Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Bak bu da beni bu olaylardan soğutan, hiç bir zaman benimseyemeyeceğim bir ayrıntı..Adam atıyorum UNİCEF'te veya yabancı bir akut ekibinde..Sürekli felaket olan yerlerde insanlara, çocuklara yardım ediyor...Bir hristiyan, hayatını insanlara adamış...O adam cehennemlikse gerçekten bir sorun vardır burada..
O adam Allahı bir insan gibi gösterip hz:isayıda oğlu olduğuna inanıyor ama inanmasın kardeşim.Allahın cinsiyeti oğlu kızı diye bir şey olurmuya?Allah ona beyni niye verdi?Hem o adam islam olmayan bir medeniyette doğduğu için misal ölümünden 1 gün önce gerçeği kavrasa ve iman etse belki pişmanlığına göre burda yazı yazan müslümanlardan daha iyi dereceye yükselecek Allah katında.

Hz. Musa (a.s.) Allah'ın (c.c.) cemalini görmek ister.Kur'anda olay şöyle anlatılır.

Diyanet çevirisi: Mûsâ, belirlediğimiz yere (Tûr’a) gelip Rabbi de ona konuşunca, “Rabbim! Bana (kendini) göster, sana bakayım” dedi. Allah da, “Beni (dünyada) katiyen göremezsin. Fakat (şu) dağa bak, eğer o yerinde durursa sen de beni görebilirsin.” dedi. Rabbi, dağa tecelli edince onu darmadağın ediverdi. Mûsâ da baygın düştü. Ayılınca, “Seni eksikliklerden uzak tutarım Allah’ım! Sana tövbe ettim. Ben inananların ilkiyim” dedi.

:)

Aynen adaş.Bu örneği verecektim ama konu kaynadı:)

Bu konu kilitlenmeli. Bu forumun öncelikli amacı Galatasaray taraftarını bir yerde toplayarak bütünlük oluşturmak. Maalesef siyaset, din gibi konular forum içinde gruplaşmaya neden oluyor. Arma aşkı için omuz omuza geleceğimiz, bir güç oluşturacağımız ve Galatasaray 'ın menfaatleri için sesimizi daha çok çıkaracağımız halde karşı karşıya gelip kendi içimizde bölünüyoruz.

Kurallara uyarsan kötülükte yapsan cenette gideceksin.
Kurallara uymayı kendin çıkardınız bir müslüman söylemiş gibi birde üste atıyorsunuz.

Aşağıdakiler olmazsa olmazlardır.Ounun dışında uydurmayın lütfen.

İMANIN ŞARTLARI

İmanın şartları altıdır. Kim bunlardan bir tanesine dahi Allah’ın istediği şekilde iman etmezse mü’min olamaz.

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

“Ey inananlar! Allah’a, rasulüne, rasulüne indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba inanmakta sebat gösterin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitablarını, rasullerini ve ahiret gününü inkar ederse şüphesiz derin bir sapıklığa sapmıştır.” [Nisa: 136]

Allah’a (c.c) imanın geçerli olabilmesi için de şu altı şarta eksiksiz olarak iman edilmesi gereklidir. Bu şartlar ise:

1 - Allah’a İman: Allah vardır ve kemal sıfatlara sahiptir. Yarattıklarının hiçbirine benzemez. Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir. Alemlerde, yerde ve gökte yalnız O yasama (kanun koyma) hakkına sahiptir. Bütün ibadetler yalnızca O’na yapılır.

2 - Meleklere İman: Meleklere Allah’ın (c.c) Kur’an’da, Rasulullah’ın (s.a.s) sahih hadislerinde onları vasfettiği şekilde iman etmek lazımdır ve bu iman şöyle olmalıdır: Melekler Allah’ın kullarıdır. Onlarda dişilik ve erkeklik yoktur. Nurdan yaratılmışlardır. Bir an bile Allah’a karşı isyan etmez, günah işlemezler. Devamlı Allah’a ibadet ederler. Kur’an-ı Kerim’de ve sahih hadislerde isimleri zikredilenlere isimleriyle; (Cebrail, Mikail, İsrafil, Malik, Rıdvan gibi) isimleri zikredilmeyenlerin de hepsine birden iman edilmesi gerekir.

3 - Kitaplara İman: Allah katından gelen kitaplara Kur’an-ı Kerim’de ve sahih hadislerde ismi zikredilenlere ismiyle; (Kur’an, Tevrat, İncil, Zebur) zikredilmeyenlere ise genel olarak iman etmek gerekir. Kur’an’ın dışındaki diğer kitaplar tahrif edilmiş olduğu için onlara Allah (c.c) katından geldiği şekliyle iman edilmesi gerekir. Kur’an ise Allah tarafından korunmak suretiyle kıyamete kadar baki kalacak ve yalnızca O’na bağlananlar kıyamet gününde kurtuluşa ereceklerdir.

4 - Nebi ve Rasullere İman: Kur’an-ı Kerim ve sahih hadislerde ismi zikredilenlere ismiyle, ismi zikredilmeyenlerin ise hepsine birden iman edilmesi gerekir.

5 - Ahiret gününe İman: Ölüm, berzah (ölümden kıyamete kadar olan olaylar), hesap, mizan, cennet, cehennem, kabirde azab veya mükafat göreceklerin acı ve lezzeti beden ve ruhlarıyla duyacaklarına ve en önemlisi öldükten sonra dirilmeye iman edilmesi gerekir.

6 - Kaderin Hayır ve Şerrin Allah’tan olduğuna İman:

Kadere imanın geçerli olabilmesi için şu dört şeye mutlaka inanılması gerekir:

Birincisi: Allah’ın ezeli ve kadim ilmine iman etmek. Allah (c.c) ezeli ve kadim olan ilmiyle ne olacağını bildi ve bu ezeli ilmiyle bildiği şeyleri yazdı.

İkincisi: Allah’ın olmasını dilediği şeyin mutlaka olacağına, olmamasını dilediği şeyin mutlaka olmayacağına gökte ve yerde meydana gelen bütün hareketlerin ve sessizliklerin Allah’ın izniyle olduğuna iman etmek.

Üçüncüsü: Allah’ın bütün mahlukatı yarattığına ve kainatın içindeki herşeyin Allah’ın yaratmasıyla ve takdiriyle meydana geldiğine iman etmek.

Dördüncüsü: Hayır ve şer ancak Allah’ın takdiri iledir. Dolayısıyle kendisine isabet eden şerrin başkasına isabet edebileceği halde kendisine isabet ettiğini zannetmemek, kendisine isabet eden hayrın bir tesadüf sonucu kendisine isabet ettiğine inanmamak.

Allah (c.c) kader hakkında şöyle buyuruyor:

“Şüphesiz ki Biz, herşeyi (önceden tesbit edilmiş) bir kaderle yarattık.” [Kamer: 49] Herşey Allah’ın takdiri iledir. İnsanların yaptığı işleri de Allah yaratır. Yalnız insanlar yaptıkları işleri kendileri yapmış olmaları sebebiyle yaptıklarından sorumlu tutulurlar. Çünkü Allah her insana iyiyi kötüden ayırabilme kabiliyeti vermiş ve hayrı emredip şerri yasaklamıştır.

Allah (c.c) kıyamete kadar olacak herşeyi ve bütün insanların yapacakları şeyleri Levhi’l mahfuzda yazdı. Allah için zaman kavramı olmadığı için bütün bunları ilmiyle yazdı. İnsanları yaptıkları amellerde zorlamadı. Allah’ın (c.c) bütün bunları yazması ezeli ilminden dolayıdır.

Sen onu saymıyorsun peygamberine kitabına hadi oradan diyorsun ee gaddar yok yaa?İnanıp ibadet edenler enayimi sana göre?

Hadi ordan demek? Benim yaptığım sadece hayatımı kendi çizgime göre yaşamak, kimseye ve geniş kitlelerin inandığı şeylere saygısızlık etmem. İnanıp ibadet edenler de enayi değil (ama gerçekten inanan, kendi seçimi olanlardan bahsediyorum. Herkes inanıyor diye inananlar bu gruba dahil değil gözümde), gayet de saygı duyarım. Ama aynı saygıyı kendi seçimlerime de gösterilmesini beklemek hakkım sanırım, adil olanı bu.

Benim tanrı görüşüm gerçekten çok, çok farklı. Anlatmaya girsem hakaretler yiyeceğimi biliyorum, o yüzden hiç kalkışmayacağım. Kısacası şöyle diyeyim; evrenin kendisi tanrıdır, tanrı evrenin tamamıdır benim görüşüme göre. Hepimiz de bu tanrının bir parçasıyız.

Bu konu kilitlenmeli. Bu forumun öncelikli amacı Galatasaray taraftarını bir yerde toplayarak bütünlük oluşturmak. Maalesef siyaset, din gibi konular forum içinde gruplaşmaya neden oluyor. Arma aşkı için omuz omuza geleceğimiz, bir güç oluşturacağımız ve Galatasaray 'ın menfaatleri için sesimizi daha çok çıkaracağımız halde karşı karşıya gelip kendi içimizde bölünüyoruz.

Bu topikte çoğu kişi birbirini kırmamaya özen gösterdi ve büyük oranda bilgi paylaşımı, beyin fırtınası oldu. Zaten gruplaşma olacak kadar şiddetli boyuta varsaydı çoktan kilitlenmişti bu topik. Bence kilitlenmemeli, Galatasaray dışında da fikir beyan edebileceğimiz bu tarz konuların olması güzel bir şey. :)

Hadi ordan demek? Benim yaptığım sadece hayatımı kendi çizgime göre yaşamak, kimseye ve geniş kitlelerin inandığı şeylere saygısızlık etmem. İnanıp ibadet edenler de enayi değil (ama gerçekten inanan, kendi seçimi olanlardan bahsediyorum. Herkes inanıyor diye inananlar bu gruba dahil değil gözümde), gayet de saygı duyarım. Ama aynı saygıyı kendi seçimlerime de gösterilmesini beklemek hakkım sanırım, adil olanı bu.

Benim tanrı görüşüm gerçekten çok, çok farklı. Anlatmaya girsem hakaretler yiyeceğimi biliyorum, o yüzden hiç kalkışmayacağım. Kısacası şöyle diyeyim; evrenin kendisi tanrıdır, tanrı evrenin tamamıdır benim görüşüme göre. Hepimiz de bu tanrının bir parçasıyız.
Senin tanrın kendini korumakdan aciz o zaman:asd:

Bu topikte çoğu kişi birbirini kırmamaya özen gösterdi ve büyük oranda bilgi paylaşımı, beyin fırtınası oldu. Zaten gruplaşma olacak kadar şiddetli boyuta varsaydı çoktan kilitlenmişti bu topik. Bence kilitlenmemeli, Galatasaray dışında da fikir beyan edebileceğimiz bu tarz konuların olması güzel bir şey. :)

Kimse birbirinin siyasi görüşlerini ve dini inançlarını bilmek zorunda değil. Burda birçok karşılıklı atışmalar ve gruplaşmalar gösterebilirim. Beyin fırtınasından çok kısır bir döngü var.

Konunun farklı yerlere gittiği, gruplaşmaların ve hakaretlerin başladığı ile ilgili tekrar şikayet alırsak konu kapatılacaktır. Biraz daha dikkatli olalım lütfen...

Yunus Emre arkadaşıma katılıyorum. Şu ana kadar ciddi problemler yaşanmadı, zaten bu tür sohbetlerin bir sonuca varması gerekmiyor. Güzelliği, saygı çerçevesinde seviyeli bir şekilde devam etmesi.

Senin tanrın kendini korumakdan aciz o zaman:asd:

Ölüm? Ölüm sadece evrenin kendini yenilemesinin bir sonucudur, aynı zamanda başlangıcı. Bir döngü...

Kimse birbirinin siyasi görüşlerini ve dini inançlarını bilmek zorunda değil. Burda birçok karşılıklı atışmalar ve gruplaşmalar gösterebilirim. Beyin fırtınasından çok kısır bir döngü var.

Siyasi fikirleri ve dini inançları bilmek istemiyorsanız bu ve benzeri topiklere girmezsiniz, olur biter. İnsanlar siyasi görüşünü veya dini inancını paylaşmaktan rahatsızlık duymuyor, sen niye rahatsız oluyorsun hocam? :)

Bence öyle abartılacak bir şey olmadı, gruplaşma vs. İki farklı görüşü savunanlar elbette farklı gruplarmış gibi gözükeceklerdir ama bireysellik ön planda.

Ayrıca beyin fırtınasında kısır döngü olmaz diye bir şey yok, elbette bir noktaya gelince bazı şeyler tekrardan ön plana çıkacaktır.

forumda tartışma adabı olarak epey bi ilerleme var son örneğide bu, birbirimizi kırmadanda tartışabiliyormuşuz demek ki , zaten neden kıralımki, herkes inandığını yine yaşayacak sonuçta, 30 küsür sayfadır herşey yolunda gidiyor bence, arada çıkıyor gerginliğe sebep olacak mesajlar ama onlarda editleniyor zaten, kendi adıma çok doyurucu bir tartışma oldu eğer hep böyle düzgün ilerleyecekse beyin fırtınalarına devam edebiliriz.

Siyasi fikirleri ve dini inançları bilmek istemiyorsanız bu ve benzeri topiklere girmezsiniz, olur biter. İnsanlar siyasi görüşünü veya dini inancını paylaşmaktan rahatsızlık duymuyor, sen niye rahatsız oluyorsun hocam? :)

Bence öyle abartılacak bir şey olmadı, gruplaşma vs. İki farklı görüşü savunanlar elbette farklı gruplarmış gibi gözükeceklerdir ama bireysellik ön planda.

Ayrıca beyin fırtınasında kısır döngü olmaz diye bir şey yok, elbette bir noktaya gelince bazı şeyler tekrardan ön plana çıkacaktır.

Ya hayret bişeysin :) İnsanların siyasi ve dini görüşlerini bilip bilmemem değil konu. Buraya görüşünü yazdığında ceza almaktan da öte gruplaşma olduğu apaçık. Hala niye rahatsız oluyorsun diyorsun. Anlatamıyorum galiba. Bu görüşler yüzünden ortak amaç olan Galatasaray 'ın menfaatini koruyacak insanların bölündüğünü iddia ediyorum ki bunun lafı geçti. Neyse devam edin.

Hayri Cund ceza almış bu konu yüzünden galiba. Yazık olmuş. Şu anda Hayri Cund hakkında antipati sahibi olmuş birçok kişi var bence. Halbuki kimse dini, siyasi görüşünü bilmese böyle birşey de olmaz. Bu yaşanan olumsuzluk bence bir taraftar forumunun ruhuna aykırı.

Neyse istediğiniz kadar yazın konuşun zaten kapatılmayacağı söylenmiş.

Yunus Emre arkadaşıma katılıyorum. Şu ana kadar ciddi problemler yaşanmadı, zaten bu tür sohbetlerin bir sonuca varması gerekmiyor. Güzelliği, saygı çerçevesinde seviyeli bir şekilde devam etmesi.

Ölüm? Ölüm sadece evrenin kendini yenilemesinin bir sonucudur, aynı zamanda başlangıcı. Bir döngü...
Peki evrenin başlangıcı varmı yani?İlk başlangıç varmı ve bu başlangıcı bir başlatan?

Ya hayret bişeysin :) İnsanların siyasi ve dini görüşlerini bilip bilmemem değil konu. Buraya görüşünü yazdığında ceza almaktan da öte gruplaşma olduğu apaçık. Hala niye rahatsız oluyorsun diyorsun. Anlatamıyorum galiba. Bu görüşler yüzünden ortak amaç olan Galatasaray 'ın menfaatini koruyacak insanların bölündüğünü iddia ediyorum ki bunun lafı geçti. Neyse devam edin.

Hayri Cund ceza almış bu konu yüzünden galiba. Yazık olmuş. Şu anda Hayri Cund hakkında antipati sahibi olmuş birçok kişi var bence. Halbuki kimse dini, siyasi görüşünü bilmese böyle birşeyde olmaz. Bu yaşanan olumsuzluk bence bir taraftar forumunun ruhuna aykırı.

Gruplaşma var dediğin topikte, farklı görüşlerdeki insanlar birbirlerine "iyi akşamlar, keyifli bir tartışma oldu" diyerek topikten çıkmışlar. Gruplaşma olmadığının en açık örneği budur. Senin dediğin fikir ayrılığıdır ki bu Galatasaray ile ilgili konularda daha şiddetli bir şekilde mevcut zaten. :)

Hayri Cund zaten futbol ile ilgili topiklerde de büyük antipati toplamıştı. Yani antipati toplayacak adam her türlü konuda toplayabiliyor. :D Bunun için a konusu, b konusu farketmiyor. Ayrıca kimse Cund'a inancından, siyasi görüşünden vb. dolayı tepki göstermedi, tamamen üslubundan dolayı tepki oluştu. Çünkü rayında giden bir topiğe çomak soktu. :)

Hayri Cund ceza almış bu konu yüzünden galiba. Yazık olmuş. Şu anda Hayri Cund hakkında antipati sahibi olmuş birçok kişi var bence. Halbuki kimse dini, siyasi görüşünü bilmese böyle birşey de olmaz. Bu yaşanan olumsuzluk bence bir taraftar forumunun ruhuna aykırı.

Adamın neden ceza aldığını mod'lardan öğren,ondan sonra savun bence Hayriyi

Peki evrenin başlangıcı varmı yani?İlk başlangıç varmı ve bu başlangıcı bir başlatan?

Bu soruyu cevaplayabilmek şu an için imkansız. Zaman kavramını çok iyi kavrayamadığımızı düşündüğümüzde, başlangıcın tam olarak nasıl olduğunu bilemeyiz. Ancak gelecekte ulaşılacak veriler, teknoloji ve bilimin geleceği noktalara bağlı olarak görüşler de cevaplarla beraber değişebilir.

Başlangıç'ın varolduğunu varsayalım, mutlaka bir motiv gerekir. Ancak bu ilahi dinlerde anlatıldığı gibi bir birey formundaki tanrı inancındaki gibi olmayabilir. Belki evrenin oluşumu henüz ulaşamadığımız bir fizik kanununun kaçınılmaz sonucuna bağlıdır. Ya da hep varoldu evren, başka bir formda, başka bir gerçeklikte...

Cezayı konu yüzünden değili kendi kabahatinden dolayı aldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt