tecavüze uğrayan çocukları tecavüzcüleri ile evlendirme yasası

Volkana sonuna kadar katiliyorum , cozulmeli , ama cozulme sekli de ileriki donemde bu yolu asindirmak isteyenleri cesaretlendirecek sekilde de olmamali , ki olacak gibi

Volkana sonuna kadar katiliyorum , cozulmeli , ama cozulme sekli de ileriki donemde bu yolu asindirmak isteyenleri cesaretlendirecek sekilde de olmamali , ki olacak gibi

Kesinlikle cezai şart olmalı zaten

yani bir daha bu kanunu kullanıp kendisini temize çıkarma gibi bir açıklık olmamalı

hatta bence erken yaşta evlilik ile ilgili bir çalışma yapılmalı

Lan daha 15-20 gün önce idamı getiricez, tecavüzcüleri de asacaz demiyor muydu bunlar? Ne ara bu sapıkları damat etmeye karar vermişler!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hadim tam bir cozum degil cunku cinsel fonksiyonlari zedelemekle saldirganligi ortadan kaldiramiyorsun , beyni olan adamda ise yarar hadim , bu tipler yine kacirir beceremez bu kez de bicaklar

Tecavuz e idam , o da orantisiz , o da olmaz , idam gelecekse dahi cocuk cinayetleri , darbe gibi seylere gelir ,tecavuze idam olmaz

Yine en net cozum bolca hapishane binasi insa etmek , kimsenin yaptiginin yanina kar kalmamasi , cunku sagda solda okuyoruz , o kadar dolu kapasite halinde ki hapishaneler ,yavas yavas bosaltma amacli bu tip yasalarin cikarildigina inanmaya baslayacagiz

Bu yasayı verenler zaten "Ne olacak canım yuva kuruyoruz hayırlı bir iş yapmış oluyoruz", "18 yaşından küçükmüş bizde zaten böyle birşey mi var dinimize göre kız 13 yaşında da reşittir" diye düşünüyor. Akılları sıra ailelere, tecavüzcüye, tecavüze uğrayana yardım ediyorlar. Kızın, ailesinin namusunu kurtarıyorlar güya...

Sizin ahlaki anlayışınız, namus anlayışınız, sapkınlaştırdığınız dini anlayışlarınız batsın.

Başka hiçbir şey demeye gerek yok

Allah belanızı versin köpekler.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Bu arada bunun henüz yasalaşacağını düşünmüyorum, tepki ölçüldü ve aynı zamanda ekonomi konuşmak yerine bunu konuşsunlar deniyor işte

Suc islenene kadar ve islendikten ceza alana dek suclu olan eylemi yapan kisi . Bunda hemfikiriz . Fakat suc sonrasi da esas suclu olan magdurun ailesi . Cunku bu tip durumlarda cogunlukla "adam hapiste bize ne faydasi var ,kiz yine kiz degil artik bozulmus" mantigi var . Bu yuzden adamin yaptiginin cezasini cekmesindense oportunist davranarak , versin 2 traktor , kiza da kiysin nikahi diyenlerin oraninin cok yuksek olduguna eminim , olan magdurun kendisine oluyor

zaten bir travma yasamis , ailesi boyle karar alinca nereye direnecek 16 yasindaki birisi . mumkun mu ?

hapishanedekiyle evlendiriyorlar ,sonra da "kiz temizlenmis" oluyor , ardindan da adam disari ciksin da para kazansin bize de faydasi olsun diye dusunuyorlar , bu yasa tasarisi tamamen bunun sonucudur

Özetle 'fiili durum' yasal hale getiriliyor. Bizim insanımız çocuk s*kmeyi seviyor, e napalım yasal hale getirelim demişler. Evlensinler olsun bitsin demişler. Siyasal islam Türkiye'yi karanlığa gömmeye devam ediyor.

Fiili durumun yasal hale getirilmesi farkli bir durum . Kanun maddesi ortadan kaldirilir , o zaman baska yonden elestiririz , ama yapan da maruz kalan da "onceden" bilir ne olup olmayacagini , ozellikle aileler

Buradaki durum , sucken yapilmis bir seyin affedilmesi . Toplumsal bir cozum olarak lanse ediliyor fakat buradaki esas tartisma , baska suclarda da af algisi olusturma riski

Yarin bir baska benzer surede ceza almis kisi anayasa mahkemesinden bir karar cikartmayi basarirsa ornegin taksirle olume sebebiyet vermekten 4 yila mahkum bir kisi de saliverilebilir

Bu yuzden bu tip yasa tasarilarinin hukuk teknigine ,ust mahkeme ictihatlarina gore cok iyi dusunulerek verilmesi gerekir

Şu imza atanların kızlarına bi bakalım

Abuk subuk konuşmayın rıza mıza olamaz o yaşta

Mağdurlara dikkat ederseniz gariban kesim

Ailesini ölümle tehdit etse kız da mecbur hapisten çıkartıp evlenecek

Bu yasa bunu getiriyor

Bunu savunan da ahlaksız şerefsizdir

Riza o yasta olmuyor zaten , olay bildigin tecavuz . Tecavuz zorlamayla olmasa bile aklin muhakeme yasindan (medeni ulkelerde kabul edilen yas) once oldugu icin ismi yine tecavuzdur

Buradaki problem , kadin yasca yasal limiti gectikten sonra gerek zorlamayla , gerek kendi istegiyle o kisi ile evlenebiliyor . Bu bize mantiksiz geliyor ama koyluk yerlerde bu cok karsilasilan bir senaryo

Yani bir bakima adam isledigi haksiz fiilin odulunu aliyor ,ama bu odulu ona devlet kadar magdur ya da ailesi de veriyor. Carpik bir duzen

Ama sen bunlari o pozisyondaki bir magdurla konussan , sana diyecegi sudur , "hayvanoglu hayvan cezasini aldi , ama ben ne oldum , insan icine cikamiyorum , kimse yuzume bakmiyor selam vermiyor ,kucagimda cocugumla kala kaldim ,ne yapacagim ben , maddi durumum yok ,burasi kucucuk yer , basima bir musibet geldi zaten ,bir de omrum boyunca ne yapacagim"

bunu sordugunda ne diyeceksiniz ?

BEKİR BOZDAĞ'IN BİREBİR CÜMLESİ: (Cinsel istismar düzenlemesine ilişkin)
"Tamamen ailelerin ve -küçüğün- de rızasıyla yapılmış olan işler" !

Geri
Üst Alt