Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

İnsanlar mental olarak güçlenip, fiziksel olarak zayıflayacaksa fare kadar olur artık ilerde senin anlayışına göre.

2 milyon önceki insangiller, fiziksel olarak çok güçlüydü (kanıtları, bulunan kemik yapıları). İşkembeden sallamıyorum ben bunları. Kanıtlanmış şeyler bunlar, beyin hacimleri günümüz insanınkinin 3te 1'i kadardı yaklaşık.

@Metin bey: Esprisi derken?

Merak etmeyin, bizler görmeyiz. 3 milyon yılda demiştim bu evrilme süreci, siz bu şekildeyken çocuklarınız başka olmayacak. Çok yavaş olur bu değişimler. Ucubeden kastınız nedir? Evrimin neler getireceğini kestirmek zor, ama görünüşe göre "kullanılmayan organ körelir" kuramı etkinliğini koruyacak. Eskiden çok daha güçlü, ancak mental yapıda zayıf olan insanlık, fiziksel güç yerine beynini kullanmayı seçti. Bu yolda devam edeceğimiz kesin gibi, bu da demek oluyor ki insanlar fiziksel olarak güçsüzleşmeye devam edecek ama zeka seviyesi de o oranda yükselecek. 3. kol, 3. bacak norm haline gelir mi bilmem :o

"Değişen denge"lerden kastım, bitmeyen devinimdir. Canlılar doğayı, doğa da canlıları değiştirmeye devam ediyor, edecektir de. Evren daha büyük resimdir, henüz evrende kaydadeğer fark yaratacak kadar ilerleyebilmiş değiliz, gelecekte neler olacağı bilinmez. Belki çok uzak bir gezegende, evrenin dengelerinde daha çok aktif rol alan canlı formlar vardır...

Sence binlerce belki de milyonlarca yıldır yaşayan insanlığın mental seviyesi sırf bu son 500 yılda mı gelişti? Daha önceki insanlığın zeka seviyesi, teknik ve mimari bilgisi daha mı kıttı? Bana mantıksız geliyor. Evet dünya da bir devrinim var ama zeka belli bir seviyeye geldiği zaman başa saracak her şey.

Aynen hacı.Yan komşumuz var.Kadının okuma yazması yok bildiğin yok yani.50 yaşında.Arapça öğrenmeye gidiyo.Allah akıl fikir versin.
:D

Kuranı anlamak için illa arapça lisan olarak bilmek gerekmez.Yüzünden harflerini okuyabilmen yeterli ve anlamak içinde mealini yada tefsirini okuyabilirsin.

2 milyon önceki insangiller, fiziksel olarak çok güçlüydü (kanıtları, bulunan kemik yapıları). İşkembeden sallamıyorum ben bunları. Kanıtlanmış şeyler bunlar, beyin hacimleri günümüz insanınkinin 3te 1'i kadardı yaklaşık.

Sallıyorsun demedim. O zaman insanların boyları da kısalacak diyorum.

Sence binlerce belki de milyonlarca yıldır yaşayan insanlığın mental seviyesi sırf bu son 500 yılda mı gelişti? Daha önceki insanlığın zeka seviyesi, teknik ve mimari bilgisi daha mı kıttı? Bana mantıksız geliyor. Evet dünya da bir devrinim var ama zeka belli bir seviyeye geldiği zaman başa saracak her şey.

Hayır, asla. Bilim adamlarına göre insan zekasının en büyük atılımı, alet kullanımıyla gerçekleşti. Bu son 200-300 yılda olan sadece teknolojik gelişmeler, fizyolojik değil. Zeka belli bir seviyeye gelir mi, gelmez mi bunu söylemek güç. Fix bir sınırı olduğunu düşünmüyorum.

@Kadir bey: Mümkündür, kas ve kemik yapıları da zayıflayacak demek de mantıklı olur.

Esprisi derken bütün bu hengame ne diye dönüyor amaçsızca ve sebepsiz yere?Varmı böyle bir şey?

Hayır, asla. Bilim adamlarına göre insan zekasının en büyük atılımı, alet kullanımıyla gerçekleşti. Bu son 200-300 yılda olan sadece teknolojik gelişmeler, fizyolojik değil. Zeka belli bir seviyeye gelir mi, gelmez mi bunu söylemek güç. Fix bir sınırı olduğunu düşünmüyorum.

@Kadir bey: Mümkündür, kas ve kemik yapıları da zayıflayacak demek de mantıklı olur.

Yani iri yapılılıktan çelimsizliğe doğru bir gidiş var diyorsunuz.

Beyin ile fizik ters orantılı mı? Birinin büyümesi için diğerinin küçülmesi mi gerekiyor?

Beyin büyüyor gitgide vücut ufalıyormu?Ozaman 1 milyon yıl sonra(tabi bu arada kıyamet kopmazsa)ayaklar ve kollar direk beynimizdenmi çıkacak?:asd:

Ben bu konuyu akşam üstü bıraktığımda 11. sayfaydı.

Tebrik ederim :)

Esprisi derken bütün bu hengame ne diye dönüyor amaçsızca ve sebepsiz yere?Varmı böyle bir şey?

Amaç? Amaç dengeyi korumak. Belki biraz soyut geliyor bu denge kavramı size. Bunu bir denklem olarak düşünün. Bir tarafında bir değişme olunca, diğer taraf denklemi sağlamak için değişmek zorunda, ama öyle birşey ki bu (pi sayısı gibi, virgülden sonraki son hane asla bulunamayacak olan) asla eşitlenmeyecek. Çünkü denklemin son değişen kolu, bir diğerini değişmeye zorluyor.

Edit: Öyle demedim arkadaşlar, 3 milyon yıl önce de 2 kol 2 bacak vardı insanlarda. Ama kıllar daha fazla (maymuna benzer şekilde), kemikler ve kaslar daha güçlü idi.

"Kullanılmayan organ körelir" kuramını tekrarlamak lazım burada.

Tamerim gel katıl toprağım :)

Valla ben TÜRKÇE okuyorum.Bunun için arapçada öğrenmem.Giderim ingilizce filan öğrenirim,daha geçerli dil.

Bu senin bakış açın.Bir insan inandığı dinin en Kutsal şeyini Kitabını Yaradanının Mucizesini belkide hayatının amacını merak edip Orjinal haliyle okumak istemez mi ? Biri size dayatıp İngilizce öğrenmeden bu okulda okuyamazsın burada çalışamazsın diyince hemen kabul edip öğrenmeye çalışırsınız Ama Dünyaya geliş amacınız için Arapça öğrenmek sana göre değil öyle mi ? Saygı duyarım ama Basit bir şiir bile çeviri yapılınca deforme oluyor.Kuranı Orjinal haliyle okumasan bile dinlemelisin.Ki zaten aslında kimsenin de Arapça bildiği filan yok sadece Alfabeyi ve okumayı biliyorlar.En azından Arapçasını dinleyerek Kuranın Mükemmeliğini hissedebilirsin.

Birde öyle Türkçeyi büyük yazarak yarım yamalak milliyetçilik yapma.Şurda dini birşey konuşuyoruz milliyetçilik girmesin içine..

Vücut güçsüz kalıyor zamanla ve seleksiyondan elenmişmi olacak?Bumu yani?

Hadi 500 yılı, 5000'e çıkaralım. Ne değişecek ki? Bence herkes canlı tarihini düşünüyor ama insan tarihi hakkında üç beş bulgu dışında kesin kanaat getirilecek bir kanıt yok. Binlerce yıldır ayakta duran bir çok eser var ama hangisinin nasıl yapıldığını şu anki bilim bile açıklayamıyor, şu anki matematik ve geometri kuramları bile zor yetişiyor. 5000 küsür önce yapılan yapıtlardaki matematiksel hesaplamaları, geometrik dizilişleri hesap etmeleri sizin belirttiğiniz teze göre imkansız.

İnsan oğlu gerçekten fiziksel olarak evrimleşiyor. Çok değil 70 80 lerdeki bayan ve erkek yapısı ile şimdilerdeki bayan ve erkek yapısı arasında gözle görülür fark var. 3 bin yıl önce kim bilir nasıldı. Evrim teorisine inanırım.

İnsan oğlu gerçekten fiziksel olarak evrimleşiyor. Çok değil 70 80 lerdeki bayan ve erkek yapısı ile şimdilerdeki bayan ve erkek yapısı arasında gözle görülür fark var. 3 bin yıl önce kim bilir nasıldı. Evrim teorisine inanırım.
Ondan sonra ben bir insanın inanışla ilgili ilk cümlesinden sonra müslüman olup olmadığını anlarım dediğimde nasıl böyle bir şey diyebilirsin diyorlar:rolleyes:

Hadi 500 yılı, 5000'e çıkaralım. Ne değişecek ki? Bence herkes canlı tarihini düşünüyor ama insan tarihi hakkında üç beş bulgu dışında kesin kanaat getirilecek bir kanıt yok. Binlerce yıldır ayakta duran bir çok eser var ama hangisinin nasıl yapıldığını şu anki bilim bile açıklayamıyor, şu anki matematik ve geometri kuramları bile zor yetişiyor. 5000 küsür önce yapılan yapıtlardaki matematiksel hesaplamaları, geometrik dizilişleri hesap etmeleri sizin belirttiğiniz teze göre imkansız.

3 milyon yıl önceki insanların kemiklerine ulaşıldı, bu fizyolojik yapı için gayet yeterli bir kanıt. O dediğiniz konu da tamamen farklı bir tartışma gerektiriyor zaten, insandışı bir zeki tür yardımını düşünmek de aptalca olmaz. Ama dediğim gibi, şu anki insan (homo sapiens) 1 küsür milyon yıldır ortada.

Edit: Özür dilerim ilk sorunuzu daha şimdi gördüm. İnsan türü seleksiyon sonucu yok olamayacak kadar güçlü. Fiziksel olarak değilse bile, ulaştığımız bu nokta ve zeka seviyemizle imkansız.

Bildiğim kadarıyla evrim bu kadar dar bir zamanı baz almaz ama sırf merakımdan soruyorum.Ne gibi gözle görülür farklar var ? :)

Ondan sonra ben bir insanın inanışla ilgili ilk cümlesinden sonra müslüman olup olmadığını anlarım dediğimde nasıl böyle bir şey diyebilirsin diyorlar:rolleyes:

Şöyle saçma cevaplar vererek seviyeyi düşürme lütfen. Kim sana o duyguyu sorgulama veya anlama yetkisi verdi.

Sanane benim inanışımdan desem hoşuna gidermi ? İnsan ilk önce içinde inanır. Klavyesinde değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt