Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karısı evinden takip etmiş hesabı kesin hacklenmiş.
GOn3Qo0XYAAY9ae
Ifbli bir herifin işi kesin kudurmuştur kutlamalarda çatır çatır kudurmaya devam edebilir

Yabancılar:

Muslera
Transfer Davinson Nelsson Köhn
Torreira Transfer
Ziyech Mertens Zaha
Icardi

+ 1 adet hücumcu

Yerliler:

Günay
Kaan Emin Abdülkerim ???
Berkan Demirbay
Barış Yunus Kerem
???

-----------------------------------------

Bence şu şekil bir planlama olur, yazdığım yabancılardan giden olursa yerine hamle yapılır, fakat reddedilemez bir teklif gelmedikçe hiçbirini göndermeye çalışmayız Zaha ve belki Ziyech + Köhn haricinde

Yerli opsiyonları arttırılır bir yandan da, orada Oğuz Aydın ismi ön plana çıkıyor, bir de benim gönlümden soru işaretleri için Bertuğ Yıldırım ve Yasin Özcan isimleri geçiyor. Erencan Yardımcı'ya da hiç soğuk değilim Bertuğ için saçma talepler gelirse. Takım büyük oranda oturduğu için altyapıdan bir isim de çıkabilir gibi geliyor sürpriz yumurta hesabı

Yabancılar:

Muslera
Transfer Davinson Nelsson Köhn
Torreira Transfer
Ziyech Mertens Zaha
Icardi

+ 1 adet hücumcu

Yerliler:

Günay
Kaan Emin Abdülkerim ???
Berkan Demirbay
Barış Yunus Kerem
???

-----------------------------------------

Bence şu şekil bir planlama olur, yazdığım yabancılardan giden olursa yerine hamle yapılır, fakat reddedilemez bir teklif gelmedikçe hiçbirini göndermeye çalışmayız Zaha ve belki Ziyech + Köhn haricinde

Yerli opsiyonları arttırılır bir yandan da, orada Oğuz Aydın ismi ön plana çıkıyor, bir de benim gönlümden soru işaretleri için Bertuğ Yıldırım ve Yasin Özcan isimleri geçiyor. Erencan Yardımcı'ya da hiç soğuk değilim Bertuğ için saçma talepler gelirse. Takım büyük oranda oturduğu için altyapıdan bir isim de çıkabilir gibi geliyor sürpriz yumurta hesabı
Bu sene para edebileceğimiz son seneyken ne Zaha kalır ne Ziyech kalır. Zaha PL’ye yeni çıkan bir takıma Ziyech Arabistan’a gider.

Nelsson’da bir sezon daha beklemez ha keza Davinson çoktan gitti bence. Köhn yabancı sınırına takılıp İtalya ya da İspanya kira yapacak.

Sürpriz olarak artık Avrupa Şampiyonasında da oynayamayacağı için parlatabilmek adına Zaniolo kalacak bence.

Tete’de yolcu olacaktır para getirebileceği için piyasası daha düşmeden. Oliviera, Vinicius, Aurier ve Ndombele’yi saymıyorum artık zaten…….

Dubois’in de sürpriz şekilde kalmasını bekliyorum.

bumudum surekli analiz yapip duruyordu

dedim relaks alacaz

Kiralık gittiği takım küme düştü. Bugün çıkan habere göre Arsenal’de devam etmeyecek. Ndombele’den önce istemiştik bizimkiler topa tekrar girer mi acaba?

Gönderilmesi gereken oyunculara hiç girmeyeceğim, bence çok net taliplisi çıkacak oyuncularımız var ve hepsini tutabilir miyiz emin değilim

1) Nelsson hem uzun süredir burada, hem son sezonlarda zar zor kalmaya ikna edildi, hem sözleşmesinin iki senesi kaldı. Geleceğini üst seviye bir ligde gördüğü belli ki hak ediyor da. €20-25m gibi bir teklif gelirse kendisine emekleri için teşekkür edilip ayrılmasına izin verilir gibi geliyor, aksi takdirde bir sene daha tutmayı göze alırız keza kontratının son senesinde bile minimum €10-15m edecek bir oyuncu kendisi

2) Davinson için çok fazla haber çıktı bir dönem ve bazıları yarı-güvenilir kaynaklardandı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünüyorum, bu ilgi bir teklife dönüşecektir. Maaşı bu kadar fazla olan ve yaşı 30'a yaklaşmakta olan bir oyuncu için ne kadar üst düzey olursa olsun €15-20m bandında bir teklifi kabul etmemek finansal açıdan sorumsuzluk olur, dolayısıyla öyle bir teklif gelirse kabul edilir düşüncesindeyim

3) Köhn hakkında hoca ne düşünüyor bilmiyorum, fakat kendisini eğer çok beğenmiyorsa Almanya'dan verdiğimiz bonservisin yaklaşık yüzde 70'ini çıkaracak bir teklif bulmamız çok zor değil. Yalnız ben hocanın hemen neşteri vuracağını sanmıyorum, doğru takım yapısıyla defolarını kapatabileceğimiz bir oyuncu, hatta takımı ileriye götürebilecek meziyetleri var

4) Ziyech için Ajax'tan bir hamle bekliyorum. Çok boktan bir sezon geçirdiler, takıma bir sürü adam lazım, orada başarılı olmuş ve camiayla özdeşlemiş ağır abi kontenjanından kullanmak isteyebilirler gibi geliyor. Ayrıca bir ihtimal Arap yarımadasından talipleri de çıkabilir. Ziyech için gelecek bonservis teklifleri maalesef çok fazla olmaz, hocanın da epey fayda aldığı bir adam o yüzden kolay kolay kabul etmeyiz bu teklifleri. Fakat Ziyech de öyle biri ki gitmek isterse tutmak doğru olmaz, Arap yarımadasından verecekleri maaş fazlaysa yahut gönlünden Ajax'a dönmek geçiyorsa engel olmamak sağlıklı olacaktır

5) Zaha oynamayı seven biri, zaten kariyeri boyunca takımının en ön plana çıkan ismi, kahramanı, efsanesi olmuş bir oyuncu. Yine de faydalı ve profesyonel biri olduğu için burada bulunduğu duruma içerlese de çöpe dönüşmüş değil. Eminim ki tekrardan oynamak istiyordur ve yüksek ihtimalle İngiltere'den birileri alıp oynatmayı vaat edecektir. O noktada biz de bu ayrılığa izin veririz gibi geliyor

Bonus: Zaniolo için zarar etmemizi önleyecek ve diğer transferlere bütçe oluşturacak etlilikte bir teklif gelmezse, oyuncu da bir şekilde kalmaya ikna edilirse takımda tutulma ihtimali doğar ve epey de iş yapar görüşündeyim

Bu sene para edebileceğimiz son seneyken ne Zaha kalır ne Ziyech kalır. Zaha PL’ye yeni çıkan bir takıma Ziyech Arabistan’a gider.

Nelsson’da bir sezon daha beklemez ha keza Davinson çoktan gitti bence. Köhn yabancı sınırına takılıp İtalya ya da İspanya kira yapacak.

Sürpriz olarak artık Avrupa Şampiyonasında da oynayamayacağı için parlatabilmek adına Zaniolo kalacak bence.

Tete’de yolcu olacaktır para getirebileceği için piyasası daha düşmeden. Oliviera, Vinicius, Aurier ve Ndombele’yi saymıyorum artık zaten…….

Dubois’in de sürpriz şekilde kalmasını bekliyorum.
Valla bir post daha attım yukarıda, doğru şartlar oluşursa Zaha da Ziyech de gider bence de. Yine de o şartların oluşacağından yüzde yüz emin değilim

Örneğin Ziyech'i Araplar alacak olsa geçen yaz alırlardı ki son anda vazgeçtiler. Bizden topçu almaya yanaşacaklarını da sanmıyorum, heriflerde büyük kulüplerden büyük liglerden topçu alma fantezisi var, Ziyech'in karizması o açıdan çizildi -- Chelsea'den değil Cimbom'dan gitmiş olacak giderse ve bu Araplar etiket işine çok meraklılar. Avrupa'dan Ajax dışında kendisini ikna edebilecek potansiyel bir talip de düşünemiyorum şahsen

Zaha için geçen sezon Roma ve Lazio seviyesinde Avrupa kulüpleriyle Arap kulüplerinin ilgisi olmuştu. Araplar yukarıda söylediğim sebeplerle kendisini istemez. Roma-Lazio seviyesinde bir takım geçen sezon sunduğu finansal paketi sunmaz çünkü kendisi bir yıl yaşlandı ve kötü sinyaller veren bir sezon geçirdi. Benzer şekilde İngilizler de tereddüt edecektir, maaşı da epey tuzlu. Buradaki kazancının net €7m civarında olduğu söyleniyor, bu da İngiltere'de vergiden önce haftalık £210k gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu da epey yüksek bir rakam, İngiltere'de şu anda bu seviyede maaş veren 5 kulüp var: City, United, Liverpool, Chelsea ve Arsenal. Bize kıyasla devasa bir bütçesi olan Tottenham'ın bile en çok maaş verdiği oyuncusu Son haftada £190k kazanıyor. Yani bu para PL'de rahatlıkla verilen bir para değil öncelikle -- ha Crystal Palace Zaha'ya haftalık £200k önermişti geçen yaz ve bu seviyeye çıkan birkaç kulüp daha olmuştu ama adam kupalar kazanmak ve CL'de oynamak istediği için bu teklifleri reddetmişti. Şimdi o teklifler yine gelecek midir emin değilim, fakat senin söylediğin yeni çıkmış Leicester, Soton, Ipswich gibi bir kulüpten gelmese de kalburüstü seviyede olan ve PL proven hücumcu arayan West Ham, Fulham, Everton, Forest ve Villa gibi takımlardan hem bizi hem Zaha'yı tatmin edecek bir teklif gelebilir

Özetle ne Zaha ne Ziyech için herkesi tatmin edecek bir transferin gerçekleşmeme ihtimali var. O durumda birinci soru şu: biz gerekirse tazminat vererek feshetme yolunu düşünmeli miyiz? Bence hem finansal durumumuz, hem de bu topçuların kalitesi düşünülünce böyle bir şeye asla gerek yok. E o zaman bekleyip görmek dışında yapacak bir şey de yok

Nelsson ve Davinson'un gitme ihtimallerinin çok daha fazla olduğuna katılıyorum. Nelsson profesyonel bir adam olduğu ve burada geçirdiği yıllarda camiayla arasında bir gönül bağı oluştuğu için bizi tatmin edecek bir teklif gelmezse tutmaya değer, çünkü her ne kadar üzülse de sahada fayda vermeye devam eder. Davinson için bence gitti diye oynamıyor gibi bir durum yoktu, fakat gerçekten elit seviye bir stoper ve bu devirde çok isteyeni olacak tarzda bir herif. Büyük bir kulüp isteyip iyi de bonservis teklif ederse tutamayız, tutmamalıyız da zaten

Zaniolo'yu parlatıp satma gibi bir gayretimiz olacağını sanmıyorum, bu umrumuzda olsa bedelsiz kiralamazdık. Bence ya tutarsa tarzında yaklaştık, zaten zarar edemeyecek şartlara geldik artık, herifi 7-8m'ye versek bile zarar etmiyoruz. Adamın açıklamalarına bakılınca geleceğini burada görmediği açık. Hoca da buradayken doğru düzgün oynatmıyordu ve Villa'nın uyduruk teklifi de kabul edildiğine göre belli ki fazla tutmuyor. Ha İtalyanlar puştluk yapar beleşten biraz pahalıya almaya çalışırsa biz de eşşek olmadığımız için kadroda tutup faydalanma yoluna gideriz tabii, ancak yetiştirici kulüp rolü üstlendiğimizi gözlemlemiyorum

Tete'yi ben de bilerek yazmadım kesin gönderileceğiniz düşündüğümden. Gerçi herif devre arası bana ne gitmiyom dedi bi daha öyle diyebilir, Ziyech de ayrılmış olursa belki değerlendirmek zorunda kalabiliriz. Onun dışında herkes bir şekilde en kötü fesihle yollanacak belli

Dubois bence 12 yabancılı düzende mümkün değil kalmaz. Kaan Ayhan'ı mı yedekleyecek? As sağ bek mi olacak? İkisi de saçma. O yüzden kesin fesih mesih bi şekilde gönderilir

Son olarak zaten harıl harıl orta saha ve sağ bek arayacaksın. Bir yandan gidenlerin yerini doldurmaya çalışacaksın stoper hücumcu vs. Bir yandan yedek santrfor bakacaksın. Bir yandan yerli operasyonu yapacaksın. Tüm bunların arasında bir de as sol bek alacak bütçe ve zaman kalır mı? Bana kalır gibi gelmiyor açıkçası. Dolayısıyla Köhn ile arkasına ondan formayı alabilecek bir yerli konularak devam edilir düşüncesindeyim. O isim de Rıdvan Yılmaz yahut Yasin Özcan olur sanki

Gitmesi gereken o kadar çok herif var ki nasıl içinden çıkacağız bilemiyorum

Oliveira
Tete
Zaniolo
Midtsjö (?)
Morutan (?)
Ross
Dubois
Yusuf
Cicaldau

Tete ve Zaniolo dışında düzgün para edecek biri yok. Çoğuna talip bile çıkmaz

Oooo acmışsınız nöbeti 🤣 Dün akşamdan beri içki konusunda İcardi ile yarışıyorum😄
Kafam çok iyi. Nerede kaldı dünyaca ünlü 8 numara. Dursun sabrımızı sınama 😁

Takımda bekleri zorlayan ve olduğundan kötü gösteren önemli bir faktör, kanat oyuncularının alayının daha çok kanat-forvet özellikli olmaları. Bir tek Barış sağ kanat oynadığında fazla olmak üzere çizgiyi defansif ve ofansif kullanabiliyor. Rashica, süper yetenekli oluşundan değil, bu yüzden çok faydalı olmuştu.

Eldekilerle devam edilecekse veya yine benzer özellikli adamlar alınacaksa, kısa yoldan 4-3-3 e geçmek en mantıklısı olacaktır; ofansif orta saha oyuncusu da ona göre tercih edilmelidir tabii. Çizgiyi daha fazla kullanmalarını ve defansa dönmelerini istemek bu oyuncuların iyi olan özelliklerini törpülüyor çünku.

Hoca mevcut formasyöndan vazgeçmeyeceği için sezon başında beri vurguladığım bu açmazın gelecek sezon da devam etmesini muhtemel görmekteyim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt