Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Efsane tabi canım, orası öyle :) Ben savunmak değil de, ihtimaller dahilinde görüyorum. Ha bir gün kanıtlanır, o zaman derim ki tamam doğruymuş. Zeka olayı da tamamen fizyolojik yapıyla orantılı. Bundan 5000 yıl önceki insanlar bizden kaydadeğer bir şekilde daha az zeki değildi. Sadece bilgi azlığı vardı. Bilim kümülatiftir, yığılarak çoğalır. 5000 yıl önceki insanın buldukları, 4000 yıl öncekine basamak olmuştur. Bugüne öyle geldik, yarına da öyle gideceğiz.

Bak benimde ihtimaller arasına aldığım nokta da eski çağlardaki insanların teknik ve bilgi yönü belki de bizden daha ileride olabilir tezidir. Bunun içinde ihtimaller ve bilimsel teoriler ortaya atılmıştır, bakalım zaman bize ne gösterecek. :)

İlla bir sonuca varmak mı gerekiyor? Veya ortak paydada buluşmak? Sonuçta burada konuşulanlar da bir paylaşımdır. Ve bence değerli paylaşımlardır.

Kişinin kendi içinde yaşayacağı dini sorgulamak,tartışmak, eleştirmek boş işten başka birşey değil.

Yanlış anlıyorsun işte. Yani insanları bu şekilde ""aaa bu dinsiz "" , "" aaa bu inanmıyor"" , gibi ithamlarda bulunman çok yanlış.
Karşımdaki bir insanın Allah inancı olup yada olmadığını anlamam için bilim adamı olmama gerek yok.İmansızlık sana göre normalse niye gocunuyorsunki sende bana aa bak bu inanıyor de bak ben gocunuyormuyum;)

Karşımdaki bir insanın Allah inancı olup yada olmadığını anlamam için bilim adamı olmama gerek yok.İmansızlık sana göre normalse niye gocunuyorsunki sende bana aa bak bu inanıyor de bak ben gocunuyormuyum;)

Madem anlayabiliyorsun,benim imanımıda bir sorgularmısınız size zahmet.

Kişinin kendi içinde yaşayacağı dini sorgulamak,tartışmak, eleştirmek boş işten başka birşey değil.

Din muhabbeti gerçekten sıktı. Yalnız "boş muhabbet" lafını beğenmedimi söylemeliyim. Burada bilgi alış-verişi yapılıyor, her tartışmada muhakkak insanlar yeni şeyler öğreniyor, öğrenmekte boş iş değildir bence...

Artık başlığa son vermenin zamanı gelmiş...:)

Durum kırıcı bir duruma doğru gidebilir...:)

Bende o üstün yetenekler yok Metincim. İnsanların kalplerinin ve düşüncelerinin içini göremiyorum senin gibi kusura bakma. İnanan ve inanmayan dedektifliği yapmadım şu zamana kadar yapmamda isteyen istediği şeye inanır saygı meselesi. Senin insanların mesajlarını alıntılayıp "Bu inanmıyor" demen çok yanlış ve kaba. Lütfen madem her düşünceye saygın var yapmamalısın dostum.

Ben sana aa bu Galatasaraylı dersem birşey demezsin, ama bu Fenerli dersem karşı çıkarsın değil mi :)

Efsane tabi canım, orası öyle :) Ben savunmak değil de, ihtimaller dahilinde görüyorum. Ha bir gün kanıtlanır, o zaman derim ki tamam doğruymuş. Zeka olayı da tamamen fizyolojik yapıyla orantılı. Bundan 5000 yıl önceki insanlar bizden kaydadeğer bir şekilde daha az zeki değildi. Sadece bilgi azlığı vardı. Bilim kümülatiftir, yığılarak çoğalır. 5000 yıl önceki insanın buldukları, 4000 yıl öncekine basamak olmuştur. Bugüne öyle geldik, yarına da öyle gideceğiz.

Ben hala beyin ile fizyolojik yapı arasındaki bağıntıyı anlayabilmiş değilim. Beyin büyüyünce fizik küçülmek zorunda mı? Ters orantılı mı? Kullanılmayan uzuvlar küçülür, zayıflar demişsin. O dönemki insanlar kas gücüne, fiziksel güce dayalı aktivitelere şuanki insanlara göre daha fazla uğraşıyorlardı. Tamam anlarım ama ne bileyim şuan 1500 yıl önceki boyutlarda bir insan bulamaz mıyız sence? Bu kadar büyük değişim olacağını sanmıyorum açıkçası.

Ortak bir kanıya vardınız mı bu başlıkta, yoksa birbirinizi kırmaktan başka birşey yapmadınız mı ? :)

Şimdi sana uzun uzun yazardım ama konu kapanmasın bu yüzden.Sende ARAP milliyetçisi olma.Git sei sırtından vuranların dilini öğren.

Arkadaşım ben her konuda Türkçüyüm ama Kuran-ı Kerim arapça inmiştir ve biz onu orjinal haliyle okumak, ibadet ederken böyle kullanmak zorundayız ama Türkçesini okumak isterim dersen meallerini normalde oturup okuyabilirsin.

Bir kişinin imani konular dahil -inana göre- eksikliklerini,yanlışlarını vs. araştırmak yani tecessüs haramdır.Müslümana kusurları söylemek değil örtmek yakışır.Allah (c.c.) Settardır.

Rasulullah (s.a.v.): “Herhangi bir kimse, din kardeşine “Ey kafir!” derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner.” buyurdular. (Müslim 1/319)

Din muhabbeti gerçekten sıktı. Yalnız "boş muhabbet" lafını beğenmedimi söylemeliyim. Burada bilgi alış-verişi yapılıyor, her tartışmada muhakkak insanlar yeni şeyler öğreniyor, öğrenmekte boş iş değildir bence...

Başka konuları elbette anlarım,susarım ama din konusunda insanlar hiçbirşey öğrenemez.İki karşıt insan hiçbir konuda birleşemez.Biri birine Kuran'ı örnek gösterir diğeri inanmadığı için kesip atar,indirilirken gördün mü,kanıtın var mı gibisinden sorular sormaya kalkar.Hep böyle olmuştur bu.Hiçbir konuda kesin bir kanıta,kesin bir yargıya varılamaz.İnanan inanır,inanmayan inanmadığıyla kalır.

Ben sana aa bu Galatasaraylı dersem birşey demezsin, ama bu Fenerli dersem karşı çıkarsın değil mi :)
Beni gerçekten galatasaraylıyım ama.Ben fenerli olupda kendimi sizden gibi gösterip arada feneri övücü potlar kırarsam ve siz bunu yakalarsanız ve sen fenerlimisin derseniz o zaman gocunurum yaram olduğu için;)

Stephen Hawking "Bu konuya gerek kalmadı, başka birtane bulun"

Arkadaşlar, elinize böyle bir imkân vermişiz, güzelce bilgi alışverişi yapıp, görüşlerinizi söylemeniz için özgür bırakmışız siz iyi niyeti su istimal ediyorsunuz. Konuyu kilitleyip kaldırmayı da, ön denetlemeli foruma alıp önce mesajlarınızı okuyup "kendi keyfime ve kendi görüşüme göre" mesajın içeriğinde sorun olup olmadığına karar vererek yayınlanıp yayınlanmamasını tercih etme şansım bile var. En iyisi siz güzelce devam edin, biz de zor durumda kalmayalım, sizi de zor duruma sokmayalım. Sıkıntı duyan girmesin konuya, olsun bitsin.

Arkadaşım ben her konuda Türkçüyüm ama Kuran-ı Kerim arapça inmiştir ve biz onu orjinal haliyle okumak, ibadet ederken böyle kullanmak zorundayız ama Türkçesini okumak isterim dersen meallerini normalde oturup okuyabilirsin.

Anlamadım? Türkçe ezan geçerli değil,veya türkçe dua geçerli değilmidir?

Başka konuları elbette anlarım,susarım ama din konusunda insanlar hiçbirşey öğrenemez.İki karşıt insan hiçbir konuda birleşemez.Biri birine Kuran'ı örnek gösterir diğeri inanmadığı için kesip atar,indirilirken gördün mü,kanıtın var mı gibisinden sorular sormaya kalkar.Hep böyle olmuştur bu.Hiçbir konuda kesin bir kanıta,kesin bir yargıya varılamaz.İnanan inanır,inanmayan inanmadığıyla kalır.

O şekilde tartışmayı bende beğenmiyorum. Zaten en başta yazmıştım; "inanç ile mantığı bir tutmayın" diye ama işte herkes kendi güvendiği noktayı ön plana çıkarmanın heyecanıyla tartışmayı o yöne doğru çekti. Bu konu hakkında da dini açıdan ayetler paylaşıldı, bilimsel savlar ortaya atıldı. Elbet insanlar bu durumda bir şeyler kapmıştır, yani yine de "boş iş" olmamıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt