Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Tahrif edilmeyen tek kirap kurandır.Adı üstünde Allah üremek yaratılmışlara özgüdür.

Burdan bir tartışma açmak istemem ama Hristiyanlığı az çok bildiğim için diyorum onlarda Kuran'ı tahrif edilmiş olarak görüyorlar ve birçok Hristiyan da buna inanıyor.. Yani sen kendi realiten olarak Kuran'ı seçmişsin ve yazılan herşey sana göre doğru. Diğer tarafdan bir Hristiyan için de İncil'de yazılanlar doğru. Bilinçli bir tercihten daha ziyade din olayında, çevre, yetişme vs. vs. etkliyor kişideki inancı. Belki Hristyan çevrede yetişseydin Hristiyan olacaktın. Yani bu tartışmaların sonu yok Metin..

Ayrıca bitmek bilmeyen Atesit - Müslüman tartışmalarını da acaip saçma bulmaktayım...Ne demiş Allah peygamberlerine : Biz seni onların üstüne Jandarma yollamadık..Sen mesaj verirsin biz ise hidayet..İnanmayana senin dinin sana benim dinim bana diyip geçiceksiniz bu kadar basit..
Evet.

Be oldu şimdi , hristyanlar mı çürüttü müslümanların savını senin verdiğin örnekle müslümanlar mı çürüttü hristyanların savını, komik olmayın

Herşey din bilimi değil ki arkadaşım biraz tarih bilmek yeterli..İncil öncedir Kuran'dan yani öceki bir kitabın kendinden sonrasındakini çürütme gibi bir lüksü yoktur..Madem mükemmel mantığınız sizi tanrının yokluğuna götürecek kadar parlak böyle küçük şeyleri kaçırmayın..

Benim kızdığım nokta şu;

Benim inancım senin inancını döver

İncil değiştirildi diyerek Hristyanların kutsallarına saldıran kişiler komik duruma düşerler:S

Yani bunu kendi inancına göre söylüyorsun.. Bu söylemlerinle bir hristyanı veya yahudiyi veya dinsizi ikna edebileceğini zannedebiliyor musun ? Onlar da kuran sonradan yazılır, İncil tahrif edilemez diyemez mi
Hangisi akla yatkın yaratanın eşsiz olmasımı yoksa sıradan yarattığı kul gibi doğurmasımı hangisi tahrif edilmiş sence

?

Burdan bir tartışma açmak istemem ama Hristiyanlığı az çok bildiğim için diyorum onlarda Kuran'ı tahrif edilmiş olarak görüyorlar ve birçok Hristiyan da buna inanıyor.. Yani sen kendi realiten olarak Kuran'ı seçmişsin ve yazılan herşey sana göre doğru. Diğer tarafdan bir Hristiyan için de İncil'de yazılanlar doğru. Bilinçli bir tercihten daha ziyade din olayında, çevre, yetişme vs. vs. etkliyor kişideki inancı. Belki Hristyan çevrede yetişseydin Hristiyan olacaktın. Yani bu tartışmaların sonu yok Metin..

Diğer tarafta görüşürüz Selen :)

(: çok çok ekstrem örnekler değil mi

Bunun adı inançtır. Yani objektif enformasyonla çürütülmez (: yine yineliyorum. Bir bursasporlu Galatasaraylı olmaz (: Her nekadr Galatasarayın büyük olduğunu kabul etse de. Dışardan yönlendirmeyle olacak iş değil bu. İnanmak da inanmaktan vazgeçmek de. Kişinin iç dünyası ile ilintilidir.

Tam aksine dışardan yönlendirmeyle olan şeyler kanımca.

Ateistliği seçenlerin hepsi ateist ortamda büyümediği gibi inanmayı seçenlerin hepsi de inançlı insanların yanında inanmaz.Velhasılı -bence- kişinin iç dünyası falan değil dışardan aldığı bilgiler,inanan ya da reddeden insanları idol olarak kabul etme ya da onlardan etkilenme sonucu inanabilir ya da reddedebilir.

Che,Deniz Gezmiş,Marx,Usame bin Ladin,Müslüm Gündüz,Fadime Şahin çok insanı yönlendirdi bu konuda.

Herşey din bilimi değil ki arkadaşım biraz tarih bilmek yeterli..İncil öncedir Kuran'dan yani öceki bir kitabın kendinden sonrasındakini çürütme gibi bir lüksü yoktur..Madem mükemmel mantığınız sizi tanrının yokluğuna götürecek kadar parlak böyle küçük şeyleri kaçırmayın..

İsanın tanrının oğlu olduğunu iddia eden tezler var. Yani mesele kitapların birbirini çürütmesi değil, tezlerin birbirini çürütmesi olayı.

Senin mantığıan göre yeni olan çürütür. O zaman yeni bir kitap yazılsa o da mı çürütecek Kuran'ı ?

Bence bunu açırma sen d e(:

Benim kızdığım nokta şu;

İncil değiştirildi diyerek Hristyanların kutsallarına saldıran kişiler komik duruma düşerler:S

İncile verdiğin değeri koruma içgüdüsünü bizim kitabımıza karşıda biraz gösterin öyleyse..Atesitlerde ki bu ikiyüzlülükte onları gülünç duruma düşürüyor..Söz meclisten dışarı..

Hangisi akla yatkın yaratanın eşsiz olmasımı yoksa sıradan yarattığı kul gibi doğurmasımı hangisi tahrif edilmiş sence

?

Sıradan kul ?

Hristyana göre İSa tanrının oğludur ve tanrı sayılır.. yani anlatmaaya çalıştığım şey, senin eşsiz dediğin şey hristyanlar için incil. Ve sen onların kutsalına değiştirldi diye hakaret etdiyorsn

?

Hristiyanlıktaki o inanç senin düşündüğün gibi bir mantık değil Metin. Zaten hiç bir Hristyan da böyle bir mantık kurmuyor. Orda Baba derken bizim algıladığımız baba tabirinden daha farklı bir anlam var. Zaten Müslümanlıkta Meryem'in bakire olduğunu kabul eder. Ordaki anlayış bir baba-oğul anlayışı gibi basit ve sığ değil..

İncile verdiğin değeri koruma içgüdüsünü bizim kitabımıza karşıda biraz gösterin öyleyse..Atesitlerde ki bu ikiyüzlülükte onları gülünç duruma düşürüyor..Söz meclisten dışarı..

Bana göre incil de kuran da insan tarafından oluşturulmuş . İkisi arasıdna zerre fark yok ..

İsanın tanrının oğlu olduğunu iddia eden tezler var. Yani mesele kitapların birbirini çürütmesi değil, tezlerin birbirini çürütmesi olayı.

Senin mantığıan göre yeni olan çürütür. O zaman yeni bir kitap yazılsa o da mı çürütecek Kuran'ı ?

Bence bunu açırma sen d e(:

Arkadaşım Maradona'nın da bir kitabı var ona da mı inanalım...Tartıştığımız kitapların hepsi insanlar tarafından Tanrı'nın yazdırdığına dair inanılan kitaplardır..Ben İncil'e de inanıyorum Tevrat'a da ama aslolan Allah'a ve peygambere imanım dolayısıyla onların değiştirldiğine de inanıyorum bakın iddia etmiyorum inanıyorum..

Benim kızdığım nokta şu;

Neden ?

Bu hristiyanların kutsalına saldırmak değildir.İncil değiştirildi.Bunu onlarda kabul ediyorlarki ortada komisyonla oluşturulmuş 4 tane incil var.Matta,Markos,Luka,Yuhanna.

Yazanların isimleriyle anılır.

Yanış anlaşılmasın.Hristiyanlarla bir derdim yok.

Sıradan kul ?

Hristyana göre İSa tanrının oğludur ve tanrı sayılır.. yani anlatmaaya çalıştığım şey, senin eşsiz dediğin şey hristyanlar için incil. Ve sen onların kutsalına değiştirldi diye hakaret etdiyorsn
Tahrif edilmiş incile göre Allah yaratmış olduğu sıradan bir kul gibi olurmu?Yani doğrurmu?doğrulurmu demek istedim.

Bana göre incil de kuran da insan tarafından oluşturulmuş . İkisi arasıdna zerre fark yok ..

Buda senin inancın da anlamadığım şey burada kim kime neyi ifade etmeye çalışıyor..?? Ayrıca konuda hawking Tanrı yokturda demiyor..

Arkadaşım Maradona'nın da bir kitabı var ona da mı inanalım...Tartıştığımız kitapların hepsi insanlar tarafından Tanrı'nın yazdırdığına dair inanılan kitaplardır..Ben İncil'e de inanıyorum Tevrat'a da ama aslolan Allah'a ve peygambere imanım dolayısıyla onların değiştirldiğine de inanıyorum bakın iddia etmiyorum inanıyorum..

Onlar da islamın şiddet dolu olduğuna inanıyorlar. Ne olcak şimdi.

madem ateistsizin yahudi,müslüman ve hristiyanların kendi aralarında düştükleri anlaşamazlıklar sizleri ne ilgilendiriyor. 3 kutsal dine inananlar kendi aralarındaki hükmü Allahın vereceğini savunurken ve inanırken size mi düştü aralarında hüküm vermek,kanıt koymak.Biz inanıyoruz siz inanmıyorsunuz bu kadar basit. Tanrıya inanmış 2 iman sahibinin yolu ne kadar farklı olsada aralarında düştükleri anlaşmazlığı İmansız hakim mi çözecek. Atesistlerin en çok sevdikleri şey bu. Ali cengiz oyunlarına gerek yok.

Tahrif edilmiş incile göre Allah yaratmış olduğu sıradan bir kul gibi olurmu?Yani doğrurmu?doğrulurmu demek istedim.

Kısacası Hristyanlar isanın tanrının oğlu olduğuna inanıyor. Ve siz bunun yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Hristyanlarsa islamın yanlış olduğunu söylüyor. Benim dinim senin dinini döver hesabı.

madem ateistsizin yahudi,müslüman ve hristiyanların kendi aralarında düştükleri anlaşamazlıklar sizleri ne ilgilendiriyor. 3 kutsal dine inananlar kendi aralarındaki hükmü Allahın vereceğini savunurken ve inanırken size mi düştü aralarında hüküm vermek,kanıt koymak.Biz inanıyoruz siz inanmıyorsunuz bu kadar basit. Tanrıya inanmış 2 iman sahibinin yolu ne kadar farklı olsada aralarında düştükleri anlaşmazlığı İmansız hakim mi çözecek. Atesistlerin en çok sevdikleri şey bu. Ali cengiz oyunlarına gerek yok.

Ali cengiz oyunu oynuyorum. Tek amacım dinleri yok etmek bu mudur yani. İşte sizde ki tartışma adabı ve anlamı bu

Benim dinim en büyük sorunu yüzünden kaç tane insan ölmüş kaç milyon tane ? Şu anda filistinde bu konu yüzünden bebekler ölüyor, aynı şekilde israilde de. Susmam mı lazım. Buna ali cengiz oyunu derseniz, yaptığıma neyse ya...

Ayrıca milyonlarca kişinin ölümü önlenemiyorsa, bunun suçu ben miyim? Ne yüzünden savaşıyor bu insanlar. Belki de imanszı olsalar daha iyi olurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt