Cafer Güney
Ulubatlı Souness
- 24 Temmuz 2021
- 34.213
- 58.340
- 3.383
Cabamizin adi GS arklar
Samliyonluga 4 gun kala bu topice KİLİT vurulumu yapilmalidir
Samliyonluga 4 gun kala bu topice KİLİT vurulumu yapilmalidir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yahu bu benim görevim mi? Bu ülkenin yönetenleri, veterinerleri ne halta yarıyor?milyonlara varan sokak köpeklerine nasıl bir çözüm öneriyorsunuz ? makul bir yaklaşımınız varsa buyurun uygulanması için yetkili mercilere cimer zinciri ile iletelim.
* yeterli barınak yok
* yeterli barınak yapacak para yok (depremzedelere daha evlerini teslim edemedik)
* yeterli para yok
* kısırlaştırma için yeterli doktor ve buna harcayacak zaman para hastane ortamı yok
sokak köpeği canavardan farksızdır kurtla aynı aileden gelir ona göstereceğiniz merhamet insanlara olan zalimlik demektir.
çünkü önlem alınmayarak bu basamağa gelmiş bulunmaktayız.
evladınız var mı ? kardeşiniz ? sevdiğiniz ? kendiniz ?
haberlere parçalanmış şekilde çıkmalarını ister misiniz ?
bu manzarayı yaşasanız birileri hala merhametten bahsetse ne dersiniz ?
Uyutulmasın diyenlerin çözüm önerisi var mı? Evet can almayalım ama ne yapalım mesela? Yada şöyle sorayım size ömrünün çoğu hastalıklarla, şiddetle ve açlıkla geçen bu canlıları nasıl seyreltelim/adapte edelim? Resmi rakamlarla 1.5 milyon köpekten bahsediliyor ki buna kırsal dahil değildir. Bu rakamda 2 katı değilse bile 2 kata yakındır. Hadi bütçe ayırdın kısır ettin(edemezsin ama hadi ettin) bir köpek ortalama 12 sene yaşar ortalama da ayda 1 torba mama yer. Sağlıklı yaşam sürmesi ve zoonoz hastalık bulaştırmaması için 2 yaşa kadar 6, 2 yaştan sonra 4 aşı yapılması, her 3 ayda 1 iç paraziter uygulama kışın 3 ayda yazın her ay dış paraziter uygulama yapılması gerekli. Vet kontrollerini söylemiyorum bile. Deyiverin hele nasıl olacak bu işler?
SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bana 1.5 milyon köpeğin (sen onu 2 ile carp) iyi yada kötü huylu olarak nasıl ayırt edileceğini söyle güzel kardeşim. Yapamazsın bunu tabiatlarına aykırı çünkü carnivore(etçil) bu hayvanlar. Bunların tek problemi agresyonda değil bulaş yapabileceği onlarca zoonoz hastalık var. Ortalama 100 köpekten hadi 250 olsun ( bu dediğim rakamla sağlıklı barınak kurmak imkansız bak net söylüyorum) 8000 barınak gerekli. Ben 16 senedir devlette köpek eğitmeniyim. Bomba/ Narko/Asayiş onlarca köpek eğittim. Emin olun çoğunuzdan fazla sokak hayvanıda beslemişliğim vardır. Illa uyutulsun tarafında da değilim ha. Ama şunu anlatmaya çalışıyorum müthiş bir para ve insan gücü gerekli dediğinizi yapmak için bunun azımsanmayacak bir bölümüde Veteriner/ Bakıcı gibi eğitimini almış kadrolar olmak zorunda. Devlet hadi kurdum madem öyle gelin birlikte bakalım bu köpeklere dese sosyal medyada yangın yapan tiplerin çoğu yaaa ama şimdi kokar oralar diye gitmez bile.çözüm ne olabilir ki ağabey, boş arazilere barınaklar yapılacak ve kontrolsüz üreme engellenecek.
insan türü olarak şehirler kurup tüm dünyayı istila etmiş olmamız diğer türlere soykırım yapma hakkını bize vermez. köpek dediğiniz varlık bi virüs değil, sıcak kanlı, korku duyan, acı çeken psikoloji sahibi canlı bi organizma
1,5 milyon köpeği öldürmek nedir, bunların hepsi mi psikopat, hepsi mi saldırgan? öyle olmadığını siz de biliyorsunuz. bu köpeklerin çoğu kendilerini öldürmek isteyenlerden daha tehlikesiz canlılar. çözüm basit, 1,5 milyon köpeği öldürmek için kullanılacak olan kimyasalın maliyetiyle boş arazilere 50 tane tam fonksiyonlu barınak yapılacak ve bunlar ilgili belediyeler tarafından düzenli şekilde denetlenecekler. ha ama yok, kim uğraşacak, gebertelim gitsinler kafasında çok insan olduğunun farkındayım fakat bunlara insan demek de pek doğru olmaz...
Belediyeler veya hükümet artık hangisi olursa, Hayvanları koruma vergisi alamaz mı ağabey, ya da var mı böyle bir şey bilmiyorum.
100 kalem gereksiz saçma vergi alınıyor ztn, Belediyeler su faturalarına hane başı 1 Tl Hayvanları koruma vergisi ekleyemez mi mesela.
Buradan gelen parayla da sokaktaki bütün hayvanları halkın vergisiyle yapılan barınaklara koyup orada yaşamaları sağlanabilir.