STSF 11/12 H:6 | Fenerbahçe 0-0 Galatasaray | MS | 12 Mayıs | ŞAMPİYONUZ!

Cevap: STSF 11/12 H:6 | Fenerbahçe - Galatasaray | 12 Mayıs | 19.00

ortamı falan germeye gerek yok.ne kadar sakin kalırsak o kadar rahat oynarız.inönüde trabzonda oduğu gibi..sadece maçtan kopmayalım,yenik duruma düşşsek bile her an herşey olabilir

Real gitti Barcelona´yı 100 bin kişinin önünde yendi.Bu seviye maçlarda atmosfer hikaye olmalı artık.Ha bir Dortmund,Liverpool deplasmanına gidersen başka.

yemine diyorum gergin ortam, olaylar falan fenerin isine geliyor, adamlar hatta hoslaniyor, öyle olsun istiyor.

bunun icin 2 yildir zaten hep ortami hazirliyorlar, cunku onlarda farkindalar olayin, bunu artik silah gibi kullaniyorlar.

volkan ne dedi gecen hafta, "rahatlik bize yaramiyor" dedi...

Onlar psikolojisi söyle anlatilir:

Sen biriyle dövüsmeye gidersin.

Birinin arkasi cok saglam, sen tek basinasin.

O arkasindakilerden aldigi gücle artistlik yapar yüregi olmadogi halde. Sen tek basina delikanlilik yaparsin.

Ama bilirsin. Lan ben bunu yamultursam yarin toplanip gelecekler.

O da senin bunu bildigini biliyor. O avantajla dayilaniyor sana.

Fenerbahce'nin psikolojik avantaji böyle aciklanabilir

ortamı falan germeye gerek yok.ne kadar sakin kalırsak o kadar rahat oynarız.inönüde trabzonda oduğu gibi..sadece maçtan kopmayalım,yenik duruma düşşsek bile her an herşey olabilir

F5 deplasmanında 2-0 geriden geldik berabere bitti..

Samsun deplasmanında 2-0 geriden geldik galibiyet...

Bizde Semih-Muslera-Ujfulasi-Melo-Selçuk-Elmander-Engin-eboue pes edecek oyuncular değil...

Bütün herşey elimizde...

Suyun karşı tarafında oyuna etki edenler stoch-gökhan-baroni-emre ( alex oynamayacaksa)

Bu maç tamamen ORTASAHA savaşları olarak geçecek...

Şimdi beraberliğinde bize yaradığını düşünerek... ÖNE geçersek onlar için herşey biter... Gol atmamız gerek..

fenerin bize yaptığı gibi akıllı oynuyacaz kardeşim öyle 90 dakika domine ettin diye kazanıcaksın diye birşey yok akıllı oynuyacaksın..

Real gitti Barcelona´yı 100 bin kişinin önünde yendi.Bu seviye maçlarda atmosfer hikaye olmalı artık.Ha bir Dortmund,Liverpool deplasmanına gidersen başka.

ya ben buna hicbir zaman katilmamiisimdir zaten, deplasmanda topcular niye korksun, ne var yani, seyirci islikliyor diye, yuhaliyor diye korkuyorlarsa, zaten is sakat, braksinlar futbolu.

deplasmanda oynamanin tek bir dezavantaji var benim icin, o da ev sahibi takimin gazla oynamasi kendi taraftarinin önünde olduklari icin.

ama bunu sen kendin icin avantaja cevirebilirsin, dogru futbol oynayarak.

90 dk 9 kişi kapanalım.top girmek istemezse girmez kaleye

ya ben buna hicbir zaman katilmamiisimdir zaten, deplasmanda topcular niye korksun, ne var yani, seyirci islikliyor diye, yuhaliyor diye korkuyorlarsa, zaten is sakat, braksinlar futbolu.

deplasmanda oynamanin tek bir dezavantaji var benim icin, o da ev sahibi takimin gazla oynamasi kendi taraftarinin önünde olduklari icin.

fener taraftarı da öyle çok ateşli bir taraftar değil zaten.2-2´lik maçta stresten çekirdek ve tırnak yediler bütün maç.

Kadıköy'deki psikolojik ortam bize Nou Camp ve Anfield Road'tan daha ağır geliyor maalesef.

Maç bitene kadar bu başlığa ilk ve son kez yazıyorum.

Gidip yenip geleceğiz. Herkes görecek.

Vur kır parçala bu maçı kazan.

bence maça nasıl çıkıca o önemli orta shayı 5 ile çıkalım. veya ikinci yarı skora göre böyle yapalım. top bizim ayağımızda oldu sürece oyun bize gelir. ama baskı yersek özellikle fatih hocanın olmaması yüzünden takım afallayabilir gibi. önemli olan gol yemedikçe takım güven olarak üst düzey yapar. onlarda bal bal var diyoruzda.

1-denizli

2-ts maçları son maçlarda hep stresli olan onlardı. biz sakin oynarsak bu maçı alırız...

en az 2 gol atmadan cıkamayız o mactan

kim gol atıcak ? Elmander mi Baros mu ? yoksa Necati mi¿ guldurmeyin allaskına.

fener'e verdiler sampiyonlugu bu kadar basit. [kendimizin de buna baya katkısı var tabi:ka21:]

BJK maçından önce de söyledim 1-2 golden sonra defansa çekilirsek puan kaybedeceğimizi. Bu maçta da aynısını diyorum. Kesinlikle 90 dk atak futbolu oynamalıyız.

Fenerbahçe yenmek zorunda. Bu yüzden özellikle ilk 20 dakikada çok fazla saldıracaklar ve defanslarında ciddi açıklar verecekler. Bu nedenle Baros-Elmander ikilisi başlamalı. Veya Neco-Elmander başlarsa Neco geriye çok gerekmedikçe gelmemeli ve her an boşa kaçabilmek için pozisyon aramalı. İlk 20 dakika sonunda geriye düşmezsek kazanmak zor olmaz. İlk 20 dakika sonunda gol veya goller bulursak ve kalan sürede defansif oynamazsak yeneriz.

60. dakikaya önde girdiğimiz takdirde; eğer ilk 11'de olmazsa Aydın oyuna dahil olmalı. Fenerbahçe'nin gol bulmak için daha fazla yükleneceğini düşünürsek böyle hızlı bir oyuncu etkili olabilir.

Ne olursa olsun atak futbolundan vazgeçmemeliyiz. Ama beraberlik halinde Arena'daki son maçta olduğu gibi Ujfa, Eboue ve Hakan Balta gereğinden fazla ileri çıkmamalı. Daha kontrollü olmalıyız. Yoksa o maçtaki gibi gol yeriz, pozisyon veririz.

Melo'ya bu maçta çok iş düşüyor. Alex'e yapışık oynamalı. Ernst BJK-FB maçında nasıl oynamış baksın. Onun gibi olmalı.

Eboue sık sık sağdan bindirmeli. Ziegler defansif olarak çok açık veriyor, özellikle öne çıktığı zaman.

Ujfa ve Semih oyun disiplininden 1 an olsun bile kopmamalı. Muslera da buna dahil. 30 dakka da top gelmese konsantrasyon kaybolmamalı.

Hakan Balta defansta açık vermemek şartıyla bindirme yaparak önündeki oyuncuya destek olmalı.

Engin ve Emre(oynarsa Aydın) sakin olmalılar. Riske girmeye gerek yok.

Selçuk her zamanki oyununu oynamalı. :ka19:

Elmander ve partnerine çok iş düşüyor. Hiç bir fırsat kaçırılmamalı! Birbirlerine destek olmalılar. Baros oynarsa Elmander'i boşa kaçıracak hamleler yapmalı ve kendisi de sık sık boş alanları görmeli. Baros normal oyununu oynamalı eğer oynarsa. Necati ise Elmander'e destek olsun, güçlü olsun, kendine güvendiğinde kaleyi yoklasın yeter. Net fırsatları kesin olarak kaçırmamalı, saç baş yoldurmasın...

Bu maçta beraberlik de bize yarıyor ama ben kazanacağımıza YÜREKTEN inanıyorum.

ayrıca deplasman zaferi topçuları ekstra motive etmeli. ben mesela sırf şu kadıköyde 50bin fenerliyi kudurtmak için ölümüne oynar normalden 2 kat fazla koşardım. Futbolcularımızda bu bilinçte olursa biz orada kazanır döneriz.

Kadıköy'de oynadığımız maçlarda ilk 15 dakikada gol yeme hastalığımız klasikleşmeye başladı artık.Bu maçın havası ise bu hastalığı kaldırmaz.Bu sebeple ilk 15 dakika bizim için çok önemli.

ister istemez baskı oluşuyo, bu neden olur bilmiyorum ama bizde cskayı böyle yenmiştik

Son maç herşeye gebe. Avantajımız bu yıl yaptığımız 3 maçta da futbol olarak ezici üstünlüğümüz. Dezavantajımız ise bu ezici üstünlüğü iki maçta skora yansıtamamız.

Benim asıl korkum Fatih hocanın son mançlarda yaptığı oyuncu değişiklikleri. Skor olarak geride iken kurtarıcı olarak aldığı adamlar

Sabri: Adamın kendine güveni sıfır. İyi günlerine sabri dikine gider, bazen başarılı olurdu. Ama son maçta canlı izledim, çok kırılgan. Bir poziyonda tpou ezdi, daha sonrakilerde hep yana oynadı. 10 pas yaptıysa hepsi geri ya da yan paslar. Zaten yeteneği de hepimizin malumu çok sınırlı.

Baros: Sezon başı da çok ısrar etti hoca. Hatta hatırlarsınız, elmander yedek bekledi kaç maç. Yani hocanın ikinci forvetiydi elmander. Sonra iki forvete döndü, elmander takımda kendine yer bulunca takım toparlandı. Sonrasında hocanın forvete yazdığı ilk adam elmander oldu. Benim izlediğim baros kesinlikle 11 başlamamalı hatta yedekten de girmesine karşıyım. Adam hep rakiple, hakemle oynuyor. Aldığı topları ilk 5 saniyede ayağından çıkarmadığında kesin kaybediyoruz.

Bence, maça necatili forvetle başlamalıyiz. Yedekten girecek oyuncu, eğer gerekirse Aydındır. Diğerlerini 18 e bile almasa yeridir. Belki durumu iyiyse yekta düşünülebilir. Hakem büyük ihtimal Cüneyt Çakır olacak. Hakemi iyi tahlil etmeli, gereksiz diyaloga girmekten kaçınmalıyız. O statda her türlü pisliğe, çirkefliğe hazır olmalıyız.

Zaten ligtv yi iptal ettim, kahveye gidip seyretmeyeceğim. radyodan da dinlemeyeceğim. Yeni birşey deneyeceğim, bakalım nasıl olacak. Maçı uykuda geçireceğim :D

Geri
Üst Alt