Arda'nın içinden Messi, Feg için içinden Ronaldo çıkmazsa yan pas geri pas
VA ve Boey'in bindirmelerine guveniyor hoca bu mantikla.
Sahaya cikan kadroda mantik hatasi var.
Falcao bu yil 9.5 milyon Euro alacakmis. Karsilastirma acisindan soyluyorum rakibimiz 1.5 milyon Pound'luk bir takim. Sonucta takimin basinda ben veya herhangi birimiz ciksa bile bu futbolcularin galip gelmesi lazim. Ama oyle iki kanat ile maca cikiyoruz ki, bile bile lades diyoruz. Arda kosamaz, Feghouli kosamaz. Yani tek umudumuz VA ve Boey'in bindirmeleri ve Arda ve Feghouli'nin onlara duvar olmasi, ara paslari atmalari. Sonrasinda bu oyuncularin Diagne'yi beslemeleri... Ayrica o bindirmeleri yaptiklari zaman da topu kaptirmayip, geride eksik yakalanmamamiz sart.
Kanatlari gectim, Diagne ara paslarina kosacak adam degil. Ona alti pasta topu vereceksin, adam takir takir gollerini atacak. Iki kanat da kariyerlerinin su noktasinda duzenli sekilde golluk veya asistlik pozisyon yaratacak kapasitede degil.
Orta sahada da guvenilir sekilde her uc macta bir gol atacak adam yok.
Beklerimiz golcu degil. Stoperlerimiz golcu degil. Stoperler golcu olsa, onlara guzel orta kesecek adam yok... Nereden tutsan elinde kaliyor.
Yani en basit mantikla bu kadro yapisi yanlis. Gol pozisyonu uretecek ve asist cikartacak adam yok. Cok dengesiz bir kadro. Bu kadroda duzenli sekilde bir forvetin iyi gorunmesi cok cok zor.
Kerem fiziksel acidan yetersiz bir oyuncu ama degisik kosular yapiyor ve guzel ara paslari atabiliyor. Peki onun bu ara paslarina kim kosacak?
Kadroyu nereden tutsan elinde kaliyor.
Tamam bu takima stoper alinmasina karsi cikmiyorum ama bu takimin en buyuk eksikleri bence su noktada golcu, bilegi cabuk donen, asist ve gol yaratacak kanat oyunculari...
Rakip takim dogru duzgun bir takim olsa tum macta Diagne'nin ileride tamamen etkisiz, tek basina takilacagi, tum takimin ise yan pas uzerine yan pas yapacagi bir kadro mantalitesi var.