STSL 15/16 H:32 | Galatasaray 0-1 Beşiktaş | MS | 8 Mayıs

ee ne diye kurdugum kadroyu elestiriyon? yarı genc, yarı orta yaslı.

sen mevcut imkanlarda daha iyisini kur o zaman abi.
Neden eleştirdiğimi gayet net açıkladım, anlayamaman senin sorunun. Yarı genç, yarı orta yaşlı değil yazdığın 11.

Oyuncu gözlemleyebilecek kadar maç seyretmiyorum, o yüzden de kadro kurmak gibi bi niyetim yok şu an için.

Neden eleştirdiğimi gayet net açıkladım, anlayamaman senin sorunun. Yarı genç, yarı orta yaşlı değil yazdığın 11.

Oyuncu gözlemleyebilecek kadar maç seyretmiyorum, o yüzden de kadro kurmak gibi bi niyetim yok şu an için.

stoperler ile santraforların yasına takılma, görevlerini yapsınlar yeter.

kanatlar ve merkez dinamik olmalı, arı gibi işlemeli.

sneijder yaslı kalıyor, oda tekniği ile fark yaratacak.

Yatalim , fenerbahcelilerin 4 yildizli formalari gotunde patlasin

Forumdaki FB'li dostlarımız gaz verme çalışmalarına başlamış gördüğüm kadarıyla.

stoperler ile santraforların yasına takılma, görevlerini yapsınlar yeter.

kanatlar ve merkez dinamik olmalı, arı gibi işlemeli.

sneijder yaslı kalıyor, oda tekniği ile fark yaratacak.
Neyden bahsettiğimi anlamamışsın ki. Madde madde anlatayım:

- Takıma sistem oturtabilecek bi hoca gelmeli.
- Genç ve yaşlıların dengede olduğu bir ilk 11 kurulmalı ki bu oyuncular birlikte oynayabilsinler 1-2 sene sonra da. Kısaca ilk 11'e hiçbir zaman 5 tane transfer yapmak zorunda kalmayalım.

Tamamen yaş odaklı bi kadro kuracağım şu an mesela, Galatasaray için değil. Öylesine.

----28
22-31-30
---24-30
23-31-24-21
----27

Bu takımla sistemi oturttun, yedekte de bikaç genç, bikaç tecrübeli oyuncu var diyelim. 1 sezon sonra bu takıma yapacağın şey 31lerin (stoper 1-2 sene daha bekleyebilir) yavaş yavaş yedekteki gençle rotasyona girmesi. Ve eğer yoksa kulübeye 30'lar için genç yedek almak. İlla ki 20 olmak zorunda değil 25 de olur.

1 sezon sonra 31'in yerine tamamen geçmiş olacak yedekteki genç. Şimdi de 30'ları rotasyona sokacaksın. Bu böyle devam edecek.

Kısaca sahaya çıkardığın 11 her zaman birbirini tanıyan adamlardan oluşacak. Her sene 5-6 tane 28-30 yaşında adam transfer etmeyeceksin. Bu şekilde belirli bi futbol sistemin de olacak, transfer için her sezn kara kara da düşünmeyeceksin.

Neyden bahsettiğimi anlamamışsın ki. Madde madde anlatayım:

- Takıma sistem oturtabilecek bi hoca gelmeli.
- Genç ve yaşlıların dengede olduğu bir ilk 11 kurulmalı ki bu oyuncular birlikte oynayabilsinler 1-2 sene sonra da. Kısaca ilk 11'e hiçbir zaman 5 tane transfer yapmak zorunda kalmayalım.

Tamamen yaş odaklı bi kadro kuracağım şu an mesela, Galatasaray için değil. Öylesine.

----28
22-31-30
---24-30
23-31-24-21
----27

Bu takımla sistemi oturttun, yedekte de bikaç genç, bikaç tecrübeli oyuncu var diyelim. 1 sezon sonra bu takıma yapacağın şey 31lerin (stoper 1-2 sene daha bekleyebilir) yavaş yavaş yedekteki gençle rotasyona girmesi. Ve eğer yoksa kulübeye 30'lar için genç yedek almak. İlla ki 20 olmak zorunda değil 25 de olur.

1 sezon sonra 31'in yerine tamamen geçmiş olacak yedekteki genç. Şimdi de 30'ları rotasyona sokacaksın. Bu böyle devam edecek.

Kısaca sahaya çıkardığın 11 her zaman birbirini tanıyan adamlardan oluşacak. Her sene 5-6 tane 28-30 yaşında adam transfer etmeyeceksin. Bu şekilde belirli bi futbol sistemin de olacak, transfer için her sezn kara kara da düşünmeyeceksin.

bende farklı bişey demiyom. seneye toparlanmak icin kritik mevkilere deneyimli adamlar alalım, yaşına bakmayalım.

kanatlar full genc olsun(sinan-carole-telles-bruma-linnes-e.albayrak-e.mor)

ön liberoya dinamo bir topcu lazım, genc olursa ii olur.

hani ilk 11'in 5 tanesi genc dinamik topculardan kurulsa gelecek sezon icin bize yeter.

sonrasında ilk 11'in 7-8'ini genç edecen. bir sonraki sezon full genç.

bende farklı bişey demiyom. seneye toparlanmak icin kritik mevkilere deneyimli adamlar alalım, yaşına bakmayalım.

kanatlar full genc olsun(sinan-carole-telles-bruma-linnes-e.albayrak-e.mor)

ön liberoya dinamo bir topcu lazım, genc olursa ii olur.

hani ilk 11'in 5 tanesi genc dinamik topculardan kurulsa gelecek sezon icin bize yeter.

sonrasında ilk 11'in 7-8'ini genç edecen. bir sonraki sezon full genç.
Diyosun. Yazdığın kadrodaki oyuncuların 5-6 tanesi 1-2 sezon sonra Avrupa'da katkı sağlayamayacak. Takımın yarısı demek bu. Oturttuğun sistemin yarısı gitti.

Ayrıca full genç fazlaca riskli ve pek mümkün değil.

Diyosun. Yazdığın kadrodaki oyuncuların 5-6 tanesi 1-2 sezon sonra Avrupa'da katkı sağlayamayacak. Takımın yarısı demek bu. Oturttuğun sistemin yarısı gitti.

Ayrıca full genç fazlaca riskli ve pek mümkün değil.

carole-telles-linnes-sinan-koray-bruma-eren-emre mor gibi adamları üst düzey seviyeye cıkardıgını düsün.

bunların üzerine 3-4 genc daha kat.

17-18'de yaslı kadromuz mu oluyor?

carole-telles-linnes-sinan-koray-bruma-eren-emre mor gibi adamları üst düzey seviyeye cıkardıgını düsün.

bunların üzerine 3-4 genc daha kat.

17-18'de yaslı kadromuz mu oluyor?
İlk 11'den bahsettiğimi ilk mesajımda yazdım mesela, neden okumayıp da beni uğraştırıyosun ki?

2 sezonda o oyunculardan anca 6 tanesi ilk 11'de olur. Ve birbirleriyle uzun süre beraber oynamamış halde <- 1 saattir bahsettiğim olay

İlk 11'den bahsettiğimi ilk mesajımda yazdım mesela, neden okumayıp da beni uğraştırıyosun ki?

2 sezonda o oyunculardan anca 6 tanesi ilk 11'de olur. Ve birbirleriyle uzun süre beraber oynamamış halde <- 1 saattir bahsettiğim olay

bende en basından beri bundan bahsediyorum, sen uzatıyon abi :)

kurumlar vergisi yüzünden kafam yanmış zaten. geldik burada Gs'nin sorunlarına cözüm arıoz.

bu kulübü düze cıkaracak plan kime ait olursa olsun, Allah ondan razı olsun. yorulduk artık.

senelik degil istikrarlı bir Galatasaray diliyorum.

bende en basından beri bundan bahsediyorum, sen uzatıyon abi :)

kurumlar vergisi yüzünden kafam yanmış zaten. geldik burada Gs'nin sorunlarına cözüm arıoz.

bu kulübü düze cıkaracak plan kime ait olursa olsun, Allah ondan razı olsun. yorulduk artık.

senelik degil istikrarlı bir Galatasaray diliyorum.

O zaman yazdığın ilk 11 bahsettiğin planlamayla tam örtüşmüyor. Anladım ama ben seni.

Bizim kafa yorduğumuz kadar kafa yorsalar iyi olurdu...

O zaman yazdığın ilk 11 bahsettiğin planlamayla tam örtüşmüyor. Anladım ama ben seni.

Bizim kafa yorduğumuz kadar kafa yorsalar iyi olurdu...

santrafor-stoper ve merkez 28 yas üstü topcular evet.

santraforlardan biri genç olabilir. m.topal'ı alabiliyorsak düsünmeye gerek yok aksi halde merkeze daha genc bir topcu lazım.

santrafor-stoper ve merkez 28 yas üstü topcular evet.

santraforlardan biri genç olabilir. m.topal'ı alabiliyorsak düsünmeye gerek yok aksi halde merkeze daha genc bir topcu lazım.
Bak yine tekrarlayayım. :D Sistemi oturttuğunda o oyuncuların birlikte oynamaları da gerekir. 2 sezon sonra Carole, Bruma, Sinan (yazdığın 11'de) ve kaleci haricinde, hadi 30 yaşında olan Wiel de dursun, hepsi 32+ olacak. Bu da birbirleriyle yeteri kadar oynayamamış bi ilk 11 kurmak demek. Ayrıca bütün oyuncuların tuttuğunu varsayıyorum bundan bahsederken de. Bruma ile Sinan tutmadı desek mesela, durum daha kötü.

carole-linnes-sinan-bruma-koray-telles-emre / alınırsa emre mor ve eren albayrak.. bunlar genc topcular zaten.

full genç kadro ile seneye şampiyonluk falan göremessin, bize evvela şampiyonluk lazım.

mevcut gencler pişdiğinde bir sonraki sezon üzerine 5-6 genç daha koyarsın,

seneye şampiyonluk görme ihtimalimiz bütçemizi max seviyede kulllansak bile %25. Zaten seneye şampiyon olmak için bir kadro kurmak doğru değil uzun vadeli planlı bir kadro kurmak gerekiyor ama bunun içinde taraftarın biraz sabırlı olması ve bu süreçte takıma desteğini esirgememesi gerekiyor. Şahsen ben böyle bir yapılanma sürecine girsek yönetimi ve teknik ekibi önümüzdeki sezonu 5. bitirsek bile sonuna kadar desteklerim ama herkes bu desteği verirmi tabi onu bilemiyorum.

Bak yine tekrarlayayım. :D Sistemi oturttuğunda o oyuncuların birlikte oynamaları da gerekir. 2 sezon sonra Carole, Bruma, Sinan (yazdığın 11'de) ve kaleci haricinde, hadi 30 yaşında olan Wiel de dursun, hepsi 32+ olacak. Bu da birbirleriyle yeteri kadar oynayamamış bi ilk 11 kurmak demek. Ayrıca bütün oyuncuların tuttuğunu varsayıyorum bundan bahsederken de. Bruma ile Sinan tutmadı desek mesela, durum daha kötü.

tutmazsa sistem error.

seneye şampiyonluk görme ihtimalimiz bütçemizi max seviyede kulllansak bile %25. Zaten seneye şampiyon olmak için bir kadro kurmak doğru değil uzun vadeli planlı bir kadro kurmak gerekiyor ama bunun içinde taraftarın biraz sabırlı olması ve bu süreçte takıma desteğini esirgememesi gerekiyor. Şahsen ben böyle bir yapılanma sürecine girsek yönetimi ve teknik ekibi önümüzdeki sezonu 5. bitirsek bile sonuna kadar desteklerim ama herkes bu desteği verirmi tabi onu bilemiyorum.

sampiyon oluruz, sorun yapmayın.

sadece sağlam bir hocaya ihtiyacımız var ve mütevazi ama süper lig şartlarında bu takıma seviye atlatcak 2 santrafor 2'de stopere.

takımın icinde zaten genç topcular olacak ama bizim amacımız gelecegin takımı deyip full gençlerden bir kadro ise,

zaten seneye şampiyon olma iht. yok.

sampiyon oluruz, sorun yapmayın.

sadece sağlam bir hocaya ihtiyacımız var ve mütevazi ama süper lig şartlarında bu takıma seviye atlatcak 2 santrafor 2'de stopere.

takımın icinde zaten genç topcular olacak ama bizim amacımız gelecegin takımı deyip full gençlerden bir kadro ise,

zaten seneye şampiyon olma iht. yok.

zaten full gençlerden olsun demedim demek istediğim yeni bir sistem oturtmak istiyorsak bazı oyuncuların düzenli olarak birbiriyle oynamaları gerekecek ve bu kadro önümüzdeki en az 3 senenin iskelet kadrosu olacak. Bu kadroda yaşlı isimlerde olabilir tabi ama genç oyuncular daha ağırlıkta olması daha iyi olur. Bu planlama çerçevesinde her sene duruma ve ihtiyaca göre 1-2 tane ilk 11, 2-3 tanede rotasyon için oyuncu alınır ve bir önceki sezonda fazla süre almayan oyuncular ihtiyaç halinde rotasyona dahil edilir. Zaten planlama dediğimiz şey takıma genç veletleri doldurup ekstra hiçbirşey yapmadan 5 sene sonra bunlardan olağanüstü başarılar beklemek değildir bu işler o kadar basit olsa zaten her takım böyle yapar. Önenli olan sistemi oturtmaktır. Sistemini oturtmuş bir Galatasaray kurduğumuz zamanda ligde zaten hiçbir takım bizim rakibimiz olamaz avrupada'da korkulan ve her sene daha iyi oynayan bir takım haline geliriz.

sinan aslinda kotu bir adam degil ama o da sansal gibi , ona laf etmeyim buna soz soylemeyim derdinde, bu da net ve kesin olmasi gereken noktalarda egilip bukulmesine sebep oluyor

bu konu sike konusu , var boyle niceleri ..

Geri
Üst Alt