⚽ SL 24/25 H:31 | Samsunspor 0-2 Galatasaray | MS | 11 Nisan

Cift forvet çıkarsak izlemem. İkinci yarı gerekirse osimhen çıkacak oyundan morata öyle girecek. İkisini aynı sahada görmeyiz umarım.

Takımın pazar top başı yapması lazımdı.

Ne ara taktik çalışılcak.

Pazartesi de akşam 1 idmandır.
Taktik yok bam bam bam. Samsun geriye yaslanıyor belirli aralıklarla ani şok şeklinde atak yapıyor. Duran top dışında doğru düzgün etkili olabildikleri pozisyon yok.
Bunlar halkında kasım gibi en büyük tereddütüm sezonun bu dönemlerinde dibe vurmasıydı. 13tane aramla koca sezonu idare etmeye çalışıyorlar. Siyahileri takoz ayak.
Bir nevi bizim yaşadığımızı yaşıyorlar. Biz en azından çoğu oyuncuyu dinlendirdik ve formları yükselmeye başladı.

Maçın anahtarını söyleyeyim orta sahada düşen toparı süpürüp samsunu koşturman lazım.
Kadrolarında şöyle 3-4 tane daha kalburüstü adam olsaydı şu dönem daha tehlikeli olabilirlerdi.
Fener mallığına puan kaybetti bunlara.

Stress yapmayacaksın orta sahada düşen topları toplayacaksın.
Be kadar mal olsalar da muja ve holse orta sahada top süpürme görevi alıyor.

Ek olarak bu ikili defansif aksiyonlarda da yoklar.
Bekleri yok gibi kapanıyorlar ileriden de yardım gelmeyince ceza sahası içinde 4-5 kişi kalsalar da afallıyorlar.
Kanatlardan ceza sahasına gir yerden pas çıkar. Ofansif olarak yapmamız gerek bu. Orta saha da savunma yapayım kafasıyla değil seken sahipsiz topları süpürmeliyiz şeklinde bir kurguya sahip olmalı.
Bizim defans maça odaklansın sabırlı olarak bir pozisyon 3 puan kafasıyla maça çıksın istediğimizi alırız.
1. saniyede hurra saldıralım yenmeliyiz yanarız kafasıyla çıkarsak maçı kendimiz zora sokarız.

Misal samsunlu ofans oyuncularında efektiflik yok. Bunlar atak yaparken sürekli kanat bölgesine doğru oynatmak lazım. Sonra topu random bir şekilde ceza sahasının önüne göndermeye çalışıyorlar oradan şut çekiyorlar, frikik falan almaya çalışıyorlar. O top oraya doğru gönderilirken araya girip hızlı kontra yapmak gerekiyor.
Al bu rakip bilgisini ver oyuncuların eline yeter. Başka da bir şeye gerek yok.

Kısacası fener maçının ilk yarısındaki benzer oyunu oynamamız lazım. O maçtaki gibi ekstra efora gerek yok, ne çalıştılarsa aynısın bundan sonraki maçlara uygula yeter.

aşırı iyiydi

6/7 ikili mücadele ile falan oynamış amrabat gibi bi adamla bire bir oynamasına rağmen
Ambarat takozun teki de bence fiziken hala fit değil.
Diğeri üstte de yazdım, BAY ve Yunus 11 - 12 haftadır gol atamıyor. Sara'nin zaten golle işi kalmadı. Şut tehdidi de yok gibi. Kerem D. o kadar da çabuk harcanacak birisi değil. Bir de hissiyatim BAY ve Yunus ile daha iyi anlaşır.
2 pozisyonu hatırla. Ilki Sara'nin kaçırdığı ve Yunus'un epey bağırdığı pozisyon ( sonra penaltı olduğu görüldü)
Ikincisi Sara soldan giderken BAY'in pas vermemesi. Stadyum vlogda Sara'nin pozisyon çok netti. Bence takımda saygı da görmüyor

Ambarat takozun teki de bence fiziken hala fit değil.
Diğeri üstte de yazdım, BAY ve Yunus 11 - 12 haftadır gol atamıyor. Sara'nin zaten golle işi kalmadı. Şut tehdidi de yok gibi. Kerem D. o kadar da çabuk harcanacak birisi değil. Bir de hissiyatim BAY ve Yunus ile daha iyi anlaşır.
2 pozisyonu hatırla. Ilki Sara'nin kaçırdığı ve Yunus'un epey bağırdığı pozisyon ( sonra penaltı olduğu görüldü)
Ikincisi Sara soldan giderken BAY'in pas vermemesi. Stadyum vlogda Sara'nin pozisyon çok netti. Bence takımda saygı da görmüyor
kerem demirbay o kadar da çabuk harcanacak birisi

saranın 2 ayağının çapraz bağları kopuk olsa onun kadar kötü oynamaz

Okan bir hata yapmazsa rahat alırız bu maçı kupadaki kadronun bozulmaması lazım

2201117SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence kalan maçlarımızın içerisinde kağıt üzerindeki en zor maç bu maç.

sonuçta lig üçüncüsü ile deplasmanda oynayacağız.

4 gün önce lig ikincisini deplasmanda sürklase ettik. malum.

demek ki yapabiliyoruz. yani her şey bizim elimizde.

samsun son maclarda fiziken daha düşük lakin takım savunmasını iyi yapıyorlar yani bu maçta bireysel yetenege ihtiyacımız olabilir aynen bugun şikecilerde oldugu gibi

Bu maçı kazanmak şampiyonluğu aralar, fikstürdeki en zor maç. Şampiyon olmak istiyorsan bir zahmet kazan yani.
Samsun da epey düşüşte. FB'den zor bela mucize eseri puan almışlardı zaten.

Bu maçı alıp şikecileri 6 puan geride rızanın kucağına göndermemiz lazım. Bundan sonraki 3 maç Bodrum-Eyüp(d)-Sivas görece kolay fikstür. Samsunun orta sahadaki en önemli elemanı benaser son maçta sakatlanmıştı muhtemelen oynamaz. Tehlikeli bir takım ama eski oyun güçleri pek kalmamış gibiydi son 2-3 maçta. Zeki yavrunun duran toplarına ve kanatlarının bek/stoper arasına yaptığı koşulara dikkat edersek kazanırız.

Geri
Üst Alt