- 1 Ağustos 2009
- 46.468
- 48.700
- 4.708
Gaylık var mı hocamöldürme yaşat
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Gaylık var mı hocamöldürme yaşat
sana hiç yakıştıramadım TöreSokakta hiç tanımadığım bir köpeği, sokakta hiç tanımadığım bir insandan daha çok seviyorum.
Hayvanlar kırmızı çizgimdir. Yapacak bişe yok. Hayvanlarda kahpelik, kalleşlik olmaz.sana hiç yakıştıramadım Töre
hayvanları çok seviyorum benim hem kedim hemde salla pati isimli köpeğim var amaa bu pitbullar hayvan değildirHayvanlar kırmızı çizgimdir. Yapacak bişe yok. Hayvanlarda kahpelik, kalleşlik olmaz.
İlk parttaki hikaye sanki biraz yalan söylüyormussun gibi olmuş ama yinede büyük geçmiş olsun üstadımBundan 2 ay önce Malatya'da hastane otoparkında 4 tane köpek tarafından saldırıya uğradım. Akşam 18.00 sularıydı. Acil bölümünden çıkıp durağa doğru gidiyordum ki bir havlama sesi... Soluma bir döndüm 4 tane köpek üstüme doğru koşuyor havlayarak. Her biri 2 metre olmuş, domuz gibi besililerdi. Ağızlarını açmış bildiğin parçalamaya gelmişler beni. Kuduz köpek saldırganlığı olur ya, tam olarak öyle. Etrafımda kendimi koruyabileceğim ne taş var sopa. Gerçi olsa bile zaten köpekleri fark ettiğimde aramızda 3-4 metre mesafe kalmıştı. Çevrede hatta insan bile yoktu. Beni parçalasalar kimsenin ruhu duymazdı. Neyse bunlar beni çevrelemeye çalışmalarına izin vermeden yerimde sabit durdum, yaklaşmaya çalışan köpeğin hafiften üzerine doğru karşı hamle yapıp yere ayaklarımı sertçe vurdum ve olabildiğince sert bir ses tonuyla hoşt diye bağırdım sürekli olarak. Hem korkutmak için, hem de çevrede birisi belki sesimi duyar da taş filan atar diye... Velhasıl kelam 2-3 dakika sürdü bunlar. Hani ben sakinliğimi korudum ve kendimi bu saldırıdan kazasız belasız korudum ama her insan aynı şeyi yapabilir mi? Bunun kadını var, çocuğu var, yaşlısı var, bu durumda sakin kalıp doğru şeyi yapamayacak olanı var... Düşünün hastaneye gidiyorsunuz yahu. O köpekler hala orada bu arada.
Annem köpekler yüzünden akşam yürüyüş için mahallede gezemiyor. Oturduğumuz mahalle de şehrin en sakin ve güzide yerlerinden biri ha...
Köpeklerden kaçarken arabanın/tırın altında kalıp ölen insanlar... Otoyollarda köpeklerin aniden yola fırlamasından yaşanan kazalar sebepli pisi pisine sönen ocaklar... Çocuk parkları deseniz alayı köpekler tarafından işgal edilmiş... Kuduz tehlikesi... Yaydıkları hastalıklar... Velhasıl kelam, sokakta köpek olmaz, olmamalı. Dünyadaki bütün köpekleri toplasanız 1 tane insanın canının değeri etmez ama bazıları ne hikmetse köpek canını insan canından kıymetli görüp insan gibi yaşama talebini canilik olarak filan kabul ediyor. Psikolojik olarak ''unstable'' haldeki yüzde 2'lik kesimi mutlu edeceğiz diye koca bir ülke Hindistan'a döndü. Orda gerçi en azından ineğe tapıyorlar. Sütü var, eti var, derisi var...![]()
Hayvanlar kırmızı çizgimdir. Yapacak bişe yok. Hayvanlarda kahpelik, kalleşlik olmaz.
O kopekleri yavruyken alip, sorumluluk agir gelince sokaga birakan Or.Co.'lari sokak kopeklerinin sayisinin artisinda k ien temel neden.Bundan 2 ay önce Malatya'da hastane otoparkında 4 tane köpek tarafından saldırıya uğradım. Akşam 18.00 sularıydı. Acil bölümünden çıkıp durağa doğru gidiyordum ki bir havlama sesi... Soluma bir döndüm 4 tane köpek üstüme doğru koşuyor havlayarak. Her biri 2 metre olmuş, domuz gibi besililerdi. Ağızlarını açmış bildiğin parçalamaya gelmişler beni. Kuduz köpek saldırganlığı olur ya, tam olarak öyle. Etrafımda kendimi koruyabileceğim ne taş var sopa. Gerçi olsa bile zaten köpekleri fark ettiğimde aramızda 3-4 metre mesafe kalmıştı. Çevrede hatta insan bile yoktu. Beni parçalasalar kimsenin ruhu duymazdı. Neyse bunlar beni çevrelemeye çalışmalarına izin vermeden yerimde sabit durdum, yaklaşmaya çalışan köpeğin hafiften üzerine doğru karşı hamle yapıp yere ayaklarımı sertçe vurdum ve olabildiğince sert bir ses tonuyla hoşt diye bağırdım sürekli olarak. Hem korkutmak için, hem de çevrede birisi belki sesimi duyar da taş filan atar diye... Velhasıl kelam 2-3 dakika sürdü bunlar. Hani ben sakinliğimi korudum ve kendimi bu saldırıdan kazasız belasız korudum ama her insan aynı şeyi yapabilir mi? Bunun kadını var, çocuğu var, yaşlısı var, bu durumda sakin kalıp doğru şeyi yapamayacak olanı var... Düşünün hastaneye gidiyorsunuz yahu. O köpekler hala orada bu arada.
Annem köpekler yüzünden akşam yürüyüş için mahallede gezemiyor. Oturduğumuz mahalle de şehrin en sakin ve güzide yerlerinden biri ha...
Köpeklerden kaçarken arabanın/tırın altında kalıp ölen insanlar... Otoyollarda köpeklerin aniden yola fırlamasından yaşanan kazalar sebepli pisi pisine sönen ocaklar... Çocuk parkları deseniz alayı köpekler tarafından işgal edilmiş... Kuduz tehlikesi... Yaydıkları hastalıklar... Velhasıl kelam, sokakta köpek olmaz, olmamalı. Dünyadaki bütün köpekleri toplasanız 1 tane insanın canının değeri etmez ama bazıları ne hikmetse köpek canını insan canından kıymetli görüp insan gibi yaşama talebini canilik olarak filan kabul ediyor. Psikolojik olarak ''unstable'' haldeki yüzde 2'lik kesimi mutlu edeceğiz diye koca bir ülke Hindistan'a döndü. Orda gerçi en azından ineğe tapıyorlar. Sütü var, eti var, derisi var, insanlara saldırmıyor, hastalık yaymıyor...![]()
Allah kimsenin başına vermesin bu yaşamış olduğunuz olayı Sevgili Doruk.Çocuğundaki travmayı kim temizleyebilir söylermisin bana???Muasır medeniyetler seviyesindeki hiçbir ülkede bunları yaşamıyor insanlar.Umarım oğlun iyidir şuan.Bir keresinde pitbull oğlumun ayağını ısırmıştı. öfkeden çılgına dönmüştüm ve pitbulun hayalarını yumruklamıştım. Ama adi hayvan asla dişleri çözmüyor ısırmaya devam ediyordu.
bende iki parmağımı gözlerine saplayıp hayvanı gafil avlamıştım.
Bu olay 2 sene önce gerçekleşti ama hayvan haklarından korktuğum için hep sakladım
Onun etkisi yüzde 1 filandır maalesef. Sokaktaki köpeklerin yüzde 99'u dümdüz sokak köpeği. Bugün böyle bir problem var, çünkü zamanında önlem alınmadı ve treni kaçırdık. En büyük sebebi sayılar. TR'de 4 ila 10 milyon arasında sokak köpeğinden bahsediliyor. Bir köpek ortalama üç ayda bir 4 yavru doğurur. Bunun matematiğini yapmak zor değil renktaş. Niye saldırıyor sorusuna da öyle felsefi bir yaklaşımla cevap vermek de gerekmiyor. Çünkü hayvandan bahsediyoruz ve bir hayvan dürtüleriyle hareket eder.O kopekleri yavruyken alip, sorumluluk agir gelince sokaga birakan Or.Co.'lari sokak kopeklerinin sayisinin artisinda k ien temel neden.
Katılıyorum .En büyük sorun bakamayıp çaktırmadan ortalığa bırakanlar.O kadar ayran gönüllü bir toplum olduk ki.Eve alıp 2 gün geçmeden herhangi bir sebepten ötürü bırakıyor insanlar.O kopekleri yavruyken alip, sorumluluk agir gelince sokaga birakan Or.Co.'lari sokak kopeklerinin sayisinin artisinda k ien temel neden.
Dumduz sokak kopegi? Nasil ayirdcediyorsun? Konusurken sergiledigi kultur seviyesine gore mi? Polonezkoy , Demircikoy'e git binlerce var cogu cins kopek. Cuvaldizi kendimize batiralim. Evcil hayvan sokakta cogaliyorsa , cikis noktasi sokaga salinmasidir.Onun etkisi yüzde 1 filandır maalesef. Sokaktaki köpeklerin yüzde 99'u dümdüz sokak köpeği. Bugün böyle bir problem var, çünkü zamanında önlem alınmadı ve treni kaçırdık. En büyük sebebi sayılar. TR'de 4 ila 10 milyon arasında sokak köpeğinden bahsediliyor. Bir köpek ortalama üç ayda bir 4 yavru doğurur. Bunun matematiğini yapmak zor değil renktaş. Niye saldırıyor sorusuna da öyle felsefi bir yaklaşımla cevap vermek de gerekmiyor. Çünkü hayvandan bahsediyoruz ve bir hayvan dürtüleriyle hareket eder.