⚽ SL 24/25 H:25 | Galatasaray 0-0 Fenerbahçe | MS | 24 Şubat

dün maç sonu acıklamalarında görmustum yunusu derbiye hazır edicez diye ki muhabirlerde öyle konusuyordu

lemina banko 11 oynayacak gücte adam epl den kaptan olarak geldi ortasahayı alırız oynarsa

aslında mertens dinlenmiş olsa onun başlamasına kızılmaz ama adamı fiziken çürüttü
göremedim bu açıklamayı baktım haberlere ama

Lemina 11 oynayacak güçte değil demedim ki. bence oynatmayacak dedim

O halde sıraya dizilsinler başka bir şey uygulansin
Aslında yapılması gerekenler basit.

1. Su gorselleri pisivuarla asmak
1739917298545.webp

2. Wc deki tuvalet kagitlari limonata ile islatmak. Belki gercek idrarda kullanilabilir.

3. Pisuvarlari koseli gelecek sekilde dizayn etmek. Yani iki fenerli ayni anda iserse popolari birbirine değmeli

1739917397359.webp

4. Belkide en acımasızı wclerdeki sensörlü lambalarin süresini 1907 saniye yapmak. Isleri biterr surekli el kol yapmak zorunda kalirlar.

Aslında yapılması gerekenler basit.

1. Su gorselleri pisivuarla asmak
Ekli dosyayı görüntüle 280366

2. Wc deki tuvalet kagitlari limonata ile islatmak. Belki gercek idrarda kullanilabilir.

3. Pisuvarlari koseli gelecek sekilde dizayn etmek. Yani iki fenerli ayni anda iserse popolari birbirine değmeli

Ekli dosyayı görüntüle 280367

4. Belkide en acımasızı wclerdeki sensörlü lambalarin süresini 1907 saniye yapmak. Isleri biterr surekli el kol yapmak zorunda kalirlar.
Foto sen misin

Ben dün yazmıştım. Movunyonun ne kadar manipilator olduğunu tekrar tekrar göreceğiz. Özellikle malum sahsi çıkaracak maçtan önce. Sadece tahrik için getirecekler onu. Geçen maç gibi tamamen psikolojik savaş olacak. Taraftarlar olarak buna prim vermemiz gerekiyor. Maçtan önce Özellikle bir bölgede ısınma yapıp fiziki her şeyden kaçınmak gerekir. Maç sırasında ise movunyo trubinleri tahrik için elinden geleni yapacaktır buna garanti veririm. Sakın kalıp oyunumuzu oynamamız lazım. Yunusu ne yapıp edip bu maça hazırlamak lazım. Malum bu gece kerem gol atmışken

Su alkmaar maci olmasa banko kazaniriz derdim ama simdi turu gecicem inadi ile full tempo basacaklar tur gidecek yoruldugumuzla kalacagiz insallah sakatlik olmaz insallah kar yagarda mac haftaya ertelenir

Balkanlar'dan, Doğu Avrupa'dan ya da Avrupa dışından gelecek her türlü hakemi çok ağır şekilde reddetmemiz lazım. Ne kadar kariyerli olursa olsun Slovenmiş, Romenmiş, Polonyalıymış, Ukraynalıyış falan hiçbiri olmaz. İlle yabancı hakem gelecekse sadece ve sadece EPL, Bundesliga, La Liga'da büyük maçları yöneten, FIFA kokartlı ve büyük turnuvalarda hala üst seviye maçlar yöneten, hakkında herhangi şaibe olmamış ve kariyerinin de sonuna fazla yaklaşmamış bir hakem olmalı. La Liga'dan bile o kadar emin değilim de hadi dedim iyice daraltmayayım havuzu...

Türkiye ligindeki bir maç için daha uzunca sürecek olan kariyerini yakma riskini asla almayacak biri olmalı yani olacaksa...

Öncelikle fener hurra saldırmaya çalışmaz Morinho böyle bir futbol felsefesine sahip değil. Bekleyecek kanatlardan deneyecek arkayı açmadan ön alan presi ile hata yaptırmaya çalışacak. Bizim ilk olarak dengeli oynamamız lazım. Kanatlarda üstünlüğü alırsak ordan orta açmalarınıda büyük coğunlukta engelleriz zaten başka silahları yok. Ön alan presi yapmaya çalışacaklar orda Lemina ve Sara Yunus Sallai iyi top taşır hızlı çıkar eksik yakalarız. Hatta set oyununda Lemina Toreira Sara ile orta saha sertlik ve fizik gücü anlamında bizde olur. Teknik açıdan Sara ve Lemina gereğini yapar diye düşünüyorum. Oyunu rakip yarı sahaya yıkarsak Yunus un ince işleri Oshimen in hava hakimiyeti Sara nın şutları ve ince pas ortaları Frankowski nın ortaları ile golü erken bulabiliriz bu şartlarda. Golü bulduk mu bunlar hurra saldırmayacak ama oyunu yarı sahamıza yıkmaya çalışacaklar. Buda süre ilerledikçe gol yemememiz halinde fenerin bom boş arka tarafı anlamına gelir. Yunus oynacak gibi görünüyor. Yunus Sallai Sara Oshimen Frankowski bu boşluklardan 1-2 gol daha çıkarır. Bu şekilde bir senaryo bekliyorum.
İçimden bir his sezonun en iyi kontra gollerini atacağımız maç olacak diyor. Ama tabi tahrik pislik hakem vs. ne olur bilmiyorum. Bunların bir pislik hazırlığı var belli ki. Bizim taraftar da hazırlıklı olmalı. Tahrik olmadan bazı provakatörleri komik duruma düşürüp ders vermeli. Nasıl yapar bilmiyorum.

Son düzenleme:
Balkanlar'dan, Doğu Avrupa'dan ya da Avrupa dışından gelecek her türlü hakemi çok ağır şekilde reddetmemiz lazım. Ne kadar kariyerli olursa olsun Slovenmiş, Romenmiş, Polonyalıymış, Ukraynalıyış falan hiçbiri olmaz. İlle yabancı hakem gelecekse sadece ve sadece EPL, Bundesliga, La Liga'da büyük maçları yöneten, FIFA kokartlı ve büyük turnuvalarda hala üst seviye maçlar yöneten, hakkında herhangi şaibe olmamış ve kariyerinin de sonuna fazla yaklaşmamış bir hakem olmalı. La Liga'dan bile o kadar emin değilim de hadi dedim iyice daraltmayayım havuzu...

Türkiye ligindeki bir maç için daha uzunca sürecek olan kariyerini yakma riskini asla almayacak biri olmalı yani olacaksa...
Daniele orsato düdüğü astı mi acaba? Benim izlediğim en iyi hakemlerden son dönemlerde

Yapabileceğimiz en büyük hata ise 1-0 olursa topu rakibe vermek. Ozaman illa gol yeriz. Gol bulursak Dominant bir orta saha ile kontrolü rahatlıkla elimizde tutabiliriz 2. Golü de atabiliriz.

Doğru oyunu doğru isimlerle performans düşüşleri olmadan ful konsantrasyon oynar birde psikolojiyi sağlam tutarsak beklenilenden daha kolay maç olabilir. Elimizde iyi bir koz var. Puana ihtiyacı olan onlar. Maçın ilerleyen her dakikasında kendi sahalarında nasıl yuhalanacakları kafalarında gezinmeye başlayacak. Stresleri artacak 2 farklı skor kırmızı kart getirir. Streste hata yaptırır. Aslında bakınca baya avantajlarımız var bunları doğru kullanmalıyız. Genel anlamda maçın şifreleri yukarda yazdıklarım da dahil bunlar. Ağır saçmalamazsak kaybetmemiz için hiçbir sebep yok. Kadromuz daha kaliteli ve nispeten de olsa daha rahatız. OKan Hoca umarım herşeyi doğru analiz eder de şunlara gereğini yapar.

Son düzenleme:
Muslera
Kaan/Cuesta Sanchez Abdülkerim
Frankowski Torreira Sara Sallai/Eren
Mertens
Osimhen Baris​

Hoca yine bildigini okuyup ilk yariyi cöpe atacak yüksek ihtimalle.
Kaan'a yeterince uyuz olmadiysa takimdaki hiyerarsik yapiya göre Cuesta yerine ilk 11 oynatir.
Solda Sallai ve Eren arasinda tercih yapar, Sallai daha eski oyuncu oldugu icin onu tercih edebilir. Frankowski daha hücumcu oldugu icin Eren diyebilir
Baris Alper'i kanat bekte oynatmaz, Kutucu tecrübesiz oldugu icin yedege cekilir.

Mümkün mertebe hocanin sacma kadrosuyla ilk yariyi geride kapatmamak lazim ama macin basinda bu kadro 2 gol yiyip kenara oturabilir.
Sosyal medya operasyonuyla ilk 11'e müdahale etmeliyiz.

Muslera
Kaan/Cuesta Sanchez Abdülkerim
Frankowski Torreira Sara Sallai/Eren
Mertens
Osimhen Baris​

Hoca yine bildigini okuyup ilk yariyi cöpe atacak yüksek ihtimalle.
Kaan'a yeterince uyuz olmadiysa takimdaki hiyerarsik yapiya göre Cuesta yerine ilk 11 oynatir.
Solda Sallai ve Eren arasinda tercih yapar, Sallai daha eski oyuncu oldugu icin onu tercih edebilir. Frankowski daha hücumcu oldugu icin Eren diyebilir
Baris Alper'i kanat bekte oynatmaz, Kutucu tecrübesiz oldugu icin yedege cekilir.

Mümkün mertebe hocanin sacma kadrosuyla ilk yariyi geride kapatmamak lazim ama macin basinda bu kadro 2 gol yiyip kenara oturabilir.
Sosyal medya operasyonuyla ilk 11'e müdahale etmeliyiz.
Ben Mertensin oynayacağını düşünmüyorum. Muhtemelen 4 lü oynatır. Rize maçı ders olmuştur. Kalabalık ve kaliteli orta sahanın ve oyunu rakip yarı alana yığmanın kıymetini anladığını düşünüyorum. Bu maç deneme maçı değil. Kadromuz yeni takviyelerle daha kaliteli ve tek forvet Oshimen var şuanda. Kutucu bu formu ile oynamaz muhtemelen. Zaten alışamadı daha. Tek kafa karışıklığı Barış Sallai olur. Orda da artık kim oynayacaksa canını dişine takmalı. 3 lü oynayan ağır bir takıma sert hızlı dinamik ve tekniği fena olmayan bir orta saha herzaman ters gelir. Fener 3 lü den önce daha kötüydü suanda da çok iyi değil. Rize duman etmişti bunları. Anderlecht cidden kötü takım. 3 lü oynar mı Morinho bilmiyorum. Oynarsa bizde buna karşılık Toreira Sara Lemina yaparsak maç erken kopar

Umarım Okan Buruk'un inatlarına yenildğimiz maç olmaz. 3'lü çıkmaya kalkmasın veya Kaan ve Mertens ile oynama hevesini başka bir bahara saklasın.

4'lü oynarsak şayet tek kafa karışıklığı Sallai mi, yoksa Barış mı olacak. Yunus'un da, Morata'nın da bu maç dönceğini düşünüyorum.

Geri
Üst Alt