⚽ SL 25/26 H:14 | Fenerbahçe 1-1 Galatasaray | MS | 1 Aralık | beIN Sports 1

Takımla gurur duyuyorum. Operasyon sonucu 2 puanımız gitti belki ama mücadele anlamında helal olsun diyorum. Galatasaray taraftarının çoğunluğunun da nasıl mantıklı davrandığını görüyoruz. Aynı şartlar oluşmuş olsa rakip bu kadar eksik ve iç sahamizda son dk ile berabere kalsak kahrolmustum büyük ihtimalle. İşte futbol parametrelerin hesap edilemediği bir spor. Hakem 4-5 faulumuzu verse en azından frikiği bile vermiş olsa belki farklı şeyler konuşuyorduk. Hocanın da derbiye 10 üzerinden 8.5 hazırlandığını düşünüyorum. Umutluyum yarinlar için yeterki bizimkiler kendilerindeki gücün farkında olsunlar.

Ajax maçındaki olgunluğa yakın bir olgunluk gördüm dün akşam takımda. Bazen TV karşısında bu takım bugün yenilmez diyebiliyorsunuz o enerjiyi alabiliyorsunuz dün gece de böyle bir geceydi.

Maç teknik, taktik açıdan konuşulacak bir maç değildi zira arada ciddi bir güç farkı var. Fenerbahçe'den 1 tane adamı alıp Galatasaray'da oynatmazsın zaten konu burada kapanıyor. 2 aktif sakat adam ile maça çıkıp her anı istediğimiz şekilde yönlendirdik. Asıl konuşulması gereken 10 ay öncesine kadar piyasada olmayıp labaratuvarda üretilen şu hakem ve onun üreticisi bilmem neyin federasyon başkanı.

Bizim gücümüz yetmez bu başkan ve yönetim ile alakalı değil kralı gelse yetmez çünkü olay nüfuz ile alakalı değil. İktisadi ve sosyolojik bir durum bu yani Galatasaray'ın hep başarılı olma hali diğerlerinin ümidini, hevesini ve dolayısıyla tüketim yani para harcama durumunu köreltiyor. Bunu kimse istemez, aynı durumda başka takım olsa onu da biçerler. Futbolun endüstriyelleşmesi maalesef bu sonuçları ortaya çıkarıyor.

Bunu aşmanın tek yolu sahada korkunç derecede güçlü olmaktan geçiyor, sen başarılı oldukça karşıtlığın dozu artacaktır yani faul olmayan pozisyona sarı kart verilmesi, faulü rakip oyuncu yapıyor iken onların lehine faul çalınması hep bundan kalan herkes figüran. Sakin kalıp saha içine konsantre olmak lazım yani son 3 yıldan farklı bir durum yok şu andada. Tecrübeliyiz ve karşımızda bence hiçte güçlü olmayan ve dağılmaya müsait bir takım var.

Şunu Emre Kılınç ya da Taylan gibi bir eski futbolcumuz yapsa ortalık yıkılırdı sabahtan akşama aylarca medyada bu konuşulurdu şu an aktif olarak bir takımda futbol oynayan adam nasıl olur da bunu göstermekten çekinmez çünkü ceza almıyorlar göstere göstere yapıyorlar.

Trio'nun maçla ilgili yorumları, tweet falan silinirse diye kayıtlara geçsin:

7' İlkay topu göğsü ile kontrol ediyor. Hakem elle oynama kararı vererek olgun bir atağı kesiyor ve topu Fenerbahçe'ye veriyor.

19' İlkay ile Nesyri'nin ikili mücadelesinde Nesyri'nin bir şarjı var, faul yok. Hakem faul veriyor. (Fenerbahçe aleyhine maç boyunca tek karar)

33' Skriniar, Osimhen'e faul yapıyor. Oyun devam ediyor.

45+2' Sara'nın Brown'a yaptığı bir faul yok. Hakem faul veriyor.

45+7' İlk yarının sonunda Brown, Sane'nin ayağına basıyor, faul ve sarı kart olmalı.

51' Brown, Barış Alper'e faul yapıyor. Oyun devam ediyor.

63' Barış Alper Yılmaz'a gösterilen sarı kart yanlış.

65' Skriniar'ın Sara'ya müdahelesi kırmızı kart sınırlarında. Kesinlikle sarı kart görmesi gerekirdi. Faul bile verilmedi.

68' Asensio, Kazımcan'a faul yapıyor, oyun devam ediyor.68' Devam eden pozisyon sonrası Osimhen ikili mücadelede faul yapmıyor ama hakem Fenerbahçe lehine faul veriyor.

70' Osimhen'e yine faul var. Oosterwolde çekiyor, hakem devam ettiriyor. Osimhen bu pozisyon sonrası itirazdan sarı kart görüyor.

73' Barış Alper ve Semedo mücadelesinde Barış Alper hiçbir şey yapmıyor, Semedo üst üste iki faul yapıyor ama hakem Fenerbahçe lehine faul veriyor.

81' Osimhen yerde kalıyor, oyun devam ediyor. Faul ve Edson Alvarez'in sarı kart görmesi gerekirdi.

82' Skriniar, Sara'ya faul yapıyor, oyun devam ediyor. Hakem faulu verse Galatasaray tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazanacak. Pozisyonun hemen sonrasında da Skriniar yaptığı oyun dışı hareket ile sarı kart görmeliydi.

83' Osimhen Nene'den temiz şekilde topu kapıyor. Hakem Fenerbahçe lehine tehlikeli bir bölgede serbest vuruş kararı veriyor.

Özet
Bu maçta Galatasaray'a 4 Fenerbahçe'ye 3 sarı kart verildi.
Galatasaray'da Barış Alper'in gördüğü sarı kart yanlış olarak yorumlandı.
Fenerbahçe'ye verilmeyen 4 sarı kart var: Skriniar - 2, Brown - 1, Alvarez - 1.

Ya şu Skriniar'ın taban girişine kırmızı kart sınırlarında yorumu tam eyyamcılık. Bilek parçalansa kırmızı verip atmayacak mıydı? Sonuca göre kartın rengi değişmemeli. Adam gibi çıkıp diyin kardeşim net kırmızı işte. Dünkü maçın tek olayı budur benim gözümde. Skriniar atılsa belki de farka gidecek maç berabere bitti.

Dün maçın sonunda sinirlenen canı sıkılan renktaşlara tavsiyem. Şunu dinleyin pamuk gibi olun.

Şunu Emre Kılınç ya da Taylan gibi bir eski futbolcumuz yapsa ortalık yıkılırdı sabahtan akşama aylarca medyada bu konuşulurdu şu an aktif olarak bir takımda futbol oynayan adam nasıl olur da bunu göstermekten çekinmez çünkü ceza almıyorlar göstere göstere yapıyorlar.

Hırsıza hırsız dediğimiz için forumda bile eleştirildik. Şeyini avuclamasi göstermesi gibi konulara boş konular diyenler oldu. İşte sen böyle boşladikca bir gün gelir bir taraftar senin topcunu bıçaklar veya bir cisimle sakat bırakır ondan sonra kusura bakma diye açıklama yapıp giderler.

Bu süreçlerin başlangıcı Trabzon maçında verilmeyen cezalardir. O gün bu ülkede adalet devreye girmiş olsa bugün bu durumlara gelinmezdi

Derbiler özelinde gözlemlediğim en sinsi ve planlı maç yöneten hakem Cüneyt Çakır idi. Hiç sevmezdim. Ama dünkü hakem bambaşka idi. Meydanı boş bulmaya başladılar, kulüp yönetimi boş vermemeli.

Ya şu Skriniar'ın taban girişine kırmızı kart sınırlarında yorumu tam eyyamcılık. Bilek parçalansa kırmızı verip atmayacak mıydı? Sonuca göre kartın rengi değişmemeli. Adam gibi çıkıp diyin kardeşim net kırmızı işte. Dünkü maçın tek olayı budur benim gözümde. Skriniar atılsa belki de farka gidecek maç berabere bitti.
Dk 65 te oldu olay. O kart verilse 2 yi hatta 3 u atardık belki çünkü yedeklerinde stoper yoktu mecbur ortadan veya ileriden birini cikartacaklardi veya kumar oynayıp edsonu falan stopere çekeceklerdi

Fbli kasaplar mesajı aldı Yasin'den. Futbolcularımızı darp ettiler. Ne de olsa faul çalınmıyor. Yasin Kol oyunu bizim yarı sahaya yıktı. Aksi nasıl olabilir? Döve döve topu alıyorlar, sen dokunsan faul. Normal hakem yönetimi olsa 2-3 kontra ile 1-4 bitecek maçtı.

Doğruymuş Veli renktasim
anlık bir kararı yanlış verirsin. anlarım. hadi iki pozisyonu yanlış süzersin vs onu da anlarım.

ulan bir süreç boyunca bunu yapmak da bildiğin beceri ister.

bu kadar tansiyonlu, temaslı bir derbi maçı. insan yanlışlıkla falan 1 tane faul verir yav :asd:

tarihe geçecek bir performans yemin ederim. saf kötülük.

yuhhh fener harbi derdine yansın. şu maçı nasıl kazanamaz? o sene bu sene de değil. bu sene de "ataşehir ruhu" zuhahahaha :dddd

ya bu 55-95 arası gs lehine 0 faul verme olayı doğru mu harbiden?
:asd:

Dursun olduğu sürece yaşanan rezaletler artık tiyatrolardaki skeçler tadında abartılı hale gelmeye başlıyor. Bizim futbolu vs bırakıp Dursunu göndermemiz lazım. Yoksa taraftara sinir harbi yaşatıyorlar. Pek çok sorunun ortak noktası Dursun Özbek

Maç teknik, taktik açıdan konuşulacak bir maç değildi zira arada ciddi bir güç farkı var. Fenerbahçe'den 1 tane adamı alıp Galatasaray'da oynatmazsın zaten konu burada kapanıyor. 2 aktif sakat adam ile maça çıkıp her anı istediğimiz şekilde yönlendirdik. Asıl konuşulması gereken 10 ay öncesine kadar piyasada olmayıp labaratuvarda üretilen şu hakem ve onun üreticisi bilmem neyin federasyon başkanı.

Bizim gücümüz yetmez bu başkan ve yönetim ile alakalı değil kralı gelse yetmez çünkü olay nüfuz ile alakalı değil. İktisadi ve sosyolojik bir durum bu yani Galatasaray'ın hep başarılı olma hali diğerlerinin ümidini, hevesini ve dolayısıyla tüketim yani para harcama durumunu köreltiyor. Bunu kimse istemez, aynı durumda başka takım olsa onu da biçerler. Futbolun endüstriyelleşmesi maalesef bu sonuçları ortaya çıkarıyor.

Bunu aşmanın tek yolu sahada korkunç derecede güçlü olmaktan geçiyor, sen başarılı oldukça karşıtlığın dozu artacaktır yani faul olmayan pozisyona sarı kart verilmesi, faulü rakip oyuncu yapıyor iken onların lehine faul çalınması hep bundan kalan herkes figüran. Sakin kalıp saha içine konsantre olmak lazım yani son 3 yıldan farklı bir durum yok şu andada. Tecrübeliyiz ve karşımızda bence hiçte güçlü olmayan ve dağılmaya müsait bir takım var.
tespitler dogru ama bazı eklemeler ve soru işaretleri var
tek takımın güclü olayı icin geçen gun bazı gazeteciler veri paylaştı bein sport 3 yıldır hiç satmadıgı kadar fazla yayın satmış yani gelirlerinde azalmadegil ciddi artış söz konusu

sürekli aynı takımın başarılı olmasını istememe durumunu bizim ülke için anlıyorum ama bizim düşmanlar dışarıdan cok içeride senin göz göre göre saha ici hakların yeniliyor ve sen başkan ve yönetim olarak susuyorsn hiç aksiyon almıyorsan orada art niyet vardır ki var zaten başkan olacak adamın siyasetin piyonu oldugu zaten malum
1 tane kulübün haklarını savunan erden cıktı onuda afaroz ettiler
tabi gs taraftarıda hatalı fazla lakayt 4 yıldır okan sayesınde basarı var diye ciddi tepki göstermedıler ki hala göstermıyorlar,muhalifligi ile ünlü gs genel kurulunda artık eleştiri bile yok düşünün
yani sahada korkunc sekılde güclü olmakta yetmıyor bizim ülke icin haklarını korumak icin konuşacaksın bizim ülkede susan her daim daha fazla ezilir
özetle dursun denen herifinde bu pislik çarkın içinde olduguna eminim ben artık

fener icin tespit dogru 11 kişi kalan bir takımı yenme ihtimalleri cok zayıf ilk şutlarını 88de atabıldler anca ,biz ucl belasından kurtulsak ligte farkı açabiliriz belki ama ucl mahvediyor bizi

Geri
Üst Alt