toplumsal çöküş

erkekler yeterince dayak atar, kadınlar da toplumsal hayata katılmayı keserse, bir de devlet aygıtı insanların başını daha da ezerse bu çözülür diyor biri
herkes de buna katılıyor layk yağmuruna tututyor

işte vaziyetin gerçek sebebi
her kim ki kendini toplumun parçası olarak görmeden dışarıdan bakıp çöküşü hakkında ahkam kesiyorsa
vaziyetin bir numaralı müsebbibinin parçalarından biridir

benim yazdıklarımı kastediyorsan söylediklerin işe alakası yok

tam da woke kültür bu işte

baba figürü yerini kaybetmesin demeyi evirip dayak atan erkek gibi resmetme

anne figürünü kadının toplumsal hayattan çekilmesi ile özdeşleştirme

baba 8de işe gidecek 5de eve gelecek, anne de çslılıyırsa o da aynı şekilde sofralarını kuracaklar ve çocuklarını o sofralarda dinleyecekler

anne ve babalar zengini daha zengin etmek için 12 saat mesai yapıp eve yorgun argın gelip ya bütün sinirlerini birbirlerinden ve çocuklarından çıkarma ya da herkesin telefonu alıp köşesine çekilme modundan çıkıp alternatif bir hayatın varlığına inanacaklar

eve bu insanca yaşama hakkını, aileyi, mahalleyi, amerikalılar communityi gerekirse zorla bu wokeların elinden alacağız

evet devlet okulunu sen benim çocuğuma nasıl karışırsın diyen veli bastığında Devlet yumruğunu yiyecek, evet sağlıkçı döveni joplarımızla terbiye edeceğiz, evet sosyal medyayı gerekirse yasaklayacağız...

kendi hayatlarımızı da çocuklarımızı da bu küreselci zırvalara yem etmeyeceğiz

Bir çok sebep var bununla ilgili. Ülkemizde mafya dizileri ve onların örnek alınması ile başlayan sonra eğitimin sürekli geri gittiği bir durum var. Eskiden ilk okul ve orta okulda eğitimden ziyade disiplin de veriliyordu bir bakıma biz öğretmenimizden korkar ve saygı da duyardık. Şu anda okullarda öğretmenin bir saygısı olmasını bırak şamar oğlanı gibi bir şey. Bununla birlikte bir de toplumun cahil bölümünün daha çok üremesi gibi bir durumda var tabi çünkü bakamadın mı at sokağa mantığı mevcut. Bilinçli kişilerde ise tam tersi ben bu devirde nasıl bakacağım durumu mevcut. Ekonomik durumlar da zaten ortada.
Dünyada ise bireyselleştirme gibi bir politika mevcut o politika neticesinde çocuklara sanki her şeye hakkı varmış gibi bir şey empoze ediliyor. Daha kontrollü ve geleneksel olarak yetiştirmek isteyen ailelere de baskıcı aile vb. diyorlar bazı aşırı kötü örneklerde çıkarıyorlar o geleneksel yetiştirenleri de etkilemek için vs. kısaca sosyal medya, TV, Netflix vb. gibi şeyleri güzel kullanıyorlar.

Son düzenleme:
Dünya çocukluğumuzdaki dünya değil. En azından benim gibi 90ların başında doğmuş nesil bazı konularda şanssız olsak da çocukluk konularında şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Geçen bir doğum gününe gittim arkadaşın çocuklarının. Çocuklarda iletişim sıfır. Hepsi tablet pc falan oynuyor ediyor. Bizim nesilde taso tüccarlığı yapan çocuklar doluydu. O herifler hep ticarete atıldı etti. Sosyalleşmeyen en azından arkadaşıyla konuşmayan nesil ot gibi yetişir. Bizim zamanımızda bu kadar hain yetişen nesil de yoktu. Şimdi her çocuk herşeyi yapabilir kimse şaşırmaz. Eğitim aileden başlar doğru evet ama çevre de en önemli faktördür. Üzüm üzüme baka baka kararır diye boşa dememişler.

Bizim nesilde tabiri caizse aptal p.c kurusu olmayanlar hariç kimse birbirinin ne ayakkabısı ne montuyla dalga geçerdi. Çok net hatırladığım bir çocukluk anımı anlatayım. Total 90ların top noktada olduğu evrede bir arkadaşımızda çakması mevcuttu. Çocuk kendi gelip siz ayakkabıya kıyamadığınız için toplara yumuşak vuruyorsunuz ben bam güm vuruyorum acımıyorum o yüzden sert şut atıyorum diye goygoy yapabiliyordu kendi durumuyla ilgili kimse de alay etmiyordu. Şimdiki nesli arsız olarak görüyorum.
Bizim çocukluğumuz da tablet v.s. yoktu. Atari salonları olurdu. Aslında çok benzer hadiseler, çoğu kişi oralara giderdi. O dönem bilgisayarlar ülkeye yeni girdiğinde (evlere v.s.) sadece komut satırı olan, disket ile açılan makineler vardı. Sonrasında internetin bile yaygınlaşması epey zaman aldı.

Şimdi bakıyorsun ergenler sokak aralarında motosiklet üzerinde şov yapmaya kalkıyor, evinde kolondan müziği sokağa dinletmeye kalkanlar (yüksek seviyorsan kulaklık denen bir şey de var) veya elinde telefona baka baka yolda yürüyor. O dönemde göre teknolij imkanları kat kat arttı ama içlerinde çok nadir kendilerini dersine verenler, faydalı işlerle uğraşanlar.

benim yazdıklarımı kastediyorsan söylediklerin işe alakası yok

tam da woke kültür bu işte

baba figürü yerini kaybetmesin demeyi evirip dayak atan erkek gibi resmetme

anne figürünü kadının toplumsal hayattan çekilmesi ile özdeşleştirme

baba 8de işe gidecek 5de eve gelecek, anne de çslılıyırsa o da aynı şekilde sofralarını kuracaklar ve çocuklarını o sofralarda dinleyecekler

anne ve babalar zengini daha zengin etmek için 12 saat mesai yapıp eve yorgun argın gelip ya bütün sinirlerini birbirlerinden ve çocuklarından çıkarma ya da herkesin telefonu alıp köşesine çekilme modundan çıkıp alternatif bir hayatın varlığına inanacaklar

eve bu insanca yaşama hakkını, aileyi, mahalleyi, amerikalılar communityi gerekirse zorla bu wokeların elinden alacağız

evet devlet okulunu sen benim çocuğuma nasıl karışırsın diyen veli bastığında Devlet yumruğunu yiyecek, evet sağlıkçı döveni joplarımızla terbiye edeceğiz, evet sosyal medyayı gerekirse yasaklayacağız...

kendi hayatlarımızı da çocuklarımızı da bu küreselci zırvalara yem etmeyeceğiz
sayınız fazla bi şey olmaz merak etme
hiçbir yere gitmiyor kemikleşmiş kuvvet yapıları
belki en fazla dümenin başındaki değişiyor, ee o da eşyanın tabiatında var

hiç yazdıklarını çarpıtma çok açık söylemişsin
1. otorite sahibi baba
2. evi çekip çeviren anne
3. düzen sağlayan devlet

ben de sana öte yandan sorayım
1. baba otoriteyi nasıl sağlayacak? dayak değilse bağırıp çağırarak mı? hadi diyelim şiddetsiz sağladı, amaç evde herkesin mum gibi sıraya dizilmesi mi
2. neden evin bir kişi tarafından çekip çevrilmesi gerekiyor ve neden o kişi kadın? bu iş ortaklaşa yapılamaz mı
3. devlet mevcutta bir düzen sağlamıyor mu? burada olay devletin kuvvetini toplumun hissetmemesi değil, hepimiz iliklerimize kadar hissediyoruz. burada mesele devletin sağladığı düzenin kendisi... o da özünde toplumun çoğunluğunun beklentisini sirayeti

dünyada 'wokeların' elinde belki bir iki kurum vardır
fakat ühü ühü wokelar sjwler diye ağlayarak mağduriyet kasmak bir 10 sene daha götürür muhafazakarları

yalnız benim için rahat
çünkü tarih daima ve daima ileri doğru akar
isteyen istediği kadar çırpınsın. ilerlemenin önünde durmak mümkün değildir

son olarak
okul basan veliler
doktor döven embesiller
sosyal medyayı bok çukuruna çevirenler

hepsi wokelardan şikayet ediyor tıpkı senin gibi

sayınız fazla bi şey olmaz merak etme
hiçbir yere gitmiyor kemikleşmiş kuvvet yapıları
belki en fazla dümenin başındaki değişiyor, ee o da eşyanın tabiatında var

hiç yazdıklarını çarpıtma çok açık söylemişsin
1. otorite sahibi baba
2. evi çekip çeviren anne
3. düzen sağlayan devlet

ben de sana öte yandan sorayım
1. baba otoriteyi nasıl sağlayacak? dayak değilse bağırıp çağırarak mı? hadi diyelim şiddetsiz sağladı, amaç evde herkesin mum gibi sıraya dizilmesi mi
2. neden evin bir kişi tarafından çekip çevrilmesi gerekiyor ve neden o kişi kadın? bu iş ortaklaşa yapılamaz mı
3. devlet mevcutta bir düzen sağlamıyor mu? burada olay devletin kuvvetini toplumun hissetmemesi değil, hepimiz iliklerimize kadar hissediyoruz. burada mesele devletin sağladığı düzenin kendisi... o da özünde toplumun çoğunluğunun beklentisini sirayeti

dünyada 'wokeların' elinde belki bir iki kurum vardır
fakat ühü ühü wokelar sjwler diye ağlayarak mağduriyet kasmak bir 10 sene daha götürür muhafazakarları

yalnız benim için rahat
çünkü tarih daima ve daima ileri doğru akar
isteyen istediği kadar çırpınsın. ilerlemenin önünde durmak mümkün değildir

son olarak
okul basan veliler
doktor döven embesiller
sosyal medyayı bok çukuruna çevirenler

hepsi wokelardan şikayet ediyor tıpkı senin gibi

o iki kurumu da alıp ellerinden wokeları californiadaki mağaralarına tıkacağız

Yahu siz niye sürekli aşırı uçlarda savruluyorsunuz, biri diğerine woke olmakla ötekisi berisini faşist olmakla suçluyor. Siz orta yol nedir bilmezmisiniz?! Niye sürekli ifrat tefrit arasında gidip geliyorsunuz?! İşte yeni neslin problemi burada yatıyor ölçülü olamıyor. Gerektiği gibi davranmasını bilmiyor. Çünkü adil ve ılımlı olmak para etmiyor, karakterlerinin sivrilmesine izin vermiyor. Öfkenizini dizginleyin ve adil olun, bi kerede olsa karşı tarafın da haklı olabileceğini ihtimallerinizin arasına alın. Ya / ya da demeyi biraz olsun bırakıp hem / hem de demeyi öğrenin.

Neyse boşuna konuşuyoruz...

Guclerin homojenize olmus tek tip insan istedigini burada daha once de cok kez yazmistim. Bu izin verilen goclerin sebeplwrinden biri bu. Bu hirtlar sadece Turkiye'de degil, dunyanin cok yerinde mevcutlar. Yerel halklar ne kadar musade ederse o kadar daha devam edecek.

Bu ülkedeki en büyük sorun insanların gelecek adına ümitsiz olmaları ve bu yüzden mutlu olamamaları .Ve bunun yaşla da alakası da yok çocuklarda aynı yaşlı ve orta yaşlı olanlardada .
Toplum adalet anlayışının rafa kalkışını normalleştirmiş .
Torpil adam kayırma rüşvet belli siyasi görüşlerde ise normal başka siyasi görüşlere hemen soruşturma hapse atma
Çalışarak zengin olunamayacagını anlayanlar ise sanal kumar coin vs ile kısa yoldan zengin olmaya çalışıyor
Eğitim adalet tarafsız basın bu üç önemli aktör pasifize edilmiş o yüzden bu ülkeden uzun süre kimse umutlanmasın

hangi perspektiften bakıp, hangi toplumu referans alıp, "ama şuradaki toplum çöküşte işte!" diyebiliyorsunuz ki? paris komünü mü.

amerikada toplum çok mu harika? gece 12'den sonra londra sokaklarını gezdiniz mi hiç? asya genelinde ekonomik rekabet neden ilk 5 sirkülasyon arasında gösterilen insan trafiğine dayanıyor? güney afrikada olup bitenleri yazmaya gerek var mı? japonyada niye 2 milyon hikikomori var? bu sorular sorulabilecek 1 milyon sorudan sadece 5 tanesi. diğer ülkeler gibi türkiyede de hiçbir zaman bir "toplum" var olmamış, çöküntüden çıkar üretme sistemleri var olmuş. yaşanan şey de bu sistemlerin sonucudur.

insanlık antik çağdan beri zaten bu çöküntüler üzerine kuruluyor, burada "toplum" denen şey de sahiden olan bitenlere karşı kafamızı kuma gömmemizden ibaret. sosyal medya sonrası durum ayyuka çıkmış oldu sadece. güneşin balçıkla sıvanmıyor oluşu yani, durumun özeti.

İnsanlar mutlu olmak için kendilerine odaklanıyorlar ama yapmaları gereken şey topluma odaklanmaları olmalı. İnsan böyle mutlu olabilir.

"Tüm devrimciler gizli aristokratlardır."
"Güç, onu ele geçirenleri izole eder; devrimciler ise sadece yeni tiranlar olmak için bekleyenlerdir."

hangi perspektiften bakıp, hangi toplumu referans alıp, "ama şuradaki toplum çöküşte işte!" diyebiliyorsunuz ki? paris komünü mü.

amerikada toplum çok mu harika? gece 12'den sonra londra sokaklarını gezdiniz mi hiç? asya genelinde ekonomik rekabet neden ilk 5 sirkülasyon arasında gösterilen insan trafiğine dayanıyor? güney afrikada olup bitenleri yazmaya gerek var mı? japonyada niye 2 milyon hikikomori var? bu sorular sorulabilecek 1 milyon sorudan sadece 5 tanesi. diğer ülkeler gibi türkiyede de hiçbir zaman bir "toplum" var olmamış, çöküntüden çıkar üretme sistemleri var olmuş. yaşanan şey de bu sistemlerin sonucudur.

insanlık antik çağdan beri zaten bu çöküntüler üzerine kuruluyor, burada "toplum" denen şey de sahiden olan bitenlere karşı kafamızı kuma gömmemizden ibaret. sosyal medya sonrası durum ayyuka çıkmış oldu sadece. güneşin balçıkla sıvanmıyor oluşu yani, durumun özeti.
Sosyal medya tespiti çok doğru. 2008 yılları bir kaç arkadaş söylemişti. Facebook diye 1 yer var. İlkokul arkadaşlarına kadar herkes var diye. Girdin üye oldum harbiden de öyle. Sonra zamanla baktım bunlar onlar değil.

Son düzenleme:
Üstadla Japonca konuşuyoruz siz anlamazsınız

Toplum denen şeye illa bir değer yargısı yüklenir mi?! İnsan topluluğu kendiliğinden zaten bir toplum değil midir? Ferdinand tönnies cemaat cemiyet ayrımında haklı mı?!

Classic Film Samurai Cinema GIF by Turner Classic Movies

Son düzenleme:
Üstadla Japonca konuşuyoruz siz anlamazsınız

Toplum denen şeye illa bir değer yargısı yüklenir mi?! İnsan topluluğu kendiliğinden zaten bir toplum değil midir? Ferdinand tönnies cemaat cemiyet ayrımında haklı mı?!

Classic Film Samurai Cinema GIF by Turner Classic Movies

toplum kavramının kendisi zaten teorik bir soyutlama olduğu için, yani toplum insan-toplaşmasının nötr/tarafsız bi betimlemesi olmadığı için değer yargısı ekleniyor. ahlaki yönden değil ama bişeyi bütünselleştirmeye çalışmanın zaten değerlendirmeyi içermesi yönünden. burayı herhangi bi normativite olmadan, tamamen biyolojik olarak düşünmek gerekiyor çünkü doğada varlıksal ayrıcalığa sahip "toplum" diye bi nesne yoktur. yani, biz "toplum" diye düşünürken, onu ikinci derece bütünsel bi kavram yapmış oluyoruz ki "masum" bi durum değil bu. çünkü toplanmışlık "toplum" demek değildir, post-değerlendirme "toplum" denen şey de "komünite" anlamına gelmez. toplum bunun için insanların bir aradalığı değil, onlar birlikteyken "neler olduğunun" ne şekilde soyutlandığı ve bu soyutlamaların ne şekilde paylaşıldığı/alımlandığı vs.

tönnies ayrımı somutlaştırdığı ölçüde meşruiyetini yitirebilir çünkü sadece semptoma yoğunlaşmış oluyor. cemaat sosyal öncesi bir "masumiyet" durumu değil, cemiyet de onun paraziti olarak var oluyor, doğal olarak yiten şeyler de ideoloji olarak geri dönüyor. bunlar tarihsel olarak tamamen dolanık durumlar.

SSÇ diye birsey cikardilar Suça suruklenen cocukmus sozde... Yetiskinlerden kat kat daha cani bu o...scmiklarinin babalari da ekseriyetle sabikalidir..Zaten aileden birsey gormedikleri boyle scmik gibi dolasiyorlar...
En cok cocuklarimi dusunuyorum bu pclerle benim cocuklarim ayni ulkede yasayacak aklim gidiyor universite cagina gelince ne yapacaklar diye ..
Bu dol israflarinin size zarar vermesi icin yanlislikla kafanizi cevirmeniz bile yeterli..
Soylari soplari kurusun helak olup gitsin tamami

Geri
Üst Alt