⚽ ŞL 24/25 Play-off M:2 | Galatasaray 0-1 Young Boys | MS | 27 Ağustos | TRT 1

Yb 2 maçta bizden toplam 12-13Km fazla koşmuştur tahminim.

kimsenin kimseyi taşımadığı, takımda yük olan oyuncunun olmadığı bi kadro.

her giren çabalıyor, oyundaki herkes koşup mücadele ediyor.

bizde de durum tam tersi. ziyech icardi mertens bats bunların hepsi yük bindiriyor takıma. bu sayıyı min düzeye indirmemiz lazım daha öncede yazıldı burada.

şampiyonlar liginde özellikle rakipten güçlü değilseniz, rakip kdr mücadele etmeniz, koşmanız gerek.

Okan Hocanın ilk kurduğu takımla bu sezon izlediğimiz takım arasında dağlar kadar fark var. Sparta Prag, Kopenhag, Young Boys gibi takımlara karşı hep ikili mücadele kısmında, koşu mesafelerinde geride kalıyoruz üstüne üstlük rakip baskı yaptığı zaman çaresiz kalıyoruz oyun kurulumunda bile sıkıntı yaşıyoruz. En iyi yaptığımız şey hücum presini artık kesinlikle yapamıyoruz

@Göktuğ Çakırlar özetten nasıl anladın diye laf çakıyordun rtş. 3-4 maçlık özetten izlediğimizi hoca ve ekibi anlayamadı. Aksine 2. maça daha da eline yüzüne bulaştırıp yazdığım gibi rus ruletine çevirdi oyunu. Bak burdaki gibi 2 uzun topta goller yedik 2 maçta da... Örnek verdiğim pozisyonlar bile tuttu.

ilk mac oncesi mac basliginda,nacizane, rakibin ofansta bold dikkat etmemiz gerektigini belirttim isimlerden 3u *ilk maca damga vurdu .malesef.
diger ikisi oyunda yer almadi.

suraya geliyorum sevgili kartal,

onde basarak vs,
orta ve geri de dengeli durmazsak,
ilk macta etkili olan oyuncularin malesef bu macta da istedikleri alanlari ve derinlikleri olasi bulacagi sahnelere hazirlikli olmak gerekir. diger oyunculari da ilk macin ozguveni ve momentumu ile diri ve motive oynayacaklardir.

erken bir gol bulursak guzel olur .

arti parantez.
dun bir ruya gordum. genelde yilda bir iki kez futbol bazli ruya gorurum.
5-1 yeniliyorduk ruya da. bastaki hocamiz farkli idi. ruyalar tersi cikar derler. beklentim gonlumden gecen - farkli galibiyet.
Maç
Tahmin ettiğimiz gibi baskılı oynadık ama gol değil, pozisyon bile bulamadık. Geçen seneki gibi ısıramıyoruz. Maç sonunda Gol bulamayacağımızın anlaşıldığı dakikalarda golü yedik. Golün önemi yok ,çünkü zaten elenmiştik.

Anlaşılıyor ki bu lig bize lüks. Avrupa ligine kadar takım oturursa belki birkaç tur atlayabiliriz.

Aklıma geldikçe delleniyorum. Adamlar kendi ceza sahasından driblingle bizim ceza sahasına kadar en az 10 kere geldi inanılmaz kotu takımız ya

Aklıma geldikçe delleniyorum. Adamlar kendi ceza sahasından driblingle bizim ceza sahasına kadar en az 10 kere geldi inanılmaz kotu takımız ya
Hadjam isimli bekleri bir ara kendi bölgesinden topu alıp ceza sahamıza kadar yardı geçti, faulle anca durdurduk. Adamı 1.3 milyona almışlar. Defansıyla, ofansıyla ezdi geçti bizim takımı.

Davies, Frimpong sanki...

biz dun ne izledik yahu ? ?

adamlarin mubala degil , -her geldikleri atak *tehlike oldu .

hoca ve mac izleme ekibi -rakip izlemeye dair- bu konuya bariz onem vermiyor .

rakibin zayif yonlerine yonelik dogru tipoloji secimi bile yapilmamasi nerden baksan elde kalir bir durum .

aksine onlar bizim zayif yetersiz ,eksik kalacagimiz noktalari yerleri calisip etud edip - her iki macta da surklase ettiler. lami cimi yok .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli .

bizim oyunumuzu gecen sezon 2. yarisindan bugune yeterli bulmuyordum.
yeni sezon ,*artcilari daha kamp donemi belli ediyordu ,
hoca nin sahaya kanalize olmayi birak, eldeki oyunculari daha da geriye goturmesi ayri konusulasi baslica bold problemler den .
taktik den, bireysel performansa, b plani olmamasina, saha ici iletisimsizlige, oyuncularin ve hocanin gergin oluslarina, sahaya degil de ,saha disina dikkati vermelerine,,, hoca tarafindan el ustunde tutulan iki yerli oyuncunun daha kamp donemi gitmek istemeleri , aksine sezonu sabirsizlikla bekleyen zaha nin tu ka ka edilip zorla gonderilmek istenmesine,,,,,
keza, hoca nin gecen sezonki rekor seriye ikide bir atif yaparak guncel problemleri ,yetersiz oyunu, vs vb problemleri,sorunlari gormezden gelmesine. . .

ve daha nice noktalar .

velhasil , turun kaybedilisi nin artcilari uzun sureli olacaga benziyor......
cl gidilmemesi dolayli bundan sonraki surec maaslar dolayli *maddi olarak bayagi *eksi de bir sezon olacaga benziyor .

saygi ve selamlar.

@Göktuğ Çakırlar özetten nasıl anladın diye laf çakıyordun rtş. 3-4 maçlık özetten izlediğimizi hoca ve ekibi anlayamadı. Aksine 2. maça daha da eline yüzüne bulaştırıp yazdığım gibi rus ruletine çevirdi oyunu. Bak burdaki gibi 2 uzun topta goller yedik 2 maçta da... Örnek verdiğim pozisyonlar bile tuttu.

Nasil bir kin varmis icinde de geldin bunu yazdin. Bugunu mu bekliyordun? :)

Bildigin "Senin agzina sicacagim, gelsin su gun dedigim gibi ciksin da bunlari agzina burnuna sokayim" havasinda yazmissin. Tebrik ederim.

Tahminin tuttu ama hala ozetten anlasilmaz diyorum. Ozetten her sey anlasilsa hocalarin 90 dakikalari izlemesine gerek yok.

Kindar biriymis gibi izlenim yarattin bende. Hosuma gitmedi. Ben unutmustum bile aramizda gecen bu konusmayi. Hatirlattin da noldu anlamadim, renktas.

Zaten dune sinirliyiz, sen de sinirinden bunu yazdigini varsayiyorum.

Adamların taktik yapmasına gerek kalmadan geldiler ilk yarı yahu... Herkes uzun vurdular falan diyor... Abi uzun vurmalarına bile gerek kalmadı ki ilk yarı... Topu kaptıklarında orta sahalarında bomboş birisi kesin vardı zaten. Çok rahat 1-2 pasta ve dümdüz top sürerek bile gelebildiler ceza sahamızın önlerine kadar...

Hani uzun vurdu denince adamlar mecbur uzun vurdu da santraforları indirdi de falan sanırsın... Bomboş adamların koşu yoluna top attılar uzun vurduklarında da işte...

Icardi-Ziyech'in presi nereye kadar... Bats biraz pres yapıyor ama sonuçta santrafor, top kaptırdığımızda ceza sahası çevresinde kalıyor... Sara hücumdayken rakip ceza sahasına koşu falan kovalıyor... Barış zaten genelde topu kaptıran olduğu için en ileride o kalıyor.... Köhn'e de keza git denilmiş ileri gidebildiğin kadar... Topu kaptıran Barış faul yapmazsa, Torreira geçildiği an (ki o da dün aşırı motivasyonla zamanlamasız müdahaleler deneyerek kolay geçildi) zaten geri kaçmak zorunda kalan stoperlerimiz hariç önlerinde kimse kalmıyor ceza sahamıza gelmelerini engelleyebilecek... Garibim Sara geri koşmaya çalıştı ilk yarı devamlı... Elbette Kerem ve Barış bir de ellerinden geldiğince koştular... 2dk'da bir geriye depar attık... Sonra hücumda top kaybı olunca da "bu adam çöp" diyoruz. Halbuki herkesin dili dışarıda, elbet pas hatası da yaparlar...

Bir süre sonra hücum oyuncularımız rakip ceza sahasına gidemez oldu hem yorgunluktan hem tekrar 70m geri koşmaktan korktukları için. Orta yapacak bizden birisi mesela ama çift santrafor ve iki hücumcu bekle oynamamıza rağmen içeride ya kimse yok, ya stoperlerin kucağında 1 kişi var... Şaka gibi tablo...

ve 70 küsura kadar bu sistemde devam ettik. Sadece aynı sistemi oynarken oyuncuları değiştirdik. Tek taktiksel fark Berkan Köhn gibi baştan ileri gitmedi de oyun kurmaya katkı sunmaya çalıştı ama skordan dolayı o da atağın devamında gitti ve sonuçta yine rakip 3. bölgede top kaybı olduğunda yine ileride yakalandı ve dönmeye çalıştı...

Bunu izledik maçın sonuna kadar resmen...
sevgili haydar kalemine saglik, iyi noktalari tespit etmissin genel hatlariyla.

diger yandan,

nacizane bu macta su da ayri gozlemledigim bir denklemdi ;

rakibin merkezi otobus gibi kapatmasi konusuna cozumu biz ezber taktik yayilimla yapmamiz anlam veremedigim durumdu.
<- >. kanatlar adeta cizgi uzerinde oynadi. kaldi ki takimin boyunu 4231den kalma dikine zaten anlamsizca yapiyoruz, uzerine birde
bats ,icardi, kerem, ziyech/baris ile *enlemesine de *boyu *asiri *uzatmamiz dolayli <- > *ozellikle orta saha geneli ve stoper onleri yol gecen han'i oldu. kanatlarin bek'e yardimi da prograsive degildi. keza, lucas'in gattuso tarzi serbest oynamasi da bu gibi sisteme sadik, diri,fizikli,kosan takimlar karsisinda daha da savruk ve pasif ,verimsiz gorunmesine yol acan kritiklerdendi.

sozun ozu, rakip malesef iyi calisiilmamis. her iki macin taktigi ve kadrolari da kimi yanlislarla bezeli . rakibin oyunu ve ellerindeki tipolojik ozelliklere yanit en azindan ilk mac verilmeliydi rovans'i dusunerek. bu tedbir rovansda da elbette devam etmeliydi,netice olarak stratejik onemi olan, gunun sonunda cl bileti hak kazanacagin cift macli bir versus'a cikiyorsan - her detayi ince ince etud edip sahaya cikacaksin . rakip bunu yapti - biz yapmadik .

saygi ve selamlar.

Okan hocamıza akıl vermeyin biz futboldan anlamıyoruz o anlıyor. Orta sahanın kevgire döndüğünü biz görüyoruz ama o göremiyor nedense

sevgili haydar kalemine saglik, iyi noktalari tespit etmissin genel hatlariyla.

diger yandan,

nacizane bu macta su da ayri gozlemledigim bir denklemdi ;

rakibin merkezi otobus gibi kapatmasi konusuna cozumu biz ezber taktik yayilimla yapmamiz anlam veremedigim durumdu.
<- >. kanatlar adeta cizgi uzerinde oynadi. kaldi ki takimin boyunu 4231den kalma dikine zaten anlamsizca yapiyoruz, uzerine birde
bats ,icardi, kerem, ziyech/baris ile *enlemesine de *boyu *asiri *uzatmamiz dolayli <- > *ozellikle orta saha geneli ve stoper onleri yol gecen han'i oldu. kanatlarin bek'e yardimi da prograsive degildi. keza, lucas'in gattuso tarzi serbest oynamasi da bu gibi sisteme sadik, diri,fizikli,kosan takimlar karsisinda daha da savruk ve pasif ,verimsiz gorunmesine yol acan kritiklerdendi.

sozun ozu, rakip malesef iyi calisiilmamis. her iki macin taktigi ve kadrolari da kimi yanlislarla bezeli . rakibin oyunu ve ellerindeki tipolojik ozelliklere yanit en azindan ilk mac verilmeliydi rovans'i dusunerek. bu tedbir rovansda da elbette devam etmeliydi,netice olarak stratejik onemi olan, gunun sonunda cl bileti hak kazanacagin cift macli bir versus'a cikiyorsan - her detayi ince ince etud edip sahaya cikacaksin . rakip bunu yapti - biz yapmadik .

saygi ve selamlar.

Sayın Suat abi avrupa liginde iyi skorlar almamız için nasıl bir 11e sahip olmalıyız sence
Kafamız bozuk bir hayli
Bari informatik bi post okuyalım
Sevgiler

Geri
Üst Alt