Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

İnanırsın inanmazsın bu benim sorunum değil de.Bak şimdi Toshack filan diyorsun.Daha burda dalga geçiyorsun.Kim bilir cemalini görsek,kimler dalga geçerdi.Allah'ta herşeyi önceden görür.

Cemal nedir bilader? Ikidir cemal diyorsun sonra Toshack dedim diye bana kiziyorsun.

Neyse arkadaşlar eğer rahatsız oluyorsak dikkate almayalım. Konuya devam.

Tanri'nin varligina dair kanitlari olan insanlari dinlemek isterim.

Aklıma ilk gelen Kur'an'dan bir mucize.

Kaptan Jaques Cousteau'nun araştırmalarında bulduğu tatlı ve tuzlu suyun birbirine karışmadığı Cebeli Tarık boğazındaki bu denizden Kur'an-ı Kerimde 1400 yıl önce bahsedildiğini öğrendiğinde müslüman olduğu söylenir..

''Acı ve tatlı iki denizi birbirine kavuşacakları şekilde salıveren odur.'' (Rahman Suresi, Ayet 19)

''Fakat aralarında bir perde(engel) vardır ve birbirlerine geçip karışmazlar.'' (Rahman Suresi, Ayet 20)

''O iki denizi birbirine sarandır.Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici, diğerinin ki ise tuzlu ve acı. İki denizin arasına bir aşılamaz bir engel, çizilmiş bir sınır koyanda O'dur.'' (Furkan 53)

''Yoksa yeryüzünü sağlam ve yaşamaya uygun olarak yaratan,içinden ırmaklar akıtan,dağlar yerleştiren,iki deniz(tatlı ve tuzlu) arasına karışmamaları için bir engel koyan mı? Allah'la birlikte başka bir tanrı mı var? Onların çoğu inanmıyorlar? '' (Neml Suresi 61)

Şu videoda izlemiştim.

Von @liŞ Cafe gepostete Videos: Cebelik Tarık boğazındaki birbirine karışmayan iki su | Facebook

Bu ve bunun gibi gelecekten haber veren onlarca mucize vardır K.Kerim'de.Emine Şenlikoğlu'nun Gençliğin imanını sorularla çaldılar kitabında çok sayıda akli ve bilimsel yanıtlar vardı ,tavsiye ederim.

Uğur ne diyon hacı sen:D

Baba nesini anlamadın? Diyorum ki: Allah'a inanmayanlar,onun görünmediği için.Hani Allah nerde filan diyorlar.Eee Allah cemalini,anlamayanlar için yüzünü gösterse günümüzdeki dengesiz insanlar onlada dalga geçecekti? Peki Allah dalga konusu olurmu?

Güzel bir tartışma oldu..Size hoş sohbetler arkadaşlar..İyi akşamlar..

Bende sohbetten çıkıyorum, bilgisayara format atmam gerekiyor. Seviyeli şekilde tartışan herkese teşekkürler.

Ben Tanrı'ya ve onun dinlerine inandığım halde bilimin bize doğru yolu gösterdiğine inanıyorum. Objektif olarak bütün görüşlere ve inançlara karşı ilgim vardır, hepsinin bakış açısından olayları değerlendirebilir, felsefesini yaparım. Benim için kimin neye inandığı değil, neyi düşündüğü önemlidir.

Ayrıca inançla mantığı da karıştırmamak lazım. Herkesin bir şeylere inanmak için mutlaka sığındığı bir varlık vardır ama mantığı inançla, inancı da mantıkla karıştırmak bize doğruyu ve gerçeği göstermez.

Adem konuyu yaklaşık 2 saat önce kapatmış aslında.

Kendini çok bilmiş zanneden, dinler'i bir sömürü malzemesi gören insanlardan nefret ediyorum.

Allah insanlara kendisini imtihan sırrına aykırı olduğu için göstermemiştir. Eğer kendisini gösterseydi dalga geçmeyi bırak herkes tartışmasız müslüman olucağı için buda imtihana aykırı olucaktı.

Baba nesini anlamadın? Diyorum ki: Allah'a inanmayanlar,onun görünmediği için.Hani Allah nerde filan diyorlar.Eee Allah cemalini,anlamayanlar için yüzünü gösterse günümüzdeki dengesiz insanlar onlada dalga geçecekti? Peki Allah dalga konusu olurmu?

haa evet haklısı reis, zira peygamberler bile inanmayan insanlara nice mucizeler gösterdiği halde, gözleriyle gördükleri halde inanmamışlardır, ne diyelim Allah en iyi bilendir.

Neyse beyler.Sağolun.Transfer yokken böyle beyin fırtınası gerekiyo,yoksa zaman geçmiyor.İyi akşamlar

Hz. Musa (a.s.) Allah'ın (c.c.) cemalini görmek ister.Kur'anda olay şöyle anlatılır.

Diyanet çevirisi: Mûsâ, belirlediğimiz yere (Tûr’a) gelip Rabbi de ona konuşunca, “Rabbim! Bana (kendini) göster, sana bakayım” dedi. Allah da, “Beni (dünyada) katiyen göremezsin. Fakat (şu) dağa bak, eğer o yerinde durursa sen de beni görebilirsin.” dedi. Rabbi, dağa tecelli edince onu darmadağın ediverdi. Mûsâ da baygın düştü. Ayılınca, “Seni eksikliklerden uzak tutarım Allah’ım! Sana tövbe ettim. Ben inananların ilkiyim” dedi.

:)

Valla şuan Galatasaraylı bir adamı Fenerli yapmak istiyormuş gibi durumdayız. Yani olmayacak birşeyi :D İnanç olayı derin konular.
Ben fenerli olurum ama islamı terketmem bilmem anlatabildimmi?En hayati konunun takımla ne alakası var sonsuzluğunu mahvetmek var işin ucunda.

İşte iyi işleri yapman eğer Müslüman değilse bir anlam ifade etmiyor...

Sen Rabbine asi ol...

Sonra dünyada istediğin kadar iyilik et nafile...;)
Evet imanı 1 gibi düşünelim yaptığımız iyilikleride yanına eklenen sıfırlar yani iman yoksa her hangi birimizde Allaha karşı geliyorsak yaptığımız iyiliklerde!etkisiz elemandır.

Peki, eğer tanrı sizin inandığınız gibiyse ben onu reddetmeye devam edeceğim. Benim tanrım o kadar gaddar olamaz. Kişisael tartışmalara da lütfen girmeyelim arkadaşlar, şahıslar değil fikirler çarpışsın.
Sen onu saymıyorsun peygamberine kitabına hadi oradan diyorsun ee gaddar yok yaa?İnanıp ibadet edenler enayimi sana göre?

İyide Özgür...

Bunu ben değil Rabbim söylüyor...

ALLAH kalbinde zerre kadar imanı olanın günahlarının cezasını çektikten sonra Cennet'e gideceğini söylemiştir...

H.Üzmez'in cennetlik olduğuda kesin değildir...

Zira biz Fani olanlar kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bırakıp kendi sonumuzun ne olacağını düşünmemiz gerekir...:)
Kesinlikle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt