Cevap: STSL 10/11 H:9 | Fenerbahçe 0-0 Galatasaray | 24 Ekim | Maç Sonucu
Gerek burada gerekse arkadaşlarımla konuşurken bu maçın kuvvetle berabere ve alt biteceğini kazanırsa da Galatasarayın 1-0 kazanacağını dile getirmiştim.
Beklediğim gibi bir maç oldu. Netice olarak bazı şeyler bu ülke de çabuk unutuluyor ve bir anda medya bombardımanı ile insanlar yönlendirilmeye başlanıyor.
Fenerbahçe'nin istim üzerinde olduğu meselesinin masal olduğu aşikar. Fenerbahçe'nin yaptığı seri hayatın normal akışına uygun bir seriydi. Bu sezon Paşayı yenmeyeni dövüyorlar. Gençlere 3 atmayanı da stattandan kovuyorlar. Konya'nın durumu da malum.
Fenerbahçe'nin abartılmış olduğu ve medya gazının bir anda arkalarına verilmiş olduğu gerçeği ortada. Kendilerine denk rakipler veyahut mücade eden takımlar karşısında Fenerbahçe hangi maçı kazandı ?
Hangi maçta başarılı oldu ? Trabzon'a mağlup oldular. Kendi evlerinde kendilerini derbi kralı ilan ederken Beşiktaş'la ve bizle berabere kaldılar. Mücadeleci Kayseri önünde kaybettiler. Young Boys ve Paok'u saymıyorum bile.
Fenerbahçe şu anda ligin kötülerine karşı coşan bir futbol mantalitesine sahip. Biraz koşan, mücadele eden takı gördümü ortadan kayboluveriyor. Bugün de öyle oldu.
Bir ara Dia'mı Pino mu diye tartışmalar oluyordu. Dia dia sesleriyle inliyordu her yer. Bugün Dia diye bir futbolcu gördünüz mü saha da ?
Fenerbahçe'de fark yaratabilecek şu da bizim takım da olsaydı diyebileceğiniz tek adam Niang o da Baros olsa zaten gerek yok der arkanızı dönersiniz.
Koskoca 90 dakika adam gibi bir tek pozisyon bulabildiler. Galatsaraysa maçın ilk yarısını resmen domine etti. Maçı beraber izlediğimiz Fenerli arkadaşlarımın son 10 dakikadaki yüz halleri ise görülmeye değerdi.
Beraberliğe hiç bir Galatasaraylı sevinmez ama mücadeleden büyük keyif aldım. Beraberlik bu maç için Galatasaray için değil Fenerbahçe için iyi sonuç olmuştur.
Ve Fenerbahçelilerin beraberliğe sevindiler geyiklerini bir tarafa bırakıp kendi sahalarında neden bu kadar silik top oynadıkları üzerine kafa yormaları gerekir.
Fenerbahçe koşan mücadele eden her takım karşısında aciz duruma düşecektir. Haftaya Bursa maçında da işleri kolay olmayacak.Siklet yükseldimi Fener ortadan kaybolmaya devam edecek. Sivası arada yakalar 5'ler ondan fazlasını beklememek lazım.
Ligin ikinci yarısı için de kolay bir fikstürleri yok. Ve bana göre Fenerbahçe bu ligi Galatasarayın altında bitirir. Zaman bize herşeyi gösterecek.
Ve şu konuyu da unutmamak lazım. Bazı futbolcular nasıl oldu da bir anda sahaya mücadeleci futbol koydular. Bu adamların önceki hoca dönemi asla unutulmamalı eğer unutursak belirli bir zaman dilimi sonrasına Hagi'yi de bu adamlar yakar. Elbette kast ettiğim adamlar Elano, Misimoviç ya da Cana değil. Servet, Sabri, Hakan Balta ve türevleri. Ben bu adamların önceki dönem yaptıklarını kendi adıma asla unutmayacağım.
Elano, Misimoviç ve Cana zamanla daha da iyi olacaklar. Esasen iyi yabancılarımız var ve zamanla bu yabancılar 90 dakikalık mücadele gücüne erişince bu takımı izlemek keyif olacak. Tabi şu çetecilerle ilgili gözü kulağı dört açmak lazım.