Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

ne gibi abi, benim bildiğim çocuk olarak ölenler hangi dinde olursa olsun cennete gider.

O zaman çocukların kafasına sıkalım..:lol: Öteki tarafta bol bol dua ederler bize..:p İyilik bile yapmış sayılırız belki....:p

O iş o kadar basit değil :) Müslüman olmayan cennete giremez ve Allah'a inanmayan direk cehennemliktir diye bir şey yoktur.Evet Allah indinde hak din İslamdır fakat Hz. Muhammed (s.a.v.)'den ve davetinden haberi olmayan bir sürü insan var.Cenab-ı Hak "Biz bir peygamber göndermedikçe hiçbir kimseye azap etmiş değiliz'' buyurmuştur.Din konusunda daha fazla araştırıp daha az konuşmak gerekir kanımca.İnsanları yanlış bilgilendirerek İslamı yanlış tanıtmamak lazım.

Az konuştum zaten. Hristiyanlar ve inanmayanlar cennete gidecek mi dedi, bende hayır dedim. Cevap net. İslam dininden haberi olduğu halde buna kayıtsız kalıyorsa cennete gidemez. Yanlış tanıtma durumu yok, gerçek bu.

İslam dinine inanmayanların çocuklarının A'raf'ta kalacağı yada toprak edileceğini bildirenlerde vardır...

Arafda kalanlar cehenneme gidiyor cezasını çektikten sonra tekrar cennete giriyor benim bildiğim ama bu durum çocuklar için geçerli değil tabi, diğer dediğinde toprak olma meselesinide yeni duydum ama mantıklı, yinede bi araştırayım.

Neyse Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki maç çok güzel..Ntvspor'da son 10 saniye..Başabaş gidiyor..

Sözüm meclisten dışarı, ateistim diyenlerin geneli kendini bilime önem veren biriymiş gibi gösterip hava attığını zannediyor. Bunu neden diyorum çünkü; bazı ateistler, karşısındaki şahıs inançlı diye ona cahil, cühela muamelesi yapıyor, ondan daha bilgili olduğunu sanıyor. Bunun örnekleriyle çok sık karşılaştım. Hayatım boyunca bir çok ateistle fikir alış-verişinde bulundum. Ateistlerin %40'ı ateizmi popüler bir akım olduğu için seçiyor, %30'u Tanrı'ya belirli sebeplerden ötürü isyan edenlerden oluşuyor ve geri kalan %30'u da gerçekten Tanrı'ya dair hiçbir inanç belirtisi göstermeyen kişilerden oluşuyor. Yani son zamanlarda gençlerin arasında ateizm popüler olduğu için tercih ediliyor. Tabi popüler olmasını sağlayan sebepler de var; medya, internet, televizyon ve çevrenin bakış açısı, baskısı gibi...

Ben Tanrı'ya ve onun dinlerine inandığım halde bilimin bize doğru yolu gösterdiğine inanıyorum. Objektif olarak bütün görüşlere ve inançlara karşı ilgim vardır, hepsinin bakış açısından olayları değerlendirebilir, felsefesini yaparım. Benim için kimin neye inandığı değil, neyi düşündüğü önemlidir.

Ayrıca inançla mantığı da karıştırmamak lazım. Herkesin bir şeylere inanmak için mutlaka sığındığı bir varlık vardır ama mantığı inançla, inancı da mantıkla karıştırmak bize doğruyu ve gerçeği göstermez.

O kadar basit yani. Abi çorap değiştirmiyorsun din değiştiriyorsun inanç değiştiriyorsun. Biraz mantıklı olun.

Ne var bunda? Kitapları okuyacak, dinlerin içeriğini öğrenecek, dinler ile ilgili bilgi sahibi olacak ve buna göre seçimini yapacak. Bu işin makbul olanı böyledir, en mantıklı bulduğunu, akla en yatkın olanını seçmesi gerekir. Babası, annesi Hristiyan diye, din değiştirmeme gibi bir zorunluluğu olmamalı. Aynı şey Müslümanlar için de geçerli. İncili Kuran'a göre daha akla yatkın bulan varsa kendi bileceği iş. Orası beni ilgilendirmez.

O zaman çocukların kafasına sıkalım..:lol: Öteki tarafta bol bol dua ederler bize..:p İyilik bile yapmış sayılırız belki....:p

Hayır öyle yapılmaz.Yaralı bir insanı da öldür acı çekmesin o zaman.Böyle değildir.Müslümanların tarih boyu en önemli görevi İslamiyeti anlatmak duyurmak olmuştur.Bu nedenledir ki Osmanlı 3 kıtaya yayılmış (Son dönemlerinde amacından sapmış) Sahabeler Çine kadar gitmişlerdir.Günümüzde de hala bu kutsal görevi yerine getirmeye çalışanlar vardır.Gayri Müslim bir çocuğu vurup öldürmek değil elinden tutup İslamiyeti anlatmak Hayırdır.Aynı şekilde Yaralı bir insanı öldürmek değil onu tedavi etmek hayırdır.

Tanrı varsa bir insanı Müslüman olmadığı için direkt cehennemlik yapacak kadar gaddar olmamalı. Sonuçta siz ailenizden, çevrenizden gördüğünüz için Müslüman'sınız. Kimse beni "Ben İngiltere'de doğsam da bugünkünden az Müslüman olmazdım" sözüne inandıramaz, böyle birşey yok. Gerçekçi olalım arkadaşlar, ahiret kavramının varolduğunu varsaydım diyelim, cennete giden bir Müslüman'dan çok daha iyi bir insan olarak yaşayan Hristiyan cehenneme gidecekse, bu işte bir terslik var.

Ne var bunda? Kitapları okuyacak, dinlerin içeriğini öğrenecek, dinler ile ilgili bilgi sahibi olacak ve buna göre seçimini yapacak. Bu işin makbul olanı böyledir, en mantıklı bulduğunu, akla en yatkın olanını seçmesi gerekir. Babası, annesi Hristiyan diye, din değiştirmeme gibi bir zorunluluğu olmamalı. Aynı şey Müslümanlar için de geçerli. İncili Kuran'a göre daha akla yatkın bulan varsa kendi bileceği iş. Orası beni ilgilendirmez.

Hristiyanlar da müslümanları sevmezler..Onlara göre müslümanlık son din değildir, tek gerçek din kendilerininkidir, diğerleri yalandır....Bunu kalkıp 5 yaşındaki bir çocuğa 15 sene boyunca anlat bir daha o çocuk-kişi ne yaparsa yapsın fikrini değiştiremez..İmkansıza yakındır..Senin çocuğun 18-19 yaşında gelip ''ben hristiyanlığı seçiyorum, bana göre en doğru din o'' derse ne yaparsın?

Hakan, hocalarından yüzde kaçı ateist? :)

baba, bizim bi arkadaş hristiyan oldu.

+iyi... söyle ona cehennemde yanacak.

-hayır yanmayacakmış...

+ne de çabuk söyledin geldin.

-y-yok evvelden söylediydim...

+iyi... söyle ona ümüğünü sıkarım onun...

-hiç bişey yapamazsınmışınsın. mış... ızın...

+yemeğini ye...

-mızın... ışım.

:p

Hakan, hocalarından yüzde kaçı ateist? :)

Bilmem..Ateist olanı yok bildiğim kadarıyla..Ben de ateist değilim..:) Müslüman mıyım bilmiyorum, hiç aklıma yatmayan çok yanlış gelen şeyler var..Sanırım değilim, bir karar aşamasındayım desem daha doğru olur..

Bu kadar basit değil dostum bazı şeyler.

Çoğu hristiyan ailesi "Al oğlum bu incil buda Kuran-ı Kerim oku sana mantıklı geleni seç istediğine inanmakta özgürsün" der mi ? bu Müslüman ailer içinde geçerli.

Bu bulunduğumuz dünyanın gerçeği.

Sözüm meclisten dışarı, ateistim diyenlerin geneli kendini bilime önem veren biriymiş gibi gösterip hava attığını zannediyor. Bunu neden diyorum çünkü; bazı ateistler, karşısındaki şahıs inançlı diye ona cahil, cühela muamelesi yapıyor, ondan daha bilgili olduğunu sanıyor. Bunun örnekleriyle çok sık karşılaştım. Hayatım boyunca bir çok ateistle fikir alış-verişinde bulundum. Ateistlerin %40'ı ateizmi popüler bir akım olduğu için seçiyor, %30'u Tanrı'ya belirli sebeplerden ötürü isyan edenlerden oluşuyor ve geri kalan %30'u da gerçekten Tanrı'ya dair hiçbir inanç belirtisi göstermeyen kişilerden oluşuyor. Yani son zamanlarda gençlerin arasında ateizm popüler olduğu için tercih ediliyor. Tabi popüler olmasını sağlayan sebepler de var; medya, internet, televizyon ve çevrenin bakış açısı, baskısı gibi...

Ben Tanrı'ya ve onun dinlerine inandığım halde bilimin bize doğru yolu gösterdiğine inanıyorum. Objektif olarak bütün görüşlere ve inançlara karşı ilgim vardır, hepsinin bakış açısından olayları değerlendirebilir, felsefesini yaparım. Benim için kimin neye inandığı değil, neyi düşündüğü önemlidir.

Ayrıca inançla mantığı da karıştırmamak lazım. Herkesin bir şeylere inanmak için mutlaka sığındığı bir varlık vardır ama mantığı inançla, inancı da mantıkla karıştırmak bize doğruyu ve gerçeği göstermez.

Bende sana şahit olduğum birşeyi söyleyim mi kanka? Ateistlerin çoğu neden ateist oluyor? Ben kendim çevremden gördüklerim;baskıdan,dini olmadığı gibi aktaran şerefsizler yüzünden,kuran'da yazmayan şeyleri yazıyomuş gibi gösterip milleti sömürenler yüzünden ateist olanları biliyorum.Tabi bazılarıda meraktan,gençliğin verdiği bi şehvetle oluyordur.

Tanrı varsa bir insanı Müslüman olmadığı için direkt cehennemlik yapacak kadar gaddar olmamalı. Sonuçta siz ailenizden, çevrenizden gördüğünüz için Müslüman'sınız. Kimse beni "Ben İngiltere'de doğsam da bugünkünden az Müslüman olmazdım" sözüne inandıramaz, böyle birşey yok. Gerçekçi olalım arkadaşlar, ahiret kavramının varolduğunu varsaydım diyelim, cennete giden bir Müslüman'dan çok daha iyi bir insan olarak yaşayan Hristiyan cehenneme gidecekse, bu işte bir terslik var.

Sen onu reddediyorsun ama? Sen kendini yoktan var eden varlığı yok sayarken sorun yok ama Tanrı seni cehenneme yollayınca gaddar. Varsın gaddar olsun. :)

Bilmem..Ateist olanı yok bildiğim kadarıyla..Ben de ateist değilim..:)

Yok canım, olsan da benim için fark etmez. Sonuçta tıp ve bilimle uğraşıyorsun, genel olarak bilim insanları ateizmi seçer gibi bir kaide var, insanların belleklerine böyle yerleşmiş. Her iki tarafta birbirine karşı çok ön yargılı, bu konuları tartışmak için iki tarafta saygılı olması lazım ama konuyu başlatan arkadaşta bu olmadığı için sormuştum. :)

ALLAH varsa neden gaddar diyorsun...?

ALLAH şirk hariç hertürlü günahı affedeceğini bildirmiş ve dilemiştir...

O dilediğinden dönmez...

Rahman'ı senin benim gibi değerlendirmek büyük yanlış...

Bende sana şahit olduğum birşeyi söyleyim mi kanka? Ateistlerin çoğu neden ateist oluyor? Ben kendim çevremden gördüklerim;baskıdan,dini olmadığı gibi aktaran şerefsizler yüzünden,kuran'da yazmayan şeyleri yazıyomuş gibi gösterip milleti sömürenler yüzünden ateist olanları biliyorum.Tabi bazılarıda meraktan,gençliğin verdiği bi şehvetle oluyordur.

Evet ülkemizde radikal dinci ve buna bağlı örgütler oldukça fazla, baskı oranı arttıkça insanlar dinden soğuyor doğal olarak ateizmi seçiyor ama bu örnek sadece bizim ülkede geçerlidir. Biz Türkler hiçbir zaman baskıya gelemeyiz. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt