- 26 Eylül 2012
- 118.732
- 66.935
- 4.818
Artık öyle bir durum oluştu ki yorumlar kişilerin performansları ve Galatasaray'a katkılarına göre değil, bireysel tercih ve takıntılara göre yapılmaya başlandı. Birisi yerli olan herşeye çamur atar, birisi yabancıalra yabancılara ayar olur onlara giydirir, birisi Sneijder süünse savunur, diğeri adam herşeyini verirken gol atmadı diye satılsın der vs. Son maçta mesel bu netti. Sneijder'siz takımın oyun karakterini yerlere iniyor belli iken insanlar Sneijder'e salladı hem de oynamadığı maçın üzerinden. Maç içinde Chedjou ile kıyaslandığında fersah fersah iyi performans gösteren Semih son pozisyonda kısmen hatalı diye yerin dibine sokuldu sırf yerli diye. Podolski döküldü ama kimse görmedi. Medya Selçuk rezaletini göremiyor sahada. Bu nasıl iş ben anlamadım.
Genel olarak dediklerine katılıyorum. Kendi adıma konuşacak olursam ben Chedjou'yu seviyordum ve bir nevi de hep savummaya çalıştım ama bu sezon artık burama kadar geldi ve Beşiktaş maçı tencereyi taşıran son unsur oldu.
Genel olarak bir yabancı hayranlığı var ülkede bunu zaten kimse inkâr edemez ama diğer yandan da marjinal olacağım değişik olacağım diye yabancılara daha fazla da saldıran kişiler oluyor son 1 senede bu arttı iyice.
Dünya'da hiç bir yerde yerli yabancı diye ayrım yapılmıyor bizim ülkemiz dışında bu kadar. Tabi Italya da ırkçılık falan oluyor bazen ama ne demek istediğimi anlamışsındır diye düşünüyorum. Iyi-kötü futbolcu ayrımı yapılacağına hep yerliler kötü yabancılar iyi diye lanse ediliyor. Bunun doğruluk payı olsada bu genelleme yanlış.
Sneijder konusuna gelince evet çok iyi değil ama öyle çok da kötü değil abartıldığı kadar. Skorer kimliği geriye gitti bu doğru ama bizim oyunumuzun içindeki taşıdığı önem hâlâ azımsanmayacak kadar büyük. Olmadığı maçlarda bunu fark ediyoruz, ne Tolga ne de Selçuk topu ileri götüremiyor, bilhassa da Selçuk insanı kanser eder 90 dakika boyunca.
Takım genel olarak hâlâ çok durağan, bir gün Bruma da formsuz olacak veya istediklerini sahaya yansıtamayacak o zaman ne yapacağız düşünmek bile istemiyorum açıkçası. 22 yaşındaki çocuğum ayağına mahkum kalmış bir Galatasaray izliyoruz son zamanlarda.
Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk