenerin hücum gücünü yarı yarıya etkiler. Zaten genelde kanattan ferdi ve osai ile top tasiyip ceza sahasina dogru paslar atarak gol buluyorlar. Bunuda bu macta rahatca yapamazlar dedigim sebepten ötürü. Diger onemli husus orta saha. Orta saha maçın kaderini belirler. Fenerde 6 no yok gibi birsey. Cok iyi bir oyuncu olmasada İsmaili baya ararlar. Kırılgan bir orta saha ile çıkmak zorunda Fred olsa bile bu değişmez çünkü symanski yi oynatmak zorunda ve böyle oyuncu oynattiginda 6 noda iyi koşan basan adamın yoksa fred gibi çift yönlü 8 numaran olsa bile orta sahayi kaybedersin. Burda da ads üstünlüğü görürüz. Özellikle ads kontralarla fenere karşı en az 1 gol atar çünkü fener defansi leş. Ads kanatları hizli ve geciste iyi bir takim. Maçta zaman zamanda set oyunu oynayan bir ads görürüz bu anlarda da gol bulur diye düşünüyorum çünkü fenerde takim savunmasıda kötü. Hakem devreye girmezse yaptığım analize göre ads için rahat bir maç olur. Ama ads golde yer çünkü onlarında defansi kötü. Yani uzun lafın kısası. Bizle beraber fenere en ters gelecek oyuncu ve taktik yapısına sahip diğer takım Ads dir. Birde deplasman durumu var tabi.
Hakem etki etmedigi takdirde 3-1 / 4-2 gibi bir skor beklentim var.

Demirsporun sakatların hepsi iyileşti ,savunmaları sıkıntılı lakin fenerde fred de oynasa farketmez lazyo maçı gösterdi ki hakemler herturlu pisliği yapacaklar ve ts dışında tek bir kulupten meteye zorbaya tepki gelmedi

evet 24 saat sonra bayern maçından önce konuşulacak konu

sivas ads macını izledim. ads'nin defansı evlere şenlik. haftaya toparlamaları lazım.
Hocam FB ye karşı mesele defans değil. Oynadıkları 4 kardeş kulüp ve diğer yetersiz kulüplerin hiç biri fenere baskı yapmadı, olmadık taktik ve oyuncular sahaya sürüldü. Kipirdayan Ankaragucu ve alanyayi ise ofsayt ve verilmeyen penaltılar ile yendiler. Hatta Antalya bunları sağlam paspas etmişti. Fenerin iki kanat bekini kitleyen ve biraz olsun mucadale eden her takım rahat puan alır.

livakovic

osayi samet oosterwolde ferdi

crespo zajc

cengiz symanski tadic

dzeko​

K eğribayat
K furkan akyüz
SB mert müldür
SLK ryan kent
ST batshuai
ST umut nayır
ÖL bartuğ elmas
SĞK emre mor

kesin sakatlar:
dziku
becao
peres
serdar aziz
fred
MHY
lincoln
king

cezalı:
ismail yüksek

şüpheli:
kahveci

*samet, cengiz (oynarsa kahveci) ve ferdi ilk onbirin 3 yerlisi olur.

*crespo ve zajc 90 dakika sahada kalmak zorunda olacaklar gibi. yedekte orta saha yok.

*kahveci'nin olup olmaması çok kritik. eğer olmazsa, cengiz sağ kanadı 90 dk külliyen idare edemez. yerine yabancı da sokamıyorlar. emre mor ile dönüşümlü oynarlar artık.

*batshuai ve kent dışında yedekten gelip de katkı verecek isim pek yok gibi. bu ikisi de, "iki dede" dzeko ve tadic'in yedekleri ve durumdan pek memnun değiller gibi. bats son maçta ferdi ile gerilim yaşadı. kent'in de ismail kartal ile arası pek iyi değil. (bats ile de pek hoşlaşmıyor ismail kartal)

bütün bunların ışığında, her türk futbolu gurmesi bilir ki; bu kadar eksik ve iki beki dışında kağnı gibi oyunculardan oluşan fb, bir duran top, tişörte tişört değmeli uydurmasyon penaltı, rakip oyunculardan birinin atılması ve yine herhangi bir rakip oyuncunun -tercihen stoper- yapacağı bireysel hatalardan maçı kazanır.

livakovic

osayi samet oosterwolde ferdi

crespo zajc

cengiz symanski tadic

dzeko​

K eğribayat
K furkan akyüz
SB mert müldür
SLK ryan kent
ST batshuai
ST umut nayır
ÖL bartuğ elmas
SĞK emre mor

kesin sakatlar:
dziku
becao
peres
serdar aziz
fred
MHY
lincoln
king

cezalı:
ismail yüksek

şüpheli:
kahveci
Cengiz milli aradan sonra oynayacakmış. Bir daha sakatlandı muhtemelen. İrfan yetişmezse Emre Mor oynar

Geri
Üst Alt