Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

3 milyon yıl önceki insanların kemiklerine ulaşıldı, bu fizyolojik yapı için gayet yeterli bir kanıt. O dediğiniz konu da tamamen farklı bir tartışma gerektiriyor zaten, insandışı bir zeki tür yardımını düşünmek de aptalca olmaz. Ama dediğim gibi, şu anki insan (homo sapiens) 1 küsür milyon yıldır ortada.

Ben fiziksel yapılarına bir şey demiyorum. Zeka olayı bambaşka bir şey. Ayrıca insandışı varlığın yardımını düşünmek bence çok aptalca olur. Neye değinmek istediğini anladım ama ben bu tür savlara efsane diyorum. Birde bu mistik varsayımları genelde savunan bir çok bilim insanı var, ben yakıştıramıyorum, bildiğin efsane işte. :)

Bu senin bakış açın.Bir insan inandığı dinin en Kutsal şeyini Kitabını Yaradanının Mucizesini belkide hayatının amacını merak edip Orjinal haliyle okumak istemez mi ? Biri size dayatıp İngilizce öğrenmeden bu okulda okuyamazsın burada çalışamazsın diyince hemen kabul edip öğrenmeye çalışırsınız Ama Dünyaya geliş amacınız için Arapça öğrenmek sana göre değil öyle mi ? Saygı duyarım ama Basit bir şiir bile çeviri yapılınca deforme oluyor.Kuranı Orjinal haliyle okumasan bile dinlemelisin.Ki zaten aslında kimsenin de Arapça bildiği filan yok sadece Alfabeyi ve okumayı biliyorlar.En azından Arapçasını dinleyerek Kuranın Mükemmeliğini hissedebilirsin.

Birde öyle Türkçeyi büyük yazarak yarım yamalak milliyetçilik yapma.Şurda dini birşey konuşuyoruz milliyetçilik girmesin içine..

Şimdi sana uzun uzun yazardım ama konu kapanmasın bu yüzden.Sende ARAP milliyetçisi olma.Git sei sırtından vuranların dilini öğren.

Şöyle saçma cevaplar vererek seviyeyi düşürme lütfen. Kim sana o duyguyu sorgulama veya anlama yetkisi verdi.

Sanen benim inanışımdan desem hoşuna gidermi ? İnsan ilk önce içinde inanır. Klavyesinde değil.
Sen bir adamla futbol konuşurken hangi takımlı anlamazmısın o hesap;)

Bu kadar tartıştınız bir karara vardınız mı bari.=)

Bunlar 2 ay tartışılsa 1 tane ortak paydada buluşulamayacak sorunlar.Kolunuza,emeğinize,klavyenize yazık.

Şöyle saçma cevaplar vererek seviyeyi düşürme lütfen. Kim sana o duyguyu sorgulama veya anlama yetkisi verdi.

Sanane benim inanışımdan desem hoşuna gidermi ? İnsan ilk önce içinde inanır. Klavyesinde değil.
Senin inanışının ne olduğu beni alakadar etmez sadece anlayabiliyorum diyorum.

Efsane tabi canım, orası öyle :) Ben savunmak değil de, ihtimaller dahilinde görüyorum. Ha bir gün kanıtlanır, o zaman derim ki tamam doğruymuş. Zeka olayı da tamamen fizyolojik yapıyla orantılı. Bundan 5000 yıl önceki insanlar bizden kaydadeğer bir şekilde daha az zeki değildi. Sadece bilgi azlığı vardı. Bilim kümülatiftir, yığılarak çoğalır. 5000 yıl önceki insanın buldukları, 4000 yıl öncekine basamak olmuştur. Bugüne öyle geldik, yarına da öyle gideceğiz.

Hacılar kim yarattıysa yaratmış bize ne yahu :D Yaşamınıza baksanıza.

Şimdi sana uzun uzun yazardım ama konu kapanmasın bu yüzden.Sende ARAP milliyetçisi olma.Git sei sırtından vuranların dilini öğren.

Dediğim gibi bakış açısı sen yazdıklarımdan bunu çıkardıysan birşey demiyorum zaten ben sana.Sana Hayatta başarılar...

Bu kadar tartıştınız bir karara vardınız mı bari.=)

Bunlar 2 ay tartışılsa 1 tane ortak paydada buluşulamayacak sorunlar.Kolunuza,emeğinize,klavyenize yazık.

İlla bir sonuca varmak mı gerekiyor? Veya ortak paydada buluşmak? Sonuçta burada konuşulanlar da bir paylaşımdır. Ve bence değerli paylaşımlardır.

Kişisel atışmalara doğru gidiyor bu muhabbet, lütfen dikkat edelim arkadaşlar.

Es-Selam Gençler...

Yeni geldim özür diliyorum...

Konuyu şöyle bir inceledim geride kalan sayfaları gayet keyifli olmuş...

Bu engin fikirlerinizi Münazara başlığımızda da dile getirmenizi bekleriz...:)

Hayri 3 gün sonra gelcekmiş.3 gün daha doya doya yazışın,hayri gelince zaten konu kapanır bu sefer:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt