Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Bak bu da beni bu olaylardan soğutan, hiç bir zaman benimseyemeyeceğim bir ayrıntı..Adam atıyorum UNİCEF'te veya yabancı bir akut ekibinde..Sürekli felaket olan yerlerde insanlara, çocuklara yardım ediyor...Bir hristiyan, hayatını insanlara adamış...O adam cehennemlikse gerçekten bir sorun vardır burada..

İşte Rahman'da diyorki...

Tüm Alemde İyilik etsen...

Bana Asi olduktan sonra faidesi yok...

Soğutmaktan ziyade gerçek bu...:)

İyide Özgür...

Bunu ben değil Rabbim söylüyor...

ALLAH kalbinde zerre kadar imanı olanın günahlarının cezasını çektikten sonra Cennet'e gideceğini söylemiştir...

H.Üzmez'in cennetlik olduğuda kesin değildir...

Zira biz Fani olanlar kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bırakıp kendi sonumuzun ne olacağını düşünmemiz gerekir...:)

Abi sorun noktası burada işte senin söylediğin cümleler. Allahı sanki katı, affetmeyen gibi gösteriyorsunuz. Herşey net. Yapacak, edecek, kesecek gibi.

Kurallara uyarsan kötülükte yapsan cenette gideceksin.

Eğer Allah'ın koyduğu kurallara aykırı bir yapıdaysan zaten kötüsün. Allah sadece 1-2 şeye kural koymadı ki? Aldığın nefese kadar her şeyin bir adabı var, o adaplardan Tanrı'ya aykırı bir şey yaptıysan Tanrı katında kötülük yapmış, günah işlemiş olursun.

Sercan olayı çarpıtma...

Kimse ben cennete gidiceğim demedi...

Denilen ALLAH'a Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamberine inanmayanlar Cehennem'e gidicek denildi...

Bunuda bizde değil Şanı Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bizlere bildirmiştir...;)

Tamam'da Allah'a inanıp başka bir dini tercih eden adamın sen nereye gideceğini bilemezsin ki. Tamam kafirlik yani Allah yoktur diyen adamın sonsuza kadar yanacağı gibi birşey vardı ona birşey demem de. Bu adam Allah'a inanıyor yani biliyor var olduğunu ama İslam dinine vaya Hristiyanlığı değilde gidiyor başka bir tapma yöntemini seçiyor. Bu adama kimse kesin bir dille sen şuraya buraya gideceksin diyemez ki, derse de Allah'a şart koşmuş olur ki en büyük günahlardan birisi zaten.

Son Mesajım...

Her koyun kendi bacağından asılır...

Bugün söylediklerimizden yarın pişman olmamak temennisi ile esen kalın...

Bu kadar basit değil dostum bazı şeyler.

Çoğu hristiyan ailesi "Al oğlum bu incil buda Kuran-ı Kerim oku sana mantıklı geleni seç istediğine inanmakta özgürsün" der mi ? bu Müslüman ailer içinde geçerli.

Bu bulunduğumuz dünyanın gerçeği.

Hocam niye sadece çocukluk dönemini değerlendiriyoruz ki? Çocuk büyüyüp ailesinden ayrılmayacak mı netice olarak? 30 yaşında da Müslüman olabilir, hatta ölüm döşeğinde bile. İlla ki bir fırsat geçecektir İslam'ı tanımakla ile ilgili, 15'inde de olabilir 80'inde de. Hatta bu fırsatı kendi yaratmalı. :)

Benimde en çok sinir olduğum,İslam hoşgörü dinidir.Herkese böyle yaklaşması gerekir.Ama diğer 3 din sanki aynı Allah'tan inmemiş gibi,sürekli böyle dışlamalar,ne bileyim dalga geçmeler falan filan.Ben bu konuda herkesten de çok saygılıyım.O din de sonuçta Allah tarafından inmiş.Kimseye de Hristiyan musevi diye kin gütmem.

Yalnız ilk defa kimse birbirini kırmadan tartışıyor, tebrik ederim, güzel gidiyoruz..:)

Hocam niye sadece çocukluk dönemini değerlendiriyoruz ki? Çocuk büyüyüp ailesinden ayrılmayacak mı netice olarak? 30 yaşında da Müslüman olabilir, hatta ölüm döşeğinde bile. İlla ki bir fırsat geçecektir İslam'ı tanımakla ile ilgili, 15'inde de olabilir 80'inde de. Hatta bu fırsatı kendi yaratmalı. :)

Ağaç yaş iken eğilir sözünü söylerim bu mesajının üzerine.

Bence En büyük affedendir.

[SIZE=-1]Gaffar : Günahları tekrar tekrar, çokça bağışlayan[/SIZE]

[SIZE=-1]

Al-Ghaffar :
The Forgiving who is always ready to forgive. [/SIZE]

[FONT=&quot]Cenab-ı Hak buyuruyor:[/FONT]

[FONT=&quot]"Hakikaten Allah çok bağışlayıcı ve mağfiret edicidir." ([/FONT][FONT=&quot]Hacc, 60[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]

[FONT=&quot]"Gerçekten ben, tevbe eden, inanan, salih amellerde bulunup sonra da doğru yola erişen kimseyi şüphesiz bağışlayıcıyım." ([/FONT][FONT=&quot]Taha, 82[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]

[FONT=&quot]"De ki: "Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin. Doğrusu Allah günahların hepsini bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, merhametlidir." " ([/FONT][FONT=&quot]Zümer, 53[/FONT][FONT=&quot])

[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]:)

[/FONT]

Bi de şu var.Burda birisi ateistmi bilmiyorum ama adamın üstüne gitmeyin bence:

Yunus suresi 99.ayetinde "Ey Muhmammed !Rabbin isteseydi dunyadakilerin hepsi inanirdi.Hal boyle olunca,insanlar inansinlar diye sen zor mu uyguluyorsun

Yahu niye kıralım...

Fikirlerimizi konuşturunca tartışmada kırılmada olmaz...

Ama çeneler konuşunca kavga-dövüş gırla gider...

Daha önceki konular hep kapatıldı ve cezalar eşit olarak dağıtıldı herkese..:) O yüzden söylüyorum..

Türk milletiyle bu konularda tartışılmaz. Ben yıllarca denedim hiçbişey anlatamadım. Herşeyi geçtim adamın fiziki görüntüsüne bile laf söyleyerek tartışıyorlar ya.. İşte onlar ilk önce dinle çelişen insanlardır.. Kapatınız..
Fiziki görüntüsü değil Galatasaray forumuna bir fenerli girip galatasaraylıyım desede nasıl anlıyoruz fenerli olduğunu.Aynen bu ülkedeki ateistleride karşıt taraftar forumuna girmiş taraftar gibi düşünüyorum.Yanlarındaymış gibi süsü veriyor ama inceden giydiriyor provake diyor alttan alttan oyuyor tabiri caizse.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt