Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Ateist insanları hiç bir zaman ciddi bulmam.Özellikle Türkiyedeki Ateistlerin İslamı hiç öğrenmeden Kuranı açıp okumadan Yanlış kaynaklara yöneldikleri için Ateist olduklarını düşünüyorum.Hristiyana,Yahudiye saygım vardır ama Ateistlere fazla bir saygım yoktur.Nihayetinde Hesap verme korkusu olmayan bir insan yalan da söyler, hırsızlık da yapar her türlü pisliği rahatlıkla yapabilir.Rabbim her ne kadar vicdan vermiş olsa da insana Ateistlerin bir çoğunun kendilerine de saygılarının olmadığını düşünüyorum.O nedenle Ateist insanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak istiyorum

Allah inancı olmayan insanların da Kuranı Kerimi okumayan onun mükemmeliğini göremeyen insanlar olduğunu düşünüyorum.Sadece Kuranı Kerimi okuyarak bile Rabbimin varlığından %100 emin olabilirsiniz.Ama Kuranda da denildiği gibi Artık bazılarının Kalbi mühürlenmiştir ve Onların gözlerine perde inmiştir.Artık onlar için Kötü bir azap vardır.

Yani bazı insanlara ne kadar anlatsan bile anlayamazlar...Rabbim vaadini gerçekleştirdiğinde onlar için kötü bir azap vardır artık.Ama yine de Ateist olan varsa lütfen önyargılarını yıkıp biraz Kuran okuyup İslamı araştırsın.Kuranın edebi şekline dikkat etsin.Kalbinde ufacık bile iman ateşi varsa tabi (ama ben eminm herkesde var).

Sana ne.Adamın inancından.Biri de çıkıp ben de inananları ciddiye almam dese ne yapacaksın?İnsanları dinine göre mi değerlendiriyorsun.Ateistide,Müslümanı'da,Budisti de benim kardeşim.Öncelikli olan kişiliktir.Ateistleri aşağılamak aynı zamanda inandığın dinini aşağılamaktır

İnançlı insanları hiç bir zaman ciddi bulmam.Özellikle Türkiyedeki İnançlıların ateiszmi hiç öğrenmeden forumları açıp okumadan Yanlış kaynaklara yöneldikleri için İnançlı olduklarını düşünüyorum.Agnostiğe,doğaya inananlara saygım vardır ama İnançlılara fazla bir saygım yoktur.Nihayetinde Hesap verme korkusu olmayan bir insan yalan da söyler, hırsızlık da yapar her türlü pisliği rahatlıkla yapabilir.Evren her ne kadar vicdan vermiş olsa da insana İnançlıların bir çoğunun kendilerine de saygılarının olmadığını düşünüyorum.O nedenle İnançlıinsanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak istiyorum

bknz: 615

Bravo :o

Ya arkadaşlar ateistse böyledir dinciyse böyledir yaklaşımı çok saçma. Öyle ateistler tanıdımki hepsi çok iyi niyetli ve ben müslümanın diyen insanlardan kat be kat vicdan sahibiydiler. Keza öyle Hristiyanı da, Ermenisi de, Yahudisi de Müslüman'ına da var iyi kötü. Bir dine inanmak bir insanı mükemmel yapmaz, inanmamak da.. Örnek: Siz çoğunuz beğenmesiniz de zamanında o Ateistler gitti Filistin'e savaşmaya, siz ne kadar beğenmesinizde ve burda Filistin konusunda laf ebeliği yaparken Amerikalı 24 yaşında Hristiyan bir genç kız gitti Filistin'e ve Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını önlemeye çalışırken İsrailli buldozerler öldürdü. Tabi Müslümanlarda gitti Hristiyanlara yardım ettiler, Yahudilere Osmanlı Devleti kucak açtı. Hatta İstanbul'da iken ben bile kapalı olmasam da öğrencilerin başı kapalı okula gitmesi için eylemlerine gittim, bazı ateistlerde geldi. Vicdanın, iyi ya da kötü olmanın duyarlı olmanın kişinin hangi dini savunduğu ya da dinsiz olması ile ilgili uzaktan yakından alakası yok..

Ateist insanları hiç bir zaman ciddi bulmam.Özellikle Türkiyedeki Ateistlerin İslamı hiç öğrenmeden Kuranı açıp okumadan Yanlış kaynaklara yöneldikleri için Ateist olduklarını düşünüyorum.Hristiyana,Yahudiye saygım vardır ama Ateistlere fazla bir saygım yoktur.Nihayetinde Hesap verme korkusu olmayan bir insan yalan da söyler, hırsızlık da yapar her türlü pisliği rahatlıkla yapabilir.Rabbim her ne kadar vicdan vermiş olsa da insana Ateistlerin bir çoğunun kendilerine de saygılarının olmadığını düşünüyorum.O nedenle Ateist insanlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak istiyorum

Türkiye'de ateizmin yayılmasının en büyük sebebini açıklamış arkadaş. Tebrik ediyorum.

Ya arkadaşlar ateistse böyledir dinciyse böyledir yaklaşımı çok saçma. Öyle ateistler tanıdımki hepsi çok iyi niyetli ve ben müslümanın diyen insanlardan kat be kat vicdan sahibiydiler. Keza öyle Hristiyanı da, Ermenisi de, Yahudisi de Müslüman'ına da var iyi kötü. Bir dine inanmak bir insanı mükemmel yapmaz, inanmamak da.. Örnek: Siz çoğunuz beğenmesiniz de zamanında o Ateistler gitti Filistin'e savaşmaya, siz ne kadar beğenmesinizde ve burda Filistin konusunda laf ebeliği yaparken Amerikalı 24 yaşında Hristiyan bir genç kız gitti Filistin'e ve Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını önlemeye çalışırken İsrailli buldozerler öldürdü. Tabi Müslümanlarda gitti Hristiyanlara yardım ettiler, Yahudilere Osmanlı Devleti kucak açtı. Hatta İstanbul'da iken ben bile kapalı olmasam da öğrencilerin başı kapalı okula gitmesi için eylemlerine gittim, bazı ateistlerde geldi. Vicdanın, iyi ya da kötü olmanın duyarlı olmanın kişinin hangi dini savunduğu ya da dinsiz olması ile ilgili uzaktan yakından alakası yok..

Deniz Gezmiş ve 68 kuşağının çoğu İsraillilerle çatışmıştır.

bknz: fkö

Barışçıl bir mesaj olmuş. Katılıyorum. :animation:

Sana ne.Adamın inancından.Biri de çıkıp ben de inananları ciddiye almam dese ne yapacaksın?İnsanları dinine göre mi değerlendiriyorsun.Ateistide,Müslümanı'da,Budisti de benim kardeşim.Öncelikli olan kişiliktir.Ateistleri aşağılamak aynı zamanda inandığın dinini aşağılamaktır

Bu benim düşüncemdir ve beni ilgilendirir.Sana ne ?

Ateistlerin İnananlar hakkında düşündükleri de yine kendilerini gerer.Oda bana ne ?

Ben bir çok ateist insan tanıdım.Öyle forumda internette değil.Bir çoğu sözünde durmayan söyleyecek sözü olmayan 2 yüzlü insanlar.O nedenle böyle düşünüyorum.Ne düşündüğüm seni ilgilendiriyor mu ? Ve Ben bir Müslüman olarak sadece Müslümanları kendime kardeş görürüm.Bunu sana anlatırım ama anlayacak durumda değilsin.

inansın inanmasın, kimse kimsenin inancına, kutsalına, saygısızlık yapmadığı sürece hiç bir sorun olmaz.

Ben yaz tatilimde Norveçlilerle tanışmıştım geçen sene.. İyi başlamıştı arkadaşlığımz 4 kişilerdi. En sonunda yanlış yaptılar bana aynı evde kalmamıza rağmen. Tüm iskandiva halkı iki yüzlüdür, yalancıdır

(:

Bu benim düşüncemdir ve beni ilgilendirir.Sana ne ?

Ateistlerin İnananlar hakkında düşündükleri de yine kendilerini gerer.Oda bana ne ?

Ben bir çok ateist insan tanıdım.Öyle forumda internette değil.Bir çoğu sözünde durmayan söyleyecek sözü olmayan 2 yüzlü insanlar.O nedenle böyle düşünüyorum.Ne düşündüğüm seni ilgilendiriyor mu ? Ve Ben bir Müslüman olarak sadece Müslümanları kendime kardeş görürüm.Bunu sana anlatırım ama anlayacak durumda değilsin.

Benim de en yakın arkadaşım ateist ama bunu da bilirim ki senden bin kat daha akılcıl ve mantıksal bir düşünce yapısı var.

İnsanları tanırken ilk kriter olarak din konusunu muhatap alacak kadar yozlaşmadım ben.Senin yaptığın genellemeye girer.Bütün genellemeler yanlıştır.

Senin yaptığın dinsel ayrımcılığa girer.Ayrıca sen kimsin ki muhatap almam diye kendini ayrı bir sınıfa sokuyorsun?

Bin kat mümin olursun, ama insanları dinine göre ayırıyorsan iyi bir insan değilsin.Ben ateist adamla arkadaş olmayı tercih ederim bu durumda.Ateist vesaire önce kişilik olarak adam olsun.

Önce insanların duygularına, düşüncelerine, inançlarına saygı gösterin ki toplumda saygın bir kişi olun.

Tabi duvara konuşuyorum ben ya neyse.

Ateist insan yalanda söyler, şöylede yapar, böylede yapar diyenler.

Eğer Tanrı size "cennet, cehennem" kavramını bildirmeseydi, eğer dünyadaki bu yaptıklarınız öbür dünyadaki durumunuzu belirleyecek demeseydi,

Dünyada kaç bin hatta kaç milyon müslüman namaz kılmayı bırakır, içkiye başlar, zinada yapar vs. Tahmin edemiyorum bile.

Sadece g.t korkusuna bunları yapıp, "ateistlere saygı duymuyorum" diyen insanlar kaale bile alınmamalıdır.

Ben yaz tatilimde Norveçlilerle tanışmıştım geçen sene.. İyi başlamıştı arkadaşlığımz 4 kişilerdi. En sonunda yanlış yaptılar bana aynı evde kalmamıza rağmen. Tüm iskandiva halkı iki yüzlüdür, yalancıdır

(:

:sad007::sad007: :tiphat:

Selen Olsen son peygamber.

Delinin biri kuyuya taş atmış, bin akıllı çıkaramamış. Konumuz yine ateist-müslüman kavgasına dönüştü. Başlığın gerçekten kalitesi düştü arkadaşlar. Bu tarz yorumları kaale almazsak tartışmanın kalitesini arttırabiliriz.

(:

Bir İzlandalı olarak katılıyorum.

İzlandalıyız ezelden :D

Hristiyanlık konusunda bilgileriniz gerçekten çok kötü. Dediğin mantığa göre İncil yazılmış sonra değiştirilmiş gibi bir mantık çıkıyor. Zaten bu insanlar Matta, Markos, Luka Ve Yuhanna'nın yazdığı İnciller kabul edilir Hristiyan dünyasında. Bunları yazanlar öğrencilerinin arkadaşları İsa'nın. Sizde şöyle bir düşünce var. Bir İncil yazıldı sonra bazıları eline aldı sonra herkes değiştirdi, değiştirdi gibi. Bu kişilerin yazdıkları değiştirilmedi. Aynı Kuran gibi düşünülebilir. Kuran yazıldı sonra kopya edildi fakat Hristiyanlıkta bu kopya olayı hemen olmadı. İsa'nın dedikleri de bu kişiler tarafından kendilerince kayıt altına alındı. Günümüze kadar da geldi bu kitaplar. Bunların çoğunun yazılış tarihi de zaten MS. 1. Yüzyıldır zaten İsa'nın çarmıha gerilmesi de 1. yüzyılda.. Yazanlara göre de bir takım değişiklikler arz eder fakat işte yazıldı sonra yüzyıllarca değiştirildi en son bunlar kabul edildi gibi bir mantık yanlış. Yazılan İncillerden sadece bu 4'ü kabul edildi ve onlarda günümüze kadar geldi değiştirilmeden..

Teşekkür ederim.Kutsal kitaplarını pek fazla okumadığım içn haklı sayılırsınız ama galiba beni yanlış anladınız.İncilden kasıt Allahtan gelen emirlerdir.Hz. İsa'ya gelen vahiylerin tümüne İncil denir.Tıpkı K.Kerim bir kitap haline getirilmeden önce de nasıl Kur'an olarak anılıyorsa İncil de aynen öyledir.

Yazanlara göre bir takım değişiklikler arz ettiğini siz de söylemişsiniz :) Matta da teslis inancına dair bir cümleyi Markos'daki başka bir cümle yalanlıyorsa bu gelen vahyin değiştiğine işarettir zaten.Bu noktada sanırım hem fikiriz.

Senin soyadın da iskandinav kokuyor :D

Yarı Vikingim ben.

Selen'in mesajlarını okuyorum da, tebrik etmek lazım, tüm gerginliğe rağmen çok barışcıl mesajlar atıyor.

Selen Olsen son peygamber.

Son peygamber futbol anlamında Hagi reisdir bizim için :) :tiphat: Onun gibisi bir daha ne dünyaya gelir ne de bizim klübe gelir... ( Bu reis kelimesine ben de alıştım iyice )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt