Sözüm meclisten dışarı, ateistim diyenlerin geneli kendini bilime önem veren biriymiş gibi gösterip hava attığını zannediyor. Bunu neden diyorum çünkü; bazı ateistler, karşısındaki şahıs inançlı diye ona cahil, cühela muamelesi yapıyor, ondan daha bilgili olduğunu sanıyor. Bunun örnekleriyle çok sık karşılaştım. Hayatım boyunca bir çok ateistle fikir alış-verişinde bulundum. Ateistlerin %40'ı ateizmi popüler bir akım olduğu için seçiyor, %30'u Tanrı'ya belirli sebeplerden ötürü isyan edenlerden oluşuyor ve geri kalan %30'u da gerçekten Tanrı'ya dair hiçbir inanç belirtisi göstermeyen kişilerden oluşuyor. Yani son zamanlarda gençlerin arasında ateizm popüler olduğu için tercih ediliyor. Tabi popüler olmasını sağlayan sebepler de var; medya, internet, televizyon ve çevrenin bakış açısı, baskısı gibi...
Ben Tanrı'ya ve onun dinlerine inandığım halde bilimin bize doğru yolu gösterdiğine inanıyorum. Objektif olarak bütün görüşlere ve inançlara karşı ilgim vardır, hepsinin bakış açısından olayları değerlendirebilir, felsefesini yaparım. Benim için kimin neye inandığı değil, neyi düşündüğü önemlidir.
Ayrıca inançla mantığı da karıştırmamak lazım. Herkesin bir şeylere inanmak için mutlaka sığındığı bir varlık vardır ama mantığı inançla, inancı da mantıkla karıştırmak bize doğruyu ve gerçeği göstermez.