Transfer Nöbeti #1 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu transfer döneminde de şuna evrileceğiz. Belli oldu.

1747869343849.webp

Galatasaray tarihine bakarsak transfer icin hic bir calisma olmadigini anlariz
Once yetkiyi kime verecek 1 ay buna bakariz sonra osimhen gider
Rodrygo ya teklif yapar 2 ay bekleriz
Son gunlere dogru yetis gardi deriz
Boşta adam varsa guzel yoksa tezegi avuçla yeriz özeti budur

Sosyal Medyada Tottenham 3-2 maçı tekrar gündem olmuş lakin anlamsız bana göre.

"Biz Tottenham'ı yendik onlar da Uefa'yı aldı o zaman biz de alabilirdik" denklemi bana göre geçersiz.

Ona bakılır ise Bjk bizi yendi, o zaman onlar da "Süper lig şampiyonu biz olabilirdik aslında" diyebilirler, bu söylem nasıl realite dışı ise üstteki de aynı bana göre.

Sosyal Medyada Tottenham 3-2 maçı tekrar gündem olmuş lakin anlamsız bana göre.

"Biz Tottenham'ı yendik onlar da Uefa'yı aldı o zaman biz de alabilirdik" denklemi bana göre geçersiz.

Ona bakılır ise Bjk bizi yendi, o zaman onlar da "Süper lig şampiyonu biz olabilirdik aslında" diyebilirler, bu söylem nasıl realite dışı ise üstteki de aynı bana göre.
İyi de insanlar onu demek istemiyor ki bence. En azından benim mantığım o değil.

Koskoca UEFA Kupası'nı alan takımı aynı sene, aynı organizasyonda evire çevire yenebildiysek, "bazı kırılma anları lehimize gelişseydi biz de o finalde olabilirdik" mantığı var bende.

Yani bu kulüp güncel dinamikleri ile UEFA finalini ve kupasını gerçekçi bir hedef olarak belirleyebilir. Bunu gördük dün.

Mesela Cl için bunu diyebilmek imkansız bence.

Yoksa konu düz mantık korelasyon yapıp, x y'yi yendi, biz de x'i yenmiştik, demek ki biz de y'yi yeneriz konusu değil. (En azından benim için).

Her zaman en doğru yapılanan, en iyi transferleri yapan, en iyi futbolu oynayan takım başarılı olacaktır diye bir kesinlik yok. Özellikle turnuva tipi organizasyonlarda, günlük form durumundan, eksik ve cezalı olmaya, o gün vurduğunun girmesine kadar bir ton anlık parametre var. Uzun lig maratonunda işin telafisi oluyor ama turnuvada olmuyor işte.

Tabiki en doğruyu yapmaya çalışmak öncelikli olarak en önemlisi fakat bazı küçük görünen detayların da lehte gelişmesi gerekiyor ister istemez.

Hep aynı örneği veriyorum, 96-00 takımı tarihin en 'Avrupalı' en iyi Türk futbol takımıydı ancak UEFA kupasını aldığı yıl da dahil olmak üzere bir kez bile Cl gruplarından çıkamamıştı. Hatta o sene bile son Milan maçının 86. dakikasına 1-2 yenik girmiş ve grubu sonuncu bitirmek üzereydi. Ne olduysa 4 dakikalık sekans lehte gelişti ve maç 3-2 kazanıldı. Sonra adım adım Bologna, Dortmund Mallorca falan derken kendimizi son 4'te bulduk. Son 4'e kaldın mı artık rakip kim olursa olsun farketmiyor. O havaya giriyorsun bir şekilde.

Şimdi Milan maçındaki o 4 dk'lık sekans lehte gelişmese, bugün Ft için bile 'ligi kırıyordu ama Avrupa'da belli bir eşiği aşamadı' diyecektik belki de. Belki de hocanın kariyerinde Fiorentina, Milan olmayacaktı (sadece yerel başarısı olmuş olacağı için).

Bu sene Kiev maçı 3-1'den 3-3 olmasa belki bize yapısal olarak en ters gelebilecek tarzda (genç dinamik) Az ile eşleşmeyecek, ilk 8'e kalacaktık. Oradan bir Glasgow, üzerine bir Lyon ve bir bakmışsın son 4'tesin. Olabilirdi yani. Dünkü finali izleyince ben bunları hissettim açıkçası.

Ya da Az eşleşmesinin ilk ayağında aynı anda Osi, Torr, Sanchez gibi takımın ana omurgasının aynı anda cezalı duruma düşmesinin denk gelmesi, elde stoper kalmadığı için mecburen Lemina yerine Cuesta'nın listeye eklenmesi, takımın saha içi liderinin çapraz koparması vs vs... Bir çok kırılma anı da aleyhte gelişti bu sezon Avrupa serüveninde.

Herkes sadece sonuçlara göre konuşuyor/yazıyor.

Süreçlerde kimse yok, sonuçlarda varız sadece.

Sonuçları yorumlarken de, daha önceki yorumlarımızda belirgin şekilde taraf olduğumuz argumanları nasıl daha da geliştirebiliriz, haklı olduğumuzu nasıl daha fazla vurgularız çabasıyla, 'sonuçların içinden' işimize yarayan şeyleri cımbızla çekip, tarafı olduğumuz argümana ekleyip tekrar tekrar aynı şeyleri yazıyoruz.

Oysa ki doğru tek ama. :)

İyi de insanlar onu demek istemiyor ki bence. En azından benim mantığım o değil.

Koskoca UEFA Kupası'nı alan takımı aynı sene, aynı organizasyonda evire çevire yenebildiysek, "bazı kırılma anları lehimize gelişseydi biz de o finalde olabilirdik" mantığı var bende.

Yani bu kulüp güncel dinamikleri ile UEFA finalini ve kupasını gerçekçi bir hedef olarak belirleyebilir. Bunu gördük dün.

Mesela Cl için bunu diyebilmek imkansız bence.

Yoksa konu düz mantık korelasyon yapıp, x y'yi yendi, biz de x'i yenmiştik, demek ki biz de y'yi yeneriz konusu değil. (En azından benim için).
İyi sabahlar üstad, fikri katkınız için teşekkürler, farklı bir değerlendirme :hat:

Kaleci rotasyonu berke/günay olursa sürpriz olmaz

Limitlerden bahsedilmis,bir sonraki adim ise yüksek bonservis ürectleri isteniyor diyecekler

Bu yüzden bazi mevkilerde daha az maliyetli oyunculari yönelecek yönetim diye tahmin ediyorum

En başından bende böyle düşünüyorum renktaş

Kaleye Berke'yi alacaklar 5 milyona filan

parayı diğer noktalara harcayacaklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt