- 16 Haziran 2010
- 190.985
- 133.769
- 6.478
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının Real Madrid'e 1-0 mağlup olduğu Şampiyonlar Ligi maçının ardından demeçlerde bulundu.
Fatih Terim: "Real Madrid gibi takımlara bir plan hazırlarsınız ve o plana göre oynamaya çalışırsınız. Ama burada en önemli nokta hele hele böyle seviyede yakaladığınızı atacaksınız. PSG, Real Madrid gibi takımlara atacaksınız. Eğer öne geçerseniz başka bir oynanır."
Terim: "1-0'la, galibiyetle oynanacağı için olaylar çok değişebilir. Geçiş hücumlarını çok başarılı yapmalıyız dedim dün. Özellikle 2. bölgede çok top kaybettik, nitekim golü de oradan yedik."
Terim: "Böyle büyük takımlara karşı bulduğunuzu atmazsanız direncinizi kırarlar. Biz bunu başaramadık. Real Madrid gibi bir takım önünde girilebilecek tüm pozisyonlara girdiğimiz düşüncesindeyim. Üzgünüm, benim bir hayalim var diye gelmiştim."
Terim: "Bundan asla da vazgeçmiş değilim. Mücadeleye devam edeceğiz, iddiamız devam edecek."
Terim: "Çok enteresan bir durum var, Şampiyonlar Ligi süresince 1 dakika içinde 3 net pozisyona giren var mı merak ediyorum. Giren var mı, atamayan var mı onu da merak ediyorum. Bulduğunuzu atacaksınız."
Terim: "Performansını beğenmediğimiz oyuncuya biz gereğini yaparız. Ali Sami Yen'de bu benim hiç alışık olmadığım bir şey, oyuncuların yuhalanması. Taraftarımız böyle bir şey yapmaz, seyirci herhalde böyle bir şey yapar. Çıkarken ne oldu, ne dedi onları bilmiyorum."
Terim: "Oyundan düşmeseydi (Belhanda), yuhalanmalar başlamasaydı çıkarmazdım da. Zaman zaman tepki olacaktır ama yuhalanma, hakaret, küfür, ıslık... Hele hele Ali Sami Yen'de alışık olduğum şeyler değil benim açıkçası."
Terim: "Alışmadığımız, beklemediğimiz veya alışık olmadığımız şeyler yaşıyoruz. Muhakkak ki zaman zaman ufak reaksiyonlar olabilir. Çok akil dediğimiz insanlar bile bazen aşırı tepkiler verebiliyor. Herkesin performansını dikkatle izlediğimiz de bir gerçektir."
Terim: "Beklediğim bir şey değildi bu tepki. Olmamasını dilerdim. Çok üzüldüm. İstedikleri kadar tepki göstersinler çıkarmazdım ancak baktım ki Belhanda kafasını takmaya başladı, ayağına topu alınca aşırı tepki görmeye başladı, çıkardık."
Terim: "Galatasaraylılar akıllı insanlardır. Galatasaraylı oyuncularla ilgili yapılan bazı spekülasyonları stada taşımasınlar. Onlar zaten Galatasaraylı değildir. Özellikle sosyal medya için söylüyorum. Böyle yapmasınlar."
Terim: "Bizim taraftarımıza en ihtiyacımızın olduğu dönem, mağlup olduğumuz dönem. Arkadaşlar, Allah rızası için, Real Madrid ile oynuyoruz. Mecburi transferler yapmış bir Galatasaray'dan bahsediyoruz."
Terim: "Yarışıyoruz milyarlık takımlarla. Yani hiçbir oyuncumuz ufak tefek reaksiyonları ben de dahil herkes hak edebilir. Küfrü kimse hak etmez. Bu sahte hesaplara taraftarımızın gelmemesi lazım. Hiç hoş durmuyor. Benim için büyük bir sürpriz bu."
Terim: "Bir problem oluşacak gibi de gözüküyor herhalde. İnşallah en kısa sürede çözeriz. Daha birkaç ay önce şampiyon olan takımın, şampiyon oyuncularından bahsediyoruz. Gençlerbirliği maçında bir dakika yürümüş, bunu yayanlar kimlerdir?"
Terim: "Andone'den başlayalım. Nzonzi iki, Seri üç, Muslera dört, Yuto beş, Belhanda altı, Feghouli yedi, vs. Bu oyuncuların hiçbiri bizle sezon başı geçirmedi. Bir takımın sezon başı çalışması, bir apartmanının temelinin atılmasıdır, temeli iyi atarsan, katları çıkarsın."
Terim: "Falcao dahil tüm oyuncuların transferi Denizli maçının haftasına geldi. Lemina 4-5 aydır oynamıyor. Bir de yaşlarımız belli seviyedeyse bunların hepsini tüm dezavantajları bir potada eritmek zorundayız. UEFA size katılmayın diye ceza verse daha iyi bunda."
Terim: "Paramız olmadığı için sıfır arıyoruz, sıfır olduğu için de gençlerle antrenman yapıyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz yok. Buraya 18 kişilik bir kadro soyunuyor. Düşünün, santrforunuz Denizli haftası geldi. Pozisyonumuzun sıkıntısını söylüyorum."
Terim: "Birkaç tane oyuncuyu zaten alamadık. Şikayetçi değilim. Fizik için bir zaman var daha. Daha da enteresanı biz seneye de yeni takım kurmak zorundayız. Bunların hepsini göndereceğiz, tekrardan başka sıfırdan arayacağız, eğer de bir oyuncu satmazsak."
Terim: "Üç kupada devam eden Galatasaray'ın her oyuncuya ihtiyacı olduğunu unutmamamız lazım."
De Marke Sports