Şikayetim: Yıllarca siyasi erkin ayrıştırmacılığından, farklılıklara tahammülsüzlüğünden şikayet eden 12 Eylül Kuşağının aynı şekilde kendinden farklı olana faşizanca yaklaşıp, marjinalize edip tüm farklılıkları ortadan kaldırarak sosyal liberal demokrasinin faşizanlığını savunma riyakarlığını naçizane şikayet ediyorum.
Önerim: Bir bardak çay içip farklı görüşlere hürmet edip, farklılıkları görmezden gelmeden fikir teatisinde bulunup kitaplarda kalan hegelian metodu uygulamak. Hani bir tez vardı bir de anti-tez. Sentez oluyordu

Siz hep tez hep tez ne tezcanlısınız. Sakinlik öneriyorum.
Tebriğim: Memleketin en eski 5 kurumundan olan Jandarma, Tapu Kadastro, Anıtlar Yüksek Kurulu ve İtfaiye ile birlikte Galatasaray'ın bir ocak olduğunu içinde Fethi İfendiyaroğlu'ndan Tevfik Fikret'e; Yusuf Ziya Öniş'ten Ali Sami Yen'e çok farklı görüşten kişiye yer olduğunun farkında Galatasaray'ın tüm bu farklılkların memleketteki yegane garantörü olduğunu ve bunun Merzifonlu Mücahit Derviş Gül Baba'nın Galata Saray-ı Ocağından Enderun Mektebine; Tıbbiye-i Şahane'den Mekteb-i Sultani'ye oradan Galatasaray Spor Kulübüne ve en nihyetinde Üniversitesinden Cemiyetine tüm Galatasaray kuruluşlarını tek bir çatı altında toplayan Galatasaray Topluluğuna içindeki tüm farklılıklarıyla seven ve sayan forumdaşları tebrik ediyorum.
Hayırlı akşamlar ahali...