Sami Karakoç
İmparator
- 4 Temmuz 2012
- 97.649
- 109.787
- 4.878
Knk arkadaş memnun herseyinden de beni Xiaomi cihazlar sarmiyor. O paraya daha premium hissettirmeliydi bence. Vatana falan git kurcala ne dediğimi anlicanhadi yaw kötü mü
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Knk arkadaş memnun herseyinden de beni Xiaomi cihazlar sarmiyor. O paraya daha premium hissettirmeliydi bence. Vatana falan git kurcala ne dediğimi anlicanhadi yaw kötü mü
Vivo x100 ultraya mağazada bakicam üstat bu hafta sonu. Aklımda vardı zaten teşekkür ederimHonor'un yazilim sistemi (MagicOS) gayet iyi ve kullanisli ama kamera icin telefon alacaksan bir numarali tercih Honor olmamasi gerek. Kameralari kotu degil ama digerleri ile kiyaslayinca 'ust segment' kamera deneyimi vermez.
Tabi butceye de bagli bu, eger kamera sistemi en onemli kriterim diyorsan mecbur ust segment'teki telefonlara odaklanman lazim, illa 2025 model olmasina gerek yok mesela 2024 model telefonlarda olabilir.
Gecen sene cikmis olan ama kamera sistemi hala en klas olan cihazlar:
1.Vivo X100 Ultra
2.Vivo X100 Pro
3.Xiaomi 14 Ultra
4. Oppo Find X7 Ultra
5. Honor Magic 6 Pro
6. Nubia Z60 Ultra
Samsung'un yazilim sistemi de iyi ama kameralari Cin'deki rakiplerden geri kalmaya basladi yoksa Samsung Galaxy S24 Ultra veya S25 Ultra da alinabilir. Video konusunda Samsung hala iyi ama resim cekmeyi daha cok onemsiyorsan Cin telefonlari bir numara suan.
Tayt gibi dar şeyler giydiğimde cebime sığmıyor büyük telefonBu Onur Bakir herhalde 1.60 m falan, 6.2 inch telefon buyuk geliyormus![]()
samsung maalesef apple izinden gidiyor admirim silikon karbon batarya teknolojisi geldi artık 7 8 bin mah telefonlar çıkıyor samsung kim bilir kaç sene sonra geçer buna bu yeni batarya olayında artık 2 3 gün şarj etmeden kullanma şansı olacakTelefon isi biraz da zevk meselesi eskisi gibi sms atim alo yapim diye kullanmiyor artik millet (en azindan Avrupadakiler icin diyelim), suan Youtube olsun Netflix olsun bir cok sey oluyor elindeki o cihazla yani sen telefonda ne yapmayi seviyorsun veya telefon alirken en cok neye dikkat ediyorsun ona gore bakacaksin.
Bir cok faktor var telefon alirken, bazilari cok umursamaz ama benim gibiysen icindeki cip'e kadar hangi markadan geldigini arastirip alirsin bunun icin de teknoloji manyagi olacaksin biraz.
Sahsen eskiden hep Samsung alirdim ama 5 yil once o defteri kapattim cunku Samsung eskisi kadar inovatif bir sirket olmamaya karar verdi (biraz Apple'a benzemeye basladi o bakimdan). Zaten farkindaysaniz her sene neredeyse bir onceki senenin birebir ayni telefonunu ufak tefek seyleri degistirip satmaya calisiyorlar.
O yuzden ilk once Oppo'ya gectim ve ilk defa Cin markali telefon almistim. Gayet guzel bir deneyim oldu, 3 sene kullandiktan sonra gecen sene artik su kamera ozelligi bir numaraya konulan cihazlardan alayim dedim biraz da resim cekme hevesimden dolayi. Aldim bir Xiaomi 14 Ultra, hala elimde duruyor, tek sevmedigim nokta bataryasi ama onun disinda gayet guzel.
Bir kac hafta evvel -biraz durduk yere- farkli bir deneyim olsun diye Vivo X200 Pro aldim ve suan iki telefonun kamera sistemini ayni anda test ediyorum ve karsilastirmalar yapiyorum. Bataryasi da super zaten cogu testlerde 1 numara olarak cikiyor bu konuda. Hem en son model Mediatek Dimensity 9400 cipe sahip hem kamera sistemi cok iyi olunca bir de iyi batarya eklenince gayet basarili bir cihaz ortaya cikmis.
Samsung biraz inatci bir firma olmaya basladi, eskisi kadar yenilikci degil. Evet, Samsung'un pilleri 5000mAh'nin uzerine cikmiyor hatta hizli sarj olayinda bile 30-40 Watt civarinda sanirim, Cinli markalara bakiyorsun artik 100 Watt hizli sarj var telefon cart diye doluyor aninda.samsung maalesef apple izinden gidiyor admirim silikon karbon batarya teknolojisi geldi artık 7 8 bin mah telefonlar çıkıyor samsung kim bilir kaç sene sonra geçer buna bu yeni batarya olayında artık 2 3 gün şarj etmeden kullanma şansı olacak
Anlattığın gibi değil o, daha fazla etken eden hususlar var. Olayı o kadar basite indirmeye gerek yok ben bildiğim için diyorum bunu. Hatta en basitinden şimdi bir video ile aralarındaki farkı gösteren karşılaştırmalar sunabilirim sırf Sony deyip geçme.Eger fotografcilik gibi bi merakınız varsa bu işler telefonla olmuyor. Alırsınız bi cihaz, uygun lensleri de alır başlarsınız.
Bi telefonda aradiginiz tek kriter guzel foto cekmekse amiral gemilerin hepsi hemen hemen ayni lensleri kullaniyor, Firma bile aynı %90. Sony
Tek kriteriniz kameraysa bi amiral gemi alıp gecin. Bugun samsung S22-S23 ultralar hala alinacak en iyi modeller bence. Ne batarya ne kamera ne islemci ne de performans konusunda sizi asla uzmez.
Anlattığın gibi değil o, daha fazla etken eden hususlar var. Olayı o kadar basite indirmeye gerek yok ben bildiğim için diyorum bunu. Hatta en basitinden şimdi bir video ile aralarındaki farkı gösteren karşılaştırmalar sunabilirim sırf Sony deyip geçme.
Ayrıca konu sadece resim çekmek değil elbet yoksa kamera al diyorsun da o kamera pantolonun cebine sığıyor mu? Hayır.
Olay zaten cebinde taşıdığın telefon ile yüksek derecede resimler/video çekebilmek.
Aynı telefonu kullanıyoruz ahb30000 liraya POCO F7 Pro (12/512 GB) aldım. 2 haftalık kullanımda ilk sinyaller gayet olumlu. 6 7 yıl da bu götürür diye düşünüyorum. Bu fiyata daha iyi özelliklere sahip bir telefon yoktu.

F7 PRO sonrası ben
6000 mah pil ve güncel cihaz olması da tercih sebeplerimdendi.2k Ekran
LF 800 Sensör
8 gen 3
Hoparlör kuvvetli
Malzeme kalitesi iyi
yani fıyatına en yakın s24 fe var o da 25w hızlı şarj sunuyor çok düşük. F7 Pro 90w ile oluyor ki hayat kurarıyor bu 15 dk şarj ile günü bitiriyorum neredeyse
İşte merakı olan ve o detaylara önem verenler için dediklerim yoksa normal bir vatandaş odur budur gibi detaylara önem vermez pek zaten aynı şeyi diyoruz o konuda.onemli olan basitlik degil mi ztn, niye detayda boguluyosun? Birinin diyafram acikligi digerine gore farklidir, biri bu deger sayesinde digerinden daha iyi gece cekimleri yapar. Digerinin gece cekimi daha dusuktur mesela.
Yuksek derecede resim cektigini saniyosun sadece. Hicbir zaman bi dslr kalitesine erisemez cebinde tasidigin seyler.
Benim sozlerim 100x zoom yapıp ay yuzeyini cekeyim kafasinda olanlar icin dgl. Daha cok bu işe gercekten merakı olanlar icin soyluyorum.
Yukarida birisi benim icin kamerasi iyi olan bi telefon olsun yeterli yazmis mesela. Herhangi bi amiral gemi cihazdan memnun kalmama ihtimali 0 bu profilde birinin.
İşte merakı olan ve o detaylara önem verenler için dediklerim yoksa normal bir vatandaş odur budur gibi detaylara önem vermez pek zaten aynı şeyi diyoruz o konuda.
Diğer dediğimde olay şuna benziyor;
Oyun oynamak için laptopa niye o kadar para veriyorsun al bir kasa kendin kur daha iyi değil mı? Tabi ki daha iyi olur hatta daha iyi performans alırsın ama o kasayı olduğu yerde anca kullanırsın ama laptopu istediğim ortama götürür orada da oyunumu oynarım, demek istediğim bu.
Telefon ve dslr, laptop ve kasa ile denk ornekler degil. Topladigin kasaya denk bi laptop bulabilirsin, belki bi tık düşük olur performansı. Taşınabilirlik icin evet, ama performans icin cok yanlis ornekler.
dslrye denk veya bi tık alt seviye bi telefon yok cunku
Bende şuan 15 pro max var. Dslr de Nikon d850 var. Yanına bile yaklasamiyor.
POCO F7 Ultra orada ne kadar?30000 liraya POCO F7 Pro (12/512 GB) aldım. 2 haftalık kullanımda ilk sinyaller gayet olumlu. 6 7 yıl da bu götürür diye düşünüyorum. Bu fiyata daha iyi özelliklere sahip bir telefon yoktu.