The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

4 bölüm 3’ü bölüme göre daha iyiydi. Sauron herhalde şu orkların baba dediği eleman.

katman bı video buldum yorumlarda hızır gelenler msj atmıs okumak ıstersenız

Stranger ve Adar icin duyduğum en sağlam teoriler

Stranger

Yüzüklerin efendisinde hobbitlerin dancing pony de söyledikleri şarkı var. Şarkı Man in the Moon la alakalı. Yani kısaca hobbitler aydan gelen bir varlıkla alakalı bir şarkı yazmışlar. Aynı zamanda Tolkien in man in the moon la alakalı bir şiiri var (man in the moon came too soon). Bu şiirde de “meteor gibi düşüyor” gibi bir söz var. Strangerin bu şarkı ve şiir üzerine yazıldığını düşünüyorum.

Aynı zamanda Tilion diye bir maiar var lore da. Bu Tilios ay da yaşıyormuş ve hatta ayın yörüngesini belirliyormuş. Aynı zamanda arien diye kadın maiar var. Bu da güneşin yörüngesini belirliyormuş. Bu Tilion biraz da lakayt bir abimizmiş. Zaman zaman ayın asıl yörüngesi yerine kendi rotasını izliyormuş. Ariene yanık olduğu için hep Arienin ateşinin peşine düşüyormuş ve bu yüzdenden de kendi rotasını bile kaybediyormuş (bu konuda yalnız tam emin değilim). Bu esnada yani Arienin ateşini takip ederken Orta dünyaya düşmüş olabilir. Zaten Strangerin Noriye ilk sorusu Ateş ne/nerde tarzı bir şey.

Yani Tilion ve Hobbitlerin in the Moon daki bahsettikleri kişi aynı kişi oluyor. Strangerin da zaten Maiar gibi bir şey olması lazım. Hem elflerde bu Tiliona (ara sıra Orta dünyaya gelip Lorien de takıldığı için) Gezgin tarzı bir isim koyuyor. Haarfootlar zaten yörük gibi bir şeyler yani Tilionun ilk onların yanına düşüp bu isminin ona verilmesi de baya mantıklı geliyor

Ben bu dizi de lore cok farkliymis ona takilmiyorum, ben güzel bir dizi izlemek istiyorum. Herifler Sinema kalitesinde bir dizi cekmis herseyi muhtesem yapmis ama Senarist secimi berbat olmus, kim bilir kac ay zamanlari vardi elindeki olan malzeme ile güzel bir hikaye cikarmaya ama herifler sanki acele acele iki hafta da bir Senaryo üretmis gibi duruyor, cidden diyorum Lore da hic takilmiyorum ama en azindan insan bukadar mantik hatasi yapmaz dizi karakterlerine ne alaka var bu neden böyle yapti bu neden böyle davrandi dedirtmez. Sonucta bu dandik bir bütcesi olmayan ikinci sinif bir dizi cekimi degil, yüz milyonlarca dolar bütceli bir cekim ve burda yetkiler resmen senaryo konusunda sinifta kalmis. diziyi cekince bunu denetliyen kontrol eden birileri hic mi olmadi? Olsaydi böyle tuaf sahneler cikmazdi herkesin bildigi gibi Galadrielin gemiden atlayip koca okyanuzu yüzerek gecemek gibi bunun gibi cok örnek var.

Zaten zaman cakrinin icine eden amazon dan baska birsey de beklemezdim.
Senaryosu iyi olan dizi şuan çok az. İyi senaryosu olanlar da Rings of Power gibi geniş kitlelere hitap eden diziler değiller. Dizidem beklentim final bölümlerinde epik güzel sahneler yaşatmaları bu dizide de onu sezdim. Birazcık zevk alacağız onu da tolkien ile kafayı bozmuş takıntılı heriflerin yorumları ile sürekli karşılaşarak mındar etmek istemiyorum.

SM-G780G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Senaryosu iyi olan dizi şuan çok az. İyi senaryosu olanlar da Rings of Power gibi geniş kitlelere hitap eden diziler değiller. Dizidem beklentim final bölümlerinde epik güzel sahneler yaşatmaları bu dizide de onu sezdim. Birazcık zevk alacağız onu da tolkien ile kafayı bozmuş takıntılı heriflerin yorumları ile sürekli karşılaşarak mındar etmek istemiyorum.

Ben dedigim gibi lore sadik kalmalari gerek diyenlerden degilim, sonucta herifler zaten bütün haklari alamamis ve bundan dolayi da genel anlamda kafalarina göre bir Senaryo yazmak durumda kalmislar, benim sinir oldugum, bu proje dün cikmadi ortaya aylarca beklendi zamanlari vardi Milyonluk bir dizi, insan biraz özen gösterir demek istedim. Yoksa cekim hakinda düsüncelerimi dedim CGI olsun sahneler olsun bu kadar kaliteli bir dizi önce hic cekilmemistir ama hikayenin kendisi biraz yolda kaliyor. Misal insan hikaye bir birindan bagimsiz anlat o vakit Numenorda 5 gün gectiyse misal cücelerin olaylarin da bir kac hafta gecmis olsun adamlar küleyi dikmeye baslamis ne var yani yaz oraya 5 ay sonra gibi. Nasil olsa simdilik her konu bir birinden bagimsiz isliyor sorun olmaz di yani. Cok seyler varda söylenecek ama dizi den keyif almak istiyorum ama herifler de insani keyif almamak icin zorluyor yani mantik hatalari ile.

Ben dedigim gibi lore sadik kalmalari gerek diyenlerden degilim, sonucta herifler zaten bütün haklari alamamis ve bundan dolayi da genel anlamda kafalarina göre bir Senaryo yazmak durumda kalmislar, benim sinir oldugum, bu proje dün cikmadi ortaya aylarca beklendi zamanlari vardi Milyonluk bir dizi, insan biraz özen gösterir demek istedim. Yoksa cekim hakinda düsüncelerimi dedim CGI olsun sahneler olsun bu kadar kaliteli bir dizi önce hic cekilmemistir ama hikayenin kendisi biraz yolda kaliyor. Misal insan hikaye bir birindan bagimsiz anlat o vakit Numenorda 5 gün gectiyse misal cücelerin olaylarin da bir kac hafta gecmis olsun adamlar küleyi dikmeye baslamis ne var yani yaz oraya 5 ay sonra gibi. Nasil olsa simdilik her konu bir birinden bagimsiz isliyor sorun olmaz di yani. Cok seyler varda söylenecek ama dizi den keyif almak istiyorum ama herifler de insani keyif almamak icin zorluyor yani mantik hatalari ile.
O kusurları azaltacak senaryo için vakit ve sağlam ekip lazım. Bu devirde elinde sağlam içerik olmadan iyi senaryo yazacak adam hollywood da kalmadı cidden kalmadı. 1 2 kişi kaldı onlar da müsait değildir tolkien sevmiyordur falan. Galadriel karakteri dışında dizide çok büyük falso veren şu ana kadar bir durum görmüyorum gömüldüğü kadar. Ha sürükleyici mi değil onun için de final bölümlerinde şansları var. Final bölümlerinden sonra 1 sezon sonunda bir dizi gömülecekse gömülür daha erken.

durinin eşinin gözleri korkunç

Diziye başlayınca yabancı kalmamak için, başlamadan önce film 3 lemesini izlemeli miyiz?

Belki linç yiyecegim ama bence orta dünya evreni abartılan bir evren. Kitaplarini da okudum filmlerini de izledim beni hiç içine çekmedi özellikle hobbit ve yüzüklerin efendisi kitapları masal gibi geldi. Silmarilionu onlara göre daha çok beğendim içinde güzel hikayeler vardı

Belki linç yiyecegim ama bence orta dünya evreni abartılan bir evren. Kitaplarini da okudum filmlerini de izledim beni hiç içine çekmedi özellikle hobbit ve yüzüklerin efendisi kitapları masal gibi geldi. Silmarilionu onlara göre daha çok beğendim içinde güzel hikayeler vardı
Masal zaten, tolkien peri masalları üzerine uzman bir adam. Yazdığı romanlarda özünde masallar en nihayetinde.

Hobbitin başarısından sonra dusunduklerimde haklı çıktım, peri masallari gercekten de yetişkinlere ait bir genre demiş

Geri
Üst Alt