Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Tartışma tabi ki çok saçma ama herkes fikrini de söylemekte özgürdür. Saygı sınırlarını aşmadığımız müddetçe de benim için problem teşkil etmez. Yanlış anlaşılması kimseyi Tanrı'ya inan diye zorlamıyorum sadece burada fikir alış-verişi yapıyoruz, oldukça derinlere iniyoruz. Başta söylediklerimi de biraz değiştiriyorum çünkü kesin bir çok tabir kullandım, bu tarz konularda genelde istatiki bilgiler vermekte yarar vardır;

Ateistlerin büyük bir dilimi Tanrı'nın varlığını kabul etmediğini düşünür. Bunu nerden biliyorsun dersen kendimden biliyorum derim. Hem çevremden hem de kendimden. Ama şunu çoğu idrak edemez; bir bakmak vardır bir de görmek. Ben Tanrı'nın varlığını kanıtlayamam ama ateistler de yokluğunu kanıtlayamaz. İslam dini Allah'ı görseydiniz zaten bu Dünya'ya gelmenizin bir anlamı kalmaz der, ben bunu sana kanıt olarak sunarım ama inanmadığın bir dinin kitabını neden dikkate alasın ki? O yüzden her iki tarafta başka tarafa illa bu var, illa bu yok dememelidir. Ben olayın felsefi tarafına bakıyorum, geri kalan bütün tartışmalar benim için boştur. Bu her iki taraf için geçerlidir.

Felsefi olarakta bana, filozoflar böyle yapmış, şöyle yapmış demeyin. Çünkü filozoflar da kendi bakış açısından, kendi mantalitesinden Dünya'yı değerlendirmiş, benim ya da bizim düşündüğüm(üz) bir çok şeyi atlamış olabilir.

Benim bakış açıma göre ateist olanların geneli Dünya'nın Tanrı tarafından yaratılmadığını araştırmaya çalışır. Hani ne ararsan onu bulursun, ne görmek istersen onu görürsün diye bir tabir var ya, aynen bu durumu anlatır. Ben olaya bilimi değil de kendi mantığımı kattığım zaman Tanrı'nın var olduğun hissediyorum ve oldukça mantıklı geliyor. Neden bilimi katmıyorum çünkü; bilim Ateizm'in etkisinden sıyrılamıyor, objektif olarak durum değerlendirme yapamıyor. Çünkü; objektif olan her şey bizi sonuca götürür.

Tartışma tabi ki çok saçma ama herkes fikrini de söylemekte özgürdür. Saygı sınırlarını aşmadığımız müddetçe de benim için problem teşkil etmez. Yanlış anlaşılması kimseyi Tanrı'ya inan diye zorlamıyorum sadece burada fikir alış-verişi yapıyoruz, oldukça derinlere iniyoruz. Başta söylediklerimi de biraz değiştiriyorum çünkü kesin bir çok tabir kullandım, bu tarz konularda genelde istatiki bilgiler vermekte yarar vardır;

Ateistlerin büyük bir dilimi Tanrı'nın varlığını kabul etmediğini düşünür. Bunu nerden biliyorsun dersen kendimden biliyorum derim. Hem çevremden hem de kendimden. Ama şunu çoğu idrak edemez; bir bakmak vardır bir de görmek. Ben Tanrı'nın varlığını kanıtlayamam ama ateistler de yokluğunu kanıtlayamaz. İslam dini Allah'ı görseydiniz zaten bu Dünya'ya gelmenizin bir anlamı kalmaz der, ben bunu sana kanıt olarak sunarım ama inanmadığın bir dinin kitabını neden dikkate alasın ki? O yüzden her iki tarafta başka tarafa illa bu var, illa bu yok dememelidir. Ben olayın felsefi tarafına bakıyorum, geri kalan bütün tartışmalar benim için boştur. Bu her iki taraf için geçerlidir.

Felsefi olarakta bana, filozoflar böyle yapmış, şöyle yapmış demeyin. Çünkü filozoflar da kendi bakış açısından, kendi mantalitesinden Dünya'yı değerlendirmiş, benim ya da bizim düşündüğüm(üz) bir çok şeyi atlamış olabilir.

Benim bakış açıma göre ateist olanların geneli Dünya'nın Tanrı tarafından yaratılmadığını araştırmaya çalışır. Hani ne ararsan onu bulursun, ne görmek istersen onu görürsün diye bir tabir var ya, aynen bu durumu anlatır. Ben olaya bilimi değil de kendi mantığımı kattığım zaman Tanrı'nın var olduğun hissediyorum ve oldukça mantıklı geliyor. Neden bilimi katmıyorum çünkü; bilim Ateizm'in etkisinden sıyrılamıyor, objektif olarak durum değerlendirme yapamıyor. Çünkü; objektif olan her şey bizi sonuca götürür.

Aynı fikirdeyim, ama insanlar inandığı şeyi savunuyor diye ali cengiz oyunu oynadığını iddia ediliyorsa ve milyonlarca kişi bu din tartışmaları yüzünden ölüyorsa ve ölmeye devam ediyorsa (israil*filistin savaşı) Burada bir sorun vardır. Herkes başkasının dinini kötüleyerek kendi dinini yüceltmeye çalışıyor. hiç bir dine inanmayanlar da zaman zaman hakaretlere uğruyor, biraz önce yaşadığım gibi.

Herkes kendi kitabından örnek verirse, ve birbirini çürütmeye çalışırsa bu işin sonu ne olacak ? geçmişteki haçlı seferleri, din uğruna savaşarak büyümeler devam edecek ve ölümler devam edecek. İşte tm da bu yüzden insanlar en büyük din benm dinim demek yerine, sadece buna inansınlar.

Neden ?

Bu hristiyanların kutsalına saldırmak değildir.İncil değiştirildi.Bunu onlarda kabul ediyorlarki ortada komisyonla oluşturulmuş 4 tane incil var.Matta,Markos,Luka,Yuhanna.

Yazanların isimleriyle anılır.

Yanış anlaşılmasın.Hristiyanlarla bir derdim yok.

Hristiyanlık konusunda bilgileriniz gerçekten çok kötü. Dediğin mantığa göre İncil yazılmış sonra değiştirilmiş gibi bir mantık çıkıyor. Zaten bu insanlar Matta, Markos, Luka Ve Yuhanna'nın yazdığı İnciller kabul edilir Hristiyan dünyasında. Bunları yazanlar öğrencilerinin arkadaşları İsa'nın. Sizde şöyle bir düşünce var. Bir İncil yazıldı sonra bazıları eline aldı sonra herkes değiştirdi, değiştirdi gibi. Bu kişilerin yazdıkları değiştirilmedi. Aynı Kuran gibi düşünülebilir. Kuran yazıldı sonra kopya edildi fakat Hristiyanlıkta bu kopya olayı hemen olmadı. İsa'nın dedikleri de bu kişiler tarafından kendilerince kayıt altına alındı. Günümüze kadar da geldi bu kitaplar. Bunların çoğunun yazılış tarihi de zaten MS. 1. Yüzyıldır zaten İsa'nın çarmıha gerilmesi de 1. yüzyılda.. Yazanlara göre de bir takım değişiklikler arz eder fakat işte yazıldı sonra yüzyıllarca değiştirildi en son bunlar kabul edildi gibi bir mantık yanlış. Yazılan İncillerden sadece bu 4'ü kabul edildi ve onlarda günümüze kadar geldi değiştirilmeden..

Ali cengiz oyunu oynuyorum. Tek amacım dinleri yok etmek bu mudur yani. İşte sizde ki tartışma adabı ve anlamı bu

Benim dinim en büyük sorunu yüzünden kaç tane insan ölmüş kaç milyon tane ? Şu anda filistinde bu konu yüzünden bebekler ölüyor, aynı şekilde israilde de. Susmam mı lazım. Buna ali cengiz oyunu derseniz, yaptığıma neyse ya...

Ayrıca milyonlarca kişinin ölümü önlenemiyorsa, bunun suçu ben miyim? Ne yüzünden savaşıyor bu insanlar. Belki de imanszı olsalar daha iyi olurdu

Komik oluyorsunuz başka birşey değil. Ateistlere ne Kutsal dinlere inanların yollarının farklı olmasından dolayı anlaşamamaları. Ne hristiyanlık,ne müslümanlık ne de yahudilik hakkında birbirlerine karşı avukatlık yapamazsınız siz. Bizim davamız başka,sizle olan davamız başka. İnanıyorum inanmıyorum tartışmalarında yeriniz mutlaka var,çünkü bir tarafsınız ama inananların meselelerinde birinden birine anlık duruma göre kıyakçılık yapmayı bırakın

Onlar da islamın şiddet dolu olduğuna inanıyorlar. Ne olcak şimdi.

Eee napayım şimdi...Ben öyle olduğuna inanmıyorum...Öyle söylüyorlar diye olmak zorunda değil..Ayrıca Kuran'da şiddet var diyen kesimlerin geçmiş ve bugün yaptıklarına da bakıp bira kaale almak lazım dimi ama??

Komik oluyorsunuz başka birşey değil. Ateistlere ne Kutsal dinlere inanların yollarının farklı olmasından dolayı anlaşamamaları. Ne hristiyanlık,ne müslümanlık ne de yahudilik hakkında birbirlerine karşı avukatlık yapamazsınız siz. Bizim davamız başka,sizle olan davamız başka. İnanıyorum inanmıyorum tartışmalarında yeriniz mutlaka var,çünkü bir tarafsınız ama inananların meselelerinde birinden birine anlık duruma göre kıyakçılık yapmayı bırakın

Ne yapıp yapamayacağımı sana sormadığım için çok özür dilerim.

Kimin avukatı olup olamayacağımı sana sormadığım için de özür dilerim.

Kıyakçılık yapıp yapamayacağımı da sana sormadığım için özür dilerim.

Ne yazarsam yazayım size sormam ve izin almam gerekir.

Fikirlerimi gerekirse söylemem yeterki siz isteyin.

Eee napayım şimdi...Ben öyle olduğuna inanmıyorum...Öyle söylüyorlar diye olmak zorunda değil..Ayrıca Kuran'da şiddet var diyen kesimlerin geçmiş ve bugün yaptıklarına da bakıp bira kaale almak lazım dimi ama??

Tabi ki değil.. işte mesele de bu. İşte tam da bu yüzden dinlerin birbirini suçlaması saçma geliyor. Ve bu suçlamalar yüzünden insanların birbirine düşmesi. Yani müslümanlar isa tanrının oğlu değil demekle sadece kendi doğrusunu söylerler. Ama bu hristyanlara göre yanlış . Ama hristyanlar kalkıp islam şiddet dini derse, Müslümanlar da kalkıp hristyanlık çoook değiştirildi derse, ne bu şiddet biter ne de bu intikam. Açıkcası kutsal şeyler üzerinden şiddet uygulanması kadar yanlış birşey gelmiyor bana.

Ne yapıp yapamayacağımı sana sormadığım için çok özür dilerim.

Kimin avukatı olup olamayacağımı sana sormadığım için de özür dilerim.

Kıyakçılık yapıp yapamayacağımı da sana sormadığım için özür dilerim.

Ne yazarsam yazayım size sormam ve izin almam gerekir.

Fikirlerimi gerekirse söylemem yeterki siz isteyin.

özür dilemene gerek yok rahat ol

Din genelde kişisel bir kavramdır. Bunu toplumsal bir meseleye getiren her kesim sonuçlarına elbet katlanmıştır. Haçlı seferleri olsun, din savaşları olsun her zaman sonuçları ağır olmuştur.

Tabi ki değil.. işte mesele de bu. İşte tam da bu yüzden dinlerin birbirini suçlaması saçma geliyor. Ve bu suçlamalar yüzünden insanların birbirine düşmesi. Yani müslümanlar isa tanrının oğlu değil demekle sadece kendi doğrusunu söylerler. Ama bu hristyanlara göre yanlış . Ama hristyanlar kalkıp islam şiddet dini derse, Müslümanlar da kalkıp hristyanlık çoook değiştirildi derse, ne bu şiddet biter ne de bu intikam. Açıkcası kutsal şeyler üzerinden şiddet uygulanması kadar yanlış birşey gelmiyor bana.

Sence asıl mesele kutsal şeyleri bahane gösteren devlet veya hükümetlerin asıl çıkarlarını gizlemeleri değil mi? Mesela hangi dünya savaşı kutsel şeyler nedeiyle çıktı...Veya Irak savaşı veya körfez...Bunları dahada uzatabiliriz..

Haçlı derseniz orada da yine hristiyan din adamlarının halkı kandırması söz konusu..Seferlerde ki asıl amaç yine devletlerin politik çıkarlarıydı..

Sence asıl mesele kutsal şeyleri bahane gösteren devlet veya hükümetlerin asıl çıkarlarını gizlemeleri değil mi? Mesela hangi dünya savaşı kutsel şeyler nedeiyle çıktı...Veya Irak savaşı veya körfez...Bunları dahada uzatabiliriz..

İşte din kullanılıyor. işte tam bu yüzden insanlar inançlarını ve inandıklarını içlerinde yaşamaları lazım. Yoksa siyasete de sokuyorlar, spora da ... İnsanların arasında kin tohumları din üzerinden verilmeye çalışılıyor, bu da yeterince çirkin. Hele insanların kutsal gördükleri yönlerden tutup, bak karşı taraf böyle yapıyor diyerek.

İnsanların mevlanayı yunus emreyi hacı bektaşı iyi anlamaları lazım. Anlamayanlar yüzünden, sen imansızsın sen bu tür konularda konuşmaya hakkın yok diyenler daha çoook şiddete yineltir insanları kutsal şeyler yüzünden

Kudüs savaşları en byük örnektir bu arada.

Yok ya :D

Dünyadaki insanların İslamı neden şiddet içerdiğini öne sürdüklerini senin bir önceki mesajından anlayabilir herkes.

bak gene aynı şeyi yapıyorsun :)

Demogoji - laf ebeliği yapmak senin gibi ateistlerin tek sığındıkları şey.

Sen Allaha inanmıyorsun. O zaman müslümanların ne radikal ne de normal inançlarını sorgulamak sana mı düştü. Allaha inanmayan ;müslümanların nasıl bir düşünce yapısına sahip olduğunu nerden bilecek. İmansızlığın seni doyurmuyor mu? Milletin dininden ve Allahın göndermiş olduğu dinlere inanlar arasındaki itilaflardan sana ne.

Ateist insanları hiç bir zaman ciddi bulmam.Özellikle Türkiyedeki Ateistlerin İslamı hiç öğrenmeden Kuranı açıp okumadan Yanlış kaynaklara yöneldikleri için Ateist olduklarını düşünüyorum.Hristiyana,Yahudiye saygım vardır ama Ateistlere fazla bir saygım yoktur.Nihayetinde Hesap verme korkusu olmayan bir insan yalan da söyler, hırsızlık da yapar her türlü pisliği rahatlıkla yapabilir.Rabbim her ne kadar vicdan vermiş olsa da insana Ateistlerin bir çoğunun kendilerine de saygılarının olmadığını düşünüyorum.O nedenle Ateist insanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak istiyorum

Allah inancı olmayan insanların da Kuranı Kerimi okumayan onun mükemmeliğini göremeyen insanlar olduğunu düşünüyorum.Sadece Kuranı Kerimi okuyarak bile Rabbimin varlığından %100 emin olabilirsiniz.Ama Kuranda da denildiği gibi Artık bazılarının Kalbi mühürlenmiştir ve Onların gözlerine perde inmiştir.Artık onlar için Kötü bir azap vardır.

Yani bazı insanlara ne kadar anlatsan bile anlayamazlar...Rabbim vaadini gerçekleştirdiğinde onlar için kötü bir azap vardır artık.Ama yine de Ateist olan varsa lütfen önyargılarını yıkıp biraz Kuran okuyup İslamı araştırsın.Kuranın edebi şekline dikkat etsin.Kalbinde ufacık bile iman ateşi varsa tabi (ama ben eminm herkesde var).

bak gene aynı şeyi yapıyorsun :)

Demogoji - laf ebeliği yapmak senin gibi ateistlerin tek sığındıkları şey.

Sen Allaha inanmıyorsun. O zaman müslümanların ne radikal ne de normal inançlarını sorgulamak sana mı düştü. Allaha inanmayan ;müslümanların nasıl bir düşünce yapısına sahip olduğunu nerden bilecek. İmansızlığın seni doyurmuyor mu? Milletin dininden ve Allahın göndermiş olduğu dinlere inanlar arasındaki itilaflardan sana ne.

Sana mı sorcam veya müslümanlara mı sorcam neyi eleştirip eleştiremeyeceğimi (: NEden bu vargücünce saldırma telaşın (: Yok konuşamazsın eleştiremezsin (: bak çatır çatır eleştiriyorum, senden başka rahatsız olan yok (:

İnançlı insanları hiç bir zaman ciddi bulmam.Özellikle Türkiyedeki İnançlıların ateiszmi hiç öğrenmeden forumları açıp okumadan Yanlış kaynaklara yöneldikleri için İnançlı olduklarını düşünüyorum.Agnostiğe,doğaya inananlara saygım vardır ama İnançlılara fazla bir saygım yoktur.Nihayetinde Hesap verme korkusu olmayan bir insan yalan da söyler, hırsızlık da yapar her türlü pisliği rahatlıkla yapabilir.Evren her ne kadar vicdan vermiş olsa da insana İnançlıların bir çoğunun kendilerine de saygılarının olmadığını düşünüyorum.O nedenle İnançlıinsanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak istiyorum

bknz: 615

100 sayfa sonunda ateist bir arkadaşımızı müslüman yapacağız herhalde:D ha gayret yoldaşlar:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt