Transfer Nöbeti #1 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her zaman en doğru yapılanan, en iyi transferleri yapan, en iyi futbolu oynayan takım başarılı olacaktır diye bir kesinlik yok. Özellikle turnuva tipi organizasyonlarda, günlük form durumundan, eksik ve cezalı olmaya, o gün vurduğunun girmesine kadar bir ton anlık parametre var. Uzun lig maratonunda işin telafisi oluyor ama turnuvada olmuyor işte.

Tabiki en doğruyu yapmaya çalışmak öncelikli olarak en önemlisi fakat bazı küçük görünen detayların da lehte gelişmesi gerekiyor ister istemez.

Hep aynı örneği veriyorum, 96-00 takımı tarihin en 'Avrupalı' en iyi Türk futbol takımıydı ancak UEFA kupasını aldığı yıl da dahil olmak üzere bir kez bile Cl gruplarından çıkamamıştı. Hatta o sene bile son Milan maçının 86. dakikasına 1-2 yenik girmiş ve grubu sonuncu bitirmek üzereydi. Ne olduysa 4 dakikalık sekans lehte gelişti ve maç 3-2 kazanıldı. Sonra adım adım Bologna, Dortmund Mallorca falan derken kendimizi son 4'te bulduk. Son 4'e kaldın mı artık rakip kim olursa olsun farketmiyor. O havaya giriyorsun bir şekilde.

Şimdi Milan maçındaki o 4 dk'lık sekans lehte gelişmese, bugün Ft için bile 'ligi kırıyordu ama Avrupa'da belli bir eşiği aşamadı' diyecektik belki de. Belki de hocanın kariyerinde Fiorentina, Milan olmayacaktı (sadece yerel başarısı olmuş olacağı için).

Bu sene Kiev maçı 3-1'den 3-3 olmasa belki bize yapısal olarak en ters gelebilecek tarzda (genç dinamik) Az ile eşleşmeyecek, ilk 8'e kalacaktık. Oradan bir Glasgow, üzerine bir Lyon ve bir bakmışsın son 4'tesin. Olabilirdi yani. Dünkü finali izleyince ben bunları hissettim açıkçası.

Ya da Az eşleşmesinin ilk ayağında aynı anda Osi, Torr, Sanchez gibi takımın ana omurgasının aynı anda cezalı duruma düşmesinin denk gelmesi, elde stoper kalmadığı için mecburen Lemina yerine Cuesta'nın listeye eklenmesi, takımın saha içi liderinin çapraz koparması vs vs... Bir çok kırılma anı da aleyhte gelişti bu sezon Avrupa serüveninde.
Bu da yanlış bir yaklaşım

Sürekli ŞLye katılıyorsun, ŞLden tek takım çıkıyor ikinci eleniyor, uefa'ya da kalmıyor

Uefaya kalınan ilk senede aşağı düşüp uefayı alıyorsun orada.

Uefada o sezon yarı final oynayan Leeds ve Arsenal sonraki sene senin gibi ŞLde çeyrek final oynuyor hatta Leeds yarı final oynuyor. O dönemki Uefa ile şu anki kıyaslanamaz zaten.

Bu sene bence uefayı kazanacak hiçbir şey yapmadık, Tottenham'ı yendik evet ama bugün oynayan iki as stoperleri o gün yoktu, üstüne rotasyon yapmışlardı forvette Solanke mümkünken 18lik çocuk oynattılar bir de kırmızı gördü.

O gün iyi futbol oynadık o kadar, Alkmaar'dan 2 maçta 10-15 gol yiyecek maçlar oynadık madalyonun diğer yüzünde. Kiev'e karşı bile skoru tutmayı beceremeyen takımın zaten Avrupa'da bile yeri olması tartışılır.

Ben cok macini izlemedim o yuzden dogru bilgi veremem. Simdi bir kaleciyi iyi izlemek lazim oyle 1 mactan iyi kotu denmesi dogru degil. Soyle kafadan 5-6 tane macini ciplak gozle tamamen izlemis olup en dogru tespiti o zaman verebilirim.
Katılıyorum Alper ama şöyle de bir gerçek var

Videolarda ve değişik maçlarda bir kaleci devamlı gelen topu sektiriyorsa

O oyuncunun temel kalecilik bilgisinde sıkıntı var demektir

Görünen köy kılavuz istemez misali

O noktada Bulka bana çok kötü göründü

Sallai bayagi yüksek maas aliyor

Adam sag bekte iyi oynadi

Eger üst düzey bir oyuncu gelmeyecekse sallai ile devam etmek daha mantikli olur sag bek icin

Frankowski veya jelert ile yollar ayrilir ama frankowski’nin sözlesme sartlarini tam olarak bilmiyoruz zorunlu satin alma opsiyonu eger devreye girdiyse sag bek rotasyonunda devam eder

Sallai'ye güvenilmez renktaş

Karşısında onu zorlayacak bir kanat ile oynamadı

Ve ayrıca her maç kırmızı kart görme potansiyeli de mevcut

Bize net bir sağ bek lazım

Cl den takım gelmedikçe uefa böyle dandik bir lig olmaya doğru gidebilir

Bu sezonun son kısmında doğru dürüst süre bulamamasına rağmen bile tüm kulvarlarda 5 gol 21 asist katkısı yapan Mertens’in yerini nasıl dolduracağız, o konuda baya bir mesai ve bütçe harcanması gerekiyor

Osimhen’in muadilini veya benzerini bulamayız bari Mertens’in yerini doldurmaya çalışalım

Kac kisi sayfalardir kafa patlatiyorsunuzda, emin olun bunu yapmasi gerekenler temiz bi 1 ay falan kamera foto goruntu derdinde olacak buyuk ihtimal.

Sadece osimhen gundemini takip ediyorum acikcasi - diger konulari ne kadar konsussak bile bos.

Bu parma'daki siyahi kökenli japon kaleci suzuki nasıl acaba, olur mu bize ?
Napoli maçında iyi bir kaleci izlenimi verdi

Mesela kaleci konusunda sene sonu sözleşmesi bitecek Meret hiç gündeme gelmiyor. Özel bir sebebi var mı acaba ? 28 yaşında, 33 maçın 16 tanesinde kalesini gole kapatmış. Daha ne olacak acaba ?

Keske Düsseldorftan Isak Johanesson ile ve Elversberg/Hoffenheimdan Muhammed Damar ile ilgilensek.. hayvani oyuncular

siz daha transfer bekleyin bakalım , bu yaz yine yönetim değişecek .

dursun ekibi tam toparlamadan transfer işine girmez

Bu da yanlış bir yaklaşım

Sürekli ŞLye katılıyorsun, ŞLden tek takım çıkıyor ikinci eleniyor, uefa'ya da kalmıyor

Uefaya kalınan ilk senede aşağı düşüp uefayı alıyorsun orada.

Uefada o sezon yarı final oynayan Leeds ve Arsenal sonraki sene senin gibi ŞLde çeyrek final oynuyor hatta Leeds yarı final oynuyor. O dönemki Uefa ile şu anki kıyaslanamaz zaten.

Bu sene bence uefayı kazanacak hiçbir şey yapmadık, Tottenham'ı yendik evet ama bugün oynayan iki as stoperleri o gün yoktu, üstüne rotasyon yapmışlardı forvette Solanke mümkünken 18lik çocuk oynattılar bir de kırmızı gördü.

O gün iyi futbol oynadık o kadar, Alkmaar'dan 2 maçta 10-15 gol yiyecek maçlar oynadık madalyonun diğer yüzünde. Kiev'e karşı bile skoru tutmayı beceremeyen takımın zaten Avrupa'da bile yeri olması tartışılır.
Benim yazımın ana fikri "en doğruları da yapsan, eleme usulü turnuvalarda ilerlemeyi küçük sekanslar belirleyebiliyor" idi yau.

İki dönemi birbiri ile direkt kıyaslamışım gibi yazmışsın da, öyle algılandıysa da, öyle demek istemedim.

Yani Milan maçındaki o 4 dklık mucize olmasaydı, bir sene sonrasının Cl yarı finalistlerini eleyip kupayı almayı bırak, grupta sonuncu olacaktık. Küçük bir kırılmanın tarafımız adına olumlu olması ile başladı her şey onu diyorum.

Doğruları yaptık + lehimize kırılma ile yolun sonu kupaya kadar gitti. Gidemeyebilirdi.

Sonuçlara göre konuşuyoruz dediğim nokta da o.

Kiev örneğini ise varsayım ile veriyorum zaten. Gs ilk 8'e kalsaydı, her ikimiz de bir sonraki turlarda ne olacağını bilemezdik zaten olmamış bir şeyden varsayım ile bahsediyoruz.

Alkmaar ilk maçına full kadro çıksaydık ne olacağını bilemezdik. Grup maçı var elimizde done olarak o maç 1-1 bitmişti ama yine bilemeyiz tabi. Grup maçlarının dinamikleri farklı eleme maçlarının farklı.

Gs Nisan gibi yükselişe geçti mesela ilk 8'e kalsaydık, belki farklı maçlar izleyebilirdik.

Alkmaar ilk maçı için kadroda tek bir stoperimiz olmasaydı belki Lemina listeye yazılabilirdi vs vs.

Hoca Avrupa maçlarında daha temkinli bir oyun oynamayı şiar edinseydi belki farklı olabilirdi.

Bin tane değişken.

Tottenham bizim maçın kadrosundan 2 değişiklik ile City'e 4 attı hemen arkasından. O seviyeye bir şekilde gücümüz yetmiş ve iyi oynayarak galip gelmişiz. Bunu küçültmenin bir anlamı yok bence.

Tottenham'a gücümüz yetti mi yetti. Tottenham kupayı aldı mı aldı. Demek ki doğruları yapar ve kırılma anları lehimize olursa, bu seviyeye talip olabiliriz onu diyorum.

Ama biz hem yanlış yaptık, hem de kırılma anları aleyhimize oldu zaman zaman.

Mesela Cl için bunu diyemeyiz. Ne olursa olsun.

Kaleci bulmak 10-15 yıl önce daha zordu bence. Muslera tarihimizin en düşeş transferlerinden biridir o bakımdan. Liderliğini, takıma etkisini dolduracak bir oyuncu bulamayız o ayrı.
Kaleci bulmaktan ziyade bizim taraftarın / kamuoyunun sabrı burada en önemli olanı.Gelecek olan kaleci abuk subuk 1-2 gol yerse hemen çöp nidaları yüksek sesle dile getirilmez inşallah.Güven çok ama çok önemli.Muslera ilk geldiğinde neler dendi neler.
Kesinlikle sonuna kadar sahip çıkılmalı ve ilk etap geçilinceye kadar yanında olunmalı gelecek olan kalecinin hele bir de Taffarel gibi hoca bulunur ise bu süreç dahada kısalır.Bakalım neler olacak.Umalım ki iyi olsun.iyi bir kaleciye her zaman çok ihtiyacımız var "ve de iyi bir karakter ortaya koyacak "

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt