Transfer Nöbeti #1 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Satmayiz demezler zaten ama oyunculara 'burada kal' demisler (sanirim Nelsson ve Boey'i kastediyor isim vermeyerek), baskanin aciklamalarini izlemedin sanirim net olarak soyluyor bunu zaten. O soyle diyor "mumkun oldugunca kimseyi satmak istemiyoruz cunku kadromuzu korumak istiyoruz" "ama oyuncu ayrilmak istiyorsa her iki taraf icin kazancli olmali, hem maddi acidan hem kulup olarak " diyor.
Zaten ille de gitmek istemiyorum demezlerse bir sekilde tutariz. Nelsson'un sozlesmesi zaten 2026'ya kadar. Boey icin yeni kontrat gerekir 2025'te sozlesmesi bitecegi icin. Fakat gelen haberlere bakilirsa ikisi de gitmek istiyor ki ben saygi duyuyorum bu duruma
Scalvini ayrılacak zaten de genel olarak wonderkid İtalyan stoperleri takasta vereceklerini sanmıyorum.
Scalvini icin €40m istiyolardi Inter'den en son. Onun da ciddi zaaflari var bu arada ama cok daha iyi yani. Atalanta'nin genc takim yapilanmasi Italya'da bir numara zaten, yakin zamanda kat ettikleri yolu bu sayede kat ettiler. Kesinlikle ucuza birakmazlar ama Gasperini oyuncuyu pek begenmiyor haberleri vardi, oyuncu satmaktan cekinen bir kulup de degil, ornegin Ibanez'i benzer durumda ucuza yollamislardi. Yalniz Okoli su anki haliyle bizim as stoperimiz olabilir mi muamma.
Wijnaldum makul bedele gelse Tielemans’tan falan çok daha iyi topçu açıkçası da ciddi sakatlıklar geçirdi son dönemde.
Cok kotu durumda ya. Elbette sakatlik ve uzun suredir oynamiyor olmak etkili olmustur ama o maasa (€5m net) boyle soru isaretleri olan bir transfer yapmak buyuk risk olur. Roma'da sakatliktan dondugunden beri toparlayacak diye bekleniyor gram ilerleme yok, ruh gibi dolaniyor sahada. UEFA finalinde de sivadi zaten

Bomboş bir gün herhalde transfer haberi adına
Neyse isim çıkmasın zaten
Ben şahsen isim çıkmayınca daha mutlu oluyorum

Oyuncu tarafından bakmak lazım ben de brightonda premier ligde 38 maç yapmayı tercih ederdim 6 maç CL yerine.

Ki oradan büyük takıma transfer yapması çok çok daha olası. boey bu gelişimini sürdürürse direkt 50 milyona falan gider top 6 takımlarına.
Burada yönetici olarak oyuncuyu buna ikna etmek ve kalmasını sağlamak. İyi bir yöneticilik işi değilmidir zaten. Orası yönetimin işi.

Yönetim hangi oyuncularla görüşüyor bilmiyorum ama kadroda çok fazla yıldız isim olması da iyi değil. Bizim ilk yapmamız gereken iş ne olursa olsun önce İcardi sonra Rashica olmalı. İcardi'nin bize ne kadar büyük bir marka değeri kattığı da ortada katkılarının dışında. Rashica ise oyunumuza pozitif etkisi olan dengeli bir isim.

Takımı İcardi ve Rashica gibi denge üzerine kurmamız gerekiyor.

Tielamans iyi bir isim olsa da bence bize gitmeyecekti. Renato'da aynı şekilde. Bizim Oliviera'nın bir tık tempolusunu bulmamız gerekiyor. Bu da illa yabancı olmak zorunda değil.

İcardi'nin arkasına potansiyeli olan bir yabancı forvet bulmalıyız. Az Alkmaar'daki Yunan olabilir bu. Djordje Jovanovic bu eleman Tel Aviv'de sezonu iyi geçirdi mesela. Atıyorum bunlar da denenebilir. Biraz karıştırmamız lazım.

Her şeyden önce de şu da planlamaya dahil edilmeli. Eğer bütçe sorunumuz yoksa bu tarz oyuncuları alıp kiralamamız gerekiyor ama bizimkiler gidip garip yerlere kiralıyor. Bu tarz topçuları hatta bu ay toplayacaksın Belçika, Hollanda gibi liglere önden kiralayacaksın. Bonservisleri toplamı 5-10 milyon arası 5 oyuncu alsak ve bunları kiralasak hem gelecek sene için kadromuza hem de parlarsa maliyetinin üstüne getirecek oyuncular da halletmeliyiz.

Ek olarak forum bence karşı ama Philippe Coutinho almalıyız. Burada Sneijder etkisi yaratır taraftarın da sevgisiyle.

Sen mesela Galatasarayda oynayan bir oyuncusun ve oyle siradan degil, takimin en iyi oyunculardan birisin. Yildiz diyelim, takimin degisilmezlerden. Real Madrid ve Brighton caldi kapiyi, Real'a degil de Brighton'a mi gitmek istersin? Burada kulup olarak da arada 10 milyonluk fark varsa diger teklifi kullanarak yukseltmeye calisirsin yonetim olarak. Galatasaray'dan Real'a gitmek varken Brighton nedir? Baskan kendi dedi kendimizi kucultmeye gerek yok, Galatasaray'dan ayrilacaksaniz daha iyi takim icin ayrilin diye. Hangisi daha gurur verici?
Renktaş adam para için realden 300m a Arap yarimadasina gidiyo. Eskiden belki senin dediğin gibiydi ama artık futbolu paraya çevirdiler maalesef. Senin dediğine katılmamak mümkün değil ama realite artık farklı

hiç lig maçlarını, yaş gruplarının turnuvalarını falan izlemediler, sadece o 3 maçla aldılar. :D

ozan zaten bangır bangır gelen bi topçuydu
Ozan'i sirf CL maclarindan dolayi aldilar evet. ;)

Ligde Sivas'in forvetlerini durdurdu diye 4-5 takim siraya dizilmedi. Zaten oynadigi mac sayisi iki elin parmagini gecmiyor sayisal olarak. 12 lig macinda mi ne oynamisti yanlis bilmiyorsam.

Onda ciddi bir dusus var ayrica yasi 32. Istemem.
Sergio’nun olduğu senaryoda, Rieder veya Baturina gibi maliyetli bir 8 alabileceğimizi pek sanmıyorum, ucuza 1-2 sene idare edecek bonservissiz birisini almak daha iyi bir çözüm ama tabi bu çakma Hollandalılar genel olarak tembel olduğu için, fizik kalitesini toparlayamayabilir.

Sergio’nun olduğu senaryoda, Rieder veya Baturina gibi maliyetli bir 8 alabileceğimizi pek sanmıyorum, ucuza 1-2 sene idare edecek bonservissiz birisini almak daha iyi bir çözüm ama tabi bu çakma Hollandalılar genel olarak tembel olduğu için, fizik kalitesini toparlayamayabilir.
Bir de kadro planlamasi onemli, yabanci kuralindan dolayi ne kadar orta saha alinacak onu da bilmek lazim. Simdi Midstjo ayrildi diyelim, bence o durumda 2 orta saha transfer sart. Biri biraz daha tecrubeli oyuncu olabilir, digeri daha genc ve dinamik bir oyuncu olmasini isterim. Biri o bakimdan daha cok 6-8 numara, Torreira'yi da dusunerek (cok mac yapilacagi icin bidaki sezon). Digeri daha cok 8.5-10 numara tarzi.

yav bırakın adamı görüşmelerini yapsın
rodop!!

Orasi da dogru haklisin.

Ozel soru:

Nelsson veya Boey, mecbur 1 tanesini bu yaz satmaliyiz desek. Hangisi kalmali ve neden? Hangisin yerini daha kolay doldurabiliriz?
Nelsson’un yerini genç bir oyuncuyla doldurabileceğimizi düşünmüyorum, tecrübeli bir stoperle belki yakın performans alabiliriz yani 25e satsak 7ye yeni Nelsson’u bulamayız.

Bek bence daha kolay bulunan bir bölge bir de Boey şu an ivmeli yükselişte ama kafası kırık bir adam, yarın ne olacağı belli olmaz, Boey’u gönderirdim şahsen.

Sence?

Teklif doğruydu da rakam palavra. Ben de öyle hatırlıyorum. Ki o fiyatlara Burak' ı satmayan yönetim bunun hesabını veremezdi...
Ben 15 verildi diye haberler çıkmıştı hatırlıyorum ama satamazdık o dönem yabancı sınırı 5+0+3 gibi garabet sistem getirilmişti o dönem sırf bizim hızımızı kesmek için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt